فایل رایگان بررسي تاثير ادبيات فارسي بر اشعار محمدولي کمينه، شاعر ترکمن | WORD
ترین تاثیر را (برحسب اندیشه صور خیال، به تفکیک) بر شعر این شاعر ترکمن داشتهاند به همراه و جدول ارائه و معرفیشدهاند. در حوزه ی اندیشه و صور خیال، سعدی شیرازی بیشترین تاثیر را بر شعر محمدولی کمینه داشته است. در بخش اندیشه پس از سعدی، حافظ و در حوزه ی صور خیال، امیرخسرو دهلوی و مولانا به ترتیب پس از سعدی بیشترین تاثیر را بر شعر این شاعر ترکمن داشته است. در بخش صور خیال حتی برخی از ترکیبات شعر این شاعر ترکمن عینا از زبان فارسی انتقال به زبان و ادبیات ترکمنی انتقال پیدا کرده است.
فایل رایگان بررسي تاثير جنسيت بر زبان چندترانه عاشقانه مقايسه موردي ترانه هاي مونا برزويي و روزبه بماني | WORD
چگونه میتوان با بررسی سبک شناسانه و لایه ای یک اثر با مضمون مشترک به تفاوتهایی در این زمینه دستیافت برای پاسخگویی به این پرسشها در ابتدا بهاختصار به مفهوم جنس و جنسیت میپردازیم و پسازآن با در نظر گرفتن این مطالب عناصر گوناگون دیگر را برای دستیابی به این مقصود بررسی خواهیم کرد. سبکشناسی لایه ای یکی از روشهایی است که با استفاده از آن میتوان به لایه های گوناگون و متفاوت یک متن دستیافت و با استفاده از آن به تفسیر و استنباط صحیح تری از مفهوم یک متن ادبی – منظوم یا منثور- رسید.
فایل رایگان بررسي تاريخي حرف اضافه در زبان گيلکي از زبانهاي ايراني شمال غربي | WORD
افه و پساضافه ) به کار می رفته اند. داده های مورد نیاز برای بررسی حروف اضافه در پژوهش حاضر که تحقیقی توصیفی است به شیوه میدانی گردآوری شده است. ابزار پژوهش، پرسشنامه و مصاحبه با گویشوران شهرستان بندرانزلی میباشد که در شرق شهرستان رشت قرار دارد. بررسی دستگاه حرف اضافه در این زبان و مقایسه درزمانی آن نشان داد که زبان گیلکی از سه امکان نیای خود تمایل بالایی به کاربرد پساضافه به عنوان حرف اضافه غالب دارد. هرچند که نمونه هایی از پیش اضافه و پیرااضافه نیز در این زبان دیده میشود.
فایل رایگان بررسي تحليلي جريان شعر جنگ در ادبيات فارسي معاصر | WORD
نی ساده و ساختاری روایی و گاه گزارشگونه با نمودهایی از بیم و امید به بیان فجایع جنگ و رنجها و پایداری و مقاومت و دلاورمردیها میپردازند. در حیطه ی زبانی به دلیل تکیه بر ایجاد ارتباط با مخاطب، شعرای جنگ به ندرت از هنجارهای زبانی عدول کردهاند و غالبا مفهوم را به ساده ترین شکل ممکن انتقال دادهاندبه. لحاظ تخیل، شعر جنگ با وجود کثرت استعمال تصاویر کلیشهای گاهی موجد تصاویر بدیع و تازهای شده است. در سروده های شعرای باجنگ ، نمادگرایی وکاربرد شعائر مذهبی و آیینی بسامد بالایی دارد.
فایل رایگان بررسي ترجمه سوره زلزله از منظر نظريه يوجين نايدا (مطالعه موردي ترجمه فولادوند و مجتبوي از قرآن) | WORD
اصلی زبان مبداء دارد و مترجم باید حد اعلای تطابق صوری را رعایت نماید. در ترجمه پویا، حرف آخر را پیام میزند و صورت در خدمت پیام است. در این نوع ترجمه، خواننده، کم و بیش همان واکنش خواننده متن اصلی را نشان میدهد. در این پژوهش بر آنیم ترجمه فولادوند و مجتبوی از سوره زلزله را بر مبنای نظریه ترجمه نایدا را مورد بحث قرار دهیم. این پژوهش به روش توصیفی و تحلیلی به این نتیجه میرسد که ترجمه فولادوند و مجتبوی بر مبنای جمع بین ترجمه صوری و پویا است و تا حد زیادی تحت تاثیر ترجمه صوری است.
فایل رایگان بررسي تطبيقي اصطلاحات خويشاوندي در زبانهاي فارسي وآلماني | WORD
صیفی بوده و اطلاعات لازم با استفاده از روش کتابخانهای (اسنادی، اینترنتی) گردآوری و تفاسیر زبانی و فرهنگی مرتبط با هر یک از زبانها براساس روش تطبیقی جرج بردی (توصیف، تفسیر، مقایسه و تطبیق) که درزمره روشهای توصیفی-تحلیلی است ارائه میگردد. در این مقاله با استفاده از تحلیلهای آماری توصیفی، بررسی گستردگی معنایی، جنسیت و ترکیب عناصر واژگان خویشاوندی انجام گرفته تا الگوهای موجود درساخت و نحوه استفاده از این واژه ها مشخص گردند. قلمرو این تحقیق و همچنین جامعه شناسی زبان میباشد
فایل رایگان بررسي تطبيقي بينامتنيت (تناص) ديني در اشعار سعدي شيرازي و بدر شاکر السياب | WORD
ازان مواجه شد. سعدی شیرازی از شاعرانی است که توانسته است در مثنوی گلستان خود با بهرهگیری وسیع از آیات وحی و احادیث اهل بیت علیهمالسلام، از بینامتنیت قرآنی تاثیر پذیرفته و با بکارگیری آن در عرصه شعر به نوآوری بپردازد. بدرشاکر السیاب یکی از پیشگامان شعر معاصر عربی، از جمله شاعرانی است که بنابر نظریه بینامتنی، رویکرد بینظیری به این کتاب آسمانی قرآن داشته است. بنابراین ما در این پژوهش برآنیم تا به بررسی بینامتنیت قرآنی و دینی در اشعار سعدی شیرازی و بدرشاکر السیاب بپردازیم.
فایل رایگان بررسي تطبيقي حماسه عاشقانه رامايانا و شاهنامه فردوسي | WORD
بررسی این اثر و مقایسه تطبیقی آن با شاهنامه و یا دیگر آثار ایرانی پرداختهاند. با وجود اختلافات بسیار در بنمایه اصلی داستان و شخصیت قهرمانان و کنشهای آنان، و البته نوع حماسه ها، در این دو اثر نقاط مشترک فراوانی نیز به چشم میخورد. همچنین، علیرغم اینکه شاید نتوان رامایانا را یک منظومهی تراژیک دانست، ولی شباهت هایی با داستانهای تراژیک شاهنامه دارد که قابل توجه است. نگارنده در این مقاله تلاش کرده است تا به بررسی برخی از این اشتراکات بپردازد و از تفاوتهای آنان نیز غافل نماند.
فایل رایگان بررسي تطبيقي رئاليسم جادويي صدسال تنهايي گابريل گارسيا مارکز و طوبي و معناي شب از شهرنوش پارسي پور | WORD
ست که مدرنیته، ایمان و اعتقاد آنان را به چالشی جدی کشانده است. هر دو نویسنده از سبک رئالیسم جادویی برای بازنمایی فرهنگ و جامعه خود استفاده میکنند. محتوای هر دو رمان بازخوانی رقابت سنت و مدرنیته، تنهایی، تضاد و همراهی واقعیت تلخ و پوچ گرایی است که به مسخ افراد جامعه میانجامد. فضای وهمآلود و اغراقآمیز و متعفن هر دو رمان که از جنبه های بارز رئالیسم جادویی به شمار می آید توانسته ا ست ذهن خواننده و مخاطب دا ستانها را با شرایط اجتماع که دو نویسنده در آن زندگی کرده اند آشنا سازد.
فایل رایگان بررسي تطبيقي زمان افعال در زبان فارسي و عربي | WORD
را بیان کند که بعد از فعل دیگر انجام شده است به خلاف استعمال ماضی بعید در فارسی، یا ترجمه لعل 6 به شاید و عسی به چه بسا نمیتواند آینه مفهوم آنها باشد، شاید غلبه استعمال در مقام شک را دارد و چه بسا استعمال دقیق آن به معنی چه بسیار است و عسی و لعل 6 به معنی امید حصول امر محبوب و خوف از حصول امر مکروه است، یا برای مفهوم ماضی نقلی مثبت میتوان از قد+فعل ماضی استفاده کرد و ظرائفی که کمتر مهم قلمداد میشدند. پس از بررسی، روشن میگردد، برای ارتقاء کیفیت ترجمه نیاز به وارسی و بازنگری است.
فایل رایگان بررسي تطبيقي ساختار شخصيت هما و آنا از ديدگاه روانکاوي فرويد | WORD
ه وجه مشخص است: نهاد، که تابع اصل لذت است. من، که از اصل واقعیت پیروی می کند، و فرامن که نقطه مقابل نهاد است و سعی در محدود کردن آن دارد. از نظر فروید هر فرد برای دفاع از خود در مقابل بروز تمایلات نهاد و فشارهای فرامن دست به اعمال ناخوداگاه می زند که به آن مکانیسم دفاعی می گویند. در این نوشتار که به صورت نظری انجام گرفته است، ساختار شخصیت هما در رمان شوهرآهوخانم و آنا در رمان آناکارنینا بر اساس این سه وجه تحلیل می شود؛ و کشمکش روحی و روانی این دو شخصیت مورد مقایسه قرار می گیرد.
فایل رایگان بررسي تطبيقي سيماي زن در آثارنوال السعداوي و زويا پيرزاد | WORD
قتصادی،فرهنگی،اجتماعیوسیاسی زنان توجه وافری داشتهاند.دراین پژوهش برآنیم مباحث فکری این دونویسنده رادرموردمسئله زنوجایگاه اورادرجامعه موردبررسی قرار دهیم وباروش توصیفی تحلیلی مصادیق برخواسته ازدیدگاه آندورابه بوته نقدوبررسی بسپاریم.رهیافت نهایی آن است که اصلی ترین مسائل درآثاراین دوشاعراعتراض به سنت های حاکم برزندگی زنان است بااین تفاوت که درآثارپیرزادعلاوه برمباحث حمایتی اززنان مبحث اعتراض به زنان نیزبه چشم میخوردکه این مورددرآثارنوال السعداوی دیده نمیشود.
فایل رایگان بررسي تطبيقي شخصيت پردازي در داستان هاي کودک فارسي و عربي | WORD
و هر داستان را با شخصیت های مورد علاقه خود میشناسند.از جمله پرکاربردترین شخصیت پردازی در آثار داستانی کودکان،شخصیت های حیوانات هستند.سن6ت به کارگیری شخصیت های حیوانات در داستان های گروه سنی خردسالان و کودکان در ادبیات کودک و نوجوان ملل و اقوام گوناگون رایج است.در این پژوهش،به منظور بررسی الگوهای متداول از چنین شخصیت ها در کتابهای کودک اقوام و ملل مختلف،داستان های برگزیده کودک فارسی و عربی با شخصیت های اصلی و فرعی حیوانات،به روش توصیفی-تحلیلی مورد بررسی قرار گرفته است.
فایل رایگان بررسي تطبيقي شعر پروين اعتصامي و فروغ فرخزاد | WORD
دو شاعر، سبک شعری آنان بود. پروین از همان شیوه و قالب کلاسیک شعری استفاده می کرد که شاعران کلاسیک قبل از او استفاده می کردند، اما فروغ دارای سبک شعری مختص خود بود در واقع فروغ خود صاحب سبک بود. در شعر پروین ما کمتر خیال پردازی های شاعرانه می بینیم و در واقع عنصر خیال در شعرهای وی نمودی ندارد، اما در شعرهای فروغ کم تر ترکیبی را می توان یافت که از خیال پردازی های وی نشانی نداشته باشد. در نهایت می توان گفت که اشعار این دو شاعر بزرگ از تاثیرگذاری زیادی در جامعه برخوردار می باشد.
فایل رایگان بررسي تطبيقي عناصر اقليمي در داستان محمود طياري و ناصر تقوايي | WORD
اساس نظریه های نوین تطبیقگری آمریکایی، بین دو اثر صورت گرفته ا ست. نتایج به د ست آمده از این تطبیق نشان میدهد که محمود طیاری با انعکاس فرهنگ عامه منطقه گیلان و ناصر تقوایی با بازتاب شرایط محیط کارگری جنوب ایران در دوره پهلوی، از سویی توانستهاند بخشی از هویت بومی زادگاهشان را که در دست فراموشی است به مخاطب خود معرفی کنند و این گونه در حفظ هویت بومی منطقه خود سهیم با شند و از سویی با به کارگیری شیوه ای خاص در ارائه محتوای اثر، تمایز بین داستاننویسی شمال و جنوب را تقویت کنند.
فایل رایگان بررسي تطبيقي عناصر بينامتني در ادب عرفاني کلاسيک و اشعار سهراب سپهري | WORD
عرفانی شهره است و آراءو نظریات عرفانی او به شکل کاملا0 محسوسی به آراء و نظریات بزرگانی چون سنایی، حافظ و به ویژه مولانا شبیه و قابل انطباق است؛ به همین دلیل، شعر سپهری از عناصر و مناسبات بینامتنی فراوانی برخوردار است. این مقاله در صدد است تا بنیادهای عرفانی و آموزه های صوفیانه سپهری را با اندیشه ها و تعابیر صوفیان گذشته سنجیده و اشتراکات آنها را بازنماید. برآیند تحقیق حاکی از آن است که مضامین عرفانی موجود در اشعار سپهری، واگویه ای هنری و خلاقانه از متون عرفانی پیشین است.
فایل رایگان بررسي تطبيقي مضامين پايداري در دو رمان زارهاي زني به نام بيروت و زنگها براي که به صدا در مي آيد | WORD
روت به عنوان نمونه ای از ادبیات پایداری جهان عرب و زنگها برای که به صدا در می آید به عنوان شاهدی از ادبیات جنگ غرب، به مقایسه تطبیقی مضامین مشترک دو رمان نظیر جنگ و قتل و کشتار، عشق، وطن، ایمان و باورهای مذهبی، مرگ و شهادت، نیز برخی مضامین متفاوت و متخص هر رمان که به دلیل شرایط جغرافیایی و فرهنگی و عقیدتی حاکم بر دو جامعه لبنان و اسپانیا به وجود آمده، نظیر یاس جامعه روشنفکری و مفهوم زبان مادری در رمان الشیخ و تجاوز به عنف و مبارزه با فاشیسم در رمان همینگوی، پرداخته شده است.
فایل رایگان بررسي تطبيقي مضامين فکاهي چند تن از فکاهه سرايان عصر انحطاط و عبيد زاکاني | WORD
فکاهی ازلحاظ موقعیت اجتماعی متعلق به طبقه و جایگاه خاصی نیستند،بلکه ازاشخاص مهم وسرشناس گرفته تا افراد ساده و گمنام و ازلحاظ سطح دانش ومعلومات نیز از آدم های عامی و بی سواد تا افراد عالم و ادیب، در میان آنان یافت می شود.عبید زاکانی از فکاه ه سرایان و فکاه ه نویسان ایران در قرن هشتم و ابوالحسین جزار،ابن دانیال وسراج الدین وراق از فکاه ه سرایان عرب درقرن هفتم می باشند. این مقاله برآن است که مضامین فکاهی عبید زاکانی را با مضامین فکاهی اشخاص یاد شده در عصرانحطاط بررسی نماید.
فایل رایگان بررسي تطبيقي نوستالژي در اشعار نزار قباني و سلمان هراتي | WORD
ازتاب یافته است. از محورهای مشترک نوستالژی در اشعار این دو شاعر مواردی چون یادکرد روزگار حاکمیت دادگری وآزادی ، حسرت بر گذشته ی طلائی دوران کودکی و همچنین آروزی بازگشت به مدینه ی فاضله ای است که دو شاعر آن را در لازمانی و لا مکانی نوستالژی های خود متصورند. بر این اساس مقاله حاضر درصدد است با رویکردی توصیفی - تحلیلی به بررسی تطبیقی نوستالژی در اشعار قبانی و هراتی بپردازد واز این رهگذر، زوایا و ابعاد دردها، دغدغه ها و غم و اندوه حاصل از یادکرد آنها را در اشعار شان باز شناسد.
فایل رایگان بررسي جلوه هاي اسطوره اي در داستانهاي کوتاه منيرو رواني پور | WORD
اک و افتراق آنها، به جستجوی جلوه های اساطیری در داستانهای کوتاه منیرو روانیپور پرداخته و سپس ریشه های اساطیری این جلوه ها بررسی شدهاند. حضور این عناصر اساطیری در بافت داستانهای روانیپور باعث غنای بیشتر وجه تخیلی داستانها گشته است. چه آن گروه از داستانها که در فضای روستایی از اساطیر، افسانه ها و باورهای عامه دست اول مایه گرفتهاند، چه گروهی که در فضای شهری با استقاده از المانهای اساطیری کهن و جایگزینی ترس های امروزی به جای ترسهای دنیای کهن خرده افسانه های جدید ساخته اند.
فایل رایگان بررسي جلوه هاي قرآن و حديث در اشعار کودک اسداله شعباني (در دهه ي هفتاد) | WORD
ایی برای کودکان توصیف کردهاست. او همچنین از آیات شریفهی قرآن و احادیث تاثیر پذیرفته و مفاهیم قرآنی حدیثی را با زبانی ساده و کودکانه در آثارش به کارگرفته است. در این تحقیق، به بررسی و تحلیل جلوه های قرآنی حدیثی در اشعار کودکانه ی این شاعر معاصر در ده هی هفتاد پرداخته ایم. نتایج این تحقیق نشان میدهد که شعبانی در تاثیرپذیری از آیات شریفه ی قرآن و احادیث و بهکارگیری جلوه های قرآنی حدیثی از اثرپذیری الهامی بنیادی، تلمیحی، ترجمه واژگانی، اشاره و اقتباس بیشتر استفاده کرده است.
فایل رایگان بررسي جلوه هاي مقاومت در ديوان في البدء کان اوراس عزالدين ميهوبي؛ شاعر معاصر الجزايري | WORD
ز عبرت است و آنها را از غفلت و فراموشی باز میدارد. مقاله حاضر، با رویکردی توصیفی- تحلیلی و با تکیه بر دیوان فی البدء کان اوراس به بررسی مول6فه های پایداری در شعر این شاعر الجزایری پرداخته است. وطنپرستی، وصف ویرانیها و کشتارهای خونین استعمارگران و افول عربی6ت واسلام در جوامع عربی، تاثیرپذیری عد6های غربزده از فرهنگ و آداب اروپاییان و تفاخر به میراث دینی و مل6ی پیشین و جانفشانیهای مبارزان و شهیدان الجزایری، از جمله مضامینی است که به طور قابل ملاحظهای در شعر میهوبی مشهود است.
فایل رایگان بررسي درک استعاره هاي مفهومي گزيده اي از اشعار ناصر کشاورزدرکودکان شش وهفت ساله | WORD
وانایی درک استعاره های مفهومی ده شعر رده سنی الف وب ناصر کشاوزبر روی نه کودک شش و نه کودک هفتساله بررسی شد. این استعاره ها از طریق دو روش نقاشی و تصویرگری با رویکردمیدانی موردبررسی قرار گرفت .یکی از عوامل مهم درافزایش توانایی درک استعاره هادرکودکان پیش از دبستان سن است. عامل بااهمیت دیگر جنسیت است. در بررسیهای انجامشده آزمودنیهای دختر توانایی بیشتری نسبت به آزمودنیهای پسر داشتند. یکی از عوامل مهم دیگر که در سنجش میزان توانایی کودکان نقش بسزایی دارد نحوه گرفتن آزمون است.
فایل رایگان بررسي ساخت ارگتيو در گونه ريک زبان تالشي | WORD
ا به همراه دارد و جزو زبان های در خطر نابودی می باشد،از اهمیت فراوانی برای مطالعات زبانی برخوردار است. در این مقاله ابتدا به توصیف نشانه های حالت در گونه ریک زبان تالشی پرداخته می شود و سپس به تنوع ساخت ارگتیودر این گونه زبانی می پردازیم. در ساخت ارگتیو عامل به حالت غیر فاعلی و مفعول به حالت فاعلی ظاهر می شود و در نوع کامل آن فعل از نظر شمار با مفعول،که در حقیقت فاعل دستوری است مطابقت می کند. روش گردآوری داده ها میدانی بوده و از طریق ضبط صدای گویشوران ریک به انجام رسیده است.
فایل رایگان بررسي ساختار فعل در گويش تاتي گيفان از گويشهاي تاتي خراسان شمالي | WORD
ندهای فعلی طی فرایند وندافزایی، هماهنگی واکه و قلب در بعضی از افعالی که دارای صامت سیال در هجای اول هستند از عمده تغییرات واجی است که در صرف فعل اتفاق میافتد. دیگر ویژگی ساختاری، وجود استثناء در فرایندهای تصریفی فعل است که موجب میشود ستاک فعل بارها تغییر کند. تفاوتهای آوایی در ستاک فعل امر و ستاک فعل در زمان حال یکی دیگر از ویژگیهای ساختار فعل در این گویش است. بر خلاف دیگر گویشهای زبان تاتی جنس دستوری در صرف فعل وجود ندارد و زمانها و وجوه با زبان فارسی هماهنگی بیشتری دارد.
فایل رایگان بررسي ساختار محتوايي در گونه داستاني گرافيکي دنباله دار کودکان | WORD
اینگونه داستانی نیز دارای عناصر ساختاری - روایی منحصربه فرد است، اما سوالی که پیش می آید این است که در گونه های داستانی کمیت استریپ (گرافیکی دنباله دار)، جایگاه راوی، روایت شنو، شخصیت پردازی، زاویه دید و... کجاست به عنوان مثال شخصیت یک فرد در این قصه ها را چگونه تعیین کنیم راوی قصه کجاست و اولشخص یا سوم شخص است سوالاتی از این قبیل ما را به انجام پژوهش حاضر برانگیخت و با رویکردی روایت شناسانه بر آنیم تا به تحلیل عناصر ساختاری - روایی کمیت استریپها در ادبیات کودکان بپردازیم.
فایل رایگان بررسي سبک زباني ديوان ضياء الدين خجندي | WORD
تقلی در دیوان او، صورت نگرفته است. تلاش این پژوهش در آن است که سبک شاعری و ویژگی های زبانی این شاعر نام آشنا رابرجسته نماید. به همین منظور، در این مقاله تلاش شده، ویژگی های زبانی اشعار ضیاءالدین خجندی در سه سطح آوایی،واژگانی و نحوی بررسی و تحلیل شود. یافته های پژوهش نشان می دهد ضیاء خجندی هم تحت تاثیر شاعران پیش از خود است و بسیاری از ویژگی های زبانی سبک خراسانی و هم نشانه های زبانی سبک عراقی در اشعارش به وفور دیده می شود که حکایت از زبانی روان تر از سبک شاعران خراسانی دارد.
فایل رایگان بررسي سبک گرايانه رمان پرسه در خاک غريبه از احمد دهقان | WORD
گ به شکل عریان و باز نمودن مسائل انسانی، در سبک رئالیسم می باشد. این جستار با روش توصیفی تحلیلی نگاهی سبک شناسانه به داستان پرسه در خاک غریبه دارد. روش بررسی، رویکرد لایه ای ست که در سه لایه زبانی، ادبی و فکری بررسی می شود. سئوال اصلی تحقیق آن است که کدام ویژگی سبکی، رمان دهقان را به اثر برجسته تبدیل کرده است و همچنین سعی شده است پر بسامد ترین مشخصه های زبانی، ادبی و فکری این رمان شناسائی شود تا با تحلیل آنها بتوانیم خوانندگان را با سیر اندیشه و جهان بینی نویسنده آشنا سازیم.
فایل رایگان بررسي سنت نار انداختن در فرهنگ و دوبيتي هاي عاميانه ايران با تاکيد بر دوبيتي هاي مازندران، خراسان و کرمان | WORD
از خیر و برکت و قداست عروس است. این پژوهش به شیوه توصیفی- تحلیلی تلاش میکند تا سنت نار انداختن را در دوبیتی های عامیانه مازندران، خراسان و کرمان بررسی کند. یافته های پژوهش حکایت از آن دارد که میوه انار به عنوان نمادی از خیر و برکت و شادمانی به عروسیها راه یافته است. چوب درخت انار نیز به عنوان خیر و برکت فراوان در پیشه چوپانی مورد استفاده قرار گرفته است. به دلیل تشابه ساختاری که میوه انار به پستان زن دارد، نشانه زایایی و تکامل است که بیشتر در دوبیتی های خراسان نمود یافته است.
فایل رایگان بررسي سيماب (جيوه) در شعر فارسي با نگاهي به ويژگيهاي آن در علم شيمي | WORD
را که امروزه بدان شیمی میگویند یکی از این علوم است. شاعران قدیم از انواع مواد و فلزات و خاصیتهای مختلف آن در شعرشان سخن گفته اند، سیماب (جیوه)یکی از این مواد است که مضامین بسیاری با آن ساخته شدهاست. در این مقاله که به شیوهء کتابخانهای انجام شده، به تحلیل و توصیف مضامین سیماب در شعر فارسی از منظر علم شیمی پرداخته شده است. بررسی کاربرد سیماب در شعر فارسی نشان داد که اشارات و سخنان شاعران قدیم درباره سیماب اغلب علمی و مطابق دانش شیمی است و میتوان با علم شیمی به توضیح آن پرداخت.