فایل رایگان تاثيرپذيري پروين اعتصامي از صحيفه سجاديه امام سجاد (ع) | WORD
مقوله های الهی و هم در تعریف از عقل و خرد و تربیت و امثال آن، وامدار صحیفه است. او در اشعارش، گاه به صورت استفاده از مضمون وگاه به صورت واژه ها و عبارات، از این آثار ارزشمند تاثیر پذیرفتهاست. جستارحاضر به پژوهشی در باره تاثیرپذیری نیایشها و برخی اشعار پروین از صحیفه سجادیه میپردازد، با این هدف نیایشهای امام سجاد (ع) و پروین با رویکرد به ویژگیهای نیایش، مورد مطالعه و بررسی قرارگرفته و تجلی نیایشهای امامسجاد (ع) در منظومه های پروین آشکار شدهاست.
فایل رایگان تاثيرپذيري سنايي از داستان يوسف(ع) | WORD
ده از رمز یا نماد است. در این نوشتار کاربرد داستان حضرت یوسف (ع) در دیوان و حدیقه الحقیقه حکیم سنایی با بررسی حوادث و وقایع و شخصیتهای مورد توجه شاعر بررسی شده و کاربرد رمزی شخصیت یوسف به عنوان رمز زیبایی و رمز معشوق (معشوق دو عاشق زن و مرد) با ذکر شواهد مورد تبیین قرار گرفته است. یافته ها و نتایج تحقیق و بازگشایی نمادها میتواند راهگشای درک بهتر اشعار عرفانی این شاعر و نشانگر میزان کاربرد و کارکرد رمز و رمزپردازی در بیان مفاهیم این نوع شعری باشد.
فایل رایگان تبيين مفهوم ادبيات کودک بر اساس نظريه ي خواننده ي ضمني | WORD
م آفرینش اثر ادبی موردنظر باشد و اثری با قصد و نیت قبلی برای کودک آفریده شود در هنگام خوانش و استقبال کودک از اثر ادبی ظهور میکند. در هر اثری که دریکی از سه لایه متن (نویسنده-خواننده ضمنی، راوی-روایت نیوش و کنشگران)، شخصیت کودک حضورداشته باشد و چشمانداز کودک محاکات شود و با استقبال کودکان مواجه شود، آن اثر این بخت را یافته تا در زمره ادبیات کودک محسوب شود. استقبال مخاطبان در دوره ها و نسلهای مختلف ملاکی معتبر در ارزیابی ادبیات کودک محسوب میشود.
فایل رایگان تجلي اسطوره در نمايشنامه ضحاک غلامحسين ساعدي با رويکرد اسطوره سنجي ژيلبر دوران | WORD
ان دادن انسان معاصر در برابر دستگاه سیاسی و دستگاه قضا و قدر یا همان سرنوشت بودهاند. به دنبال مطالعه ی این اثر به روش نقد ژیلبر دوران، نتیجه گرفته شد که اسطوره ی جمشید که به عنوان اسطوره ی روشنگر در داستان ضحاک تجلی مییابد میتواند به مثابه ی اسطوره ی شخصی غلامحسین ساعدی در نظر گرفته شود. در نهایت نیز با مطالعه ی اثر این هنرمند، به بهره گیری از درام به منظور روشنگری، نگاه هجوآمیز به اسطوره، استفاده از ادبیات فانتزی و توجه به مضمون مرگ رسیده است.
فایل رایگان تحليل اسطوره گل نيلوفر در آثار باستاني و متون ادبي | WORD
اری آن در جامعه، حفظ کرده و آن را به نمایش گذاشته اند. هدف این پژوهش، آشنایی با تحلیل و چگونگی بیان اسطوره گل نیلوفر در آثار باستانی و متون ادبی است. روش پژوهش حاضر، توصیفی تحلیلی است. در این پژوهش، آثار باستانی و متون ادبی با ترسیم نمودهای فرهنگیای چون گل نیلوفر آبی، به ترویج آیینهای مربوط به دین و فرهنگ ایرانی می پردازند و میتوان پشتوانه فکری و خاستگاه اندیشه ای را در چنین آثار فرهنگی ادبی، اساطیر و کهن الگوهای مشترک قومی ایران باستان دانست.
فایل رایگان تحليل بينامتني تلميحات در اشعار سيد حميد رضا برقعي | WORD
معاصر وآئینی کشورمان است که به وفور از آرایه تلمیح برای افزایش جنبه های هنری و تاثیرگذاری بیشتر بر مخاطب استفادهکردهاست. در این پژوهش، ضمن استخراج و طبقه بندی انواع تلمیح، روابط بینامتنی اشعار او بر مبنای قواعد سه گانه کریستوا، به روش توصیفی_تحلیلی، بررسی شده است. نتایج این پژوهش بیانگر این است که در شعر برقعی، قاعده نفی جزئی، غالب است و تلمیحات دینی شامل: تلمیح به آیات قرآن، حدیث، تاریخ اسلام و ... بسامد بیشتری نسبت به سایر تلمیحات او دارند.
فایل رایگان تحليل تاثير مولانا بر شکوفايي شمس تبريزي و شرح جمله آن خطاط ... بر اساس مدل پنجره جوهري | WORD
رید و مرادی و یک طرفه نبوده، بلکه شمس نیز در این ارتباط به اوج تکامل و گسترش روحی دست یافته است. شاید ناپدید شدن شمس، به جبر تکامل روحیاش بوده است. ضمن آنکه نویسندگان این مقاله سعی کردهاند با استفاده از پنجره جوهری، یکی از پیچیده ترین سخنان شمس تبریزی را معنا کنند. آنجا که در باره خود میگوید؛ آن خطاط سه گونه خط نوشتی: یکی او خواندی، لا غیر .... یکی را هم او خواندی هم غیر او .... یکی نه او خواندی نه غیر او. آن خط سوم منم که سخن گویم. نه من دانم، نه غیر من.
فایل رایگان تحليل تشبيه در نهج البلاغه حضرت علي(ع) ( خطبه 165 و 30 حکمت از حکمت هاي حضرت) | WORD
ی، مرحوم سی6د رضی، تدوین کننده خطبه ها و حکمت های حضرت علی علیه الس6لام، اسم این کتاب را نهج البلاغه گذاشته است؛ چون بلاغت آن در اوج کمال است و بعد از قرآن همتایی ندارد؛ طوری که آن را برادر قرآن دانسته اند. تشبیه های نهج البلاغه( در محدوده مشخ6ص شده) بیشتر محسوس به محسوس و موک6د است و این به خاطر نزدیک کردن مفاهیم عالی به ذهن شنوندگان و خوانندگان است. حضرت علی(ع) اغلب خطبه ها و حکمت ها را بالبداه ه می گفت و کلامش به معنای خاص6 کلمه، به مقتضای حال است.
فایل رایگان تحليل داستان حسنک وزير بر اساس الگوي کنشي آژيرداس گريماس | WORD
یادی برای دستیابی به این الگو تلاش کرده اند که از آن میان میتوان به آژیرداس گریماس Greimas اشاره کرد.گریماس ساختارگرایی است که پژوهش ولادیمیر پراپ (Propp) را مبنای کار قرار داد و با ساده کردن آن نشان داد که همه عناصر تشکیل دهنده قصه، قابل تجزیه وتحلیل و دارای نقش موثر هستند. گریماس معتقد است الگوی کنشی او جهانشمول است و با هر روایتی انطباق دارد. در این پژوهش داستان حسنک وزیر و کنش های شخصیت های این داستان عبرت انگیز بر اساس الگوی گریماس تحلیل شده است.
فایل رایگان تحليل داستان زن زيادي بر اساس نظريه ي خواننده درون متن چمبرز | WORD
هی این مسائل، داوری نماید، نگاهی انتقادی در خواننده پدید می آورد. نویسنده با عدم توجه به مکانی که راوی- شخصیت داستان در آن قرار دارد، در پی بیان این مطلب است که موضوع این داستان میتواند برای دیگر زنان جامعه نیز رخ دهد و تنها مختص به دورهی خاص نیست. بر اساس یافته های این پژوهش، جلال آل احمد در داستان زن زیادی تمامیت جامعه ی خود را به عنوان خواننده درون متن در نظر داشته است و سعی کردهاست در ایشان نگاهی انتقادی نسبت به روابط ناسالم موجود پدید آورد.
فایل رایگان تحليل رمان سياسي (رمان فريدون سه پسر داشت نوشته عباس معروفي) با استفاده از نظريه جامعه شناسي (نظريه بورديو) | WORD
57، سعی در ارائه دیدگاهی همه جانبه و بیطرفانه به مخاطب دارد. معروفی با ارائه صورتهای مدرن، سنتی، دولتی و اجتماعی خشونت نمادین، گام موثری در راه افزایش آگاهی خواننده برداشته است. همچنین او با ارائه گفتمانهای مختلف سیاسی، و ترسیم شکلهای استمرار و عدم استمرار گفتمانها، جامعه را به بازاندیشی در میدان سیاست، دعوت مینماید. ایده تقسیم قدرت آموزهای کلیدی در تفکر معروفی است که با آفرینش شخصیتی به نام ایرج و در ترسیم عادتواره های ذوقی وی، عرضه میگردد.
فایل رایگان تحليل ساختاري و مضامين شعري محمدالماغوط ونيمايوشيج | WORD
نان، دیدگاه ها و مضامین دو شاعر از دو فرهنگ متفاوت را در زمینه های مختلف به صورت مقایسهای بررسی کند. این شاعران، در زمینه های مختلف اجتماعی، سیاسی، عاطفی و شخصی اشعاری را سروده اند و به همین خاطر اشعار مشابهی در دیوان آنها یافت میشود. این پژوهش ضمن بررسی زمینه های عاطفی مشترک اشعار این دو شاعر، به این نتیجه رسیده است که موضوعاتی نظیر تنهایی و غربت، یاس و ناامیدی، شهرگریزی، دعوت به مبارزه، وطن دوستی و... از جمله مضامین مشترک این دو شاعر بوده است.
فایل رایگان تحليل سبکشناختي شعر ابراهيم افصح وکيلي با تکيه بر غزليات و رباعيات | WORD
مد را در میان تشبیهات وی دارد. کنایات جدید و امروزی بخش قا بل توجهی از ر باعیات افصح را به خود اختصاص داده است. موضوع عمدهشعر او، بیان عشق به محبوب است، ام6ا به واقع تقلیدی محض از شعر حافظ است. اگرچه اف صح در انتخاب قافیه نهایت دق6ت را به خرج داده ست ام6ا مواردی از اقوا و ایطای جلی و شایگان در قافیه ا شعار وی دیده می شود. پژوهش حاضر بر آن است که ضمن معر6فی این شاعر معاصر، با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی به بررسی سبک شناسی غزلیات و رباعیات وی بپردازد.
فایل رایگان تحليل سيماي منجي در شعر شاعران معاصر | WORD
مید در دل انسانهای مظلوم و آزادیخواه با تکیه بر آموزه های دینی به این مسئله توجه خاصی نشان دادهاند. هدف از این پژوهش که به روش توصیفی تحلیلی انجامشده، بررسی و تحلیل سیمای منجی و چگونگی بازتاب موضوع انتظار در شعر شاعران معاصر است. حاصل پژوهش نشان میدهد که شاعران معاصر نظیر امینپور و صفارزاده برای ترویج این بنمایه بیشتر از آموزه های دینی الهام گرفته اند و اندک شماری نیز نظیر اخوانثالث از آموزه های دینی زرتشتی و اسطوره های ملی تاثیر پذیرفتهاند.
فایل رایگان تحليل شخصيت هاي منظومه ويس و رامين با رويکرد به روانشناسي فرويد و يونگ | WORD
سانه منظومه ،چنین بر می آید که اعمال ورفتارشخصیتهای این منظومه کهن عاشقانه ،بابرخی مفاهیم روانکاوی فروید از جمله؛ ناکامیهای درونی و بیرونی ،تغییر شکل دادن غرایز،فرافکنی، عقده ادیپ و همچنین کهن الگوهای یونگ؛ آنیما، آنیموس، سایه، پیرخرد و عقده مادر منفی، قابل تطبیق است.همچنین با توجه به اینکه حوادث زندگی اغلب س4رایندگان در سروده ایشان تاثیر مستقیمی دارد، حوادث زندگی شخصی فخرالدین اسعد گرگانی نیز با مضامین منظومه عاشقانه اش قابل تطبیق است.
فایل رایگان تحليل شعرهاي ترانه اي براي آشتي و بال هاي کودکي از منظر گفتمان شناسي انتقادي | WORD
ان نیز از مولفه های گفتمان مدار استفاده می شود و بسامد مولفه های ادبی در آن ها بیشتر است. در این تحقیق دو شعر ترانه ای برای آشتی و بال های کودکی از این منظر بررسی می گردند. ادبیات کودک و نوجوان رشته ایی بسیار منعطف است که در صورت تحقیقات بیشتر بر روی آن در موارد لزوم قابل تعدیل و بازخوانی است. کتب یاد شده با توجه به موضوع موضوع جنگ و دفاع در اشعار کودک و نوجوان فضای اشعار، تصویرپردازی های شعری، گزینش های ساختاری و واژگانی مورد بررسی قرار می گیرند
فایل رایگان تحليل عرفان عملي در رمان سر و ته يه کرباس از محمد علي جمال زاده | WORD
انی است که تاریخ و سرگذشت را توام داراست و در دو قسمت نوشته شده است که قسمت اول آن مربوط به دوران کودکی نویسنده و قسمت دوم، ملاقات او با دوست قدیمی خود، جواد است. در قسمت دوم، جواد، خلاصه ای از زندگی خود و چگونگی روی آوردن به مرامی عرفان را برای جمال زاده بیان می کند. در این مقاله، ابتدا خلاصه ای از داستان بیان می شود و سپس با تکیه بر تعریف عرفان عملی، قسمت دوم داستان از این دیدگاه تحلیل و مبانی عرفان عملی در قسمت های مختلف این داستان بررسی می شود.
فایل رایگان تحليل کارکرد تلميح در شعر مسافر سهراب سپهري | WORD
بر اساس منابع بلاغی ارائه میشود سپس به شیوه توصیفی تحلیلی شعر مسافر به صورت مطالعه موردی از نظر کاربرد و کارکرد تلمیح بررسی و تحلیل میگردد. نتیجه تحقیق نشان میدهد که در این منظومه سیزده تلمیح به کار رفته است که این تلمیحات به موضوعات اساطیری، ایرانی، یونانی، هندی، اسلامی، تاریخی و عرفانی ارجاع دارند و تمامی آنها در رابطه ای عمودی با یکدیگر، ساختاری منسجم را برای اثر به وجود آورده اند و در عین حال گستره منظومه فکری متکثر سپهری را آینگی میکنند
فایل رایگان تحليل محتواي سطح خوانايي کتاب هاي فارسي خوانداري پايه دوم تا ششم ابتدايي براساس شاخص هاي گانينگ | WORD
تاب های فارسی خوانداری پایه دوم تا ششم ابتدایی بود که در روش تحلیل محتوایی گانینگ سه نمونه صد کلمه ای از ابتدا ،وسط و پایان کتاب انتخاب شده است.نتایج حاکی از این است که کتاب های فارسی خوانداری پایه دوم ،سوم ، چهارم و ششم ابتدایی متناسب با سطح سنی و درک وفهم دانش آموزان این دوره های تحصیلی نمی باشدو برای سنین بالاتر مناسب می باشد و این فاصله بسیار است ، هم چنین محتوای کتاب فارسی خوانداری پایه پنجم ابتدایی از سطح درک وفهم دانش آموزان پایین تر است
فایل رایگان تحليل معناشناختي شعر فارسي در دهه هاي 1380-1360 ايران | WORD
برو بوده اند. در این پژوهش با مطالعه حدود هفتاد اثر منظوم از سی شاعر معاصر ( سالهای 1360 تا ( 1380 و تهیه پیکرهای دستی، به تحلیل معناشناختی این ترکیبات پرداخته ایم. با این تحلیل معنایی، نگارنده برآن است که ببینند آیا عبارات سوگندی فقط به دلیل موزون بودن بعضی از کلمات بر روی محور همنشینی به وجود آمدهاند یا اینکه انتخاب این واژه ها دارای معیار خاصی است و اینکه تاثیر عوامل برون زبانی ( تحولات اجتماعی – سیاسی ) بر انتخاب سوگندواژه ها چگونه قابل بحث است.
فایل رایگان تحليل مقامات عرفاني از منظر عطار و سنايي | WORD
شریعه الطریقه ، اثر سنایی غزنوی و مصیبت نامه عطار نیشابوری بپردازد. هدف اصلی این بررسی، مقایسه دیدگاه های این بزرگان درباره مقامات و ، توجه به شباهت ها و تفاوت های موجود در آرای آن ها و همچنین دلایل شکل گیری این دیدگاه هاست. یافته این پژوهش نشان می دهد که موضوع مقامات در این دو اثر، شباهت های فراوانی با یک دیگر دارد، چرا که همه این دیدگاه ها، مبتنی است بر دیانت اسلامی و موازین عرفانی،هر چند در دیدگاه های آن دو حکیم تفاوت هایی نیز ملاحظه می شود.
فایل رایگان تحليل و معنايابي داستان هاي فولکلور در تالش جنوبي (بر اساس نظريه ريخت شناسي ولاديمير پراپ) | WORD
ابی آنها از حیث بازنمایی موقعیت های اجتماعی و فرهنگی زمان روایت داستان ها پرداخته است . روش تحقیق توصیفی – تحلیلی و شیوه گرداوری اطلاعات میدانی – اسنادی است، جامعه آماری این تحقیق 10 داستان روایی تالش جنوبی است که پنج روایت از طریق مصاحبه گردآوری شده و پنج روایت به صورت اسنادی از کتب موجود اخذ گردیده است. یافته های این پژوهش نشان می دهد که بسیاری از ویژگی های فرهنگی ، اجتماعی ، اقتصادی ، باور ها و ارزش های قوم تالش در این داستان ها یافت می شود .
فایل رایگان تحليل، توصيف و تطبيق اشعار کريمه شبرنگ (شاعر امروز افغانستان) با اشعار فروغ فرخزاد از منظر مکتب روانشناسي تحليلي يونگ | WORD
یشود. نتایج این پژوهش نشان میدهد این دو شاعر از صورتهایمثالی در شعر خود بهره گرفتهاند. هر شاعر با توجه به شرایط زیست اجتماعی،فرهنگی و طبیعی خود به استفاده از نمادها و نشانه های مورد نظر در مکتب روانشناسی تحلیلی یونگ پرداخته اند،دربرخی از بندهای اشعار فرخزاد وشبرنگ شاهد به کار گیری تلفیقی سه یا چهار صورت مثالی ه ستیم که البته به صورت ناخودآگاه بروز نموده است؛ همچنین پژوهش حاضر نشان میدهد هریک از این دو شاعر از نگاه جامعه خود نماد آنیما هستند .
فایل رایگان تحليلي بينامتني از الهي نامه و تذکره الاولياي عطار نيشابوري | WORD
کره الاولیا و مثنوی ها میتواند وجوه مختلف ساختار تعلیمی این آثار را مشخص کند. در میان منظومه ها، الهی نامه ساختار ویژه ای دارد چنانکه مبتنی بر منطق گفت وگو است و از خلال این گفت وگوها زهد را به مخاطب تعلیم میدهد. بنابراین در این پژوهش هدف آن است که بر مبنای مناسبات بینامتنی موجود در میان حکایات مشترک تذکره الاولیا و الهی نامه به تازه هایی در زمینه دسته بندی بینامتنیت دست یابیم و نشان دهیم که کدامیک از این دو اثر دارای وجوه تعلیمی قوی تری هستند.
فایل رایگان ترقيمه يا انجامه پيشنهادي بر مبناي شاهنامه هاي چاپ سنگي | WORD
اصطلاح اختلاف نظری میان نسخه شناسان وجود دارد که برخی ترقیمه را ارجح میدانند و برخی ترقیمه را. در پژوهش حاضر که به شیوه کتابخانه ای و سندخوانی انجام شد، ضمن بررسی شاهنامه ای چاپ سنگی، آشکار شد که این اطلاعات صرفا0 در بخش پایانی اثر نمیآید و در چند جای متن این اطلاعات ذکر میشود؛ از اینرو با استناد به ترقیمه های شاهنامه های چاپ سنگی پیشنهاد داده شد که از این دو اصطلاح در مفهومی دقیق تر و خاص تر استفاده شود و این دو اصطلاح مترادف به کار برده نشوند.
فایل رایگان ترکيبات باهم آيند در کارنامه اردشير بابکان | WORD
میانه ملاک گزینش بوده است.4نخست، متن کارنامه اردشیر بابکان بررسی و ترکیبات با ویژگیهای گفته شده گردآوری شد. سپس، نگارنده به دسته بندی و تحلیل این ترکیبات با توجه به اجزای تشکیل دهنده آنها پرداخت. برآیند و حاصل این پژوهش نشان داد که بیشتر ترکیبات باهم آیند در متن فارسی میانه کارنامه اردشیر بابکان از نوع ترکیبات فعلی بوده و پس از آن ترکیبات اسمی بیشترین میزان کاربرد را داشتند. همچنین، بیشتر ترکیبات باهمآیند از نوع صفت/اسم/ قید + همکرد بوده است.
فایل رایگان تشريح و تفسير هفت پيکر نظامي بر اساس عناصر درام در فن شعر ارسطو | WORD
و همچنین بررسی اشعار نیز به صورت تحلیلی -کیفی بر اساس مولفه های موجود در ساختار درام ارسطویی استفاده گردیده. یافته های تحقیق حاکی از آن ا ست که هفت پیکر نظامی بدلیل دارا بودن پتانسیل نمایشی و ویژگی های بارزی چون کشمکش، زبان و لحن، اوج زمان و مکان، گره افکنی، تعلیق و ...، خصوصا0 شخصیت های کنشگری چون بهرام، منجمان، ک سری، نعمان و غیره امکان هرگونه اقتباس و بردا شت تازه ای را برای نگارش نمایشنامه و دیگر گونه های نمایشی برای نویسندگان فراهم می آورد.
فایل رایگان تطبيق شخصيت و انديشه هاي آباي و فردوسي | WORD
اصلی و گاه از ترجمه های جغتایی خوانده و اولین بار عروض را که از شعر فارسی اخذ کرده بود در شعر قزاقی مطرح کرد و از این طریق لغات فارسی بسیاری وارد زبان قزاقی شد. در این پژوهش،مولف به صورت کتابخانه ای آثار شاعر قزاق را از روی منابع معتبر مطالعه کرده است. با توجه به عنایت ویژه شاعر به مفاهیم موجود در آثار شاعران ایران خصوصا فردوسی تلاش شده است برخی از این شباهتها بیان شود. مقاله به روش تحلیلی – توصیفی و با استفاده از منابع کتابخانه ای نوشته شده است.
فایل رایگان تعيين نوع ادبي معارف بهاءولد با استفاده از علم دستور زبان و معاني | WORD
قین ادبیات اختلاف نظر وجود دارد . در این مقاله برای اینکه این مطلب به روشی دقیق و علمی روشن شود از علم دستور زبان و معانی استفاده شده است؛ به این صورت که با به دست آوردن بسامد و آمارهای دقیق و بررسی کارکردها و موارد استعمال هر یک از این مقولات ( فعل، اسم، ضمیر، قید و جمله) نوع ادبی این کتاب و نویسنده آن با قطعیت بیشتری مشخص شده و نشان داده شده است که با بررسی متون با استفاده از علوم دستورزبان و معانی می توان به شناخت عمیق تر و دقیق تری از متون رسید.
فایل رایگان تفاوت همبوم پنداري از ديدگاه ديويد هرمن با همذات پنداري در روايت شناسي | WORD
ند . در واقع ایجاد همبوم پنداری در روایت منحصر به راوی است و همذاتپنداری منحصر به مخاطب روایت ؛ و این دو رابطه مستقیم باهم دارند . هر چه راوی در ایجاد همبومپنداری موفق تر باشد مخاطب بهتر در فضای داستان قرار میگیرد و بهتر با شخصیتهای داستان همذاتپنداری میکند البته هم بومپنداری یکی از عوامل موثر در همذات پنداری است اما به عقیده من مهمترین عامل به شمار می آید. پژوهش حاضر به شیوه پژوهش5 توصیفی - تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای انجام شده است