فایل رایگان بازنويسي و بررسي عناصر داستان در متون کهن شاهنامه و مرزبان نامه ومقايسه با چند متن بازنويسي شده کتاب فارسي دوره ابتدايي | WORD
ادامه، این نتیجه حاصل می شود که آثار بازنویسی شده در کتب درسی ساده نویسی اثر کهن است و به اصول بازنویسی توجهی نشده است. در آموزش و پرورش، بیشتر به جنبه های تعلیمی آثار توجه می شود و جنبه هنری اثر فدای جنبه آموزشی آنها شده است. صنایع ادبی که در آثار کهن پنهان است در آثار بازنویسی شده از بین رفته است و اندیشه های عمیق نهفته شده در لایه های متون کهن با زبانی که برای کودک قابل درک باشد بیان نشده است.
فایل رایگان باور مرگ در انديشه هاي مولوي و عطار با نگاهي به مثنوي مولوي و منطق الطير | WORD
. هر کدام از این افراد به چند نوع مرگ معتقد هستند. اگر چه در مواردی اندیشه های مشترک و مشابهی دارند اما عطار بیشتر،تاکید بر بیچارگی و ناتوان بودن انسان در برابر مرگ دارد. او بارها به مرگ عاشقانه اشاراتی دارد . اما مولوی در باورهایش بیشتر با مرگ انس و الفت دارد او در بیشتر مواقع با یقین و اطمینان و اشتیاق از مرگ سخن می گوید و ظرافت و باریک اندیشی ها ی بیشتری در هنگام سخن گفتن از مرگ به کار می گیرد.
فایل رایگان بر هم کنشي ميان هفت پيکر نظامي و نظريه ادبي کهن الگوي سفر قهرمان کمپل | WORD
تان های هفت پیکر حاکی از آن است که عدم توالی یکسان تشرف(ارائه شده در بخش دوم نظریه کمپل) میان قصه هایی که جنسیت قهرمانانش زن است و همچنین فقدان خوانش مرحله بازگشت قهرمان در موقعیت های متفاوت(مربوط به بخش سوم نظریه کمپل) از مواردی است که در تجزیه و تحلیل هفت پیکر با الگوی کمپل خود نمایی می کند. و اما نکته حائز اهمیت آن است که هفت پیکر نظامی جهت اجرای صحنه، پذیرای درام سه پرده ای ارسطو نیز می باشد.
فایل رایگان بررسي احوال و اشعار امير پازواري | WORD
دگی شخصی او اطلاعات دقیقی ثبت نشده است. اشعار امیر در قالب دوبیتی، قطعه و غزل سروده شده است. طرح معما نیز از شگردهای مورد توجه امیر پازواری است. از لحاظ محتوایی نفوذ فرهنگ و معارف قرآنی و عرفان اسلامی در حدود وسیع، مدح ائمه اطهار به خصوص ستایش امام علی (ع)، توصیف طبیعت شمال و انعکاس عناصر زندگی مازندرانی و همین طور عشق و موضوعات مرتبط با آن از ویژگیهای محتوایی اشعار امیر پازواری محسوب می شوند.
فایل رایگان بررسي انواع تصوير در حبسيات مسعود سعد سلمان | WORD
ان دیواره های بلند زندان ها به خواری و ذلت از ابتدایی ترین حقوق انسانی محروم گشته اند. این ویژگی سبب شده است ادب زندان در قلب ادبیات زنده و ارزشمند انسانی قرار گیرد و از آن جا که تصویر (صورخیال) از جمله ارکان اصلی آثار ادبی است و نقش اساسی را در انتقال احساس و تجربه ادیب و شاعر به عهده دارد بر آن شدیم تا چگونگی این جنبه از ادب زیبا و پر جاذبه زندان ها را در ادبیات فارسی مورد بحث و بررسی قرار دهیم.
فایل رایگان بررسي تاثيرگذاري کشف المحجوب هجويري بر تذکره الاولياء عطار بر اساس نظريه بينامتنيت ژنت | WORD
ررسی انواع بینامتنیت ژنت (که به سه دسته صریح و اعلام شده، غیرصریح و پنهان شده و ضمنی تقسیم می شود) در تذکره-الاولیاء عطار می پردازد و تاثیراتی را که عطار در زمینه نگارش حکایات از هجویری پذیرفته است در قالب سه نوع بینامتنیت فوق بررسی می کند. عطار در نگارش برخی از حکایت های تذکره الاولیاء از کشف المحجوب هجویری تاثیر پذیرفته و در زمینه نگارش این حکایات از سه نمونه بینامتنیت ژنت استفاده کرده است.
فایل رایگان بررسي ترک وترکيبات آن در آيينه اشعار حافظ | WORD
تکرار این واژگان در اشعار خواجه و هم چنین به بیان نظرات صاحب نظران در این خصوص، پرداخته شده است. تمام مصداق های این واژه در اشعار حافظ، در معنای زیباروی و نیز معشوق هستند، و چون معنای واژه ترک در آن روزگار با بی رحمی عجین شده بود، حافظ معشوق خویش را به خاطر سنگدلی و ظلمی که در حق او روا می داشته به ترک تشبیه کرده است. این واژگان گاه به صورت مفرد و گاه به صورت جمع در اشعار خواجه نمود پیدا می کنند.
فایل رایگان بررسي تشبيه مفرد و مرکب و بسامد آن در غزليات سعدي | WORD
دو را به هم نزدیک ساخته ، کلامش را با آرایشی بدیع در ذهن مخاطب ماندگار سازد. سعدی در غزلیاتش از تشبیه بسیار بهره برد است. وی انواع تشبیهات مفرد به مفرد مفرد به مرکب مرکب به مرکب و مرکب به مفرد در اشعارش استفاده کرده و بیشترین بسامد از آن تشبیه مفرد به مفرد و مرکب به مرکب بیش از سایرین است؛ این پژوهش می کوشد تا انواع تشبیهات مفرد و مرکب را در غزلیات این شاعر بررسی نموده ، بسامد ان ها را مشخص سازد.
فایل رایگان بررسي تصوير زن در اشعار فروغ فرخزاد و غاده السمان | WORD
ه السمان شاعر برجسته معاصر عرب و همچنین فروغ فرخزاد در ادبیات معاصر فارسی به عنوان تاثیر گذارترین شاعران تلقی می شوند از این گذر می توان به تاثیر این دو شاعر ، در شعر و جامعه معاصر در خصوص تصویر و جایگاه زن پی برد . این مقاله می کوشد به بررسی تصویر زن در اشعار این شاعران به روش توصیفی – تحلیلی بپردازند . از این رو می توان به تاثیر این دو شاعر معاصر در شعر و جامعه در خصوص تصویر و جایگاه زن پی برد .
فایل رایگان بررسي تطبيقي اشعار فرخي سيستاني ونگاره هاي کمال الدين بهزاد | WORD
با ، خلق نموده است . فرخی سیستانی شاعرسبک طبیعت گرای خراسانی خالق اشعار زیبا دروصف طبیعت وکمال الدین بهزاد نگارگر مکتب هرات که رنگ واوصاف تازه ای از طبیعت پردازی را درنگارگری ایرانی باب کرد . اشعاری از فرخی سیستانی ونگاره هایی ازکمال الدین بهزاد را با توجه به شرایط تقریبا مشابه اجتماعی وسیاسی زندگی این دوهنرمند بررسی میکنیم، نگاره هایی ازکمال الدین بهزاد را شعر مصور فرخی سیستانی می بینیم .
فایل رایگان بررسي تعداد و تنوع اسم ها و صفت هاي بياني داستان سياوش در شاهنامه | WORD
حیا کند. هم چنین پس از بررسی موارد مذکور واضح گردید که حکیم فرزانه توس، استاد مسلم وصف و توصیف می باشد و در این داستان صفت های بی کاره دیده نمی شود و تمامی اوصاف در خدمت نوع حماسی و اندیشه های فردوسی است. او به خوبی از ابزاری چون اسم های اساطیری و باستانی ایرانی و صفت های گوناگون بیانی برای بیان حماسی داستان خود بهره برده است و نشان داده که کارکرد اولیه و اصلی وصف در این داستان کارکرد حماسی است.
فایل رایگان بررسي تقابل هاي دوگانه در مخزن الاسرار نظامي | WORD
تقابل های دوگانه پرداخته است، سپس تقابل های دوگانه مخزن الاسرار را در دو سطح روساختی و ژرف ساختی کاوید ه و به اندیشه های موجود در پس این تقابل ها دست یافته است. تقابل های مخزن الاسرار در سطح رو ساخت به سه دسته لفظی ، فکری و ادبی تقسیم بندی شده اند. نتایج به دست آمده نشان می دهد، نظامی از آفرینش تقابل های دوگانه در پی تبیین نکته های دینی، عرفانی، اخلاقی، سیاسی و گاه ابراز تفاخر به شعرای دیگر است.
فایل رایگان بررسي چالش هاي زبان فارسي در فضاي سايبر | WORD
کاربران فارسی زبان و همین طور افزایش تعداد وبگاه ها (سایت ها)، منابع اطلاعاتی و پایگاه های داده به زبان فارسی باعث شده است تا حجم اطلاعات فارسی در رایاسپهر یا فضای مجازی افزایش چشمگیری پیدا کند که این مقوله می تواند مانعی در جهت خنثی نمودن تهدیدات فضای مجازی برای زبان فارسی و نیز گسترش این زبان به کمک موتورهای جستجو و ابزارهای تولید محتوا در فضای مجازی گردد که در این مقاله بدانها می پردازیم.
فایل رایگان بررسي چگونگي کاربرد علم بيان در داستان بيژن و منيژه شاهنامه | WORD
طالعه بررسی چگونگی به کار رفت ارکان علم بیان که عبارتند از: تشبیه، استعاره، مجاز و کنایه در داستان بیژن و منیزه است. نتایج به دست آمده از داده ها که با ابزار کتابخانه ای و سندکاوی جمع آوری شده است، نشان می دهد که فردوسی از هر چهار رکن علم بیان به طور موثر و به سزا در جهت تاثیرگذاری سخن خود بهره گرفته است که در این میان با توجه به نمودار، کنایه کاربرد بیشتری نسبت به دیگر ابعاد علم بیان داشته است.
فایل رایگان بررسي حقيقت و حالات عشق و موانع آن با مطالعه موردي در تمهيدات عين القضات | WORD
مانیکه نور الهی به دلش نتابد، قادر به سامان دادن درون خویش نیست و این هم به این معناست که اگر الطاف الهی شامل بنده سالک نشود؛ بنده پشت حجاب ها باقی می ماند. ابن عربی در رسایل خود از هفتاد حجاب بین عاشق و معشوق سخن می گوید. و حدیثی از پیامبر(ص) که جبرئیل از هزار حجاب بین خود و خدایش با پیامبر نقل کرده است. البته این اعداد؛ از کثرت حجاب ها خبر می دهد که تعداد معدودی از آنها در این پژوهش مورد بحث است.
فایل رایگان بررسي حکايت هاي محيط اعظم بيدل دهلوي | WORD
و بکر میان دو پدیده یا دو شیء سرانجام می یابد. دسته ای دیگر از این حکایات از اصول حکایت پردازی بی بهره اند. ناشناخته بودن شخصیت ها از دیگر ویژگی های حکایات بیدل است. علت این امر را می توان در توجه شاعر به بیان دیده گاههای خاص دانست. در کل مضمونی که در کنار اکثر حکایات منتقل می شود گونه ای از ساقی نامه سرایی است که به شیوه ای خاص در حکایات بیدل نمود یافته است که می توان آن را از ابتکارات بیدل دانست.
فایل رایگان بررسي دو عنصر شخصيت پردازي و گفت وگو در رمان سياه چمن از اميرحسين فردي | WORD
یک شخصیت فرعی می توان اشاره نمود که نویسنده به کمک شخصیت پردازی مستقیم، ویژگی ذاتی او را شرح داده است. تمام شخصیت-های اثر از لحاظ ایستایی و پویایی در زمره شخصیت های ایستا جای می گیرند. عنصر گفت و گو و گفت گوهای میان اشخاص نیز به خوبی و با مهارت در خدمت نویسنده برای نمایان ساختن خصایص شخصیت ها و ارائه آن به مخاطبان مورد استفاده قرار گرفته است و نشان از هنرمندی نویسنده در عرصه داستان نویسی دارد.
فایل رایگان بررسي دو مفهوم عشق و معرفت از حقيقت امانت در متون نظم و نثر عرفاني | WORD
این مقاله کوشیده است تا دو مصداق (عشق و معرفت) از مصادیق آیه امانت را که در متون نظم و نثر عرفانی انعکاس پیدا کرده است، تحلیل و تبیین نماید. بر اساس پژوهش حاضر، آنچه اهل معرفت از امانت معروضه در آثار خود به دست داده اند، نشان می دهد که بیشتر اهل معرفت حقیقت امانت را، عشق یا یکی از لوازم و خواص آن یعنی معرفت دانسته اند. این پژوهش بر اساس مطالعات کتابخانه ای و به روش توصیفی تحلیلی انجام گرفته است.
فایل رایگان بررسي رديف، قافيه و اوزان عروضي غزليات حکيم نزاري قهستاني | WORD
ظر می رسد، خاصه از آن جهت که جای چنین فرهنگی – البته با ویژگی های مذکور فوق – در حوزه ی پژوهش ها و منابع موجود خالی است. بدیهی است اولین قدم در راه تدوین چنین فرهنگی، بررسی یک یک دیوان های شعر فارسی موجود و استخراج نتایج آن به عنوان مواد و عناصر اولیه و اساسی مورد نیاز است. این مقاله، پاسخی است به این نیاز ضروری که در آن دیوان غزلیات حکیم نزاری را از جهت ردیف، قافیه و اوزان عروضی بررسی کرده ایم.
فایل رایگان بررسي زمان روايي در رمان اسماعيل بر اساس نظريه ژرار ژنت | WORD
صورت گرفته، تلاش شده است تا به روش توصیفی- تحلیلی بدین مساله پرداخته شود. نتیجه این بررسی نشان از آن دارد که مولفه های مورد نظر در رمان اسماعیل وجود دارد. در مبحث نظم و ترتیب، بازگشت به گذشته نسبت به آینده نگری بیشتر صورت گرفته، در قسمت تداوم نمایش صحنه در مقایسه با موارد دیگر بیشتر مشاهد شود. در مبحث بسامد نیز هر سه نوع بسامد مفرد، مکرر و بازگو استفاده شده است که بسامد بازگو بیشتر دیده می شود.
فایل رایگان بررسي زمان روايي در رمان سياه چمن بر اساس نظريه ژرار ژنت | WORD
وصیفی- تحلیلی بدین مساله پرداخته شود. بدین منظور نظم و ترتیب، تداوم و بسامد بر اساس نظریه ژنت در این رمان بررسی شد. نتیجه این بررسی حاکی از آن است که مولفه های مورد نظر در رمان سیاه چمن وجود دارد که در قسمت نظم و ترتیب آینده نگری نسبت به گذشته نگری بیشتر صورت گرفته، در مبحث تداوم نیز تنها موردی که مشاهده نشد اپیزود است و سرانجام از نظر بسامد، بسامد بازگو بیشترین تعداد را به خود اختصاص داده است.
فایل رایگان بررسي زمينه گرايش به نماد استعلايي در اشعار ابوالحسن ورزي | WORD
دکی از عناصر استعلایی شعر اوست. گرایش ورزی به نمادهای استعلایی بیش از همه زمینه ی فردی دارد و نیز تحت تاثیر نگرش خاص او به طبیعت است و زمینه اجتماعی نیز دارد. استفاده از این نمادها برای شاعر که دچار ناکامی ها و دلزدگی از زندگی شخصی است، تسلی دهنده خاطر است. منزوی و تنهاتر شدن شاعر و تفکر او درباره مرگ و گذر زمان در دوره پایانی حیات و شاعری او همراه با گرایش بیشتر او به عروج و عناصر استعلایی است.
فایل رایگان بررسي زمينه گرايش به نماد استعلايي در اشعار غلامعلي رعدي آذرخشي | WORD
اعران دهه ی سی است که به سبب شرایط خاص تاریخی و اجتماعی، اندیشه و تخیل خود را در قالب نمادهای استعلایی بیان کرده است. شاعران دهه ی سی می کوشند تا آنجا که ممکن است نمادها را به گونه ای به کار ببرند که به واقعیت های شخصی و جهان خیالی خویش نزدیک باشد. شرایط تاریخی دوران استبداد پهلوی وخفقان اجتماعی زمینه اصلی گرایش رعدی به نمادهای استعلایی است. نمادهای استعلایی از صور خیالی برجسته در دهه ی سی هست.
فایل رایگان بررسي ساختار خسرو و شيرين نظامي بر اساس الگوهاي ساختاري | WORD
رای این منظور ابتدا مقدمه ای درباره تعریف و تبیین ریخت شناسی، روایت شناسی، روش مطالعاتی پراپ مطرح شده و کارکردهای سی و یک گانه ای که پراپ برشمرده است از قصه مذکور استخراج شد. سپس این منظومه بر اساس الگوی ایرانی مورد بررسی قرار گرفت و موارد بیست گانه مشترک در آن مشخص شد. یافته های این پژوهش به میزان تطابق و تفاوت داستان خسرو و شیرین با الگوی ریخت شناسی پراپ و الگوی ریخت شناسی ایرانی اشاره دارد.
فایل رایگان بررسي ساختار روايي داستان آتش بدون دود بر مبناي الگوي کنشي گريماس | WORD
ن تلاش گردیده به شیوه توصیفی- تحلیلی، اثر مورد نظر را از این دیدگاه مورد بررسی و تحلیل قرارگیرد. شش کنش گر گریماس در هفت جلد داستان دیده می شود. در اثر مورد نظر، مفعول همان تلاش برای شرایط مطلوبی است که تحقق پیدا کند. کنش گر فرستنده در سه جلد اول داستان شخصیت داستانی و در چهار جلد بعدی مفاهیم انتزاعی است. تحلیل این اثر بر اساس نظریه گریماس استواری روایت، ساختار و پیوستگی اجزای آن را نشان می دهد.
فایل رایگان بررسي ساختار طنز بر اساس نظريه گرماس در داستان هاي ابوالقاسم پاينده | WORD
ی مخصوص به خود دارد، هرگاه قطب های معنایی نظام ها با هم مخلوط شوند طنز زاده می شود. طبق نتایج به دست آمده، چارچوب معرفی شده، می تواند برای دیگر ساختارهای طنزآمیز زبان فارسی به کار رود و طنزی که بر این اساس ساخته می شود، اگر خطاب به انسان باشد، بسیار گزنده است و اگر مولفه های معنایی انسانی برای قطب های معنایی حیوانات و جمادات به کار رود، طنزی ترحم برانگیز که به سمت فکاهی در حرکت است، خلق می کند.
فایل رایگان بررسي ساختار و بافت زباني نظامي در منظومه خسرو و شيرين | WORD
ومه هرچند از نظر زمان و نحوه ترکیب بندی جملات، متمایل به سبک خراسانی می باشد، اما وفور لغات و استعارات عربی و استفاده از علوم رایج زمان چون موسیقی، نجوم، طب و ... آن را به سبک عراقی نزدیک می کند. زبان نظامی در آثارش گرم و گیرا و دلپذیر می باشد. واژگانش نرم و لطیف و گفتارش دلنشین است؛ آن گونه که در بازگویی لحظه های رزم نتوانسته از فشار بزم رهایی یابد و به اشعار رزم نیز ناخودآگاه رنگ غنایی داده است.
فایل رایگان بررسي شکوائيه در ادبيات عاميانه استان کهگيلويه و بويراحمد | WORD
بسیاری از گونه های شعر لری ازجمله اشعار کار، اشعار عاشقانه، اشعار سوگ، لالایی و حبسیه یافت می شود. این گونه ها زیرمجموعه ادب غنایی هستند. سراینده در ترانه های لالایی( از ناسپاسی فرزندان و فراموش کردن زحمات والدین) در اشعار کار( دوری از خانواده و عزیزان و کمبود امکانات) در اشعار عاشقانه( از هجران یار و بی توجهی و بی وفایی معشوق) و در ترانه های سوگ( از روزگار ناپایدار) شکوه می کند و ناله سرمی دهد.
فایل رایگان بررسي شگردهاي ترامتنيت قرآني در عبهر العاشقين بر اساس الگوي ژرار ژنت | WORD
ت قرآن نیز استناد کرده است. از آنجا که عبهرالعاشقین دارای زبانی ادبی و مخیل است، این پژوهش بر اساس الگوی ترامتنیت ژنت، در پی یافتن پاسخ به این پرسش است که آیا این زبان در شگردهای کاربرد آیات قرآن و نحوه استفاده مولف از آنها تاثیری داشته یا این متن همچون بسیاری از متون تعلیمی از قبیل: رساله قشیریه، کشفالمحجوب، کیمیای سعادت و... آیات را به صورت ساده و صرفا جهت استناد و استشهاد به کار برده است.
فایل رایگان بررسي شيوه هاي بلاغي (علم معاني) درنثر خطابي صوفيه (کشف المحجوب) | WORD
م عرفانی خود می پردازد.. در این پژوهش، نگارندگان با هدف شناخت شیوه های بلاغی نثر خطابی کشف المحجوب هجویری، به شیوه کیفی به توصیف و تحلیل ساختار متن پرداخته است. برآیند حاصل از یافته ها نشان می دهد که نویسنده درکناراستفاده از ابزارهای بلاغی دانش معانی چون ایجاز، اطناب، حصر و قصر، وصل و فصل و.... به شگردهای دیگری ازنثر خطابی ازجمله شروع حکایات با فعل مجهول ،استفاده از تمثیل و حکایت و... رسیده است.