فایل رایگان بررسي تعداد و تنوع اسم ها و صفت هاي بياني داستان سياوش در شاهنامه | WORD
ن پارسی را احیا کند. هم چنین پس از بررسی موارد مذکور واضح گردید که حکیم فرزانه توس، استاد مسلم وصف و توصیف می باشد و در این داستان صفت های بی کاره دیده نمی شود و تمامی اوصاف در خدمت نوع حماسی و اندیشه های فردوسی است. او به خوبی از ابزاری چون اسم های اساطیری و باستانی ایرانی و صفت های گوناگون بیانی برای بیان حماسی داستان خود بهره برده است و نشان داده که کارکرد اولیه و اصلی وصف در این داستان کارکرد حماسی است.
فایل رایگان بررسي تقابل هاي دوگانه در مخزن الاسرار نظامي | WORD
وم اصطلاحی تقابل های دوگانه پرداخته است، سپس تقابل های دوگانه مخزن الاسرار را در دو سطح روساختی و ژرف ساختی کاوید ه و به اندیشه های موجود در پس این تقابل ها دست یافته است. تقابل های مخزن الاسرار در سطح رو ساخت به سه دسته لفظی ، فکری و ادبی تقسیم بندی شده اند. نتایج به دست آمده نشان می دهد، نظامی از آفرینش تقابل های دوگانه در پی تبیین نکته های دینی، عرفانی، اخلاقی، سیاسی و گاه ابراز تفاخر به شعرای دیگر است.
فایل رایگان بررسي چالش هاي زبان فارسي در فضاي سايبر | WORD
زایش تعداد کاربران فارسی زبان و همین طور افزایش تعداد وبگاه ها (سایت ها)، منابع اطلاعاتی و پایگاه های داده به زبان فارسی باعث شده است تا حجم اطلاعات فارسی در رایاسپهر یا فضای مجازی افزایش چشمگیری پیدا کند که این مقوله می تواند مانعی در جهت خنثی نمودن تهدیدات فضای مجازی برای زبان فارسی و نیز گسترش این زبان به کمک موتورهای جستجو و ابزارهای تولید محتوا در فضای مجازی گردد که در این مقاله بدانها می پردازیم.
فایل رایگان بررسي چگونگي کاربرد علم بيان در داستان بيژن و منيژه شاهنامه | WORD
ت. هدف این مطالعه بررسی چگونگی به کار رفت ارکان علم بیان که عبارتند از: تشبیه، استعاره، مجاز و کنایه در داستان بیژن و منیزه است. نتایج به دست آمده از داده ها که با ابزار کتابخانه ای و سندکاوی جمع آوری شده است، نشان می دهد که فردوسی از هر چهار رکن علم بیان به طور موثر و به سزا در جهت تاثیرگذاری سخن خود بهره گرفته است که در این میان با توجه به نمودار، کنایه کاربرد بیشتری نسبت به دیگر ابعاد علم بیان داشته است.
فایل رایگان بررسي حقيقت و حالات عشق و موانع آن با مطالعه موردي در تمهيدات عين القضات | WORD
که بنده تا زمانیکه نور الهی به دلش نتابد، قادر به سامان دادن درون خویش نیست و این هم به این معناست که اگر الطاف الهی شامل بنده سالک نشود؛ بنده پشت حجاب ها باقی می ماند. ابن عربی در رسایل خود از هفتاد حجاب بین عاشق و معشوق سخن می گوید. و حدیثی از پیامبر(ص) که جبرئیل از هزار حجاب بین خود و خدایش با پیامبر نقل کرده است. البته این اعداد؛ از کثرت حجاب ها خبر می دهد که تعداد معدودی از آنها در این پژوهش مورد بحث است.
فایل رایگان بررسي حکايت هاي محيط اعظم بيدل دهلوي | WORD
ظراتی بدیع و بکر میان دو پدیده یا دو شیء سرانجام می یابد. دسته ای دیگر از این حکایات از اصول حکایت پردازی بی بهره اند. ناشناخته بودن شخصیت ها از دیگر ویژگی های حکایات بیدل است. علت این امر را می توان در توجه شاعر به بیان دیده گاههای خاص دانست. در کل مضمونی که در کنار اکثر حکایات منتقل می شود گونه ای از ساقی نامه سرایی است که به شیوه ای خاص در حکایات بیدل نمود یافته است که می توان آن را از ابتکارات بیدل دانست.
فایل رایگان بررسي دو عنصر شخصيت پردازي و گفت وگو در رمان سياه چمن از اميرحسين فردي | WORD
میان فقط به یک شخصیت فرعی می توان اشاره نمود که نویسنده به کمک شخصیت پردازی مستقیم، ویژگی ذاتی او را شرح داده است. تمام شخصیت-های اثر از لحاظ ایستایی و پویایی در زمره شخصیت های ایستا جای می گیرند. عنصر گفت و گو و گفت گوهای میان اشخاص نیز به خوبی و با مهارت در خدمت نویسنده برای نمایان ساختن خصایص شخصیت ها و ارائه آن به مخاطبان مورد استفاده قرار گرفته است و نشان از هنرمندی نویسنده در عرصه داستان نویسی دارد.
فایل رایگان بررسي دو مفهوم عشق و معرفت از حقيقت امانت در متون نظم و نثر عرفاني | WORD
. نگارنده در این مقاله کوشیده است تا دو مصداق (عشق و معرفت) از مصادیق آیه امانت را که در متون نظم و نثر عرفانی انعکاس پیدا کرده است، تحلیل و تبیین نماید. بر اساس پژوهش حاضر، آنچه اهل معرفت از امانت معروضه در آثار خود به دست داده اند، نشان می دهد که بیشتر اهل معرفت حقیقت امانت را، عشق یا یکی از لوازم و خواص آن یعنی معرفت دانسته اند. این پژوهش بر اساس مطالعات کتابخانه ای و به روش توصیفی تحلیلی انجام گرفته است.
فایل رایگان بررسي رديف، قافيه و اوزان عروضي غزليات حکيم نزاري قهستاني | WORD
و مفید به نظر می رسد، خاصه از آن جهت که جای چنین فرهنگی – البته با ویژگی های مذکور فوق – در حوزه ی پژوهش ها و منابع موجود خالی است. بدیهی است اولین قدم در راه تدوین چنین فرهنگی، بررسی یک یک دیوان های شعر فارسی موجود و استخراج نتایج آن به عنوان مواد و عناصر اولیه و اساسی مورد نیاز است. این مقاله، پاسخی است به این نیاز ضروری که در آن دیوان غزلیات حکیم نزاری را از جهت ردیف، قافیه و اوزان عروضی بررسی کرده ایم.
فایل رایگان بررسي زمان روايي در رمان اسماعيل بر اساس نظريه ژرار ژنت | WORD
در این اثر صورت گرفته، تلاش شده است تا به روش توصیفی- تحلیلی بدین مساله پرداخته شود. نتیجه این بررسی نشان از آن دارد که مولفه های مورد نظر در رمان اسماعیل وجود دارد. در مبحث نظم و ترتیب، بازگشت به گذشته نسبت به آینده نگری بیشتر صورت گرفته، در قسمت تداوم نمایش صحنه در مقایسه با موارد دیگر بیشتر مشاهد شود. در مبحث بسامد نیز هر سه نوع بسامد مفرد، مکرر و بازگو استفاده شده است که بسامد بازگو بیشتر دیده می شود.
فایل رایگان بررسي زمان روايي در رمان سياه چمن بر اساس نظريه ژرار ژنت | WORD
تا به روش توصیفی- تحلیلی بدین مساله پرداخته شود. بدین منظور نظم و ترتیب، تداوم و بسامد بر اساس نظریه ژنت در این رمان بررسی شد. نتیجه این بررسی حاکی از آن است که مولفه های مورد نظر در رمان سیاه چمن وجود دارد که در قسمت نظم و ترتیب آینده نگری نسبت به گذشته نگری بیشتر صورت گرفته، در مبحث تداوم نیز تنها موردی که مشاهده نشد اپیزود است و سرانجام از نظر بسامد، بسامد بازگو بیشترین تعداد را به خود اختصاص داده است.
فایل رایگان بررسي زمينه گرايش به نماد استعلايي در اشعار ابوالحسن ورزي | WORD
وران خوش کودکی از عناصر استعلایی شعر اوست. گرایش ورزی به نمادهای استعلایی بیش از همه زمینه ی فردی دارد و نیز تحت تاثیر نگرش خاص او به طبیعت است و زمینه اجتماعی نیز دارد. استفاده از این نمادها برای شاعر که دچار ناکامی ها و دلزدگی از زندگی شخصی است، تسلی دهنده خاطر است. منزوی و تنهاتر شدن شاعر و تفکر او درباره مرگ و گذر زمان در دوره پایانی حیات و شاعری او همراه با گرایش بیشتر او به عروج و عناصر استعلایی است.
فایل رایگان بررسي زمينه گرايش به نماد استعلايي در اشعار غلامعلي رعدي آذرخشي | WORD
ت. رعدی از شاعران دهه ی سی است که به سبب شرایط خاص تاریخی و اجتماعی، اندیشه و تخیل خود را در قالب نمادهای استعلایی بیان کرده است. شاعران دهه ی سی می کوشند تا آنجا که ممکن است نمادها را به گونه ای به کار ببرند که به واقعیت های شخصی و جهان خیالی خویش نزدیک باشد. شرایط تاریخی دوران استبداد پهلوی وخفقان اجتماعی زمینه اصلی گرایش رعدی به نمادهای استعلایی است. نمادهای استعلایی از صور خیالی برجسته در دهه ی سی هست.
فایل رایگان بررسي ساختار خسرو و شيرين نظامي بر اساس الگوهاي ساختاري | WORD
باق دارد. برای این منظور ابتدا مقدمه ای درباره تعریف و تبیین ریخت شناسی، روایت شناسی، روش مطالعاتی پراپ مطرح شده و کارکردهای سی و یک گانه ای که پراپ برشمرده است از قصه مذکور استخراج شد. سپس این منظومه بر اساس الگوی ایرانی مورد بررسی قرار گرفت و موارد بیست گانه مشترک در آن مشخص شد. یافته های این پژوهش به میزان تطابق و تفاوت داستان خسرو و شیرین با الگوی ریخت شناسی پراپ و الگوی ریخت شناسی ایرانی اشاره دارد.
فایل رایگان بررسي ساختار روايي داستان آتش بدون دود بر مبناي الگوي کنشي گريماس | WORD
است و همچنین تلاش گردیده به شیوه توصیفی- تحلیلی، اثر مورد نظر را از این دیدگاه مورد بررسی و تحلیل قرارگیرد. شش کنش گر گریماس در هفت جلد داستان دیده می شود. در اثر مورد نظر، مفعول همان تلاش برای شرایط مطلوبی است که تحقق پیدا کند. کنش گر فرستنده در سه جلد اول داستان شخصیت داستانی و در چهار جلد بعدی مفاهیم انتزاعی است. تحلیل این اثر بر اساس نظریه گریماس استواری روایت، ساختار و پیوستگی اجزای آن را نشان می دهد.
فایل رایگان بررسي ساختار طنز بر اساس نظريه گرماس در داستان هاي ابوالقاسم پاينده | WORD
ب های معنایی مخصوص به خود دارد، هرگاه قطب های معنایی نظام ها با هم مخلوط شوند طنز زاده می شود. طبق نتایج به دست آمده، چارچوب معرفی شده، می تواند برای دیگر ساختارهای طنزآمیز زبان فارسی به کار رود و طنزی که بر این اساس ساخته می شود، اگر خطاب به انسان باشد، بسیار گزنده است و اگر مولفه های معنایی انسانی برای قطب های معنایی حیوانات و جمادات به کار رود، طنزی ترحم برانگیز که به سمت فکاهی در حرکت است، خلق می کند.
فایل رایگان بررسي ساختار و بافت زباني نظامي در منظومه خسرو و شيرين | WORD
سبک این منظومه هرچند از نظر زمان و نحوه ترکیب بندی جملات، متمایل به سبک خراسانی می باشد، اما وفور لغات و استعارات عربی و استفاده از علوم رایج زمان چون موسیقی، نجوم، طب و ... آن را به سبک عراقی نزدیک می کند. زبان نظامی در آثارش گرم و گیرا و دلپذیر می باشد. واژگانش نرم و لطیف و گفتارش دلنشین است؛ آن گونه که در بازگویی لحظه های رزم نتوانسته از فشار بزم رهایی یابد و به اشعار رزم نیز ناخودآگاه رنگ غنایی داده است.
فایل رایگان بررسي شکوائيه در ادبيات عاميانه استان کهگيلويه و بويراحمد | WORD
مد است که در بسیاری از گونه های شعر لری ازجمله اشعار کار، اشعار عاشقانه، اشعار سوگ، لالایی و حبسیه یافت می شود. این گونه ها زیرمجموعه ادب غنایی هستند. سراینده در ترانه های لالایی( از ناسپاسی فرزندان و فراموش کردن زحمات والدین) در اشعار کار( دوری از خانواده و عزیزان و کمبود امکانات) در اشعار عاشقانه( از هجران یار و بی توجهی و بی وفایی معشوق) و در ترانه های سوگ( از روزگار ناپایدار) شکوه می کند و ناله سرمی دهد.
فایل رایگان بررسي شگردهاي ترامتنيت قرآني در عبهر العاشقين بر اساس الگوي ژرار ژنت | WORD
ز آن به آیات قرآن نیز استناد کرده است. از آنجا که عبهرالعاشقین دارای زبانی ادبی و مخیل است، این پژوهش بر اساس الگوی ترامتنیت ژنت، در پی یافتن پاسخ به این پرسش است که آیا این زبان در شگردهای کاربرد آیات قرآن و نحوه استفاده مولف از آنها تاثیری داشته یا این متن همچون بسیاری از متون تعلیمی از قبیل: رساله قشیریه، کشفالمحجوب، کیمیای سعادت و... آیات را به صورت ساده و صرفا جهت استناد و استشهاد به کار برده است.
فایل رایگان بررسي شيوه هاي بلاغي (علم معاني) درنثر خطابي صوفيه (کشف المحجوب) | WORD
لقای مفاهیم عرفانی خود می پردازد.. در این پژوهش، نگارندگان با هدف شناخت شیوه های بلاغی نثر خطابی کشف المحجوب هجویری، به شیوه کیفی به توصیف و تحلیل ساختار متن پرداخته است. برآیند حاصل از یافته ها نشان می دهد که نویسنده درکناراستفاده از ابزارهای بلاغی دانش معانی چون ایجاز، اطناب، حصر و قصر، وصل و فصل و.... به شگردهای دیگری ازنثر خطابی ازجمله شروع حکایات با فعل مجهول ،استفاده از تمثیل و حکایت و... رسیده است.
فایل رایگان بررسي شيوه هاي بهينه و کاربردي در آموزش زبان و ادب فارسي | WORD
مه، فیلم نامه، توجه به حواشی ادبیات تا خود ادبیات و خلاقیت های ادبی، نبود برنامه هایی برای انتقال تجربیات نویسندگان و شاعران معاصر به دانشجویان، به حاشیه ادبیات رانده شدن دانشجویان به دلیل ضعف برنامه درسی دانشگاهی، ناکارآمدی دانشجویان به دلیل عدم توجه به مقوله هایی چون ادبیات معاصر، عدم استفاده برنامه ریزان رشته زبان و ادبیات فارسی از اختیارات قانونی برای تدوین دروس مورد نیاز به دلیل سنتی بودن است.
فایل رایگان بررسي شيوه هاي جذب مخاطب در شعر انوري | WORD
در اشعار تقاضایی، با رویکرد تحلیلی- توصیفی، صد قطعه تقاضایی دیوان انوری را بررسی می کند. بر اساس یافته های این پژوهش، انوری با توجه به درک و شناخت خصلت های روحی و روانی مخاطبان و موقعیت های گوناگون و کارکردهای هر کدام از تکنیک های ادبی تخاطب و محاوره، طنز، لغز و معما، تلمیح، واقعه نگاری و داستان پردازی برای تاثیرگذاری و تحریک روح سخاوت در ممدوحان خود استفاده می کند تا بتواند خواسته های خود را محقق سازد.
فایل رایگان بررسي صفت هاي بياني شخصيت اصلي زن، در دو داستان رقص مرگ و آبجي خانم | WORD
دایت و بزرگ علوی دو تن از نویسندگان بزرگ معاصر هستند که در تکامل داستان کوتاه نقش بسزایی داشته اند. آن ها معمولا صفت هایی برای بهتر نشان دادن شخصیت های داستانی بکار می برند. در این پژوهش تلاش بر این است تا صفت های ویژه شخصیت اصلی زن، در دو داستان آبجی خانم از مجموعه زنده به گور، (صادق هدایت) و رقص مرگ از مجموعه چمدان، (بزرگ علوی) و دیدگاه هر دو نویسنده در مورد زنان با روش توصیفی_ تحلیلی مورد بررسی قرار گیرد.
فایل رایگان بررسي طرح واره هاي حرکتي داستان سپرده به زمين بيژن نجدي | WORD
العات ادبی است. پژوهش در صدد یافتن پاسخی برای این پرسش است که در داستان پیش گفته چه مفاهیمی از طریق طرح واره های حرکتی امکان وقوع یافته اند. داده های پژوهش به روش اسنادی از مجموعه ی داستان کوتاه یوزپلنگانی که با من دویده اند نوشته-ی بیژن نجدی گردآوری شده و به روش توصیفی-تحلیلی مورد بررسی قرار گرفته اند. نتایج تحقیق نشان می دهد که طرح واره-های حرکتی در این داستان به مضامین باروری ، پیری و مرگ دلالت می کنند.
فایل رایگان بررسي فضيلت ها و رذيلت هاي اخلاقي در حکايت هاي کليله و دمنه | WORD
خفقان سیاسی آن دوران می باشد.در این کتاب به صورت آشکار به همه مسایل اخلاقی و ضداخلاقی اشاره نشده، برخی از این اخلاقیات بینابین حکایات آمده و تا تمام داستان خوانده نشود، معلوم نمی شود که قصد نویسنده بیان کدام نکته اخلاقی است.در کلیله و دمنه، گاهی رذایل به صورت دسته ای از نبایدها ذکر می شوند.این نبایدها همراه با تمثیل بیان می شوند. ارزش این تمثیل ها در این است که، از گزندگی و تلخی اندرزهای آمرانه می کاهد.
فایل رایگان بررسي کهن الگوي آب، خورشيد و درخت در شعر کودک و نوجوان | WORD
ی تصاویری است که برای کودکان آشناست و بدین سان آنها را در درک و پذیرش احساساتشان یاری می کند. هدف اصلی این پژوهش، nx با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی است که در اشعار هفت شاعر کودک و نوجوان بررسی شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد، خورشید طالع در این اشعار، تولد دوباره، نشاط و بیداری را القا می کند، آب، حیات، پاکی، زایندگی و ابدیت را و درخت نیز در این اشعار، منشاء زندگی است و بر پویایی و سرزندگی، تاکید می کند.
فایل رایگان بررسي لباس و پوشاک درآثار سعدي | WORD
ب معنوی اندوخته و در گفتارش منعکس است یکی از مباحثی که در کلیات سعدی به آن پرداخته شده است انواع لباس و پوشاک و خرقه و پارچه است که مقاله حاضر با رویکرد توصیفی و تحلیلی و استفاده از مستندات کتابخانه ای تهیه شده است، لذا بعد از مقدمه ای کوتاه به ارائه انواع لباس ها مانند:قبا،پوستین،سراویل و... ،و انواع خرقه مانند، خرقه درویشان،راستان،و مشایخ و...و انواع پارچه مانند: میزر،نمد،کتان،دیبا،و...پرداخته شده است.
فایل رایگان بررسي مباني فکري فرجام شناسي در شاهنامه | WORD
رین شاهکارهای ادبی ایران، شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی، متولد میشود و می بالد. تبیین مبانی فکری، فلسفی و حکمی شاهنامه می تواند آشنایی با بینش حاکم بر عصر شاهنامه و چه بسا آگاهی از بینش حکیم طوس را در پی داشته باشد. پژوهش حاضر با روش توصیفی تحلیلی به بررسی مبانی و سرچشمه های فکری و حکمی شاهنامه در زمینه فرجام شناسی می پردازد. در پایان مشاهده می شود بینش حکیم طوس در بسیاری موارد از حکمت شیعی نشات می گیرد.
فایل رایگان بررسي مجموعه داستان به صيغه اول شخص مفرد از منظر نظريه روانکاوي ژاک لکان | WORD
ی در این مجموعه داستان، اندوهی عمیق را با کلمات به تصویر می کشد و با فضاسازی مناسب اعتراض خود را نسبت به شرایط جامعه بیان می کند. او در جست و جوی هویت خود است و چون در نظامی که سراسر فقدان است نمی تواند به این هدف دست یابد؛ همواره معترض است و در داستان هایش غمی پنهان حس می شود. در این نوشتار که روش تحقیق آن به صورت توصیفی- تحلیلی است؛ با درنظر گرفتن راوی به عنوان سوژه لاکانی اندوه و نارضایتی او تحلیل می شود.
فایل رایگان بررسي مضامين اجتماعي در دو مجموعه کولاک و فصل پنهان مفتون اميني | WORD
اندیشه اجتماعی مفتون را تشکیل می دهد؛ در این گونه اشعار مفتون،نوعی اعتدال روحی و عاطفی حاکم است. بیان این مسایل در اشعار وی به صورت بی پرده و شعارگونه نیست؛. مفتون امینی نگاهی صرفا مثبت یا منفی به هیچ جامعه ای ندارد، بلکه با باریک بینی خاص خود نقاط ضعف هر جامعه ای را درمی یابد و به شعر می کشد. او به عنوان شاعری که از دردهای اجتماع و مردم و از ضرورت های زمان آگاه است،در پی گشودن گرهی از کار فروبسته خلق است.