فایل رایگان بررسي و تحليل هنجارگريزي در شعر شفيعي کدکني و بدرشاکر السياب | WORD
با تکیه بر روش توصیفی- تحلیلی سعی شده است، گونه های مختلف هنجارگریزی در اشعار این دو شاعر مورد بررسی قرار گیرد تا نشان داده شود که چگونه این دو شاعر معاصر با استفاده از قابلیتهای زبان توانستهاند زبان شعری ناآشنا وبرجسته، ابداع کنند وباعث توجه دو چندان مخاطب به متن ادبی شوند، که غایت اثر هنری از نظر فرمالیستها است. همچنین میتوان گفت که اینان از تکنیکها و شگردهای همسانی برای ناآشنا کردن زبان شعری خود استفاده کرده اند.
فایل رایگان بررسي و تطبيق سبک شناسي غزلي از حافظ و علامه همايي | WORD
من این که در خلال بحث از ویژگی های ممتاز وغیر قابل دسترس اشعار خواجه، که نه تنها برای علامه، بلکه بر تمام کسانی که در 6 قرن بعد از او سعیشان درتقلید از آن ابتر مانده است نیز گفته شده است. در این مقال پس از مقدمه به بررسی جنبه های گوناگون سبک شناختی دو غزل از سه دیدگاه ذیل می پردازیم: الف- بررسی سطح زبانی( آوایی، لغوی، نحوی)، ب- بررسی سطح ادبی( بیانی، بدیع لفظی و معنوی)، ج- بررسی سطح فکری ( محتوای Theme غالب دو غزل، بینش شاعرانه).
فایل رایگان بررسي و کاربرد انواع تلميح در منطق الطير عطار نيشابوري | WORD
ی پیش از وی نیز به کار رفته است؛ با این تفاوت که در منطق الطیر رنگ و نمود عرفانی پیدا می کند و با به کارگیری رمز و نماد به ذکر اندیشه های والای معنوی و عرفانی عرفان توجه می کند. اهمیت عطار به تلمیحات سامی – اسلامی بیشتر از نوع ایرانی می باشد. البته اگر تلمیحات عرفانی را درنظر بگیریم شاهد بسامد بالای آنها نسبت به دیگر تلمیحات خواهیم بود. در منطق الطیر اشاره مستقیم به آیات و احادیث و نیز پرداختن به معارف اسلامی فراوان است.
فایل رایگان بررسي و مقايسه عنصر زمان از ديدگاه جرالد پرينس و ژرار ژنت در دو داستان از هاروکي موراکامي( بيد نابينا ، زن خفته ) و ( ميمون شيناگاوا ) | WORD
ه زمانی و مدت زمان روایتگری در دیدگاه پرینس را حذف کرده ؛ مبحث سرعت روایت در دیدگاه پرینس را با دو مفهوم جداگانه تداوم و بسامد تعریف میکند . افزون بر آن ژنت با توجه به دیدگاه های نظریه پردازان دیگر در باب زمان ، کارکرد آن و گونه های آن در روایت ، نظریه های دیگر روایت شناسان را جرح و تعدیل کرده و تعریفی جامع تر و کامل تر را مطرح میکند . پژوهش حاضر به شیوه پژوهش5 توصیفی - تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای انجام شده است.
فایل رایگان بررسي و نقد ترجمه کتاب الايام | WORD
ور تقدیر مترجم، چیز دیگری نمی باشد. استفاده صحیح و بجا از تکنیکهای ترجمه و برقراری تعادل همگام با متن مبدا چنانچه به شکل کامل رعایت گردد، علاوه بر انتقال کامل محتوای متن اصلی از هرگونه از هم گسیختگی متنی نیز ممانعت به عمل میآورد. در هر روی در این جستار برآنیم به بررسی و نقد ترجمه حاضر پرداخته و با بهره گیری از رویکرد متن محوری و امانتداری، میزان موفقیت مترجم در حوزه های کلیت متن، واژگان و جملات را مورد مداقه قرار دهیم.
فایل رایگان بررسي واژگان مرتبط با پوشاک در مثنوي معنوي | WORD
فاظ و معانی واژگان و اصطلاحات لباس و پوشاک در مثنوی معنوی و شناسایی اهمیت پوشاک در مثنوی معنوی میباشد.و لذا بعد از مقدمه ای کوتاه به ارائه ی دو یافته مهم یا دو محور اصلی این ادبیات، یعنی استفاده ابزاری شاعر از موضوع لباس برای بیان مقصود خود و دیگری طرح ماهیت و موجودیت واقعی لباس را مطرح و با مبحثی از قبیل انواع پوشاک، تنوع و تعدد الفاظ و اصطلاحات مربوط به بیان جنس و رنگ لباس در این اثر بررسی و سپس به نتیجه گیری می انجامد
فایل رایگان بررسي واکنش شاعران عصر مشروطه به قرارداد 1919 م (با تاکيد بر اشعار ميرزاده عشقي، فرخي يزدي و اديب پيشاوري) | WORD
ادیخواه عصر مشروطه، مواجه شد و بر اثر مغایرت با قانون اساسی مشروطیت به اجرا درنیامد. در جستار حاضر، نگارنده پس از اشارهای کوتاه به اوضاع و احوال سیاسی ایران از مشروطه دوم تا روی کار آمدن کابینه وثوق الدوله، زمینه انعقاد قرارداد 1919 و انگیزه های بریتانیا از بستن این پیمان با دولت ایران را بررسی نموده؛ سپس با کاوش در شعرهای میرزاده عشقی، ادیب پیشاوری و فرخی یزدی، واکنش آنها را نسبت به این موضوع مورد مد6اقه قرار داده است.
فایل رایگان بررسي وتحليل سبکي رمان کولي کنار آتش اثر منيرو رواني پور | WORD
ه محور زبانی، بلاغی و روایی مورد بررسی قرار گرفت. تا بر ما روشن گردد که ویژگیهای سبکی این اثر چه بوده و علت به کارگیری این مولفه ها چه میتواند باشد وجود شخصیتهای نمادین در جهت بیان درونمایه های داستان، نوسان زاویه دید در به نمایش گذاشتن سرگردانی شخصیت اول و نیز افسانه ها، باورها و مراسم مردم جنوب، نوعی نگاه زنسالارانه و مردستیزانه، ایجاز، به کارگیری لغات و واژگان جنوبی و....از اهم شاخصه های سبکی رمان کولی کنار آتش است.
فایل رایگان بررسي وتطبيق استفهام درجزء سي ام قرآن با اشعار حافظ | WORD
مجازی در کتاب خدا هم اندک نیستند. پس برای بیان مقصود و درک بهتر معانی ثانوی استفهامتمام جزء5 سی ام قرآن را مطالعه نموده و سوال های آن را استخراج کرده است و با دقت به بررسی معانی مجازی آن پرداخته است. پس آن را د سته بندی نموده و سپس برای پرهیز از دراز گویی نمونه هایی از شعر حافظ را با آن مطابقت داده است. تا بدین وسیله هم بلاغت قرآن و گوشه هایی از اعجازش نمایان گرددو هم گامی موثردر راه فهم بهتر و درست تر قرآن نیز برداشته شود.
فایل رایگان بررسي وهم و گمان در مثنوي معنوي | WORD
لوی به ارائه کاربردهای این اندیشه ها در عرفان ایرانی تاکید کرد. نتایج تحقیق حاکی از آن است وهم و گمان در معانی متضاد با واقعیت که سبب گرفتاری میشود، وهم و گمان و رسیدن به یقین، وهم و گمان و رفتن در راه معصیت و اشتباه و دور شدن از یقین، تاثیر خیال در ایجاد امور خارجی، خیال و رفتن به راه درست، تاثیر وهم و خیال در امور حسی و عقلی، قوه خلاقه وهم و خیال ذهنی در ایجاد امور خارجی از جمله کاربردهای وهم و خیال در شعر مولانا میباشد.
فایل رایگان بررسي ويژگي هاي وحي درتفکر ابن عربي(با تاکيد بر فصوص الحکم) | WORD
گیرد و تفسیر خاصی ارائه می دهد ؛ نوع بحث او درباره وحی اغلب متفاوت با قرائت مرسوم در عرف دینی است. برخی دیدگاه های او را درباره وحی می توان در قالب این گزاره ها معرفی کرد: وحی خداوند بر بنده در واقع وحی بر خود اوست، وحی شان نبی و کشف شان ولی است، قبول وحی توسط انبیاءاز مل3ک به خاطرمل3کیت آنهاست، رویا از مبادی وحی است، علم انبیاءصرفا0 از طریق وحی خاص الهی است، نبوت از جهت عین و حکمش نسخ نشده است بلکه طریق وحی خاص قطع شده است.
فایل رایگان بررسي، تحليل و معرفي سبک نسخه خطي شرح فارسي برکافيه ابن حاجب | WORD
شماران است که نسخه خطی آن در کتابخانه ملی ایران نگهداری میشود. این کتاب شرحی منثور و مزجی همراه با توضیحات کافی بر کافیه است. از ویژگی های بارز آن روانی و سادگی نثر آن است. شارح ضمن بیان اصول و فروع مهم علم نحو، مهمترین آراء نحویان برجسته ربا ذکر نام ایشان ذکر کرده و با تسل6ط و چیرگی تمام از شواهد مشهور نظم و نثر عربی و فارسی برای بیان مقصود خود بهره گرفته است. این مقاله تلاشی است برای معرفی و بررسی سبک این اثر با ارزش است.
فایل رایگان بررسي، تحليل و مقايسه ي جلوه هاي عشق دراشعارغاده السمان و سعادالصباح | WORD
ل و مقایسه مفهوم عشق با روشی توصیفی و تحلیلی به ارزیابی مقوله عشق در اشعار دو شاعرمعاصر سوری و کویتی یعنی غاده السمان و سعاد الصباح بپردازیم. این بررسی نشان می دهد که عنصر عشق، از بارزترین عناصر شعری و زبانی این دو شاعر است که به صورت کاملا0 عینی و ملموس در اشعارشان نمود یافته است و عشقی که در اشعار این دو شاعر بروز یافته عشقی مجازی و زمینی است وهردو در پی این هستندکه تابوی عشق ورزی از سوی زن را در جوامع سنتی عربی بشکنند.
فایل رایگان برشده گوهر ، برشده پيکر ؛ درنگي در بيتي از شاهنامه | WORD
رای( استعاره از اجرام فلکی (اعم از خورشید، ماه و ستارگان) (و نهایتا0 مجاز از آسمان) نیز میتوان دانست که در بیت پیشین یاد شده است. جز عنصر آتش که قراین درون متنی و ساختارمعنایی5 مقدمه آن را تایید نمیکند، نظر به دایره تفسیرپذیری و تعدد امکانات معنایی5 بیت با هر یک از این دو ضبط که پذیرفته شودباید، بیت را باتوجه به رویکرد 5متنمحور دارای طیفی از معانی محتمل و ممکن دانست و این بیتسروده هنری را منحصر و محدود در معنایی واحد نکرد.
فایل رایگان برگردان اسامي خاص پارسي به خط انگليسي (روش درست نگارش اسامي خاص زبان پارسي به الفباي زبان انگليسي و برخي نکات مهم و لازم) | WORD
این خاطر سعی شده است تا در این مقاله با ارایه ی دستورالعملی هشت مرحله ای ولی در عین حال ساده و آسان قدمی هرچند نه کامل اما محکم در این مسیر برداشته شود. به طور خیلی خلاصه در واقع در این جا قصد بر آن است تا بر اساس امکانات موجود خط زبان انگلیسی و نیز نیاز اجباری زبان پارسی و پارسی زبانها به ثبت و ضبط اسامی به این خط(خط انگلیسی)، چنان رویه ای در پیش گرفته شود که حداکثر اجماع جهانی در تلفظ نمونه ی برگردان شده محسوس و پیدا باشد
فایل رایگان بوطيقا | WORD
ستیابی به رهیافتی تازه به نقد ادبی، nx را پدید آورند و در آن با کنشها و کنشگرها و ارتباط آنها با همدیگر، متن ادبی را شکل دهند. تزوتان تودوروف یکی از معتبرترین نظریهپردازان نقد ادبی است که در قلمرو مکتب ساختارگرایی به نقد و بررسی پرداخته است. نگارندگان این مقاله کوشیده اند تا به صورت فشرده و با تکیه بر نظریات گوناگون در زمینه nx و ساختارگرایی به شرح nx، پیشینه آن و معرفی عناصر آن و همچنین کاربرد آن در ادبیات فارسی بپردازد.
فایل رایگان به کار گيري نظريه ي غرقگي در آموزش ادبيات فارسي | WORD
ب. قطعه ی شعر در جست و جوی پدر از شهریار انتخاب گشت و در دو کلاس فارسی عمومی تدریس شد. در کلاس اول، شعر توسط مدرس کلاس خوانده شد و در کلاس دوم، شعر با صدای خود شاعر پخش گردید. سپس پرسشنامه ی غرقگی به هر دو گروه داده شد. نتایج آزمون تی مستقل حاکی از آن بود که میزان غرقگی در گروه دوم که صدای شاعر پخش شده بود، به طرز معناداری بیش تر از گروه اول بود. در پایان، نتایج مورد بحث قرار گرفت و کاربردهای آن در خصوص آموزش ادبیات ارائه شد.
فایل رایگان پژوهشي تطبيقي در ترجمه پذيري يا ترجمه ناپذيري مجاز، کنايه و استعاره در متون عربي– فارسي | WORD
آن واژه و .3جایگزین کردن تعبیرهای مجازی در زبان مقصد، به جای تعبیر مجازی در زبان مبدا) و نیز ترجمه استعاره .1)نگه داشتن شکل استعاری در صورت استعاره بودن، .2 روشنگری معنای استعاری،.3جانشین کردن یکی از استعاره های زبان مقصد به جای استعاره اصلی، .4ماندن استعاره و روشنگری معنای آن با افزودن بر موضوع و یا وجه شبه و .5 ترجمه معنای استعاری، بدون آمدن استعاره اصلی ) را با آوردن نمونه هایی از داستان های عربی مورد کندوکاو قرار دادیم.
فایل رایگان پژوهشي در آموزش جمله مرکب و بيان الگوهاي جمله مرکب پيوسته بر پايه مثنوي | WORD
د داشته و یا مرکب دانستن آنها را نپذیرفته اند؛ این مقاله علاوه بر بررسی پیشینه تعاریف و بحث و نظرها درباره جمله مرکب، نظر مزبور را نقد و تا حدودی نفی نموده و ساختار دستوری و انواع جمله های پیوسته را بر پایه مثنوی مولانا به انواع گوناگونی تقسیم می نماید. این نقد و بررسی پژوهشی کیفی در تبیین و تحلیل موضوعی دستوری است. پژوهشگر برخی بخش ها را بارها تکرار می نماید تا به نتیجه ای درست و منطقی برسد و تفسیری روشنگر ارائه نماید.
فایل رایگان پژوهشي در جشن ها و آيين هاي ايران باستان با تاکيد برجشن تيرگان و مهرگان | WORD
ت ،روش کار توصیفی –تحلیلی است. نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که : جشن تیرگان با آرش و کیخسرو و جشن مهرگان با فریدون و ضحاک پیوند داشت . در جشن تیرگان پنج آیین را جشن می گرفتند و در جشن مهرگان نیز دو سنت و باور برکت بخشی و فرمانروایی روحانی رایج بود .جشن تیرگان در سیزدهم تیرماه و جشن مهرگان در شانزدهم مهرماه برگزار می گردید تا همه مردم ضمن پرستش و ستایش خداوند ، شاد زندگی کنند و این امر به افزایش وحدت اجتماعی منجر می شد.
فایل رایگان پير هدايتگر در مثنوي اسرارالشهود اسيري لاهيجي | WORD
گانه، به مجذوبان سالک، سالکان مجذوب، مجذوبان مطلق و سالکان بی جذبه می پردازد و از این میان، مجذوب سالک و سالک مجذوب را برای هدایتگری شایسته می ند؛دا هرچند که مقام اکمل را متعل6ق به مجذوب سالک می داند. مقایسه این تقسیم بندی و تعیین شایستگی امر هدایت در اسرار الشهود اسیری، با عوارف المعارف سهروردی و مصباح الهدایه و مفتاح الکفایه عز6الدین کاشانی، تفاوت دیدگاه اسیری با سهروردی و شباهت آن با عز6الدین کاشانی را نشان می دهد.
فایل رایگان پيشينه تاريخي وکارکرد پيشوند فعلي ب در زبان فارسي (پيشوند صرفي، تاکيد يا زينت و زائد) | WORD
نهایی که دستور را به مثابه قواعد تغییرناپذیر میدانند این پیشوند را زینت یا زائد دانسته اند که اگر حذف میشده، تاثیری در معنای فعل نداشته است و اشاره خواهد شد که صورتهای کاربرد معنایی یا غیرمعنایی پیشوند ب به دستور تاریخی مربوط است و بر اساس قواعد دستور اکنون نباید قضاوت شود چون کاربرد ندارد و تنها در حوزه تحول ساختار زبان بررسی میشود زیرا زبان یک نظام است از این رو توصیف های بریده بریده و جزئی، منطقی و علمی نخواهد بود.
فایل رایگان تاثير جامعه بر استعاره هاي دفاع مقدس در شعر قيصر امين پور | WORD
ر آن است. بیشترین تاثیر جامعه در شعر ازلحاظ عواطف و ایدئولوژی است که به طور ناخودآگاه این مقوله را بر شعر و افکار و ذهنیات شاعر تحمیل میکند. در شعر قیصر امین پور بیشترین بسامد ا ستعارات دفاع مقدس مربوط به مضامینی همچون شهید و شهادت و خانواده ی شهدا و جنگ تحمیلی و... است. بیشترین رکن محذوف استعاره نیز در این دسته از استعارات امین پور مربوط به شهید میباشد که اغلب از آن با استعارهی آفتاب و گیاه و پرنده و لاله و...یاد کرده است.
فایل رایگان تاثيرپذيري پروين اعتصامي از صحيفه سجاديه امام سجاد (ع) | WORD
ریف از عقل و خرد و تربیت و امثال آن، وامدار صحیفه است. او در اشعارش، گاه به صورت استفاده از مضمون وگاه به صورت واژه ها و عبارات، از این آثار ارزشمند تاثیر پذیرفتهاست. جستارحاضر به پژوهشی در باره تاثیرپذیری نیایشها و برخی اشعار پروین از صحیفه سجادیه میپردازد، با این هدف نیایشهای امام سجاد (ع) و پروین با رویکرد به ویژگیهای نیایش، مورد مطالعه و بررسی قرارگرفته و تجلی نیایشهای امامسجاد (ع) در منظومه های پروین آشکار شدهاست.
فایل رایگان تاثيرپذيري سنايي از داستان يوسف(ع) | WORD
ین نوشتار کاربرد داستان حضرت یوسف (ع) در دیوان و حدیقه الحقیقه حکیم سنایی با بررسی حوادث و وقایع و شخصیتهای مورد توجه شاعر بررسی شده و کاربرد رمزی شخصیت یوسف به عنوان رمز زیبایی و رمز معشوق (معشوق دو عاشق زن و مرد) با ذکر شواهد مورد تبیین قرار گرفته است. یافته ها و نتایج تحقیق و بازگشایی نمادها میتواند راهگشای درک بهتر اشعار عرفانی این شاعر و نشانگر میزان کاربرد و کارکرد رمز و رمزپردازی در بیان مفاهیم این نوع شعری باشد.
فایل رایگان تبيين مفهوم ادبيات کودک بر اساس نظريه ي خواننده ي ضمني | WORD
باشد و اثری با قصد و نیت قبلی برای کودک آفریده شود در هنگام خوانش و استقبال کودک از اثر ادبی ظهور میکند. در هر اثری که دریکی از سه لایه متن (نویسنده-خواننده ضمنی، راوی-روایت نیوش و کنشگران)، شخصیت کودک حضورداشته باشد و چشمانداز کودک محاکات شود و با استقبال کودکان مواجه شود، آن اثر این بخت را یافته تا در زمره ادبیات کودک محسوب شود. استقبال مخاطبان در دوره ها و نسلهای مختلف ملاکی معتبر در ارزیابی ادبیات کودک محسوب میشود.
فایل رایگان تجلي اسطوره در نمايشنامه ضحاک غلامحسين ساعدي با رويکرد اسطوره سنجي ژيلبر دوران | WORD
ابر دستگاه سیاسی و دستگاه قضا و قدر یا همان سرنوشت بودهاند. به دنبال مطالعه ی این اثر به روش نقد ژیلبر دوران، نتیجه گرفته شد که اسطوره ی جمشید که به عنوان اسطوره ی روشنگر در داستان ضحاک تجلی مییابد میتواند به مثابه ی اسطوره ی شخصی غلامحسین ساعدی در نظر گرفته شود. در نهایت نیز با مطالعه ی اثر این هنرمند، به بهره گیری از درام به منظور روشنگری، نگاه هجوآمیز به اسطوره، استفاده از ادبیات فانتزی و توجه به مضمون مرگ رسیده است.
فایل رایگان تحليل اسطوره گل نيلوفر در آثار باستاني و متون ادبي | WORD
و آن را به نمایش گذاشته اند. هدف این پژوهش، آشنایی با تحلیل و چگونگی بیان اسطوره گل نیلوفر در آثار باستانی و متون ادبی است. روش پژوهش حاضر، توصیفی تحلیلی است. در این پژوهش، آثار باستانی و متون ادبی با ترسیم نمودهای فرهنگیای چون گل نیلوفر آبی، به ترویج آیینهای مربوط به دین و فرهنگ ایرانی می پردازند و میتوان پشتوانه فکری و خاستگاه اندیشه ای را در چنین آثار فرهنگی ادبی، اساطیر و کهن الگوهای مشترک قومی ایران باستان دانست.
فایل رایگان تحليل بينامتني تلميحات در اشعار سيد حميد رضا برقعي | WORD
که به وفور از آرایه تلمیح برای افزایش جنبه های هنری و تاثیرگذاری بیشتر بر مخاطب استفادهکردهاست. در این پژوهش، ضمن استخراج و طبقه بندی انواع تلمیح، روابط بینامتنی اشعار او بر مبنای قواعد سه گانه کریستوا، به روش توصیفی_تحلیلی، بررسی شده است. نتایج این پژوهش بیانگر این است که در شعر برقعی، قاعده نفی جزئی، غالب است و تلمیحات دینی شامل: تلمیح به آیات قرآن، حدیث، تاریخ اسلام و ... بسامد بیشتری نسبت به سایر تلمیحات او دارند.
فایل رایگان تحليل تاثير مولانا بر شکوفايي شمس تبريزي و شرح جمله آن خطاط ... بر اساس مدل پنجره جوهري | WORD
ه، بلکه شمس نیز در این ارتباط به اوج تکامل و گسترش روحی دست یافته است. شاید ناپدید شدن شمس، به جبر تکامل روحیاش بوده است. ضمن آنکه نویسندگان این مقاله سعی کردهاند با استفاده از پنجره جوهری، یکی از پیچیده ترین سخنان شمس تبریزی را معنا کنند. آنجا که در باره خود میگوید؛ آن خطاط سه گونه خط نوشتی: یکی او خواندی، لا غیر .... یکی را هم او خواندی هم غیر او .... یکی نه او خواندی نه غیر او. آن خط سوم منم که سخن گویم. نه من دانم، نه غیر من.