فایل رایگان انعکاس مفاهيم عرفاني نور ايزدي و باغ ملکوت در ادبيات عرفاني و آثار نگارگري ايران | WORD
ام به ایران پرداخته است ، این تفکرات معنوی و غیر مادی عارفانه در عرصه ادبی و نگارگری هنر ایران به وضوح ریشه دوانده و خود را به نمایش گذاشته است و توانسته اذهان مخاطبان را در این دو حوزه با خود همراه سازد. در عرصه ادبی ایران با آثاری از شاعران و نویسندگان مواجه می شویم که در قالب کلمات و تمثیلات خود به ترویج و تبیین این باور ها پرداخته اند ، و در عرصه نگارگری نقاشان ایرانی سعی کردند که در قالب تصویر این مفاهیم را در برابر دیدگان مخاطبان خود تجسم نمایند.
فایل رایگان انواع ابهام ادبي در اشعار هوشنگ ابتهاج (سايه) | WORD
ست از: .1 انواع ابهامهای هنری یا ادبی در اشعار ابتهاج چیست .2 ابهامهای ادبی در اشعار هوشنگ ابتهاج چه نقش و کارکردی دارند. روش تحقیق توصیفی تحلیلی است و جامعه آماری پژوهش اشعار مجموعه های سیاه مشق و تاسیان است. نتیجه بیانگر این است که ابهامهای ادبی موجود در اشعار سایه در قالب صناعاتی چون نماد، استعاره، کنایه و دیگر آرایه های بلاغی است که نقشی مهم در زیبایی و خیال انگیزی اشعار دارند و فعالیت ذهنی خواننده را برای دریافت معنای عناصر مبهم شعر برمی انگیزند.
فایل رایگان انواع گسست روايت در اشعار علي باباچاهي | WORD
یت تودرتو ودورانی، است. این پژوهش با رویکرد روایت پژوهی به مطالعه شانزده مجموعه شعر این شاعر، یعنی از ننم بارانم تا آئورا و دیگران من ، میپردازد، عوامل گسست روایی در اشعار او را مشخص میکند و نشان میدهد که ده عامل میتواند باعث بروز گسست در روایت شعر شود. این عوامل عبارتاند از: انفصال عاملی، انفصال مکانی، انفصال زمانی، تغییر راوی، به هم خوردن نظم، حذف پارهای از متن، ورود ناگهانی نقل قول یا گفتوگو، تغییر در روایت شنو، پیوست به روایت دیگر و فاصله گذاری.
فایل رایگان اهميت نسخ خطي و تصحيح روشمند آنها | WORD
ی، اقتصادی و تاریخی زمان خود هستند که تصحیح و برگرداندن آنها به زبان فارسی، به پربار شدن فرهنگ جامعه کمک میکند. در رابطه با تصحیح نسخ خطی نیز در این مقاله به ذکر نکات مفیدی درباره چهار روش قیاسی، التقاطی، تصحیح بر اساس نسخه اساس، و روش بینابین پرداخته میشود و همچنین درباره مقدمه، حاشیه و تعلیقات آن نیز مطالبی بیان خواهد شد. اهمیت استفاده از متون قدیمی، هدف تصحیح نسخ خطی، نگهداری و تزئین نسخ خطی و روششناسی تصحیح نسخ خطی از محورهای اصلی این مقاله است.
فایل رایگان بازتاب رئاليسم در رمان کليدر محمود دولت آبادي | WORD
اید و هیجانهای خود را در اثرش وارد نمی کند .در ایران ، محمود دولت آبادی به سبب واقع گرا بودن ، از بزرگترین نویسندگان این مکتب و همچنین بزرگترین نویسنده در حوزه ادبیات اقلیمی به شمار می آید که رمان کلیدر را تحت تاثیر این مکتب نوشته است. در این مقاله به ویژگیهای آثار رئالیستی بخصوص ویژگیهای رمان کلیدر که از آثار برجسته در تاریخ رمان نویسی است، پرداخته میشود ، همچنین ویژگیهای سبک نثر دولت آبادی در این رمان که از ویژگی های نثر رئالیستی است ، بررسی میشود.
فایل رایگان بازتاب عرفان در شعر سيد قطب | WORD
گردیده تا مضامین و اصلاحات عرفانی در شعر او نمودی پر رنگ داشته باشد . بسیاری از رموز عرفانی مانند حیرت ، غربت، وحدت وجود ، مناجات عارفانه با شب ، طیف ، سماع ، جمعو تفرقه و پرونده روح و ... بر شعر سید قطب که بازتابی از اندیشه های عرفانی – اسلامی است ، سایه افکنده است . این مقاله در پی آن است تا با واکاوی شعر سید قطب ، شخصیت و افکار ناب عرفانی – اسلامی وی را به نمایش گذارد . شایان ذکر است که این بعد از شخصیت فکری و ادبی وی ، تاکنون مورد بررسی قرار نگرفته است .
فایل رایگان بازخواني تصوير شب در شعر شاملو و بياتي | WORD
اعتراض که در قالب سمبل به بیان اندیشه های اسطوره ای که برخاسته از درد و رنج انسان حاضر به سبب ظلم و تعدی حاکم بر اجتماع از سمت حکومت می باشد، باعث شده که از لحاظ زبان و تخیل شاعری (تصویر سازی) و چارچوب فکری، نقاط مشترک و همانندی در شعر این دو شاعر ظهور کند. در این مقاله ضمن بازبینی کارکرد نماد اسطوره ای شب در شعر معاصر ، به تحلیل دو شعر (شبانه:شب اعترافی ست طولانی) و (اللیل فی کل مکان )از شاملو و بیاتی می پردازد؛ سپس وجوه تشابه و افتراق آن دو را بیان می کند.
فایل رایگان بازيابي نگاه مردم ايران و آلمان به مفهوم زر و طلا با تکيه بر امثال و اصطلاحات دو ملت | WORD
رافیایی، تاریخی و سیاسی همگی باعث شکل گیری چنین نگرشی نسبت به طلا در امثال فارسی شده اند. در نقطه مقابل، مفاهیمی همچون میانه روی و کاربرد طلا در مقام نماد وفاداری، در امثال آلمانی انعکاس یافته است. در اکثر مثلهای آلمانی 81)درصد) از طلا برای بیان ارزش مادی استفاده شده است. مادی بودن نگرش جامعه آلمانی به طلا و انتزاعی و غیرمادی بودن نگرش جامعه ایرانی به این مقوله، ضمن ایجاد تفاوت در ساختارهای امثال، ساختارهای اقتصادی متفاوتی را در دو جامعه رقم زده است.
فایل رایگان برررسي تطبيقي عنصر جادو در رمانهاي فانتزي حومه ي سکوت و اراگون | WORD
حومه ی سکوت اثر مریم عزیزی درحوزه ی ایران و اراگون اثر کریستوفر پائولینی در حوزه ی امریکا بررسی، و نیز مشخص شده که جادوهای به کار برده شده در دو داستان، بیشتر از نوع: ریمیا و شعبده بازی، پیشگویی و خبر از آینده، تله پاتی و انتقال افکار از راه دور،جادوی سیاه وجادوی سفید است. در هردو رمان بیشتر جادوهای مورد استفاده شبیه به هم هستند و در موقعیتهای مشابه از آنها استفاده شده، به جزء جادوی سیاه که در رمان اراگون خیلی بیشتر از حومه ی سکوت به کار برده شده است.
فایل رایگان بررسي آثار وانديشه هاي عرفاني ومذهبي طاهره صفارزاده | WORD
یترین پیامهای سازنده هنری را به یادگار گذاشت. ابتکار قدرت تخیل وتفکر عمیق آگاهی اجتماعی و مذهبی و برتر از همه آزادی وصداقت از بن مایه های شعر او محسوب می شود .شعرش آینه ای است که رفتار وباورهای اجتماع خود را باز می تاباند. که انسان در کانون آن آینه قرار دارد. به عبارتی دیگر در مضامین وزیر ساخت اشعار خود از کتاب آسمانی حوادث اجتماعی وتاریخی زمان خود الهام می گیرد.وبا رسیدن به رستگاری هنری به زبانی شعر می سراید که هم زبان نگرش اوست وهم حاصل تجربه های او .
فایل رایگان بررسي آشناييزدايي معنايي در سروده هاي اجتماعي محمدرضا شفيعي کدکني | WORD
شی تازه روبرو کند. یکی از شاعران معاصر که نمونه های قابل تاملی از آشنایی زدایی معنایی را در شعر خود به کار گرفته است، محمدرضا شفیعی کدکنی متخلص به م. سرشک است. او در حوزه معنا، افقهای گستردهای را پیش روی مخاطب خویش قرار میدهد و تلاش میکند با شکستن سنتهای فکر و معنایی جامعه خویش، جهانی دیگرگونه را به تصویر بکشد.در این نوشتار تلاش شده است پس از نگاهی مختصر به آشنایی زدایی نمونه های برجسته آن در سروده های محمدرضا شفیعی کدکنی مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد.
فایل رایگان بررسي اختصارسازي در زبان فارسي | WORD
ع پژوهش های کاربردی است . روش نمونه گیری این پژوهش،گزینش واژگان،اختصارات و مفاهیم در دسترس،از میان منابع و دانش واژه های یاد شده است. بررسی ها نشان میدهد اختصار سازی فرایندی قاعده مند و منظم است.شاهد مثال ما آن است که در تمامی اختصارات روی سکه ها، الگوی ساخت واژی،مبتنی بر ویژگی نوشتاری است؛یعنی تمام کلمه های اختصاری بر اساس انتخاب حروف اول کلمات ساخته شده اند و بیشتر،دو حرف اول مورد نظر است. در فارسی معاصر هم کاربرد سرواژه سازی بتدریج گسترش می یابد.
فایل رایگان بررسي ادبيات روستايي در داستان دهقانان منصور ياقوتي | WORD
دهقانان منصور یاقوتی اشاره به جغرافیای طبیعی روستاهای منطقه غرب، پوشش، خوراک، مناطق بومی و محلی، حضور باورهای عامیانه مثبت و منفی، اشعار و ترانهای محلی، همچنین نظام اقتصادی ارباب رعیتی است. افزون براین،به کار بردن افعال، الفاظ و اصطلاحات کردی از ویژگیهای جغرافیای زبانی در آثار این نویسنده است که کاملا آگاهانه و متناسب با سن، تحصیلات و طبقه اجتماعی خصیتشها استفاده شده و البته نویسنده در زبان و لحن داستان برای فهم مخاطب، اعتدال را رعایت کرده است.
فایل رایگان بررسي اشعار طنزآميز رضا رفيع با محوريت شعر توافق | WORD
د بررسی قرار می دهند، که این امر به درک و هم چنین لذت بردن از طنز یاری می کند. رضارفیع از طنزپردازان کشورمان است که درونمایه بیشتر طنزهای او را مسائل اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی شامل می شود. او ضمن بهره گیری از انواع تکنیکهای طنزپردازی، با نگاه دقیق و البته با زبانی شیرین، مشکلات اجتماعی مردم را بیان میکند. در جستار پیش رو که برای نخستین بار طنز رفیع مورد پژوهش قرار می گیرد، ضمن نگاهی کلی به اشعار طنزآمیز وی، شعر توافق مورد تحلیل قرار خواهد گرفت.
فایل رایگان بررسي اغراض ثانوي جملات انشايي در بوستان سعدي | WORD
رفیت بلاغی مشخص گردد. و همچنین بسامد جملات انشایی بکار رفته در معانی مختلف بر اساس تعاریف کتب بلاغی بصورت بسامدی مشخص گردد تا هم با میزان نوآوری هایی طرز بیان و هم به این نکته که آیا می توان این ویژگی را جزء مولفه های سبکی شعر سعدی دانست پی ببریم. پژوهش حاضر بر پایه مطالعات کتابخانه ای با روش توصیفی-تحلیلی صورت گرفته و یافته ها بر اساس تحلیل محتوا بررسی شده است. جامعه آماری پژوهش، کتاب بوستان سعدی شرح غلامحسین یوسفی است که دارای ده باب 4000) بیت) می باشد.
فایل رایگان بررسي اغراض ثانوي جملات انشايي در ديوان حافظ | WORD
جم انبوه شعر فارسی در انتقال مقاصد و اغراض متعدد در محدوده ی کوچک کلمات منزلت ویژه و یکتایی دارد. در این مقاله سعی شده است با استخراج جملات انشایی که در مفهوم ثانوی به کار رفته، میزان استفاده ی حافظ از این ظرفیت بلاغی مشخص گردد و بسامد جملات انشایی به کار رفته در معانی مختلف بر اساس تعاریف کتب بلاغی به صورت بسامدی مشخص گردد تا هم با میزان نوآوری های طرز بیان و هم به این نکته که آیا می توان این ویژگی را جزء مولفه های سبکی شعر حافظ به شمار آورد، پی ببریم.
فایل رایگان بررسي انتقادي نگاه تاويل گرايانه به داستان پادشاه و کنيزک در مثنوي مولانا | WORD
زانفر نزدیکتر است. ایشان جزو معدود کسانی هستند که با تمام ژرفاندیشی در این داستان آن را فاقد تاویل میداند و بر این عقیده است کهصرفا یک داستان برای بیان سخنان و آموزه های مولاناست. اگر چه بسیاری از شارحان و پژوهشگران مثنوی به رمزی بودن این داستان عقیده دارند و بر این اساس از منظرهای گوناگون به تاویل متن و شرح نمادهای آن پرداخته اند، با بررسی هریک از این مقالات مشاهده میکنیم که ساختار متن با چنین تاویلهایی تناسب ندارد وایرادات گوناگونی بر آن وارد است.
فایل رایگان بررسي بحران هويت به عنوان يکي از ويژگي هاي مهم دوران بلوغ در رمان نوجوان هستي | WORD
انشناسی اعمال و رفتار شخصیت نوجوان پرداخته شده و سرانجام مشخص گردیده که او دچار هویت منفی شده و ماجراهایی به وی جهت کسب هویت اصلی خود کمک می کند، تا اینکه نوجوان به طور غیرمستقیم به نشانه هایی از شخصیت واقعی خود می رسد. نتایج این پژوهش نشان می دهد که در صورتی که رمان نوجوان، دارای کیفیت ادبی خوبی باشد، می تواند به عنوان یک محتوای آموزشی خوب هم عمل کند و به مخاطبین نوجوان خود، ویژگی ها و علایم بلوغ و آثار آن را در دوران پرتلاطم و بحرانی بلوغ، بشناساند.
فایل رایگان بررسي بنمايه اي تصوف اسلامي در فرهنگ ايرانيان قبل از اسلام | WORD
ی رایج در محیط متثار شود و بعضی عناصر آنها را در خود جذب و حل نماید. لذا مقاله حاضر، با رویکردی تحلیلی به بررسی تاریخ تصوف در آیینهای قبل از ظهور اسلام در ایران و بین النهرین پرداخته و به این مهم رسیده است که قبل ازظهور تصوف زاهدانه اسلام به عنوان یک مسلک، این شیوه تصوف][ در طول تاریخ دارای زمینه فرهنگی، اجتماعی و مذهبی بوده است و ایران خاستگاه بسیاری از عقاید متصوفه بوده و ایرانیان در انتقال، توسعه و پایه گذاری اصول و مبانی آن نقش برجسته ای داشته اند.
فایل رایگان بررسي بنمايه هاي عرفاني در غزل فاضل نظري (با تکيه بر سه گانه غزليات) | WORD
زل نئوکلاسیک عارفانه باشد، که نقطه عطفی در شعر کلاسیک معاصر خواهد بود. با بررسی مفاهیم عرفانی در غزل فاضل نظری بیشترین بسآمد ، ذیل عناوینی مشهود است که عبارتند از: سلوک و وادیهای آن، اندیشه-های عرفانی، تاویل و تفسیر برخی از آیات و احادیث رایج در مبانی عرفان اسلامی، اندیشه های عرفانی، اعتقادات شیعی و عرفانی، غربت و اسارت روح در عالم جسم، رویکرد عرفانی به هبوط و مرگ. بر این اساس غزل های فاضل نظری، غزلی محتواگرا و متمرکز بر انگاره عرفانی ارزیابی میشود.
فایل رایگان بررسي تاثير ادبيات فارسي بر اشعار محمدولي کمينه، شاعر ترکمن | WORD
ندیشه صور خیال، به تفکیک) بر شعر این شاعر ترکمن داشتهاند به همراه و جدول ارائه و معرفیشدهاند. در حوزه ی اندیشه و صور خیال، سعدی شیرازی بیشترین تاثیر را بر شعر محمدولی کمینه داشته است. در بخش اندیشه پس از سعدی، حافظ و در حوزه ی صور خیال، امیرخسرو دهلوی و مولانا به ترتیب پس از سعدی بیشترین تاثیر را بر شعر این شاعر ترکمن داشته است. در بخش صور خیال حتی برخی از ترکیبات شعر این شاعر ترکمن عینا از زبان فارسی انتقال به زبان و ادبیات ترکمنی انتقال پیدا کرده است.
فایل رایگان بررسي تاثير جنسيت بر زبان چندترانه عاشقانه مقايسه موردي ترانه هاي مونا برزويي و روزبه بماني | WORD
سبک شناسانه و لایه ای یک اثر با مضمون مشترک به تفاوتهایی در این زمینه دستیافت برای پاسخگویی به این پرسشها در ابتدا بهاختصار به مفهوم جنس و جنسیت میپردازیم و پسازآن با در نظر گرفتن این مطالب عناصر گوناگون دیگر را برای دستیابی به این مقصود بررسی خواهیم کرد. سبکشناسی لایه ای یکی از روشهایی است که با استفاده از آن میتوان به لایه های گوناگون و متفاوت یک متن دستیافت و با استفاده از آن به تفسیر و استنباط صحیح تری از مفهوم یک متن ادبی – منظوم یا منثور- رسید.
فایل رایگان بررسي تاريخي حرف اضافه در زبان گيلکي از زبانهاي ايراني شمال غربي | WORD
می رفته اند. داده های مورد نیاز برای بررسی حروف اضافه در پژوهش حاضر که تحقیقی توصیفی است به شیوه میدانی گردآوری شده است. ابزار پژوهش، پرسشنامه و مصاحبه با گویشوران شهرستان بندرانزلی میباشد که در شرق شهرستان رشت قرار دارد. بررسی دستگاه حرف اضافه در این زبان و مقایسه درزمانی آن نشان داد که زبان گیلکی از سه امکان نیای خود تمایل بالایی به کاربرد پساضافه به عنوان حرف اضافه غالب دارد. هرچند که نمونه هایی از پیش اضافه و پیرااضافه نیز در این زبان دیده میشود.
فایل رایگان بررسي تحليلي جريان شعر جنگ در ادبيات فارسي معاصر | WORD
ی و گاه گزارشگونه با نمودهایی از بیم و امید به بیان فجایع جنگ و رنجها و پایداری و مقاومت و دلاورمردیها میپردازند. در حیطه ی زبانی به دلیل تکیه بر ایجاد ارتباط با مخاطب، شعرای جنگ به ندرت از هنجارهای زبانی عدول کردهاند و غالبا مفهوم را به ساده ترین شکل ممکن انتقال دادهاندبه. لحاظ تخیل، شعر جنگ با وجود کثرت استعمال تصاویر کلیشهای گاهی موجد تصاویر بدیع و تازهای شده است. در سروده های شعرای باجنگ ، نمادگرایی وکاربرد شعائر مذهبی و آیینی بسامد بالایی دارد.
فایل رایگان بررسي ترجمه سوره زلزله از منظر نظريه يوجين نايدا (مطالعه موردي ترجمه فولادوند و مجتبوي از قرآن) | WORD
مترجم باید حد اعلای تطابق صوری را رعایت نماید. در ترجمه پویا، حرف آخر را پیام میزند و صورت در خدمت پیام است. در این نوع ترجمه، خواننده، کم و بیش همان واکنش خواننده متن اصلی را نشان میدهد. در این پژوهش بر آنیم ترجمه فولادوند و مجتبوی از سوره زلزله را بر مبنای نظریه ترجمه نایدا را مورد بحث قرار دهیم. این پژوهش به روش توصیفی و تحلیلی به این نتیجه میرسد که ترجمه فولادوند و مجتبوی بر مبنای جمع بین ترجمه صوری و پویا است و تا حد زیادی تحت تاثیر ترجمه صوری است.
فایل رایگان بررسي تطبيقي اصطلاحات خويشاوندي در زبانهاي فارسي وآلماني | WORD
زم با استفاده از روش کتابخانهای (اسنادی، اینترنتی) گردآوری و تفاسیر زبانی و فرهنگی مرتبط با هر یک از زبانها براساس روش تطبیقی جرج بردی (توصیف، تفسیر، مقایسه و تطبیق) که درزمره روشهای توصیفی-تحلیلی است ارائه میگردد. در این مقاله با استفاده از تحلیلهای آماری توصیفی، بررسی گستردگی معنایی، جنسیت و ترکیب عناصر واژگان خویشاوندی انجام گرفته تا الگوهای موجود درساخت و نحوه استفاده از این واژه ها مشخص گردند. قلمرو این تحقیق و همچنین جامعه شناسی زبان میباشد
فایل رایگان بررسي تطبيقي بينامتنيت (تناص) ديني در اشعار سعدي شيرازي و بدر شاکر السياب | WORD
ازی از شاعرانی است که توانسته است در مثنوی گلستان خود با بهرهگیری وسیع از آیات وحی و احادیث اهل بیت علیهمالسلام، از بینامتنیت قرآنی تاثیر پذیرفته و با بکارگیری آن در عرصه شعر به نوآوری بپردازد. بدرشاکر السیاب یکی از پیشگامان شعر معاصر عربی، از جمله شاعرانی است که بنابر نظریه بینامتنی، رویکرد بینظیری به این کتاب آسمانی قرآن داشته است. بنابراین ما در این پژوهش برآنیم تا به بررسی بینامتنیت قرآنی و دینی در اشعار سعدی شیرازی و بدرشاکر السیاب بپردازیم.
فایل رایگان بررسي تطبيقي حماسه عاشقانه رامايانا و شاهنامه فردوسي | WORD
تطبیقی آن با شاهنامه و یا دیگر آثار ایرانی پرداختهاند. با وجود اختلافات بسیار در بنمایه اصلی داستان و شخصیت قهرمانان و کنشهای آنان، و البته نوع حماسه ها، در این دو اثر نقاط مشترک فراوانی نیز به چشم میخورد. همچنین، علیرغم اینکه شاید نتوان رامایانا را یک منظومهی تراژیک دانست، ولی شباهت هایی با داستانهای تراژیک شاهنامه دارد که قابل توجه است. نگارنده در این مقاله تلاش کرده است تا به بررسی برخی از این اشتراکات بپردازد و از تفاوتهای آنان نیز غافل نماند.
فایل رایگان بررسي تطبيقي رئاليسم جادويي صدسال تنهايي گابريل گارسيا مارکز و طوبي و معناي شب از شهرنوش پارسي پور | WORD
اعتقاد آنان را به چالشی جدی کشانده است. هر دو نویسنده از سبک رئالیسم جادویی برای بازنمایی فرهنگ و جامعه خود استفاده میکنند. محتوای هر دو رمان بازخوانی رقابت سنت و مدرنیته، تنهایی، تضاد و همراهی واقعیت تلخ و پوچ گرایی است که به مسخ افراد جامعه میانجامد. فضای وهمآلود و اغراقآمیز و متعفن هر دو رمان که از جنبه های بارز رئالیسم جادویی به شمار می آید توانسته ا ست ذهن خواننده و مخاطب دا ستانها را با شرایط اجتماع که دو نویسنده در آن زندگی کرده اند آشنا سازد.
فایل رایگان بررسي تطبيقي زمان افعال در زبان فارسي و عربي | WORD
عل دیگر انجام شده است به خلاف استعمال ماضی بعید در فارسی، یا ترجمه لعل 6 به شاید و عسی به چه بسا نمیتواند آینه مفهوم آنها باشد، شاید غلبه استعمال در مقام شک را دارد و چه بسا استعمال دقیق آن به معنی چه بسیار است و عسی و لعل 6 به معنی امید حصول امر محبوب و خوف از حصول امر مکروه است، یا برای مفهوم ماضی نقلی مثبت میتوان از قد+فعل ماضی استفاده کرد و ظرائفی که کمتر مهم قلمداد میشدند. پس از بررسی، روشن میگردد، برای ارتقاء کیفیت ترجمه نیاز به وارسی و بازنگری است.