فایل رایگان مقاله ارزيابي پراکنش و تخريب بيولوژيکي ناشي از فعاليت قارچ سفالوسپوريوم در نسخ کاغذي مجموعه کتابخانه و موزه ملي ملک
لینک مرتبط » فایل رایگان مقاله ارزيابي پراکنش و تخريب بيولوژيکي ناشي از فعاليت قارچ سفالوسپوريوم در نسخ کاغذي مجموعه کتابخانه و موزه ملي ملک
فایل رایگان مقاله چارچوب ارزيابي جامع خسارتهاي اقتصادي سيل (مستقيم، غيرمستقيم، ملموس و ناملموس):
رخداد سيل 29 فروردين 1395 نودهخاندوز، حوضه رودخانه گرگانرود | WORD
24 میلیون ریال است. نتیجهگیری: در مجموع، بیشترین خسارتها در شهر نودهخاندوز مربوط به خسارتهایی است که بهصورت مستقیم-ملموس (40/92 درصد) وارد شده است. با این حال در برنامهریزی برای مدیریت جامع بهمنظور رسیدن به توسعه و سلامت پایدار علاوه بر در نظر داشتن خسارتهای مستقیم و ملموس، بایستی خسارتهایی که بهصورت غیرمستقیم و ناملموس وارد میشوند نیز در نظر گرفته شود. هر چند که میزان خسارتهای این گروهها در مقایسه از نظر ارزش ریالی کمتر باشد.
فایل رایگان مقاله اولويت بندي تجهيزات هوشمندسازي ساختمان ها با رويکرد پدافند غيرعامل | WORD
دفاعی، نسبت به سایر بخش های ساختمان دارد. بنابراین زیرسامانه های بخش معماری در هوشمندسازی ساختمان مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از تحلیل تاپسیس در اولویت بندی تجهیزات هوشمندسازی ساختمان، شیشه های هوشمند، درهای هوشمند و دوربین مداربسته به ترتیب به عنوان تکنولوژی نوین و پویا معرفی می شوند که ترکیب آن با اهداف پدافند غیرعامل، باعث تسهیل مدیریت بحران در هر سه حالت قبل از وقوع، هنگام وقوع و بعد از وقوع بحران خواهد شد.
فایل رایگان مقاله برنامهريزي سايتهاي داراي پتانسيل اسکان موقت در مقياس شهري با روش AHP در شهر قم | WORD
نتیجه این پژوهش براساس شاخصهای اسکان موقت استخراج شده از متون تخصصی و تجربههای جهانی، گزینههای دارای پتانسیل اسکان در شهر قم در هشت دسته مشخص گردید. در ادامه با بررسی هریک از این گزینهها، ظرفیت و مکان هریک به تفکیک مناطق هشتگانه شهر قم طبقهبندی شد. در پایان نیز با مقایسه زوجی این آلترناتیوها براساس شاخصهای موجود، نسبت به اولویتبندی آنها اقدام شد. پروژههای تکمیلی در مقیاس مناطق شهری و محلی نیز به ترتیب اولویت در جدولی ارائه شده است.
فایل رایگان مقاله اثر توالي لرزهاي بر شکنندگي لرزهاي ساختمانهاي بتنآرمه داراي ديوار برشي منطبق با ويرايشهاي استاندارد 2800 ايران | WORD
د اول دچار آسیب شده باشد، به مقدار قابل توجهی افزایش می یابد.نتیجه گیری: بررسی تاثیرات پس لرزه بر سازه های آسیب دیده تحت زلزله اصلی به منظور مدیریت ریسک و کاهش آسیب ها بسیار با اهمیت می باشد. نتایج این مطالعه نشان داد که با افزایش شدت خرابی ناشی از زلزله اصلی، احتمال فروریزش سازه تحت پس لرزه به مقدار قابل توجهی افزایش می یابد. از طرفی انتخاب روش طراحی با ویرایش های اخیر دستورالعمل لرزه ای ایران در کاهش خسارت های ناشی از پس لرزه ها تاثیر به سزایی دارد.
فایل رایگان مقاله پهنه بندي آسيب پذيري هاي کالبدي-زيرساختي در برابر زمين لغزش با استفاده از سيستم اطلاعات جغرافيايي مورد مطالعاتي: سکونتگاه هاي واقع در محدوده استان تهران و البرز | WORD
زی در بخش هایی از محدوده پژوهش، بالا و متوسط ارزیابی شده است. نتیجه گیری: با توجه به احتمال رخداد زمین لغزش در شهرها و شهرکهای واقع در استان های تهران و البرز، لازم است در وهله اول، کاهش آسیب پذیری عناصر کالبدی- زیرساختی موجود، در برابر زمین لغزش در اولویت برنامه ریزان و مسئولان شهری و منطقه ای قرار گیرد. همچنین، هرگونه برنامه ریزی و توسعه آتی عناصر کالبدی-زیرساختی شهری و منطقه ای در این محدوده ها، باید با توجه به احتمال سانحه زمین لغزش انجام گیرند.
فایل رایگان مقاله اخلاق تفسير در جغرافياي معرفتي مطالعات قرآني | WORD
و قلمرو معرفتی اخلاق تفسیر در دانش اخلاق و مطالعات قرآنی میتواند ما را در تبیین روش و جنس پژوهش و بایستهها و الزامات روششناختی و معرفتشناختی آن یاری کند. نتیجه پژوهش آن است که اخلاق تفسیر سه حوزه کنشی (عملِ تفسیر)، فرایندی (فرایند تفسیر بهمثابه پژوهش) و دانشی (گستره معرفتی علم تفسیر) را شامل میشود. نیز براساس ساحتهای سهگانه مطالعات ناظر به فهم و تفسیر قرآن، اخلاق تفسیر در سه سطح پیشاتفسیر، فرایند تفسیر و پساتفسیر (فراورده تفسیر) قابل بررسی است.
فایل رایگان مقاله ارزيابي يا هدايت عمل؟ راهي براي تمايز عمل درست از فضيلتمندانه | WORD
ئه هدایت عملی، با محدوده ارزیابی افعال است، درنتیجه در مقام «هدایت عمل»، عمل درست است، اگر و تنها اگر، چیزی باشد که فاعل فضیلتمند در این شرایط تصمیم میگیرد، هرچند در مقام «ارزیابی عمل»، این تصمیم ممکن است «قابل تحسین» نباشد. بدینترتیب مواردی وجود دارد که فاعل «باید» عملی را انجام دهد، اما درعینحال نمیتوان عمل او را «درست»، بهمعنای «فضیلتمندانه» و «قابل تحسین» دانست. در پایان به ارائه راهحلهای کاربردیتری برای رفع این مشکل خواهیم پرداخت.
فایل رایگان مقاله مفهوم «تعليل» در گزاره اخلاقي معلّل در قرآن و حديث | WORD
م هستند ولی مفهوم ندارند یعنی عدم آن بر عدم توصیه اخلاقی دلالت ندارد. 2. ظاهر تعلیل در گزاره اخلاقی ـ برخلاف گزارههای فقهی ـ علت تام است نه حکمت. 3. تعلیلهایی که قابل آزمون و ارزیابی نیستند؛ بهصورت تعبدی پذیرفته میشوند و بحث از مفهوم در آنها بیمورد است. 4. گاهی برای گزاره اخلاقی به حقایق و معرفتهای متناسب توحیدی، فطری یا تکوینی تعلیل میشود. 5. بیان تعلیل در توصیههای اخلاقی دینی علاوه بر ایجاد یک نگرش کلی اخلاقی به اقناع روانی مخاطب نیز کمک میکند.
فایل رایگان مقاله چالشهاي اخلاقي بلندمرتبهنشيني و حل آنها با رويکرد اسلامي | WORD
لایی مناسب، خود را از بلندمرتبهسازی رها کند. این مقاله با هدف آگاهی بخشی به آحاد جامعه درخصوص تأثیرات اخلاقی پیدا و ناپیدای بلندمرتبهنشینی، تلاش کرده تا با روشی توصیفی تحلیلی و از طریق مطالعات کتابخانهای و اسنادی، ضمن معرفی برخی چالشها و آسیبهای اخلاقی ناشی ازآنها مانند محرومیت از مواهب طبیعی و امکانات رفاهی همچون نور طبیعی، هوای سالم و فضای کافی و ...، با استفاده از آیات و روایات اهلِ بیت× اصول معماری اسلامی در ساختوساز را مورد توجه قرار دهد.
فایل رایگان مقاله رابطه اخلاق و سياست با تأکيد بر مفهوم رفق در روايات | WORD
تبعیضهای ناروا، تعامل خویشتندارانه با مخالفان سیاسی و التزام به آزادی شهروندان در جامعه، است. مجموع روایات رفق در شش دسته تقسیم شدهاند: نخست: عقل، حکمت و دانش بهمثابه رأس رفق، هستند. دوم: رفق، نصف ایمان است. سوم: رفق، نصف خوشزندگانی کردن یا «عیش» است. چهارم: رفق، بستر و شرایط مناسب استفاده از فرصتها و عامل مهمی در تبدیل تهدیدها به فرصتها است. پنجم: رفق، عامل دستیابی به اهداف است. ششم: رفق، عامل افزایش و برکت در جامعه و محروم از آن، محروم از خیر است.
فایل رایگان مقاله نقدي بر روششناسي اخلاق ديني از ديدگاه تاليافرو
بر مبناي تقرير وي از نظريه ناظر آرماني | WORD
ستفاده از این نظریه سعی کرده، جایگاه نگاه خدا در اخلاق را نشان داده و روشی نوین در دستیابی به اوامر اخلاقی بهدست دهد. تالیا فرو معتقد است نظریه ناظر آرمانی، تنها میتواند نگاه خدا را براساس باور دستهای از خداباوران که معتقدند خدای متعال در امرونهی خود مقید بههیچ ارزش و الزام اخلاقی مستقل نیست، توجیه کند. اما برخلاف نظر تالیافرو، روش معرفت اخلاقی این نظریه به جهت نامعقول و ناکارآمد بودن نمیتواند برای هیچیک از خداباوران مفید و مغتنم واقع شود.
فایل رایگان مقاله بررسي و نقد فرااخلاق تکاملي در دوره معاصر | WORD
ملگرایانی میپردازد که سعی داشتهاند از فرضیه تکامل در جهت پذیرش یارد برخی نظریههای فرا اخلاق بهره جویند.یافتههای پژوهش نشان میدهد که دلایلی مانند 'اصل خست' که فیلسوفان تکاملی به آن تمسک جسته تا وجود یا عینیت حقایق اخلاقی را انکار نمایند، نه تنها ناکافی، بلکه ناکارآمد است و با تکذیب نظریهها و یا توجیهات اخلاقی در دامان شکاکیت گرفتار آمده ، صدق گزارههای اخلاقی انکار میشود.از این رو کاربرد نظریه تکامل در قلمرو فرااخلاق بی نتیجه ونادرست است
فایل رایگان مقاله انسانشناسي اخلاقي در مکتب بغداد
با تأکيد بر انديشههاي سيد مرتضي | WORD
وان یکی از بنیانگذاران کلام شیعه که آوردگاه اصلی مباحث نظری عالمان پیشین است، دیدگاهی جسمانگارانه به انسان داشته که طبیعتاً در ارائه نظریه اخلاقیاش تأثیرگذار است. این مقاله با روش توصیفی ـ تحلیلی و براساس اطلاعات کتابخانهای ضمن بررسی و نقد حقیقت انسان از دیدگاه شریف مرتضی و تشریح ویژگیهای انسان در نگرش وی تأثیرات آن را در اخلاق مورد واکاوی قرار داده است و نظریه وی درباره الزام اخلاقی که همان وظیفهگرایی فضیلت محور باشد را به اثبات رسانده است.
فایل رایگان مقاله مقايسه تعريف دروغ از منظر غربي و اسلامي | WORD
ذیل تعریف دروغ خارج کنند. در اغلب تعریفهای ارائهشده نزد فیلسوفان و فقها از واژه إخبار و گزارش دادن استفاده شده است. این واژه (اخبار) بهخوبی شوخی و لطیفه را از ذیل دروغ خارج میکند چراکه در آنها إخبار از امرِ دیگر، وجود ندارد؛ درنتیجه اندیشمندان مسلمان قصد فریب را جزء مؤلفههای دروغ در نظر نمیگرفتند. این مقاله بیان میکند که چگونه دقت در دو واژه اخبار و اظهار کردن ما را از لحاظ کردن قید «قصد فریب» بهعنوان یکی از مؤلفههای دروغ بینیاز میکند.
فایل رایگان مقاله بازخواني حقيقت لذت در انديشه اخلاقي ابنسينا و ملاصدرا | WORD
اه وجودی و ارزشی آن پرداخته است. حقیقت لذت در حکمت متعالیه علاوه بر اینکه امر وجودی بوده، حضوری نیز هست و تخلّف ادراکی و خطای تطابقی در آن راه ندارد. عالیترین لذت از حیث شرافت در حکمت متعالیه، مربوط به لذائذ عقلی است و براساس فاعلیت بالتسخیر عقل در علمالنفس صدرایی، لذائذ مادون عقل، از ارزشهای اخلاقی برخوردار است. هدف از این پژوهش ارائه راهکار عقلانی براساس علمالنفس صدرایی، برای مدیریت و تعامل اخلاقی با ادراکات تاثیرگذار مثل لذت در متن زندگی است.
فایل رایگان مقاله بررسي رابطه دين و اخلاق از منظر غزالي و هانس کونگ
و تثبيت مباني متافيزيکي آن براساس ايدئاليسم اخلاقي | WORD
حث میتوان به عدم امکان اخلاق جهانی در نظریه غزالی اشاره کرد، زیرا او اخلاق را به دین تاریخی تحویل میبرد و مجالی برای اصول عام اخلاق در نظر نمیگیرد. هانس کونگ نیز چون اخلاق را مستقل از دین میداند و برای اصول اخلاقی، منشأ آسمانی قائل نیست، فاقد یک بنیان متافیزیکی موثق، برای ایجاد رابطه نفس الامری میان اخلاق و دین است. ایدئالیسم اخلاقی «جوسایا» اندیشه مناسبی است تا اخلاق جهانی را برحسب رابطه متافیزیکی بین دین و اخلاق، در این دو اندیشمند، توجیه نماییم.
فایل رایگان مقاله وجوه تمايز اخلاق اسلامي
(با تکيه بر آموزههاي شيعي) | WORD
ق است. این فرضیه، در مقابل ایدهای مطرح است که اخلاق دینی یا اسلامی را گزارههایی بیمعنا قلمداد کرده و بر اخلاق انسانی پای فشرده و تفاوت چندانی را میان اخلاق دینی با دنیوی (سکولار) قائل نیست. نوشتار فراروی با مسئله قرار دادن وجوه تمایز اخلاق اسلامی، به تمایزات معنایی، مبنایی و کارکردی پرداخته و با توجه به خاستگاه شیعی منابع، بهنوعی، نموداری از وجوه تمایز اخلاق شیعی به تصویر کشیده است. روش تحقیق، از نوع اِسنادی کتابخانهای و با رویکرد تحلیل محتوا است.
فایل رایگان مقاله نسبتسنجي سبک زندگي اسلامي با دانش اخلاق و مفاهيم ارزشي | WORD
از الگوهای رفتاری نسبتاً پایدار اطلاق میگردد که از بینشها و ارزشهای آدمیان متأثر بوده در رفتار بهصورت عینی متجلّی میشود.سبک زندگی اسلامی را میتوان به مثابه دانشی مستقل در نظر گرفت که با دانش اخلاق و نیز مفاهیم ارزشی نسبتها و پیوندهایی دارد. این نسبتها را میتوان به دو صورت تمایزها و اشتراکها در نظر گرفت. مقاله حاضر با استفاده از روش تحقیق کتابخانهای ـ اسنادی، درصدد است تمایزات و نیز خدمات متقابل این دو دانش را استنباط کرده و ارائه دهد.
فایل رایگان مقاله مرزشناسي اخلاق فردي و اجتماعي و تحليل ارزشگذاري آن
با معيارهاي اسلامي | WORD
یارهای مذکور است و نشان خواهد داد براساس روح توحیدی اسلام و ارزش کمال نهایی و سعادت انسان، اخلاق اجتماعی در خدمت یک نوع «فردگرایی تعالیمحور» است که در آن انسان برای عبودیت که همان غایت خلقت انسان است و همه اعمال و توجهات اجتماعیاش توجیه خواهد شد. در این مقاله براساس آموزههای اخلاق اسلامی بهویژه آیات قرآن، پنج دلیل اصالی بودن اخلاق فردی، توجه به متعلق اوامر الهی، غایت اخلاق، موضوع اخلاق و دایره مسئولیت اخلاقی انسان برای این دیدگاه ارائه خواهد شد.
فایل رایگان مقاله بررسي انتقادي ديدگاه اکوفمينيسم راديکال
درباره جواز سقط جنين از منظر اخلاقي | WORD
ان و طبیعت ضروری دانستهاند. هدف مقاله حاضر بررسی و نقد ادله این طیف از اکو فمینیستهای رادیکال درباره جواز سقط جنین به روش تحلیلی و علّی است. در نقد ادعای آنان به نادرستی ادعای سقط جنین به دلیل احترام به طبیعت یا روحیه طبیعت دوستی همه زنان پرداخته میشود، همچنین ادعای جواز سقط جنین به دلیل حق تصمیمگیری زن و آزادی مطلق و حداکثری برای زنان نقد میگردد؛ بهعلاوه ضمن بیان ارزش ذاتی حیات انسان در الهیات قرآن کریم به ارزشمندی حیات جنین نیز پرداخته میشود.
فایل رایگان مقاله اصول اخلاقي برخورد با متهم در سيره قضايي امام علي | WORD
براین نوعی رابطه بین متهم و حکومت وجود خواهد شد. در سیره قضایی امیرالمؤمنین×، شاهد رعایت اموری درباره متهمان هستیم که میتوان آنها را در زمره حقوق متهمان در سیره قضایی امام علی× برشمرد و در قالب اصول (مطلق، نسبی و سلبی)، اخلاق و شیوه برخورد با متهمان در سیره ایشان مطرح ساخت. البته در مواردی نیز شاهد نقض اصولی مثل اصل عدم تجسس، با هدف کسب مصلحت بزرگتری ـ مانند تجسس امام از عُمال و کارگزاران خود به قصد کنترل آنها و کشف خیانت و خطای احتمالی ایشان ـ بودهایم.
فایل رایگان مقاله رابطه علم و عمل از ديدگاه ابنعربي و امام خميني
(با تأکيد بر تفاوتهاي علم حصولي و علم شهودي) | WORD
ندارد. تبیین کارکرد علم حصولیِ حاصل از قوای مختلف نفس و تحلیل جایگاه آن در مبادی و فرایند عمل میتواند تا حدودی چرایی شکاف بین نظر و عمل را نشان دهد. در مقابل، معرفت شهودی نسبت به علم حصولی دارای تأثیر عمیقتری در ضمانت عمل است و هرچه درجات معرفت شهودی بالاتر رود، احتمال مخالفت عمل با این معرفت کمتر خواهد بود. در این مقاله، پس از تعریف علم و عمل و بیان اقسام آن از دیدگاه ابنعربی و امام خمینی، به مقایسه میزان تأثیر علم حصولی و شهودی بر عمل پرداخته میشود.
فایل رایگان مقاله تمايز انجام / اجازه ايذا: تبيين و نقد استدلالهاي دانگن، فوت، کوئين و بِنِت | WORD
لفان حداکثرگرا قرار گرفته است؛ مخالفان بر این عقیدهاند که براساس مبانی طرفداران اِعمال محدودیت علیه انجام ایذا، انجام ایذا ناروا و اجازه آن روا است؛ درحالیکه براساس مبانی ایشان، در مواردی اجازه ایذا نیز به همان میزان ناروا است. بنابراین طرفداران این تمایز یا باید در استدلالهای خود تجدیدنظر کرده، اندکی آنها را جرح و تعدیل نمایند یا این تمایز را رها کنند. این مقاله ضمن بیان مثالهایی برای شفافسازی موضوع، به تبین و تحلیل این انتقادها میپردازد.
فایل رایگان مقاله تحليل تواضع براساس انديشههاي فيلسوفان اخلاق معاصر غربي | WORD
و تحلیل دیدگاههای فیلسوفان اخلاقِ معاصر غربی پرداخته شده است؛ این نظریات را میتوان در چهار گروه دستهبندی کرد: 1. نظریه باورمحور؛ 2. نظریه مبتنی بر غفلت؛ 3. نظریه میلمحور؛ 4. نظریه مبتنی بر عدم تقارن. با تحلیل این نظریات معلوم میشود که برخی از آنها نه جامعاند و نه مانع و برخی دیگر از توجیه فضیلت بودنِ تواضع ناتواناند. در نهایت نظریه «میلباور» به عنوان نظریه مختار برگزیده شده که به نظر میآید از اشکالات وارد بر دیدگاههای چهارگانه مذکور مصون است.
فایل رایگان مقاله گذار از تحويلينگري در مفهوم «آموزش اخلاق» به جامعنگري
در پرتو توجه به جايگاه آن در طبقهبندي اهداف آموزشي | WORD
بقهبندی اهداف آموزشی، سبب تصورهای فروکاهشگرایانه از آن شده است. بنابراین ابتدا، انگارهها و تصورات تحویلینگرانه رایج از آموزش اخلاق، براساس تجربه زیسته و روش مشاهده و مصاحبه، استقصا و سپس سعی شده است تا انگارهای جامعتر با توجه به حیطه آن در طبقهبندی اهداف آموزشی ارائه شود. در پرتو این پژوهش برخی الزامات آموزش اثربخش مانند تقدم سواد عاطفی بر سواد اخلاقی، اصل گوناگونی اهداف (جزئی) آموزش اخلاق و اصل کثرتگرایی روششناختی در آموزش بررسی شده است.
فایل رایگان مقاله جايگاه يادگيري ضمني و غيرمستقيم در آموزش اخلاق | WORD
فرضیه، دیدگاههای جدید در مورد یادگیریهای ضمنی، عملی و ادراکات شهودی بررسی و اثبات شده است که یادگیری اخلاقی انسان از دو طریق مستقیم و ضمنی صورت میگیرد و البته با وجود همکاری و تعامل این دو شیوه، اغلب داوریها و اعمال اخلاقی ما بهصورت شهودی انجام میگیرد. این داوریها ریشه در تجارب اولیه زندگی و تعاملات غیرکلامی فرد ـ محیط دارد که از یادگیریهای ضمنی ناشی شدهاند. در پایان نیز پیشنهادهایی برای اثربخشی بیشتر برنامههای آموزش اخلاقی مطرح شده است.
فایل رایگان مقاله روش اعتبارسنجي صدور روايات عرفاني و اخلاقي
(مطالعه موردي و تحليل گفتمان روش کتاب سر الاسراء) | WORD
و نوع تحقیق نیز توصیفی ـ تحلیلی براساس موردپژوهی است. نتایج تحلیل گفتمان این متن عبارتند از: کشف زیرساختهای علمی و فنی این کتاب و نیز استفاده مؤلف از گسترهای وسیعتر از شیوههای متعارف در سندکاویها، یعنی بررسیهای اصولی، درایهای و رجالی سند حدیث؛ استفاده از سه روش دیگر بر مبنای روششناسی عقل، کتاب و سنت که عبارتند از: عرضه حدیث بر قرآن کریم، عرضه حدیث بر دیگر روایات و کسب اعتبار حدیث به کمک نظر کارشناسان (حدیثشناسانِ عرفانپژوه و اخلاقپژوه).
فایل رایگان مقاله مقايسه تطبيقي نظريه «ناظر آرماني» در فرااخلاق و نظريه «امر الهي» | WORD
ل و ارزش اخلاقی نخواهند بود. نظریه امر الهی نیز دارای تقریرهای متعددی است و نظریه ناظر آرمانی با مبانی فرا اخلاقی خود، به برخی از گونههای نظریه امر الهی شباهتی تام دارد. در این میان، یکسانی ماهیت نظریههای ناظر آرمانی و امر الهی اشاعره بسیار چشمگیر است. گویا نظریه ناظر آرمانی همان نظریه اشاعره است که بهصورت لابشرط نسبت به وجود و عدم ناظرانِ ایدئال در لباسی غیردینی نمودار شده است. این مقاله با طرح و مقایسه این دو نظریه، درپی بازتاب ماهیت یکسان آن دو است.
فایل رایگان مقاله حقيقت کمال اخلاقي از ديدگاه آيتاللّه مصباح يزدي | WORD
هایی انسان اختلافاتی وجود دارد . بر این اساس مسئله چیستی کمال نهایی حائز اهمیت است. در این مقاله در ابتدا به معنای لغوی و اصطلاحی کمال، کمال اول، کمال ثانی و تفاوت بین آنها بیان شده است و در ادامه ضمن بیان دیدگاهها نظر آیتالله مصباح در مورد کمال نهایی انسان که قرب به خداست بیان می گردد. بر اساس تفسیر ایشان کمال نهایی انسان همان سعادت اوست و کمال نهایی هرچند مفهوماً متفاوت با سعادت است ولی مصداقاً یکی هستند ضمن آنکه کمال وجودی و فلسفی اعم از کمال اخلاقی است.
فایل رایگان مقاله مفهومشناسي مقايسهاي گناه در قرآن و جامعهشناسي | WORD
ینی (قرآن) را در مقایسه با مفهوم اصطلاحی همتراز گناه در جامعهشناسی و بدست آوردن شباهتها و تفاوتهای آن دو را نشان می دهد. به این منظور با روش تبیینی ابتدا با تتبع در آیات قرآن، واژههای همخوان گناه را شناسایی و به تعریف آنها پرداخته و سپس از متون معتبر جامعهشناسی، تعریف مفاهیم مرتبط را استخراج و به این نتیجه رسیدیم که دو محیط مزبور بهرغم بعضی مشترکات، از نظر منبع، رویکرد، جامعیت و مانعیت و وفاق نظر درخصوص تعریف با یکدیگر تفاوتهای مبنایی دارند.