فایل رایگان مقاله چهارچوب تحليلي و روش شناسي باززنده سازي بافت ها و محلات تاريخي (نمونه موردي: محله بازارشاه کرمان)
لینک مرتبط » فایل رایگان مقاله چهارچوب تحليلي و روش شناسي باززنده سازي بافت ها و محلات تاريخي (نمونه موردي: محله بازارشاه کرمان)
فایل رایگان مقاله بررسي و نقد فرااخلاق تکاملي در دوره معاصر | WORD
و به آراء تکاملگرایانی میپردازد که سعی داشتهاند از فرضیه تکامل در جهت پذیرش یارد برخی نظریههای فرا اخلاق بهره جویند.یافتههای پژوهش نشان میدهد که دلایلی مانند 'اصل خست' که فیلسوفان تکاملی به آن تمسک جسته تا وجود یا عینیت حقایق اخلاقی را انکار نمایند، نه تنها ناکافی، بلکه ناکارآمد است و با تکذیب نظریهها و یا توجیهات اخلاقی در دامان شکاکیت گرفتار آمده ، صدق گزارههای اخلاقی انکار میشود.از این رو کاربرد نظریه تکامل در قلمرو فرااخلاق بی نتیجه ونادرست است
فایل رایگان مقاله انسانشناسي اخلاقي در مکتب بغداد
با تأکيد بر انديشههاي سيد مرتضي | WORD
مرتضی بهعنوان یکی از بنیانگذاران کلام شیعه که آوردگاه اصلی مباحث نظری عالمان پیشین است، دیدگاهی جسمانگارانه به انسان داشته که طبیعتاً در ارائه نظریه اخلاقیاش تأثیرگذار است. این مقاله با روش توصیفی ـ تحلیلی و براساس اطلاعات کتابخانهای ضمن بررسی و نقد حقیقت انسان از دیدگاه شریف مرتضی و تشریح ویژگیهای انسان در نگرش وی تأثیرات آن را در اخلاق مورد واکاوی قرار داده است و نظریه وی درباره الزام اخلاقی که همان وظیفهگرایی فضیلت محور باشد را به اثبات رسانده است.
فایل رایگان مقاله مقايسه تعريف دروغ از منظر غربي و اسلامي | WORD
اتر و ... را از ذیل تعریف دروغ خارج کنند. در اغلب تعریفهای ارائهشده نزد فیلسوفان و فقها از واژه إخبار و گزارش دادن استفاده شده است. این واژه (اخبار) بهخوبی شوخی و لطیفه را از ذیل دروغ خارج میکند چراکه در آنها إخبار از امرِ دیگر، وجود ندارد؛ درنتیجه اندیشمندان مسلمان قصد فریب را جزء مؤلفههای دروغ در نظر نمیگرفتند. این مقاله بیان میکند که چگونه دقت در دو واژه اخبار و اظهار کردن ما را از لحاظ کردن قید «قصد فریب» بهعنوان یکی از مؤلفههای دروغ بینیاز میکند.
فایل رایگان مقاله بازخواني حقيقت لذت در انديشه اخلاقي ابنسينا و ملاصدرا | WORD
ت لذت و جایگاه وجودی و ارزشی آن پرداخته است. حقیقت لذت در حکمت متعالیه علاوه بر اینکه امر وجودی بوده، حضوری نیز هست و تخلّف ادراکی و خطای تطابقی در آن راه ندارد. عالیترین لذت از حیث شرافت در حکمت متعالیه، مربوط به لذائذ عقلی است و براساس فاعلیت بالتسخیر عقل در علمالنفس صدرایی، لذائذ مادون عقل، از ارزشهای اخلاقی برخوردار است. هدف از این پژوهش ارائه راهکار عقلانی براساس علمالنفس صدرایی، برای مدیریت و تعامل اخلاقی با ادراکات تاثیرگذار مثل لذت در متن زندگی است.
فایل رایگان مقاله بررسي رابطه دين و اخلاق از منظر غزالي و هانس کونگ
و تثبيت مباني متافيزيکي آن براساس ايدئاليسم اخلاقي | WORD
ه نتایج این بحث میتوان به عدم امکان اخلاق جهانی در نظریه غزالی اشاره کرد، زیرا او اخلاق را به دین تاریخی تحویل میبرد و مجالی برای اصول عام اخلاق در نظر نمیگیرد. هانس کونگ نیز چون اخلاق را مستقل از دین میداند و برای اصول اخلاقی، منشأ آسمانی قائل نیست، فاقد یک بنیان متافیزیکی موثق، برای ایجاد رابطه نفس الامری میان اخلاق و دین است. ایدئالیسم اخلاقی «جوسایا» اندیشه مناسبی است تا اخلاق جهانی را برحسب رابطه متافیزیکی بین دین و اخلاق، در این دو اندیشمند، توجیه نماییم.
فایل رایگان مقاله وجوه تمايز اخلاق اسلامي
(با تکيه بر آموزههاي شيعي) | WORD
در حوزه اخلاق است. این فرضیه، در مقابل ایدهای مطرح است که اخلاق دینی یا اسلامی را گزارههایی بیمعنا قلمداد کرده و بر اخلاق انسانی پای فشرده و تفاوت چندانی را میان اخلاق دینی با دنیوی (سکولار) قائل نیست. نوشتار فراروی با مسئله قرار دادن وجوه تمایز اخلاق اسلامی، به تمایزات معنایی، مبنایی و کارکردی پرداخته و با توجه به خاستگاه شیعی منابع، بهنوعی، نموداری از وجوه تمایز اخلاق شیعی به تصویر کشیده است. روش تحقیق، از نوع اِسنادی کتابخانهای و با رویکرد تحلیل محتوا است.
فایل رایگان مقاله نسبتسنجي سبک زندگي اسلامي با دانش اخلاق و مفاهيم ارزشي | WORD
ه مجموعهای از الگوهای رفتاری نسبتاً پایدار اطلاق میگردد که از بینشها و ارزشهای آدمیان متأثر بوده در رفتار بهصورت عینی متجلّی میشود.سبک زندگی اسلامی را میتوان به مثابه دانشی مستقل در نظر گرفت که با دانش اخلاق و نیز مفاهیم ارزشی نسبتها و پیوندهایی دارد. این نسبتها را میتوان به دو صورت تمایزها و اشتراکها در نظر گرفت. مقاله حاضر با استفاده از روش تحقیق کتابخانهای ـ اسنادی، درصدد است تمایزات و نیز خدمات متقابل این دو دانش را استنباط کرده و ارائه دهد.
فایل رایگان مقاله مرزشناسي اخلاق فردي و اجتماعي و تحليل ارزشگذاري آن
با معيارهاي اسلامي | WORD
د ارزیابی معیارهای مذکور است و نشان خواهد داد براساس روح توحیدی اسلام و ارزش کمال نهایی و سعادت انسان، اخلاق اجتماعی در خدمت یک نوع «فردگرایی تعالیمحور» است که در آن انسان برای عبودیت که همان غایت خلقت انسان است و همه اعمال و توجهات اجتماعیاش توجیه خواهد شد. در این مقاله براساس آموزههای اخلاق اسلامی بهویژه آیات قرآن، پنج دلیل اصالی بودن اخلاق فردی، توجه به متعلق اوامر الهی، غایت اخلاق، موضوع اخلاق و دایره مسئولیت اخلاقی انسان برای این دیدگاه ارائه خواهد شد.
فایل رایگان مقاله بررسي انتقادي ديدگاه اکوفمينيسم راديکال
درباره جواز سقط جنين از منظر اخلاقي | WORD
ه مردان بر زنان و طبیعت ضروری دانستهاند. هدف مقاله حاضر بررسی و نقد ادله این طیف از اکو فمینیستهای رادیکال درباره جواز سقط جنین به روش تحلیلی و علّی است. در نقد ادعای آنان به نادرستی ادعای سقط جنین به دلیل احترام به طبیعت یا روحیه طبیعت دوستی همه زنان پرداخته میشود، همچنین ادعای جواز سقط جنین به دلیل حق تصمیمگیری زن و آزادی مطلق و حداکثری برای زنان نقد میگردد؛ بهعلاوه ضمن بیان ارزش ذاتی حیات انسان در الهیات قرآن کریم به ارزشمندی حیات جنین نیز پرداخته میشود.
فایل رایگان مقاله اصول اخلاقي برخورد با متهم در سيره قضايي امام علي | WORD
بپردازد. بنابراین نوعی رابطه بین متهم و حکومت وجود خواهد شد. در سیره قضایی امیرالمؤمنین×، شاهد رعایت اموری درباره متهمان هستیم که میتوان آنها را در زمره حقوق متهمان در سیره قضایی امام علی× برشمرد و در قالب اصول (مطلق، نسبی و سلبی)، اخلاق و شیوه برخورد با متهمان در سیره ایشان مطرح ساخت. البته در مواردی نیز شاهد نقض اصولی مثل اصل عدم تجسس، با هدف کسب مصلحت بزرگتری ـ مانند تجسس امام از عُمال و کارگزاران خود به قصد کنترل آنها و کشف خیانت و خطای احتمالی ایشان ـ بودهایم.
فایل رایگان مقاله رابطه علم و عمل از ديدگاه ابنعربي و امام خميني
(با تأکيد بر تفاوتهاي علم حصولي و علم شهودي) | WORD
قطعی عمل را ندارد. تبیین کارکرد علم حصولیِ حاصل از قوای مختلف نفس و تحلیل جایگاه آن در مبادی و فرایند عمل میتواند تا حدودی چرایی شکاف بین نظر و عمل را نشان دهد. در مقابل، معرفت شهودی نسبت به علم حصولی دارای تأثیر عمیقتری در ضمانت عمل است و هرچه درجات معرفت شهودی بالاتر رود، احتمال مخالفت عمل با این معرفت کمتر خواهد بود. در این مقاله، پس از تعریف علم و عمل و بیان اقسام آن از دیدگاه ابنعربی و امام خمینی، به مقایسه میزان تأثیر علم حصولی و شهودی بر عمل پرداخته میشود.
فایل رایگان مقاله تمايز انجام / اجازه ايذا: تبيين و نقد استدلالهاي دانگن، فوت، کوئين و بِنِت | WORD
د اعتراض مخالفان حداکثرگرا قرار گرفته است؛ مخالفان بر این عقیدهاند که براساس مبانی طرفداران اِعمال محدودیت علیه انجام ایذا، انجام ایذا ناروا و اجازه آن روا است؛ درحالیکه براساس مبانی ایشان، در مواردی اجازه ایذا نیز به همان میزان ناروا است. بنابراین طرفداران این تمایز یا باید در استدلالهای خود تجدیدنظر کرده، اندکی آنها را جرح و تعدیل نمایند یا این تمایز را رها کنند. این مقاله ضمن بیان مثالهایی برای شفافسازی موضوع، به تبین و تحلیل این انتقادها میپردازد.
فایل رایگان مقاله تحليل تواضع براساس انديشههاي فيلسوفان اخلاق معاصر غربي | WORD
وهش به تبیین و تحلیل دیدگاههای فیلسوفان اخلاقِ معاصر غربی پرداخته شده است؛ این نظریات را میتوان در چهار گروه دستهبندی کرد: 1. نظریه باورمحور؛ 2. نظریه مبتنی بر غفلت؛ 3. نظریه میلمحور؛ 4. نظریه مبتنی بر عدم تقارن. با تحلیل این نظریات معلوم میشود که برخی از آنها نه جامعاند و نه مانع و برخی دیگر از توجیه فضیلت بودنِ تواضع ناتواناند. در نهایت نظریه «میلباور» به عنوان نظریه مختار برگزیده شده که به نظر میآید از اشکالات وارد بر دیدگاههای چهارگانه مذکور مصون است.
فایل رایگان مقاله گذار از تحويلينگري در مفهوم «آموزش اخلاق» به جامعنگري
در پرتو توجه به جايگاه آن در طبقهبندي اهداف آموزشي | WORD
ش اخلاق در طبقهبندی اهداف آموزشی، سبب تصورهای فروکاهشگرایانه از آن شده است. بنابراین ابتدا، انگارهها و تصورات تحویلینگرانه رایج از آموزش اخلاق، براساس تجربه زیسته و روش مشاهده و مصاحبه، استقصا و سپس سعی شده است تا انگارهای جامعتر با توجه به حیطه آن در طبقهبندی اهداف آموزشی ارائه شود. در پرتو این پژوهش برخی الزامات آموزش اثربخش مانند تقدم سواد عاطفی بر سواد اخلاقی، اصل گوناگونی اهداف (جزئی) آموزش اخلاق و اصل کثرتگرایی روششناختی در آموزش بررسی شده است.
فایل رایگان مقاله جايگاه يادگيري ضمني و غيرمستقيم در آموزش اخلاق | WORD
ی بررسی این فرضیه، دیدگاههای جدید در مورد یادگیریهای ضمنی، عملی و ادراکات شهودی بررسی و اثبات شده است که یادگیری اخلاقی انسان از دو طریق مستقیم و ضمنی صورت میگیرد و البته با وجود همکاری و تعامل این دو شیوه، اغلب داوریها و اعمال اخلاقی ما بهصورت شهودی انجام میگیرد. این داوریها ریشه در تجارب اولیه زندگی و تعاملات غیرکلامی فرد ـ محیط دارد که از یادگیریهای ضمنی ناشی شدهاند. در پایان نیز پیشنهادهایی برای اثربخشی بیشتر برنامههای آموزش اخلاقی مطرح شده است.
فایل رایگان مقاله روش اعتبارسنجي صدور روايات عرفاني و اخلاقي
(مطالعه موردي و تحليل گفتمان روش کتاب سر الاسراء) | WORD
کتابخانهای و نوع تحقیق نیز توصیفی ـ تحلیلی براساس موردپژوهی است. نتایج تحلیل گفتمان این متن عبارتند از: کشف زیرساختهای علمی و فنی این کتاب و نیز استفاده مؤلف از گسترهای وسیعتر از شیوههای متعارف در سندکاویها، یعنی بررسیهای اصولی، درایهای و رجالی سند حدیث؛ استفاده از سه روش دیگر بر مبنای روششناسی عقل، کتاب و سنت که عبارتند از: عرضه حدیث بر قرآن کریم، عرضه حدیث بر دیگر روایات و کسب اعتبار حدیث به کمک نظر کارشناسان (حدیثشناسانِ عرفانپژوه و اخلاقپژوه).
فایل رایگان مقاله مقايسه تطبيقي نظريه «ناظر آرماني» در فرااخلاق و نظريه «امر الهي» | WORD
رعایت هیچ اصل و ارزش اخلاقی نخواهند بود. نظریه امر الهی نیز دارای تقریرهای متعددی است و نظریه ناظر آرمانی با مبانی فرا اخلاقی خود، به برخی از گونههای نظریه امر الهی شباهتی تام دارد. در این میان، یکسانی ماهیت نظریههای ناظر آرمانی و امر الهی اشاعره بسیار چشمگیر است. گویا نظریه ناظر آرمانی همان نظریه اشاعره است که بهصورت لابشرط نسبت به وجود و عدم ناظرانِ ایدئال در لباسی غیردینی نمودار شده است. این مقاله با طرح و مقایسه این دو نظریه، درپی بازتاب ماهیت یکسان آن دو است.
فایل رایگان مقاله حقيقت کمال اخلاقي از ديدگاه آيتاللّه مصباح يزدي | WORD
ی بحث کمال نهایی انسان اختلافاتی وجود دارد . بر این اساس مسئله چیستی کمال نهایی حائز اهمیت است. در این مقاله در ابتدا به معنای لغوی و اصطلاحی کمال، کمال اول، کمال ثانی و تفاوت بین آنها بیان شده است و در ادامه ضمن بیان دیدگاهها نظر آیتالله مصباح در مورد کمال نهایی انسان که قرب به خداست بیان می گردد. بر اساس تفسیر ایشان کمال نهایی انسان همان سعادت اوست و کمال نهایی هرچند مفهوماً متفاوت با سعادت است ولی مصداقاً یکی هستند ضمن آنکه کمال وجودی و فلسفی اعم از کمال اخلاقی است.
فایل رایگان مقاله مفهومشناسي مقايسهاي گناه در قرآن و جامعهشناسي | WORD
ه در ادبیات دینی (قرآن) را در مقایسه با مفهوم اصطلاحی همتراز گناه در جامعهشناسی و بدست آوردن شباهتها و تفاوتهای آن دو را نشان می دهد. به این منظور با روش تبیینی ابتدا با تتبع در آیات قرآن، واژههای همخوان گناه را شناسایی و به تعریف آنها پرداخته و سپس از متون معتبر جامعهشناسی، تعریف مفاهیم مرتبط را استخراج و به این نتیجه رسیدیم که دو محیط مزبور بهرغم بعضی مشترکات، از نظر منبع، رویکرد، جامعیت و مانعیت و وفاق نظر درخصوص تعریف با یکدیگر تفاوتهای مبنایی دارند.
فایل رایگان مقاله مدل ارتقاي سطح اخلاق ورزشي با رويکرد اخلاق اسلامي | WORD
قرارگرفته و خود یک مسئله است. با توجه به جایگاهی که مسائل دینی در ترویج اخلاقیات و حتی تأثیرات قابل توجه در موقعیت و کامیابی ورزشی دارد نهادینهسازی شاخصهای اخلاقی برگرفته از آموزههای دینی تحت عنوان «مدل ارتقا سطح اخلاق ورزشی با رویکرد اخلاق اسلامی» به عنوان راهبردهای کلان ارتقا سطح اخلاق ورزشی حائز اهمیت است. این طریق میتوان گامهای عملی برای ارائه تصویری معنادار از ورزش مورد تأکید اسلام و همچنین دستیابی به باشگاه، تیم و ورزشکاران و سازمانی اخلاقی دست یافت.
فایل رایگان مقاله چالشهاي اخلاقي در بازاريابي ويروسي | WORD
ت. با وجودی که اخلاقیات مبحث مهمی در جذب، حفظ و به دست آوردن اعتماد مشتریان است، بسیاری از کسب و کارها که از بازاریابی ویروسی استفاده میکنند اخلاقیات را مدنظر قرار نمیدهند. این تحقیق، ضمن مرور مختصر مسائل اخلاقی در بازاریابی، بهطور خاص به بررسی اخلاقیات در بازاریابی ویروسی میپردازد و چالشهای اخلاقی در بازاریابی ویروسی را تشریح مینماید. مسئله اصلی تحقیق، شناسایی چالشهای اخلاقی در بازاریابی ویروسی به منظور ارائه راهکارهایی برای رفع یا کاهش آنها میباشد.
فایل رایگان مقاله شناسنامه علمي اخلاق کاربردي | WORD
معرفی این رشته در میان پژوهندگان آن جریان دارد. در این مقاله تلاش کردهام تا با واکاوی و تحلیل تازهترین بحثها، جمعبندی نسبتاً مقبولی از شناخت هویت دانشی این رشته و معرفی مهمترین مبادی آن ارائه کنم. به این منظور به ترتیبی که منطقدانان تحت عنوان رئوس ثمانیه علم برای معرفی شناسنامه یک علم پیشنهاد کردهاند، از هشت عنوان: تعریف، موضوع، غایت، فایده، عناوین بحث، مؤلفان و مؤسسان، مرتبه علمی، و روش سخن به میان آورده، در موارد بحثانگیز وارد بحث و موضعگیری شدهام.
فایل رایگان مقاله بررسي تطبيقي ساختار معرفت در مکتب پوزيتيويسم و فلسفه صدرايي | WORD
اطع در تعریف معرفت، ملاک تقسیم آن به حضوری و حصولی، احکام معرفتهای تصوری و تصدیقی را تبیین کرده است. براساس این مکتب، معرفتهای تصوری و تصدیقی هم منشأ حسی و هم منشأ فراحسی دارند و بهتبع این، مفاهیم و گزارههای فراحسی، ازجمله معرفتهای دینی و اخلاقی، قابل درک، تبیین و اثبات صدق میباشند. پژوهش حاضر براساس آراء موجود در منابع دو مکتب، محورهای یادشده را در دیدگاه دو مکتب بررسی و در نهایت معناداری، ارزش و عقلانیت معرفتهای دینی و فراحسی را در حکمت صدرایی ارائه کرده است.
فایل رایگان مقاله نقد و بررسي ديدگاه ابنتيميه در موضوع توسل به ارواح اوليا | WORD
ی، و در حوزه معنیشناسی، ظاهرگرا هستند، و برای صحابه، تابعین و تابعین تابعین مرجعیت علمی قائلند، و از سوی دیگر برداشت نادرستی از مفهوم «توحید، شرک و عبادت» دارند، و به پیشفرضهای سایر مسلمانها توجه ندارند، از اینرو برخلاف اکثریت مسلمانها توسل به ارواح را غیرمشروع میدانند. در مقاله پیشرو با استفاده از روش اسنادی، تحلیلی به بررسی دیدگاه ایشان پرداخته شده، و براساس کاوشهای صورت گرفته در منابع معتبر اهلسنت و شیعه مشروعیت توسل به ارواح اولیا ثابت شده است.
فایل رایگان مقاله تحليل کيفيت ابتناء نجات بر فطرت از نگاه ملاصدرا | WORD
اهم عقل و شرع، 3. فطری بودن توحید و تقوی و عرضی بودن کفر و فسق در موجود انسانی، 4. خاستگاه مشترک نجاتجویی و کمالطلبی انسان، به توجیه نحوه ابتناء آموزه نجات بر فطرت در اندیشه صدرا پرداخته شده است. ماحصل تحقیق حاضر این است که اگر نسل بشر به فطرت مستقیم و اصیل خود بازگشت نموده و از تشخیص عقل سلیم و گرایش قلب سلیم تبعیت کند، همین حدّاقل آموزههای فطرت میتواند دستمایه نجات او شود. چه، فطرت در ادبیات شیعه، بهمثابه برنامه درونذاتی نجات انسان (پیامبر باطنی) تلقی شده است.
فایل رایگان مقاله وهابيت و پارادوکس سلفيگري در عصر نوگرايي | WORD
ادی در بسیاری از جنبههای زندگی اجتماعی و فعالیتهای اسلامی در عربستان وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از: تناقضات گذشتهگرایی با گذشتهزدایی، نگرش به جایگاه زن، نگرش به حجاب، برخورد با دستاوردهای تمدن جدید و مواجهه با انتخابات و دموکراسی. ماحصل پژوهش حاضر این است که منشأ همه این پارادوکسها، واپسگرایی، انعطافناپذیری و عقلزدایی آیین وهابیت و تأکید بر نقلگرایی و مخالفت با مظاهر تمدن جدید و انکار تأویل، است که بر نگرش و اصول فکری جریان سلفیگری حاکم است.
فایل رایگان مقاله رابطه توحيد در حاکميت، با ولايت بشري | WORD
تقادی در کلام اسلامی را بررسی نمودیم؛ لذا مفهوم واقعی حکومت بشری را اینگونه به دست آوردیم که رابطه اصیل حکومت و ولایت بشری در طول توحید در حاکمیت بوده و یک رابطه مستقیم و اصیل است و حاکم بشری اگر همان حاکمی باشد که واجب تعالی تعیین کرده است، حکومت بشری بالاصاله، مطابق با واقع و در طول آن قرار دارد. درغیر این صورت حکومتی، غیر مطابق با واقع و کاذب است. بهطور کلی این مقاله مشخص می نماید که حکومت بشری یکی از شئونات توحید در حاکمیت و از لوازم موحّد بودن به این مقوله است.
فایل رایگان مقاله وحي رؤيايي: بررسي نظريه رؤياانگارانه وحي | WORD
ه مرتکب مغالطات متعددی چون «خلط نسبت»، «دلیل نامربوط» و «تعمیم شتابزده» شده است و جامعیت لازم را در رجوع به منابع و تحلیل ساختاری قرآن ندارد. علاوه بر اینکه با نظرات دیگر سروش، چون نظریه بسط تجربه نبوی در تعارض است. این نظریه نهتنها فواید برشمرده نظریهپرداز را ندارد؛ بلکه در عینِ نگشودنِ پیچیدگیهای موجود در تفسیر قرآن، خود در غموضِ «تعبیر» افتاده است و نهتنها معضلات کلامی را حل نکرده است، بلکه معضلات جدیدتری چون چگونگی حجیت رؤیاهالای رسولانه ایجاد کرده است.
فایل رایگان مقاله بررسي متشابهات در قرآن و شبهات معناشناختي آن از منظر ابنتيميه | WORD
یت تحت تأثیر تفکرات او قرار دارند که این خود مهمترین دلیل برای بازخوانی و بررسی مبانی فکری و علمی ایشان است. گردآوری و جمعبندی دیدگاه ابنتیمیه از منابع دسته اول و انسجامبخشی به آن در ساختاری نوین و نشان دادن تأثیرپذیری ابنتیمیه از احمد بن حنبل در دیدگاه خود از ویژگیهای بارز این اثر میباشد. ابنتیمیه ضمن رد هرگونه رازآلودگی و وصفناپذیری زبان قرآن در بخش متشابهات، دیدگاههای مذکور را برگرفته از عدم فهم صحیح واژه «متشابه» و خلط بین معانی «تأویل» میداند.
فایل رایگان مقاله الهيات فلسفي ابنسينا: تأثر از فارابي و تاثير در فلسفه هنري گنتي | WORD
ب به اثبات افعال واجبالوجود میپردازد. با تکیه بر چنین رویکردی ضمن اینکه میتوان الگوی فکری ابنسینا را در حوزه الهیات فلسفی مطرح کرد، به منتقدان فلسفه ابنسینا که وی را متکلم پنداشته یا فلسفه وی را صرفاً در چارچوب فلسفه ارسطو قرار میدهند، پاسخ داد. در آخر بررسی میشود که ابنسینا در سیر فلسفی خویش برای ارائه راه جدید در الهیات یعنی الهیات فلسفی تا چه اندازه مدیون فارابی است؟ و تا چه حدی در آرای خداشناختی هنری گنتی ـ فیلسوف مسیحی قرن سیزدهم ـ تأثیر گذاشته است؟