فایل رایگان بررسي ساختار فعل در گويش تاتي گيفان از گويشهاي تاتي خراسان شمالي | WORD
یال در هجای اول هستند از عمده تغییرات واجی است که در صرف فعل اتفاق میافتد. دیگر ویژگی ساختاری، وجود استثناء در فرایندهای تصریفی فعل است که موجب میشود ستاک فعل بارها تغییر کند. تفاوتهای آوایی در ستاک فعل امر و ستاک فعل در زمان حال یکی دیگر از ویژگیهای ساختار فعل در این گویش است. بر خلاف دیگر گویشهای زبان تاتی جنس دستوری در صرف فعل وجود ندارد و زمانها و وجوه با زبان فارسی هماهنگی بیشتری دارد.
فایل رایگان بررسي ساختار محتوايي در گونه داستاني گرافيکي دنباله دار کودکان | WORD
ی آید این است که در گونه های داستانی کمیت استریپ (گرافیکی دنباله دار)، جایگاه راوی، روایت شنو، شخصیت پردازی، زاویه دید و... کجاست به عنوان مثال شخصیت یک فرد در این قصه ها را چگونه تعیین کنیم راوی قصه کجاست و اولشخص یا سوم شخص است سوالاتی از این قبیل ما را به انجام پژوهش حاضر برانگیخت و با رویکردی روایت شناسانه بر آنیم تا به تحلیل عناصر ساختاری - روایی کمیت استریپها در ادبیات کودکان بپردازیم.
فایل رایگان بررسي سبک زباني ديوان ضياء الدين خجندي | WORD
بانی این شاعر نام آشنا رابرجسته نماید. به همین منظور، در این مقاله تلاش شده، ویژگی های زبانی اشعار ضیاءالدین خجندی در سه سطح آوایی،واژگانی و نحوی بررسی و تحلیل شود. یافته های پژوهش نشان می دهد ضیاء خجندی هم تحت تاثیر شاعران پیش از خود است و بسیاری از ویژگی های زبانی سبک خراسانی و هم نشانه های زبانی سبک عراقی در اشعارش به وفور دیده می شود که حکایت از زبانی روان تر از سبک شاعران خراسانی دارد.
فایل رایگان بررسي سبک گرايانه رمان پرسه در خاک غريبه از احمد دهقان | WORD
فی تحلیلی نگاهی سبک شناسانه به داستان پرسه در خاک غریبه دارد. روش بررسی، رویکرد لایه ای ست که در سه لایه زبانی، ادبی و فکری بررسی می شود. سئوال اصلی تحقیق آن است که کدام ویژگی سبکی، رمان دهقان را به اثر برجسته تبدیل کرده است و همچنین سعی شده است پر بسامد ترین مشخصه های زبانی، ادبی و فکری این رمان شناسائی شود تا با تحلیل آنها بتوانیم خوانندگان را با سیر اندیشه و جهان بینی نویسنده آشنا سازیم.
فایل رایگان بررسي سنت نار انداختن در فرهنگ و دوبيتي هاي عاميانه ايران با تاکيد بر دوبيتي هاي مازندران، خراسان و کرمان | WORD
انداختن را در دوبیتی های عامیانه مازندران، خراسان و کرمان بررسی کند. یافته های پژوهش حکایت از آن دارد که میوه انار به عنوان نمادی از خیر و برکت و شادمانی به عروسیها راه یافته است. چوب درخت انار نیز به عنوان خیر و برکت فراوان در پیشه چوپانی مورد استفاده قرار گرفته است. به دلیل تشابه ساختاری که میوه انار به پستان زن دارد، نشانه زایایی و تکامل است که بیشتر در دوبیتی های خراسان نمود یافته است.
فایل رایگان بررسي سيماب (جيوه) در شعر فارسي با نگاهي به ويژگيهاي آن در علم شيمي | WORD
و خاصیتهای مختلف آن در شعرشان سخن گفته اند، سیماب (جیوه)یکی از این مواد است که مضامین بسیاری با آن ساخته شدهاست. در این مقاله که به شیوهء کتابخانهای انجام شده، به تحلیل و توصیف مضامین سیماب در شعر فارسی از منظر علم شیمی پرداخته شده است. بررسی کاربرد سیماب در شعر فارسی نشان داد که اشارات و سخنان شاعران قدیم درباره سیماب اغلب علمی و مطابق دانش شیمی است و میتوان با علم شیمی به توضیح آن پرداخت.
فایل رایگان بررسي شخصيت امام حسين(ع) در قالب اشعار نير تبريزي و احمد الوائلي | WORD
مانند: ولادت ،نسب، قیام عاشورا، یاران و اهل بیت و ... شعر سروده است و در مقابل آن از شاعران عرب زبان نیز احمد الوائلی می باشد که در شعر عاشورایی و قیام و مصائب امام حسین (ع) سراسر دیوان آن بازتاب نموده است. در این مقاله کوشیده شده است تا با نازک بینی به تطبیق اشعار عاشورایی این دو شاعر پرداخته شود تا ملاحظه گردد چگونه تولد امام حسین (ع) ،نسب،مصایب ،کربلا، عاشورا و... را در شعر خود منعکس کرده اند.
فایل رایگان بررسي شخصيت وشخصيت پردازي در رمان بخت طوبي | WORD
حلیل و بررسی آن است. در شخصیت پردازی نویسنده بیشتر به خلق شخصیتهای ایستا پرداخته و شیوه ی شخصیت پردازی بیشتر به شیوه ی غیرمستقیم بوده است و پایگاه طبقاتی و اجتماعی و ویژگیهای اخلاقی و منش شخصیتهای داستان براساس ویژگیهایی مانند گفتگو، اعمال و رفتار و ویژگیهای ظاهریشان مورد بررسی قرار گرفت ونیز از این ویژگیهادریافتیم اشخاص داستان از دو قشر متفاوت کاملا0مرفه و کاملا0 فرودست تشکیل شده اند.
فایل رایگان بررسي علم معاني با تکيه بر دو دفتر آخر اشعار فروغ فرخزاد | WORD
قسیم بندی شود تا به بسامد ساخت و بیان مفاهیم تازه در قالب مفهوم اصلی خود خارج شده و به مفهوم غیر مستقیم دلالت میکند. مقاله به شیوه ی تحلیلی- توصیفی و کتابخانهای صورت گرفته است. هدف از آن تلاش در جهت نشان دادن اهمیت علم معانی با توجه بگذشت سالیان طولانی است. که با وجود تحولات فراوان در شعر فارسی این علم هنوز تحول چندان دگرگونی را در خود تجربه نکرده است و بر همان سبک گذشته خود ژابرجا مانده است.
فایل رایگان بررسي عناصر فرهنگي در بخش اساطيري شاهنامه فردوسي | WORD
طرح است؛ ولی در بخش حماسی، بیشتر با تقابل فرهنگی ایرانی و انیرانی مواجه هستیم و در بخش تاریخی با توجه به هوی6ت یافتن کشور ایران در جغرافای تاریخی، مسائل فرهنگی5 تمد6نهایی نظیر چین، هند، یونان و روم نیز در شاهنامه مورد توج6ه قرار میگیرد. در این مقاله، عناصر اصلی فرهنگساز در داستانهای بخش اساطیری شاهنامه، واکاوی شده و چگونگی انعکاس ویژگیهای فرهنگی حاکم بر شاهنامه در اجزای آن تبیین شده است.
فایل رایگان بررسي فعل هاي پيشوندي در تاريخ سيستان | WORD
ری این دوره، مورد بررسی قرار گرفته است . بر اساس این پژوهش بسامد فعل های پیشوندی کتاب مذکور نسبت به متون دوره ی اخیر بسیار بالاتر است و برخی از فعل های پیشوندهای آن ، معادلی برابر با فعل ساده و مرکب دارند وتعدد وجوه فعلی از ویژگی های سبکی این دوره است و انواع پیشوندی کهن ساختار، متروک، زاید ووپیشوند های بی تاثیر در معنی ، آنهایی که تضاد معنایی ایجاد می کنند در تاریخ مذکور دارای بسامد هستند.
فایل رایگان بررسي گزاره ها و زنجيره هاي پيرفت در حکايت حمال و دختران و سه گداي يک چشم هزار و يک شب | WORD
ت5 یاری رسان5 حکایت اصلی بیان شده است و پی رفته ای پنجگانه نیز در آنها وجود دارد. گزاره های وصفی و فعلی در تمامی حکایتها دیده میشود. در گزاره های وصفی در بیشتر موارد با توصیف وضعیتها روبهرو میشویم و قهرمانان قصه با حوادث گوناگون مواجه میشوند. در بررسی گزاره های فعلی، هر سه نوع گزارهی تغییر، تخلف و مجازات در قصه ی اصلی و قصه های فرعی دیده میشود؛ هرچند گزاره ی فعلی تغییر، بیشتر به کار رفته است.
فایل رایگان بررسي ماهيت ادبيات و هنر و نسبت ادبيات با هنرها | WORD
ی قرار گرفت. در ادامه به اهداف ادبیات و هنرها از نظر اندیشمندان توجه گردید و مسایلی چون اخلاق و تعلیم، زیبایی، لذت، آفرینش و ابداع به بحث گذاشته شد. در بخش پایانی با رویکردی جدید به نقد ادبی، آن دسته از شاخه های نقد که روند آفرینش و خلاقیت و توجه به فرم و ساخت اثر در آنها نقش مهمی دارد به طور خلاصه معرفی گردید که از این جمله می توان به مکتب هنر برای هنر، فرمالیسم و نقد خواننده مدار اشاره کرد.
فایل رایگان بررسي مباحث دستوري در کتابهاي فارسي اول تا ششم ابتدايي | WORD
ه نشود کودک هیچ گاه شیوه ی درست نوشتن و قوانین دستوری را یاد نمیگیرد. در این پژوهش با تکیه بر روش کتابخانه ای کتابهای اول تا ششم ابتدایی مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته است و آشکار میگردد که شیوه ی آموزش دستور در کتابهای اول تا ششم دبستان بر اساس رشد شناختی کودک نیست و گاه مطالبی که پیش نیاز مبحثی هستند پس از آن مبحث مطرح میگردند که این خود باعث گیجی دانش آموز و بیزاری او از زبان فارسی میگردد.
فایل رایگان بررسي معاني ضمني حاصل از نقض اصول همکاري گرايس در منظومه گيلکي محاکمه اثر شيون فومني | WORD
را شایسته پیگیری میگرداند. در این پژوهش، منظومه گیلکی محاکمه که از منظومه های معروف ادبیات شفاهی گیلان است ، بر پایه اصل همکاری گرایس ، مورد واکاوی قرار گرفته، دلالتهای ضمنی ، معانی تلویحی و ویژگیهای بلاغی حاصل از نقض این اصول مشخص میشود. یافته ها نشان میدهند کهدر این منظومه، به کر6ات اصول همکاری گرایس به صورت5 هدفمند و در جهت دستیابی به اغراضی معی6ن ، نقض و سبب ایجاد تلویح معنایی شده است.
فایل رایگان بررسي معنايي فعل رفتن در تاريخ بلعمي در مقايسه با متون فارسي ميانه و فارسي معاصر | WORD
فعل رفتن در تاریخ بلعمی نسبت به دوره پیش از خود دچار گسترش معنایی شده است. مقایسه معانی بهکار رفته در تاریخ بلعمی با فارسی معاصر نشان داد که از ده معنای فعل رفتن که در تاریخ بلعمی کاربرد داشته، هفت معنی در فارسی معاصر همچنان بهکار میروند و سه معنی در فارسی معاصر کاربرد ندارند. بنابراین میتوان گفت که فعل رفتن در این سه مورد در گذار از دوره تاریخ بلعمی به فارسی معاصر دچار کاهش معنایی شده است.
فایل رایگان بررسي مفهوم ابرروح در آثار امرسون و مولانا جلال الدين بلخي | WORD
د از معرفت شناسی مولانا باید برای عشق سهم فراوانی قایل باشیم عشق موجب اتحاد است. از نظرمولانا این بیکران مطلق (خدا) از عالم آفرینش متمایز است و ازلی و ابدی است؛ قبل از آفرینش بوده و پس از آن نیز خواهد بود؛ اما از نظر امرسون خدا و هستی از یکدیگر جدا نیستند.خدا، یعنی روح جهان، در طبیعت جاری است و بیرون از طبیعت نیست. طبیعت، بنای فلسفه ی امرسون است. از نظر او خدا بدون طبیعت و طبیعت بدون خدا نیست.
فایل رایگان بررسي مفهوم باتر الحجال در عبارت آخر خطبه 27 نهج البلاغه | WORD
ظور جنس زن است. اما بررسی بیشتر عبارت در دو ساحت اهمیت دارد: .1 شرایط زمانی کلام و موقعیتی که امیرالمومنین (ع) فرمایش خود را مطرح کرده اند .2 معنای مورد نظر امام (ع). بنابراین کوشیده ایم به شیوه توصیفی تحلیلی و با مراجعه به منابع کتابخانه ای، اعم از شرح های مختلف نهج البلاغه و آثار مرتبط، با هدف رفع ابهام از کلام حضرت علی (ع) در ذهن مخاطب، درباره لایه های پنهان عبارت عقول ربات الحجال جستجو کنیم.
فایل رایگان بررسي مکتب کلاسيسيسم و مشخصه هاي آن در آثار شاعران سبک خراساني | WORD
انسان کلاسیک از نازیبایی ها و زشتیها.کلاسیک مکتبی است عقلگرا و کمال گرا که نهتنها در قرونوسطی بلکه در هر زمان و در هر جامعه ای انسان را به سوی عقل و کمال هدایت مینماید و او را بهسوی اصول اخلاقی و خردگرایی سوق میدهد.از این رهگذر با توجه به مقارن بودن این مکتب ادبی با سبک خراسانی و شاعران این سبک در این جستار به بررسی مولفه های این مکتب و مطابقت آنها با شعر شاعران سبک خراسانی پرداخته شده است.
فایل رایگان بررسي مولفه هاي رئاليستي درآثار جمالزاده و چخوف | WORD
ایه و نیز سبک زبانی جمالزاده و چخوف مورد توجه نویسندگان بوده است. نتیجه این تحقیق نشان میدهد که تاثیر ادبیات روسی به ویژه آثار چخوف بر ادبیات فارسی در دوره معاصر به ویژه در زمینه نگارش داستان کوتاه و نیز تاثیرات ناشی از شرایط سیاسی و اجتماعی ایران بعد از مشروطه و در دوره حاکمیت پهلوی، نقش قابل توجهی در رویکرد جمالزاده به نگارش داستان کوتاه و بازتاب مولفه های رئالیستی در آثار وی داشته است.
فایل رایگان بررسي مولفه هاي رمانس در منظومه ورقه و گلشاه | WORD
یژگیهای رمانس را استخراج کرده و سپس با استفاده از شیوه توصیفی تحلیلی به تطبیق آن ویژگیها با بخشهای مختلف منظومه موردبررسی پرداختند و به این نتیجه دست یافتند که بعضی از مهمترین ویژگیهای نوع ادبی رمانس نظیر ماجراهای اپیزدویک، وجود قهرمان خارقالعاده و شخصیتهای تک بعدی، جنگهای تنبهتن، پای بندی به موازین اخلاقی، سفر به سرزمینهای دوردست، جدایی دو دلداده از یکدیگر و... در این منظومه مشهودست.
فایل رایگان بررسي نحوي، بلاغي و مفهومي ترکيب زبان بدن عنق(گردن)در نهج البلاغه | WORD
ب های نهج البلاغه از زبان بدن بیشترین بهره را برده است. زبان بدنع4ن4ق 4 بار در نهج البلاغه ذکر شده و از بسامد بالایی برخوردار است. از دلالت های مفهومی زبان بدن به کار رفته در کلام امام علی(ع) به ترتیب می توان به گذاره های اقتدار، اخلاص، خضوع و خواسته های بیهوده اشاره نمود. و از دلالت های بلاغی زبان بدن ع4ن4ق (گردن) در کتاب نهج البلاغه می توان استعاره مکنیه، اسلوب تنسیقی، کنایه، و سجع را نام برد.
فایل رایگان بررسي نفثه المصدور بر اساس نظريه ي منطق مکالمه ي باختين | WORD
از سخت ترین قاعده های سبکی این اثر به قلمروهای فرازبانی ورود میکند و با چندآوایی و تضادهای درونی و بیرونی، خواسته یا ناخواسته نظام کلی متن متکلف تاریخی را متزلزل میکند. به طوری که میتوان ادعا کرد نویسنده از سبک نیز جهت تقویت مکالمه استفاده کردهاست و با تقویت این ویژگی از طریق چندآوایی، نقیضه سازی، خنده، گریه و اعتراض، خود را از متن تاریخی صرف دور و به قلمرو ادبیات داستانی نزدیک کرده است.
فایل رایگان بررسي نمودهاي وعده الهي دراشعار حافظ | WORD
ار تربیتی این وعده ها و به تناسب شرایط مسلمان به نقل این وعده ها پرداخته است وعده هایی همچون: وعده مغفرت،قیامت، بهشت ونعمتهای بهشتی،جهنم و عذابهای جاودانه و..... حافظ برجسته ترین شاعری است که قرآن را حفظ بوده و به جهت تسلط کامل بر قرآن توانسته اشعارش را با مضامین قرآنی آراسته و قرآن را در اشعارش متجلی کند. در این مقاله سعی برآن شده تا نحوه بازتاب آیات و وعده های قرآنی در اشعار حافظ بررسی شود.
فایل رایگان بررسي و تحليل رابطه فرم و محتوا در نفثه المصدور | WORD
بهانهای حتی به عنوان مشبه به و مستعارمنه، وجود پر بسامد ایهام و استعاره و شواهد شعری عربی و فارسی و تمثیلات، استفاده فراوان از جملات تو در تو و معترضه و... ناخودآگاه5 خواننده را با آه و درد و جنگهای وحشیانهای که در آن سر و دست و پای قطع شده به وفور دیده می شود و حیرانی و سرگردانی همراه میکند و نهایتا مطالعهای نفسگیر در صورت و معنا، همگام با روزهای سخت و نفس گیر نویسنده، حاصل خوانش این اثر است.
فایل رایگان بررسي و تحليل ژانر حماسه مضحک در ادبيات کودک و نوجوان با تکيه بر آثار منتخب | WORD
از ادب عامه به ادبیات کودک و نوجوان انتقال یافته است آسیب شناسی بازنویسی ژانر حماسه مضحک در ادبیات کودک و نوجوان از منظر بی توجهی مولفان به ژانر و بکارگیری تکنیک های روزآمد داستان نویسی با استفاده از بن مایه و موتیف قصه های اصیل ایرانی از موارد دیگری است که در این مقاله به آن پرداخته شده است. روش این پژوهش توصیفی تحلیلی است که با استقصاء در متون و استناد به آن ها تجزیه و تحلیل صورت می گیرد.
فایل رایگان بررسي و تحليل شعر آييني و تجلي آن در شعر معاصر (با تکيه و تاکيد بر اشعار قيصر امين پور و شهريار) | WORD
ر حاکم بر مردم در دوران پس از انقلاب و آغاز جنگ تحمیلی سبب پیشرفت سریع ادبیات آیینی شد. اغلب آثار فاخر و ماندگار شعر فارسی، صبغه ی آیینی دارد و در قلمرو شعر آیینی قرار میگیرد. شعر آیینی به لحاظ بافت محتوایی و معنوی و نیز شاکله ی ساختار بیرونی، انواع و اقسامی دارد؛ در این مقاله ضمن تعریف شعرآیینی، ویژگیها و درونمایه های این نوع شعر در اشعار قیصر امینپور و شهریار مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
فایل رایگان بررسي و تحليل هنجارگريزي در شعر شفيعي کدکني و بدرشاکر السياب | WORD
سعی شده است، گونه های مختلف هنجارگریزی در اشعار این دو شاعر مورد بررسی قرار گیرد تا نشان داده شود که چگونه این دو شاعر معاصر با استفاده از قابلیتهای زبان توانستهاند زبان شعری ناآشنا وبرجسته، ابداع کنند وباعث توجه دو چندان مخاطب به متن ادبی شوند، که غایت اثر هنری از نظر فرمالیستها است. همچنین میتوان گفت که اینان از تکنیکها و شگردهای همسانی برای ناآشنا کردن زبان شعری خود استفاده کرده اند.
فایل رایگان بررسي و تطبيق سبک شناسي غزلي از حافظ و علامه همايي | WORD
های ممتاز وغیر قابل دسترس اشعار خواجه، که نه تنها برای علامه، بلکه بر تمام کسانی که در 6 قرن بعد از او سعیشان درتقلید از آن ابتر مانده است نیز گفته شده است. در این مقال پس از مقدمه به بررسی جنبه های گوناگون سبک شناختی دو غزل از سه دیدگاه ذیل می پردازیم: الف- بررسی سطح زبانی( آوایی، لغوی، نحوی)، ب- بررسی سطح ادبی( بیانی، بدیع لفظی و معنوی)، ج- بررسی سطح فکری ( محتوای Theme غالب دو غزل، بینش شاعرانه).
فایل رایگان بررسي و کاربرد انواع تلميح در منطق الطير عطار نيشابوري | WORD
؛ با این تفاوت که در منطق الطیر رنگ و نمود عرفانی پیدا می کند و با به کارگیری رمز و نماد به ذکر اندیشه های والای معنوی و عرفانی عرفان توجه می کند. اهمیت عطار به تلمیحات سامی – اسلامی بیشتر از نوع ایرانی می باشد. البته اگر تلمیحات عرفانی را درنظر بگیریم شاهد بسامد بالای آنها نسبت به دیگر تلمیحات خواهیم بود. در منطق الطیر اشاره مستقیم به آیات و احادیث و نیز پرداختن به معارف اسلامی فراوان است.