فایل رایگان بررسي ماهيت ادبيات و هنر و نسبت ادبيات با هنرها | WORD
زان مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه به اهداف ادبیات و هنرها از نظر اندیشمندان توجه گردید و مسایلی چون اخلاق و تعلیم، زیبایی، لذت، آفرینش و ابداع به بحث گذاشته شد. در بخش پایانی با رویکردی جدید به نقد ادبی، آن دسته از شاخه های نقد که روند آفرینش و خلاقیت و توجه به فرم و ساخت اثر در آنها نقش مهمی دارد به طور خلاصه معرفی گردید که از این جمله می توان به مکتب هنر برای هنر، فرمالیسم و نقد خواننده مدار اشاره کرد.
فایل رایگان بررسي مباحث دستوري در کتابهاي فارسي اول تا ششم ابتدايي | WORD
بان آموزش داده نشود کودک هیچ گاه شیوه ی درست نوشتن و قوانین دستوری را یاد نمیگیرد. در این پژوهش با تکیه بر روش کتابخانه ای کتابهای اول تا ششم ابتدایی مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته است و آشکار میگردد که شیوه ی آموزش دستور در کتابهای اول تا ششم دبستان بر اساس رشد شناختی کودک نیست و گاه مطالبی که پیش نیاز مبحثی هستند پس از آن مبحث مطرح میگردند که این خود باعث گیجی دانش آموز و بیزاری او از زبان فارسی میگردد.
فایل رایگان بررسي معاني ضمني حاصل از نقض اصول همکاري گرايس در منظومه گيلکي محاکمه اثر شيون فومني | WORD
ردشناسی زبان را شایسته پیگیری میگرداند. در این پژوهش، منظومه گیلکی محاکمه که از منظومه های معروف ادبیات شفاهی گیلان است ، بر پایه اصل همکاری گرایس ، مورد واکاوی قرار گرفته، دلالتهای ضمنی ، معانی تلویحی و ویژگیهای بلاغی حاصل از نقض این اصول مشخص میشود. یافته ها نشان میدهند کهدر این منظومه، به کر6ات اصول همکاری گرایس به صورت5 هدفمند و در جهت دستیابی به اغراضی معی6ن ، نقض و سبب ایجاد تلویح معنایی شده است.
فایل رایگان بررسي معنايي فعل رفتن در تاريخ بلعمي در مقايسه با متون فارسي ميانه و فارسي معاصر | WORD
اند. از اینرو فعل رفتن در تاریخ بلعمی نسبت به دوره پیش از خود دچار گسترش معنایی شده است. مقایسه معانی بهکار رفته در تاریخ بلعمی با فارسی معاصر نشان داد که از ده معنای فعل رفتن که در تاریخ بلعمی کاربرد داشته، هفت معنی در فارسی معاصر همچنان بهکار میروند و سه معنی در فارسی معاصر کاربرد ندارند. بنابراین میتوان گفت که فعل رفتن در این سه مورد در گذار از دوره تاریخ بلعمی به فارسی معاصر دچار کاهش معنایی شده است.
فایل رایگان بررسي مفهوم ابرروح در آثار امرسون و مولانا جلال الدين بلخي | WORD
ود. در این مورد از معرفت شناسی مولانا باید برای عشق سهم فراوانی قایل باشیم عشق موجب اتحاد است. از نظرمولانا این بیکران مطلق (خدا) از عالم آفرینش متمایز است و ازلی و ابدی است؛ قبل از آفرینش بوده و پس از آن نیز خواهد بود؛ اما از نظر امرسون خدا و هستی از یکدیگر جدا نیستند.خدا، یعنی روح جهان، در طبیعت جاری است و بیرون از طبیعت نیست. طبیعت، بنای فلسفه ی امرسون است. از نظر او خدا بدون طبیعت و طبیعت بدون خدا نیست.
فایل رایگان بررسي مفهوم باتر الحجال در عبارت آخر خطبه 27 نهج البلاغه | WORD
ق مترجمان، منظور جنس زن است. اما بررسی بیشتر عبارت در دو ساحت اهمیت دارد: .1 شرایط زمانی کلام و موقعیتی که امیرالمومنین (ع) فرمایش خود را مطرح کرده اند .2 معنای مورد نظر امام (ع). بنابراین کوشیده ایم به شیوه توصیفی تحلیلی و با مراجعه به منابع کتابخانه ای، اعم از شرح های مختلف نهج البلاغه و آثار مرتبط، با هدف رفع ابهام از کلام حضرت علی (ع) در ذهن مخاطب، درباره لایه های پنهان عبارت عقول ربات الحجال جستجو کنیم.
فایل رایگان بررسي مکتب کلاسيسيسم و مشخصه هاي آن در آثار شاعران سبک خراساني | WORD
تعامل بارهایی انسان کلاسیک از نازیبایی ها و زشتیها.کلاسیک مکتبی است عقلگرا و کمال گرا که نهتنها در قرونوسطی بلکه در هر زمان و در هر جامعه ای انسان را به سوی عقل و کمال هدایت مینماید و او را بهسوی اصول اخلاقی و خردگرایی سوق میدهد.از این رهگذر با توجه به مقارن بودن این مکتب ادبی با سبک خراسانی و شاعران این سبک در این جستار به بررسی مولفه های این مکتب و مطابقت آنها با شعر شاعران سبک خراسانی پرداخته شده است.
فایل رایگان بررسي مولفه هاي رئاليستي درآثار جمالزاده و چخوف | WORD
تماعی، درونمایه و نیز سبک زبانی جمالزاده و چخوف مورد توجه نویسندگان بوده است. نتیجه این تحقیق نشان میدهد که تاثیر ادبیات روسی به ویژه آثار چخوف بر ادبیات فارسی در دوره معاصر به ویژه در زمینه نگارش داستان کوتاه و نیز تاثیرات ناشی از شرایط سیاسی و اجتماعی ایران بعد از مشروطه و در دوره حاکمیت پهلوی، نقش قابل توجهی در رویکرد جمالزاده به نگارش داستان کوتاه و بازتاب مولفه های رئالیستی در آثار وی داشته است.
فایل رایگان بررسي مولفه هاي رمانس در منظومه ورقه و گلشاه | WORD
برجسته ترین ویژگیهای رمانس را استخراج کرده و سپس با استفاده از شیوه توصیفی تحلیلی به تطبیق آن ویژگیها با بخشهای مختلف منظومه موردبررسی پرداختند و به این نتیجه دست یافتند که بعضی از مهمترین ویژگیهای نوع ادبی رمانس نظیر ماجراهای اپیزدویک، وجود قهرمان خارقالعاده و شخصیتهای تک بعدی، جنگهای تنبهتن، پای بندی به موازین اخلاقی، سفر به سرزمینهای دوردست، جدایی دو دلداده از یکدیگر و... در این منظومه مشهودست.
فایل رایگان بررسي نحوي، بلاغي و مفهومي ترکيب زبان بدن عنق(گردن)در نهج البلاغه | WORD
لسلام در ترکیب های نهج البلاغه از زبان بدن بیشترین بهره را برده است. زبان بدنع4ن4ق 4 بار در نهج البلاغه ذکر شده و از بسامد بالایی برخوردار است. از دلالت های مفهومی زبان بدن به کار رفته در کلام امام علی(ع) به ترتیب می توان به گذاره های اقتدار، اخلاص، خضوع و خواسته های بیهوده اشاره نمود. و از دلالت های بلاغی زبان بدن ع4ن4ق (گردن) در کتاب نهج البلاغه می توان استعاره مکنیه، اسلوب تنسیقی، کنایه، و سجع را نام برد.
فایل رایگان بررسي نفثه المصدور بر اساس نظريه ي منطق مکالمه ي باختين | WORD
تکلف و پیروی از سخت ترین قاعده های سبکی این اثر به قلمروهای فرازبانی ورود میکند و با چندآوایی و تضادهای درونی و بیرونی، خواسته یا ناخواسته نظام کلی متن متکلف تاریخی را متزلزل میکند. به طوری که میتوان ادعا کرد نویسنده از سبک نیز جهت تقویت مکالمه استفاده کردهاست و با تقویت این ویژگی از طریق چندآوایی، نقیضه سازی، خنده، گریه و اعتراض، خود را از متن تاریخی صرف دور و به قلمرو ادبیات داستانی نزدیک کرده است.
فایل رایگان بررسي نمودهاي وعده الهي دراشعار حافظ | WORD
با توجه به آثار تربیتی این وعده ها و به تناسب شرایط مسلمان به نقل این وعده ها پرداخته است وعده هایی همچون: وعده مغفرت،قیامت، بهشت ونعمتهای بهشتی،جهنم و عذابهای جاودانه و..... حافظ برجسته ترین شاعری است که قرآن را حفظ بوده و به جهت تسلط کامل بر قرآن توانسته اشعارش را با مضامین قرآنی آراسته و قرآن را در اشعارش متجلی کند. در این مقاله سعی برآن شده تا نحوه بازتاب آیات و وعده های قرآنی در اشعار حافظ بررسی شود.
فایل رایگان بررسي و تحليل رابطه فرم و محتوا در نفثه المصدور | WORD
ات جنگی به هر بهانهای حتی به عنوان مشبه به و مستعارمنه، وجود پر بسامد ایهام و استعاره و شواهد شعری عربی و فارسی و تمثیلات، استفاده فراوان از جملات تو در تو و معترضه و... ناخودآگاه5 خواننده را با آه و درد و جنگهای وحشیانهای که در آن سر و دست و پای قطع شده به وفور دیده می شود و حیرانی و سرگردانی همراه میکند و نهایتا مطالعهای نفسگیر در صورت و معنا، همگام با روزهای سخت و نفس گیر نویسنده، حاصل خوانش این اثر است.
فایل رایگان بررسي و تحليل ژانر حماسه مضحک در ادبيات کودک و نوجوان با تکيه بر آثار منتخب | WORD
نر حماسه مضحک از ادب عامه به ادبیات کودک و نوجوان انتقال یافته است آسیب شناسی بازنویسی ژانر حماسه مضحک در ادبیات کودک و نوجوان از منظر بی توجهی مولفان به ژانر و بکارگیری تکنیک های روزآمد داستان نویسی با استفاده از بن مایه و موتیف قصه های اصیل ایرانی از موارد دیگری است که در این مقاله به آن پرداخته شده است. روش این پژوهش توصیفی تحلیلی است که با استقصاء در متون و استناد به آن ها تجزیه و تحلیل صورت می گیرد.
فایل رایگان بررسي و تحليل شعر آييني و تجلي آن در شعر معاصر (با تکيه و تاکيد بر اشعار قيصر امين پور و شهريار) | WORD
اسب و نوع تفکر حاکم بر مردم در دوران پس از انقلاب و آغاز جنگ تحمیلی سبب پیشرفت سریع ادبیات آیینی شد. اغلب آثار فاخر و ماندگار شعر فارسی، صبغه ی آیینی دارد و در قلمرو شعر آیینی قرار میگیرد. شعر آیینی به لحاظ بافت محتوایی و معنوی و نیز شاکله ی ساختار بیرونی، انواع و اقسامی دارد؛ در این مقاله ضمن تعریف شعرآیینی، ویژگیها و درونمایه های این نوع شعر در اشعار قیصر امینپور و شهریار مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
فایل رایگان بررسي و تحليل هنجارگريزي در شعر شفيعي کدکني و بدرشاکر السياب | WORD
وصیفی- تحلیلی سعی شده است، گونه های مختلف هنجارگریزی در اشعار این دو شاعر مورد بررسی قرار گیرد تا نشان داده شود که چگونه این دو شاعر معاصر با استفاده از قابلیتهای زبان توانستهاند زبان شعری ناآشنا وبرجسته، ابداع کنند وباعث توجه دو چندان مخاطب به متن ادبی شوند، که غایت اثر هنری از نظر فرمالیستها است. همچنین میتوان گفت که اینان از تکنیکها و شگردهای همسانی برای ناآشنا کردن زبان شعری خود استفاده کرده اند.
فایل رایگان بررسي و تطبيق سبک شناسي غزلي از حافظ و علامه همايي | WORD
بحث از ویژگی های ممتاز وغیر قابل دسترس اشعار خواجه، که نه تنها برای علامه، بلکه بر تمام کسانی که در 6 قرن بعد از او سعیشان درتقلید از آن ابتر مانده است نیز گفته شده است. در این مقال پس از مقدمه به بررسی جنبه های گوناگون سبک شناختی دو غزل از سه دیدگاه ذیل می پردازیم: الف- بررسی سطح زبانی( آوایی، لغوی، نحوی)، ب- بررسی سطح ادبی( بیانی، بدیع لفظی و معنوی)، ج- بررسی سطح فکری ( محتوای Theme غالب دو غزل، بینش شاعرانه).
فایل رایگان بررسي و کاربرد انواع تلميح در منطق الطير عطار نيشابوري | WORD
ه کار رفته است؛ با این تفاوت که در منطق الطیر رنگ و نمود عرفانی پیدا می کند و با به کارگیری رمز و نماد به ذکر اندیشه های والای معنوی و عرفانی عرفان توجه می کند. اهمیت عطار به تلمیحات سامی – اسلامی بیشتر از نوع ایرانی می باشد. البته اگر تلمیحات عرفانی را درنظر بگیریم شاهد بسامد بالای آنها نسبت به دیگر تلمیحات خواهیم بود. در منطق الطیر اشاره مستقیم به آیات و احادیث و نیز پرداختن به معارف اسلامی فراوان است.
فایل رایگان بررسي و مقايسه عنصر زمان از ديدگاه جرالد پرينس و ژرار ژنت در دو داستان از هاروکي موراکامي( بيد نابينا ، زن خفته ) و ( ميمون شيناگاوا ) | WORD
ن روایتگری در دیدگاه پرینس را حذف کرده ؛ مبحث سرعت روایت در دیدگاه پرینس را با دو مفهوم جداگانه تداوم و بسامد تعریف میکند . افزون بر آن ژنت با توجه به دیدگاه های نظریه پردازان دیگر در باب زمان ، کارکرد آن و گونه های آن در روایت ، نظریه های دیگر روایت شناسان را جرح و تعدیل کرده و تعریفی جامع تر و کامل تر را مطرح میکند . پژوهش حاضر به شیوه پژوهش5 توصیفی - تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای انجام شده است.
فایل رایگان بررسي و نقد ترجمه کتاب الايام | WORD
چیز دیگری نمی باشد. استفاده صحیح و بجا از تکنیکهای ترجمه و برقراری تعادل همگام با متن مبدا چنانچه به شکل کامل رعایت گردد، علاوه بر انتقال کامل محتوای متن اصلی از هرگونه از هم گسیختگی متنی نیز ممانعت به عمل میآورد. در هر روی در این جستار برآنیم به بررسی و نقد ترجمه حاضر پرداخته و با بهره گیری از رویکرد متن محوری و امانتداری، میزان موفقیت مترجم در حوزه های کلیت متن، واژگان و جملات را مورد مداقه قرار دهیم.
فایل رایگان بررسي واژگان مرتبط با پوشاک در مثنوي معنوي | WORD
ن و اصطلاحات لباس و پوشاک در مثنوی معنوی و شناسایی اهمیت پوشاک در مثنوی معنوی میباشد.و لذا بعد از مقدمه ای کوتاه به ارائه ی دو یافته مهم یا دو محور اصلی این ادبیات، یعنی استفاده ابزاری شاعر از موضوع لباس برای بیان مقصود خود و دیگری طرح ماهیت و موجودیت واقعی لباس را مطرح و با مبحثی از قبیل انواع پوشاک، تنوع و تعدد الفاظ و اصطلاحات مربوط به بیان جنس و رنگ لباس در این اثر بررسی و سپس به نتیجه گیری می انجامد
فایل رایگان بررسي واکنش شاعران عصر مشروطه به قرارداد 1919 م (با تاکيد بر اشعار ميرزاده عشقي، فرخي يزدي و اديب پيشاوري) | WORD
طه، مواجه شد و بر اثر مغایرت با قانون اساسی مشروطیت به اجرا درنیامد. در جستار حاضر، نگارنده پس از اشارهای کوتاه به اوضاع و احوال سیاسی ایران از مشروطه دوم تا روی کار آمدن کابینه وثوق الدوله، زمینه انعقاد قرارداد 1919 و انگیزه های بریتانیا از بستن این پیمان با دولت ایران را بررسی نموده؛ سپس با کاوش در شعرهای میرزاده عشقی، ادیب پیشاوری و فرخی یزدی، واکنش آنها را نسبت به این موضوع مورد مد6اقه قرار داده است.
فایل رایگان بررسي وتحليل سبکي رمان کولي کنار آتش اثر منيرو رواني پور | WORD
اغی و روایی مورد بررسی قرار گرفت. تا بر ما روشن گردد که ویژگیهای سبکی این اثر چه بوده و علت به کارگیری این مولفه ها چه میتواند باشد وجود شخصیتهای نمادین در جهت بیان درونمایه های داستان، نوسان زاویه دید در به نمایش گذاشتن سرگردانی شخصیت اول و نیز افسانه ها، باورها و مراسم مردم جنوب، نوعی نگاه زنسالارانه و مردستیزانه، ایجاز، به کارگیری لغات و واژگان جنوبی و....از اهم شاخصه های سبکی رمان کولی کنار آتش است.
فایل رایگان بررسي وتطبيق استفهام درجزء سي ام قرآن با اشعار حافظ | WORD
ا هم اندک نیستند. پس برای بیان مقصود و درک بهتر معانی ثانوی استفهامتمام جزء5 سی ام قرآن را مطالعه نموده و سوال های آن را استخراج کرده است و با دقت به بررسی معانی مجازی آن پرداخته است. پس آن را د سته بندی نموده و سپس برای پرهیز از دراز گویی نمونه هایی از شعر حافظ را با آن مطابقت داده است. تا بدین وسیله هم بلاغت قرآن و گوشه هایی از اعجازش نمایان گرددو هم گامی موثردر راه فهم بهتر و درست تر قرآن نیز برداشته شود.
فایل رایگان بررسي وهم و گمان در مثنوي معنوي | WORD
ردهای این اندیشه ها در عرفان ایرانی تاکید کرد. نتایج تحقیق حاکی از آن است وهم و گمان در معانی متضاد با واقعیت که سبب گرفتاری میشود، وهم و گمان و رسیدن به یقین، وهم و گمان و رفتن در راه معصیت و اشتباه و دور شدن از یقین، تاثیر خیال در ایجاد امور خارجی، خیال و رفتن به راه درست، تاثیر وهم و خیال در امور حسی و عقلی، قوه خلاقه وهم و خیال ذهنی در ایجاد امور خارجی از جمله کاربردهای وهم و خیال در شعر مولانا میباشد.
فایل رایگان بررسي ويژگي هاي وحي درتفکر ابن عربي(با تاکيد بر فصوص الحکم) | WORD
ارائه می دهد ؛ نوع بحث او درباره وحی اغلب متفاوت با قرائت مرسوم در عرف دینی است. برخی دیدگاه های او را درباره وحی می توان در قالب این گزاره ها معرفی کرد: وحی خداوند بر بنده در واقع وحی بر خود اوست، وحی شان نبی و کشف شان ولی است، قبول وحی توسط انبیاءاز مل3ک به خاطرمل3کیت آنهاست، رویا از مبادی وحی است، علم انبیاءصرفا0 از طریق وحی خاص الهی است، نبوت از جهت عین و حکمش نسخ نشده است بلکه طریق وحی خاص قطع شده است.
فایل رایگان بررسي، تحليل و معرفي سبک نسخه خطي شرح فارسي برکافيه ابن حاجب | WORD
ه خطی آن در کتابخانه ملی ایران نگهداری میشود. این کتاب شرحی منثور و مزجی همراه با توضیحات کافی بر کافیه است. از ویژگی های بارز آن روانی و سادگی نثر آن است. شارح ضمن بیان اصول و فروع مهم علم نحو، مهمترین آراء نحویان برجسته ربا ذکر نام ایشان ذکر کرده و با تسل6ط و چیرگی تمام از شواهد مشهور نظم و نثر عربی و فارسی برای بیان مقصود خود بهره گرفته است. این مقاله تلاشی است برای معرفی و بررسی سبک این اثر با ارزش است.
فایل رایگان بررسي، تحليل و مقايسه ي جلوه هاي عشق دراشعارغاده السمان و سعادالصباح | WORD
عشق با روشی توصیفی و تحلیلی به ارزیابی مقوله عشق در اشعار دو شاعرمعاصر سوری و کویتی یعنی غاده السمان و سعاد الصباح بپردازیم. این بررسی نشان می دهد که عنصر عشق، از بارزترین عناصر شعری و زبانی این دو شاعر است که به صورت کاملا0 عینی و ملموس در اشعارشان نمود یافته است و عشقی که در اشعار این دو شاعر بروز یافته عشقی مجازی و زمینی است وهردو در پی این هستندکه تابوی عشق ورزی از سوی زن را در جوامع سنتی عربی بشکنند.
فایل رایگان برشده گوهر ، برشده پيکر ؛ درنگي در بيتي از شاهنامه | WORD
جرام فلکی (اعم از خورشید، ماه و ستارگان) (و نهایتا0 مجاز از آسمان) نیز میتوان دانست که در بیت پیشین یاد شده است. جز عنصر آتش که قراین درون متنی و ساختارمعنایی5 مقدمه آن را تایید نمیکند، نظر به دایره تفسیرپذیری و تعدد امکانات معنایی5 بیت با هر یک از این دو ضبط که پذیرفته شودباید، بیت را باتوجه به رویکرد 5متنمحور دارای طیفی از معانی محتمل و ممکن دانست و این بیتسروده هنری را منحصر و محدود در معنایی واحد نکرد.
فایل رایگان برگردان اسامي خاص پارسي به خط انگليسي (روش درست نگارش اسامي خاص زبان پارسي به الفباي زبان انگليسي و برخي نکات مهم و لازم) | WORD
است تا در این مقاله با ارایه ی دستورالعملی هشت مرحله ای ولی در عین حال ساده و آسان قدمی هرچند نه کامل اما محکم در این مسیر برداشته شود. به طور خیلی خلاصه در واقع در این جا قصد بر آن است تا بر اساس امکانات موجود خط زبان انگلیسی و نیز نیاز اجباری زبان پارسی و پارسی زبانها به ثبت و ضبط اسامی به این خط(خط انگلیسی)، چنان رویه ای در پیش گرفته شود که حداکثر اجماع جهانی در تلفظ نمونه ی برگردان شده محسوس و پیدا باشد