بخشی از متن فایل رایگان بررسي ترکيبات شيميايي و خواص آنتي اکسيداني اسانس گياه زنيان(Carum copticum L.) منطقه تربت حيدريه به دو روش استخراج تقطير با آب و مايکروويو :
سال انتشار : 1398
تعداد صفحات : 8
چکیده مقاله:
اسانس ها و عصاره های حاصل از گیاهان دارویی با داشتن ترکیبات آنتی اکسیدانی ناشی از وجود عوامل حذف کننده رادیکال های آزاد به عنوان ترکیبات دارویی جدید و طبیعی چه در زمینه بهداشت و درمان بیماری ها و چه محافظت از غذاهای خام و فرآوری شده از اهمیت خاصی برخوردار می باشند. هدف ازاین تحقیق، استخراج اسانس میوه های گیاه زنیان با استفاده از روش های تقطیر با آب و مایکروویو بدون استفاده از حلال(SFME)، همچنین شناسایی و مقایسه ترکیبات شیمیایی اسانس های حاصل توسط دستگاه گاز کروماتوگراف کوپل شده با طیف سنج جرمیGC/MS)) و در نهایت بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس ها در منطقه تربت حیدریه استان خراسان رضوی بود. در این بررسی سه غلظت مختلف (1/0 ، 2/0 و3/0 میلی گرم در میلی لیتر) از اسانس میوه های گیاه زنیان تهیه شد و فعالیت آنتی اکسیدانی هر یک از رقت ها، با استفاده از روش دی پی پی اچ (DPPH) تعیین گردید، نتایج نشان داد که درصد بازدارندگی اسانس گیاه با زیاد شدن میزان غلظت، افزایش یافته است و تفاوت در روش استخراج به ویژه از جهت درجه حرارت و زمان فرآیند، سبب تغییر درترکیبات شیمیایی به دست آمده گردید. درروش SFME تنوع ترکیبات اسانس کاهش و غلظت ترکیبات اکسیژنه افزایش یافت.