فایل رایگان مقاله آسيبشناسي منظر محيطي در محدودههاي سکونتگاهي پيرامون باغهاي تاريخي
لینک مرتبط » فایل رایگان مقاله آسيبشناسي منظر محيطي در محدودههاي سکونتگاهي پيرامون باغهاي تاريخي
فایل رایگان مقاله تحليل تواضع براساس انديشههاي فيلسوفان اخلاق معاصر غربي | WORD
اند. در این پژوهش به تبیین و تحلیل دیدگاههای فیلسوفان اخلاقِ معاصر غربی پرداخته شده است؛ این نظریات را میتوان در چهار گروه دستهبندی کرد: 1. نظریه باورمحور؛ 2. نظریه مبتنی بر غفلت؛ 3. نظریه میلمحور؛ 4. نظریه مبتنی بر عدم تقارن. با تحلیل این نظریات معلوم میشود که برخی از آنها نه جامعاند و نه مانع و برخی دیگر از توجیه فضیلت بودنِ تواضع ناتواناند. در نهایت نظریه «میلباور» به عنوان نظریه مختار برگزیده شده که به نظر میآید از اشکالات وارد بر دیدگاههای چهارگانه مذکور مصون است.
فایل رایگان مقاله گذار از تحويلينگري در مفهوم «آموزش اخلاق» به جامعنگري
در پرتو توجه به جايگاه آن در طبقهبندي اهداف آموزشي | WORD
ه جایگاه آموزش اخلاق در طبقهبندی اهداف آموزشی، سبب تصورهای فروکاهشگرایانه از آن شده است. بنابراین ابتدا، انگارهها و تصورات تحویلینگرانه رایج از آموزش اخلاق، براساس تجربه زیسته و روش مشاهده و مصاحبه، استقصا و سپس سعی شده است تا انگارهای جامعتر با توجه به حیطه آن در طبقهبندی اهداف آموزشی ارائه شود. در پرتو این پژوهش برخی الزامات آموزش اثربخش مانند تقدم سواد عاطفی بر سواد اخلاقی، اصل گوناگونی اهداف (جزئی) آموزش اخلاق و اصل کثرتگرایی روششناختی در آموزش بررسی شده است.
فایل رایگان مقاله جايگاه يادگيري ضمني و غيرمستقيم در آموزش اخلاق | WORD
میپذیرد. برای بررسی این فرضیه، دیدگاههای جدید در مورد یادگیریهای ضمنی، عملی و ادراکات شهودی بررسی و اثبات شده است که یادگیری اخلاقی انسان از دو طریق مستقیم و ضمنی صورت میگیرد و البته با وجود همکاری و تعامل این دو شیوه، اغلب داوریها و اعمال اخلاقی ما بهصورت شهودی انجام میگیرد. این داوریها ریشه در تجارب اولیه زندگی و تعاملات غیرکلامی فرد ـ محیط دارد که از یادگیریهای ضمنی ناشی شدهاند. در پایان نیز پیشنهادهایی برای اثربخشی بیشتر برنامههای آموزش اخلاقی مطرح شده است.
فایل رایگان مقاله روش اعتبارسنجي صدور روايات عرفاني و اخلاقي
(مطالعه موردي و تحليل گفتمان روش کتاب سر الاسراء) | WORD
گفتمان و روش کتابخانهای و نوع تحقیق نیز توصیفی ـ تحلیلی براساس موردپژوهی است. نتایج تحلیل گفتمان این متن عبارتند از: کشف زیرساختهای علمی و فنی این کتاب و نیز استفاده مؤلف از گسترهای وسیعتر از شیوههای متعارف در سندکاویها، یعنی بررسیهای اصولی، درایهای و رجالی سند حدیث؛ استفاده از سه روش دیگر بر مبنای روششناسی عقل، کتاب و سنت که عبارتند از: عرضه حدیث بر قرآن کریم، عرضه حدیث بر دیگر روایات و کسب اعتبار حدیث به کمک نظر کارشناسان (حدیثشناسانِ عرفانپژوه و اخلاقپژوه).
فایل رایگان مقاله مقايسه تطبيقي نظريه «ناظر آرماني» در فرااخلاق و نظريه «امر الهي» | WORD
ی خود ملزم به رعایت هیچ اصل و ارزش اخلاقی نخواهند بود. نظریه امر الهی نیز دارای تقریرهای متعددی است و نظریه ناظر آرمانی با مبانی فرا اخلاقی خود، به برخی از گونههای نظریه امر الهی شباهتی تام دارد. در این میان، یکسانی ماهیت نظریههای ناظر آرمانی و امر الهی اشاعره بسیار چشمگیر است. گویا نظریه ناظر آرمانی همان نظریه اشاعره است که بهصورت لابشرط نسبت به وجود و عدم ناظرانِ ایدئال در لباسی غیردینی نمودار شده است. این مقاله با طرح و مقایسه این دو نظریه، درپی بازتاب ماهیت یکسان آن دو است.
فایل رایگان مقاله حقيقت کمال اخلاقي از ديدگاه آيتاللّه مصباح يزدي | WORD
نیست، در چیستی بحث کمال نهایی انسان اختلافاتی وجود دارد . بر این اساس مسئله چیستی کمال نهایی حائز اهمیت است. در این مقاله در ابتدا به معنای لغوی و اصطلاحی کمال، کمال اول، کمال ثانی و تفاوت بین آنها بیان شده است و در ادامه ضمن بیان دیدگاهها نظر آیتالله مصباح در مورد کمال نهایی انسان که قرب به خداست بیان می گردد. بر اساس تفسیر ایشان کمال نهایی انسان همان سعادت اوست و کمال نهایی هرچند مفهوماً متفاوت با سعادت است ولی مصداقاً یکی هستند ضمن آنکه کمال وجودی و فلسفی اعم از کمال اخلاقی است.
فایل رایگان مقاله مفهومشناسي مقايسهاي گناه در قرآن و جامعهشناسي | WORD
ا و مفهوم گناه در ادبیات دینی (قرآن) را در مقایسه با مفهوم اصطلاحی همتراز گناه در جامعهشناسی و بدست آوردن شباهتها و تفاوتهای آن دو را نشان می دهد. به این منظور با روش تبیینی ابتدا با تتبع در آیات قرآن، واژههای همخوان گناه را شناسایی و به تعریف آنها پرداخته و سپس از متون معتبر جامعهشناسی، تعریف مفاهیم مرتبط را استخراج و به این نتیجه رسیدیم که دو محیط مزبور بهرغم بعضی مشترکات، از نظر منبع، رویکرد، جامعیت و مانعیت و وفاق نظر درخصوص تعریف با یکدیگر تفاوتهای مبنایی دارند.
فایل رایگان مقاله مدل ارتقاي سطح اخلاق ورزشي با رويکرد اخلاق اسلامي | WORD
مورد کم توجهی قرارگرفته و خود یک مسئله است. با توجه به جایگاهی که مسائل دینی در ترویج اخلاقیات و حتی تأثیرات قابل توجه در موقعیت و کامیابی ورزشی دارد نهادینهسازی شاخصهای اخلاقی برگرفته از آموزههای دینی تحت عنوان «مدل ارتقا سطح اخلاق ورزشی با رویکرد اخلاق اسلامی» به عنوان راهبردهای کلان ارتقا سطح اخلاق ورزشی حائز اهمیت است. این طریق میتوان گامهای عملی برای ارائه تصویری معنادار از ورزش مورد تأکید اسلام و همچنین دستیابی به باشگاه، تیم و ورزشکاران و سازمانی اخلاقی دست یافت.
فایل رایگان مقاله چالشهاي اخلاقي در بازاريابي ويروسي | WORD
فراد ضروری است. با وجودی که اخلاقیات مبحث مهمی در جذب، حفظ و به دست آوردن اعتماد مشتریان است، بسیاری از کسب و کارها که از بازاریابی ویروسی استفاده میکنند اخلاقیات را مدنظر قرار نمیدهند. این تحقیق، ضمن مرور مختصر مسائل اخلاقی در بازاریابی، بهطور خاص به بررسی اخلاقیات در بازاریابی ویروسی میپردازد و چالشهای اخلاقی در بازاریابی ویروسی را تشریح مینماید. مسئله اصلی تحقیق، شناسایی چالشهای اخلاقی در بازاریابی ویروسی به منظور ارائه راهکارهایی برای رفع یا کاهش آنها میباشد.
فایل رایگان مقاله شناسنامه علمي اخلاق کاربردي | WORD
ونگی شناخت و معرفی این رشته در میان پژوهندگان آن جریان دارد. در این مقاله تلاش کردهام تا با واکاوی و تحلیل تازهترین بحثها، جمعبندی نسبتاً مقبولی از شناخت هویت دانشی این رشته و معرفی مهمترین مبادی آن ارائه کنم. به این منظور به ترتیبی که منطقدانان تحت عنوان رئوس ثمانیه علم برای معرفی شناسنامه یک علم پیشنهاد کردهاند، از هشت عنوان: تعریف، موضوع، غایت، فایده، عناوین بحث، مؤلفان و مؤسسان، مرتبه علمی، و روش سخن به میان آورده، در موارد بحثانگیز وارد بحث و موضعگیری شدهام.
فایل رایگان مقاله بررسي تطبيقي ساختار معرفت در مکتب پوزيتيويسم و فلسفه صدرايي | WORD
ارائه معیار قاطع در تعریف معرفت، ملاک تقسیم آن به حضوری و حصولی، احکام معرفتهای تصوری و تصدیقی را تبیین کرده است. براساس این مکتب، معرفتهای تصوری و تصدیقی هم منشأ حسی و هم منشأ فراحسی دارند و بهتبع این، مفاهیم و گزارههای فراحسی، ازجمله معرفتهای دینی و اخلاقی، قابل درک، تبیین و اثبات صدق میباشند. پژوهش حاضر براساس آراء موجود در منابع دو مکتب، محورهای یادشده را در دیدگاه دو مکتب بررسی و در نهایت معناداری، ارزش و عقلانیت معرفتهای دینی و فراحسی را در حکمت صدرایی ارائه کرده است.
فایل رایگان مقاله نقد و بررسي ديدگاه ابنتيميه در موضوع توسل به ارواح اوليا | WORD
لگرای افراطی، و در حوزه معنیشناسی، ظاهرگرا هستند، و برای صحابه، تابعین و تابعین تابعین مرجعیت علمی قائلند، و از سوی دیگر برداشت نادرستی از مفهوم «توحید، شرک و عبادت» دارند، و به پیشفرضهای سایر مسلمانها توجه ندارند، از اینرو برخلاف اکثریت مسلمانها توسل به ارواح را غیرمشروع میدانند. در مقاله پیشرو با استفاده از روش اسنادی، تحلیلی به بررسی دیدگاه ایشان پرداخته شده، و براساس کاوشهای صورت گرفته در منابع معتبر اهلسنت و شیعه مشروعیت توسل به ارواح اولیا ثابت شده است.
فایل رایگان مقاله تحليل کيفيت ابتناء نجات بر فطرت از نگاه ملاصدرا | WORD
اصل تطابق و تفاهم عقل و شرع، 3. فطری بودن توحید و تقوی و عرضی بودن کفر و فسق در موجود انسانی، 4. خاستگاه مشترک نجاتجویی و کمالطلبی انسان، به توجیه نحوه ابتناء آموزه نجات بر فطرت در اندیشه صدرا پرداخته شده است. ماحصل تحقیق حاضر این است که اگر نسل بشر به فطرت مستقیم و اصیل خود بازگشت نموده و از تشخیص عقل سلیم و گرایش قلب سلیم تبعیت کند، همین حدّاقل آموزههای فطرت میتواند دستمایه نجات او شود. چه، فطرت در ادبیات شیعه، بهمثابه برنامه درونذاتی نجات انسان (پیامبر باطنی) تلقی شده است.
فایل رایگان مقاله وهابيت و پارادوکس سلفيگري در عصر نوگرايي | WORD
ا و ابهامات زیادی در بسیاری از جنبههای زندگی اجتماعی و فعالیتهای اسلامی در عربستان وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از: تناقضات گذشتهگرایی با گذشتهزدایی، نگرش به جایگاه زن، نگرش به حجاب، برخورد با دستاوردهای تمدن جدید و مواجهه با انتخابات و دموکراسی. ماحصل پژوهش حاضر این است که منشأ همه این پارادوکسها، واپسگرایی، انعطافناپذیری و عقلزدایی آیین وهابیت و تأکید بر نقلگرایی و مخالفت با مظاهر تمدن جدید و انکار تأویل، است که بر نگرش و اصول فکری جریان سلفیگری حاکم است.
فایل رایگان مقاله رابطه توحيد در حاکميت، با ولايت بشري | WORD
م و مسلمات اعتقادی در کلام اسلامی را بررسی نمودیم؛ لذا مفهوم واقعی حکومت بشری را اینگونه به دست آوردیم که رابطه اصیل حکومت و ولایت بشری در طول توحید در حاکمیت بوده و یک رابطه مستقیم و اصیل است و حاکم بشری اگر همان حاکمی باشد که واجب تعالی تعیین کرده است، حکومت بشری بالاصاله، مطابق با واقع و در طول آن قرار دارد. درغیر این صورت حکومتی، غیر مطابق با واقع و کاذب است. بهطور کلی این مقاله مشخص می نماید که حکومت بشری یکی از شئونات توحید در حاکمیت و از لوازم موحّد بودن به این مقوله است.
فایل رایگان مقاله وحي رؤيايي: بررسي نظريه رؤياانگارانه وحي | WORD
در مقام توجیه مرتکب مغالطات متعددی چون «خلط نسبت»، «دلیل نامربوط» و «تعمیم شتابزده» شده است و جامعیت لازم را در رجوع به منابع و تحلیل ساختاری قرآن ندارد. علاوه بر اینکه با نظرات دیگر سروش، چون نظریه بسط تجربه نبوی در تعارض است. این نظریه نهتنها فواید برشمرده نظریهپرداز را ندارد؛ بلکه در عینِ نگشودنِ پیچیدگیهای موجود در تفسیر قرآن، خود در غموضِ «تعبیر» افتاده است و نهتنها معضلات کلامی را حل نکرده است، بلکه معضلات جدیدتری چون چگونگی حجیت رؤیاهالای رسولانه ایجاد کرده است.
فایل رایگان مقاله بررسي متشابهات در قرآن و شبهات معناشناختي آن از منظر ابنتيميه | WORD
یگری و وهابیت تحت تأثیر تفکرات او قرار دارند که این خود مهمترین دلیل برای بازخوانی و بررسی مبانی فکری و علمی ایشان است. گردآوری و جمعبندی دیدگاه ابنتیمیه از منابع دسته اول و انسجامبخشی به آن در ساختاری نوین و نشان دادن تأثیرپذیری ابنتیمیه از احمد بن حنبل در دیدگاه خود از ویژگیهای بارز این اثر میباشد. ابنتیمیه ضمن رد هرگونه رازآلودگی و وصفناپذیری زبان قرآن در بخش متشابهات، دیدگاههای مذکور را برگرفته از عدم فهم صحیح واژه «متشابه» و خلط بین معانی «تأویل» میداند.
فایل رایگان مقاله الهيات فلسفي ابنسينا: تأثر از فارابي و تاثير در فلسفه هنري گنتي | WORD
حلیل صفات واجب به اثبات افعال واجبالوجود میپردازد. با تکیه بر چنین رویکردی ضمن اینکه میتوان الگوی فکری ابنسینا را در حوزه الهیات فلسفی مطرح کرد، به منتقدان فلسفه ابنسینا که وی را متکلم پنداشته یا فلسفه وی را صرفاً در چارچوب فلسفه ارسطو قرار میدهند، پاسخ داد. در آخر بررسی میشود که ابنسینا در سیر فلسفی خویش برای ارائه راه جدید در الهیات یعنی الهیات فلسفی تا چه اندازه مدیون فارابی است؟ و تا چه حدی در آرای خداشناختی هنری گنتی ـ فیلسوف مسیحی قرن سیزدهم ـ تأثیر گذاشته است؟
فایل رایگان مقاله مطالعه انتقادي ديدگاه ويليام موير در مورد وحي به پيامبر اسلام(ص) | WORD
تجهیز به سلاح علم، انگیزههای استعماری دول خود را تأمین میکردند. ویلیام مویر، یکی از مهمترین نمایندگان استعمار است که کتاب وی با عنوان زندگانی محومت، از جمله منابع مورد استفاده اسلامشناسان محسوب میشود. در مقاله حاضر، پس از بیان نظریات مویر درباره وحی، با استفاده از استدلالهای عقلانی و صحت سنجی روایات، بدان پاسخ داده شده است. نتایج، نشان داد که مویر، به گزینش روایات ساختگی روی آورده و با حذف برخی از روایات و برگرداندن معنای آن، تنها براساس پیشفرض ذهنی خود عمل کرده است.
فایل رایگان مقاله نقد و بررسي نظريه «خلق الايمان و الکفر» فخررازي و تأثير آن در فهم او از قرآن | WORD
د و بررسی قرار گرفته و معلوم شده است که هیچ یک از 7 دلیل او صحیح نیست. سپس تفسیرهایی که او تحت تأثیر این دیدگاه ارائه کرده، مورد نقد و بررسی قرار گرفته است. به این منظور تمامی آیاتی که وی تحت تأثیر این دیدگاه، برخلاف معنای ظاهری تفسیر کرده است، جمعآوری شده و با توجه به سایر آیات، لوازم و پیامدهای تفسیرهای رازی و معنای ظاهری الفاظ، صحت و سقم برداشتهای او توسط نگارنده، معین شده و این نتیجه به دست آمده است که هیچ یک از 12 تفسیر فخر رازی (که تحت تأثیر نظریه مذکور ارائه شده است) صحیح نیست.
فایل رایگان مقاله چالش تبيينهاي کلامي در مشکله توحيد افعالي خداوند و فعل اختياري انسان | WORD
از تقریرها و تمثیلهای بسیط کلامی أمربینالأمرین را با مشکل ناکارآمدی و نارسایی در تبیین مواجه ساخته است؛ بهطوری که این قرائتها در مواجهه با این مسئله، غالباً بهسوی تفویض کشیده میشوند و از عهده تعیین و تبیین نقش حق تعالی در فعل اختیاری انسان برنمیآیند. در مقاله حاضر، بعد از تحلیل آیات مربوط به مسئله و شواهد نقلی نظریه امربینالامرین، تفسیرهای متکلمان از این نظریه در هفت دسته کلی مورد تحلیل و نقد قرار گرفته و میزان کارآیی آنها در پاسخ به مسئله فوق، ضعیف ارزیابی شده است.
فایل رایگان مقاله ترجمان وحي (بررسي نقش پيامبر در فرايند نزول وحي) | WORD
نابر نظر برگزیده، پیامبران قوهای مخصوص دارند که ابزار درک هاتف غیب است و از روی لیاقت به ایشان عطا شده است. آنان پیام الهی را بهوسیله آن قوه میشنوند و بدون کاستی به زبان قوم خود ترجمه میکنند. این ترجمه کار پیامبر است؛ اما ازآنجاکه پیام الهی است و این قوه نیز هدیهای الهی و خداوند خود عصمت وحی را ضمانت کرده است، سخن پیامبر همان کلام الهی است که در قالب کالبدهای زمینی تنزیل شده است. بهنظر میرسد این بیان هم مورد تأیید متکلمان باشد و هم راه را بر اعتراضهای دگراندیشان ببندد.
فایل رایگان مقاله مقايسه ديدگاه ابنسينا و ارسطو درباره ماهيت نفس و نتايج اين ديدگاهها در زندگي پس از مرگ | WORD
ای این دو بهویژه در موضوع حیات پس از مرگ خواهیم پرداخت. ارسطو ازیکسو نفس را در تعامل با بدن تبیین میکند و ازسویدیگر، رابطه آنها را از نوع رابطه ماده و صورت میداند که از مصادیق ترکیب اتحادی است. درنتیجه وی در تبیین حیات پس از مرگ با مشکل مواجه میشود؛ چراکه با از بین رفتن بدن، نفس نیز باید از بین برود. ازسویدیگر، ابنسینا برای برون رفتن از چالشی که ارسطو در آن گرفتار شده، با تفکیک حیث ذاتی و حیث فعلی نفس تلاش میکند در تبیین حیات پس از مرگ، با تناقض پیش روی ارسطو مواجه نشود.
فایل رایگان مقاله تفسير صدرايي از وحدت شخصي وجود و شواهد ديني آن | WORD
بیین فلسفی این نظریه از طریق دیدگاه صدرا درباره وجود رابط معلول پرداخته میشود و سپس به روششناسی فهم آیات و روایات معرفتی اشارهای کوتاه خواهد شد.آیات و روایاتی که از میان نصوص دینی دال بر وحدت شخصی وجود در این نوشتار آمده، به هشت دسته تقسیم شدهاند: آیات دال بر احاطه حقتعالی بر اشیا، آیات دال بر ملکیت حقیقی خداوند نسبت به اشیا، آیات و روایات وحدت اطلاقی او، آیات قرب خداوند، آیات ظهور و بطون حقتعالی، آیات و روایات معیت او با اشیا، آیه فقر ذاتی موجودات و آیات توحید افعالی.
فایل رایگان مقاله بررسي تطبيقي اراده الهي از منظر خواجه نصير طوسي و ابوالحسن اشعري | WORD
یزه) و داعی را همان علم به مصلحت میداند. از منظر وجودشناختی، اراده را از صفات ایجابی، ذاتی و بلکه عین ذات میداند. وی ضمن پذیرش اراده مطلقه الهی، انسان را دارای اختیار و آزادی در طول اراده خداوند میداند.در مقابل، اشعری اراده الهی را مستقل از دیگر صفات ذاتی ازجمله علم میداند و آن را صفتی ایجابی، قدیم و قائم به ذات میشمارد. خداوند فاعل همه افعال و ازجمله فعل انسان است و ازاینرو انسان هیچ ارادهای از خود ندارد؛ بلکه قدرت را خداوند در او خلق کرده و انسان آن را کسب کرده است.
فایل رایگان مقاله اختيار: نتيجه منطقي مباني عرفاني ابنعربي | WORD
است؛ اما با مبانی چهارگانه وحدت شخصی وجود، تناکح اسمایی، صورت حق بودن انسان و تجدد امثال و نیز شواهد نقلی قرآنی، به اختیار انسان پایبند میماند. اختیار انسان نسبت به اراده حق، همچون وجود انسان نسبت به خدا، جنبه ظاهری، تبعی، تشأُنّی و صوری دارد. وی با اقتراح این مسئله، بین اراده انسان با توحید افعالی و اراده مطلق الهی سازگاری برقرار میکند. همچنین با طرح نظریه «وجود افعال از خدا و تعین آنها از ناحیه عبد» از نظریه کسب اشاعره فاصله میگیرد و دلایل بسیاری بر ردّ آنها ارائه مینماید.
فایل رایگان مقاله شناسايي و تحليل کاربرد منطق و سيستمهاي فازي در قرآن کريم | WORD
اشد، دارای منطق ویژه و خاصی است که شناسایی آن میتواند مبانی تفکر صحیح بشر را تعیین کرده، انسان را از نابسامانی انتخاب یک منطق مناسب نجات دهد. این مقاله بهدنبال شناخت و تحلیل بخشی از کاربردهای منطق فازی در قرآن کریم میباشد و نمونههایی از مفاهیم قرآن با منطق فازی در آن بررسی شده است. سپس با استفاده از قواعد طراحی و مدلسازی سیستمهای فازی، نمونههایی از مصادیق این مدلها و سیستمهای فازی در حوزه علوم دینی تدوین گشته و در معرض قضاوت صاحبنظران علوم اسلامی قرار داده شده است.
فایل رایگان مقاله تبيين معنايي اصطلاح علماي ابرار با تأکيد بر جريانات فکري اصحاب ائمه | WORD
م که «عالِم» را برخی از اصحاب در تقابل با گروهی دیگر بهکار بردهاند تا چگونگی ارتباط میان امام و فرشتگان را با ارتباط میان پیامبران با فرشتگان متفاوت معرفی کند. در نگاه این گروه، ائمه نیز که گاهی از آنها با عبارت علما یاد میشود، مانند انبیا با فرشتگان مرتبط هستند؛ اما سنخ این رابطه از نوع تحدیث و الهام است. امام فرشته را چه در خواب و چه در بیداری نمیبیند؛ ولی فرشته گاه با او سخن میگوید. ابرار اتقیا نیز که در روایات امامیه در مورد ائمه بهکار رفته، ناظر به مقامی معادل عصمت است.
فایل رایگان مقاله رابطه تجرّد خيال با لذايذ و آلام اخروي در حکمت صدرايي | WORD
در عالم عقبی محشور خواهد شد. این قوه با استکمال جوهری نفس، این توانایی را دارد تا در قیامت به «خلق و ایجاد» صُور مختلف بپردازد. این صور نهتنها عقلی محض نیست، حتی مثالی نیز محسوب نمیشود و دقیقاً همان صورتی است که نفوس در عالم دنیوی با حواس ظاهری خویش آن را معاینه نمودهاند. صوری مانند حور، قصور، سلسبیل، زنجبیل، عقارب، حیات و آتش اخروی بهوسیله قوه خیال و بدون استعانت از هیولای مادی، به ظهور میرسند. نفس نیز بهوسیله بدن و جسم اخروی آنها را بهوسیله حواس اخروی مشاهده مینماید.
فایل رایگان مقاله نقد و بررسي ديدگاه پائولو کوئليو درباره ايمان و شريعت | WORD
هویژه دیدگاه او درباره ایمان و شریعت را میتوان متأثر از آن دانست. کوئلیو درباره ایمان رویکردی بسیار متفاوت و متناقض دارد و گاهی ایمانگرا و گاهی ایمانگریز است. ازیکسو متعلق ایمان در نزد او ثابت نیست و ازسویدیگر سعی بر بیاهمیت جلوه دادن ایمان دارد. علاوه بر این، اندیشه و آثار وی در رویارویی مستقیم با شریعت قرار دارد. او در موارد بسیاری، اصول دین و شریعت را به سخره گرفته، آنها را پوچ و بیمعنا میشمارد. در این تحقیق به نقد و بررسی دیدگاه او درباره ایمان و شریعت میپردازیم.