فایل رایگان مقاله کاربرد مباني نظري مرمت در موزون سازي ديوارنگاره ها
لینک مرتبط » فایل رایگان مقاله کاربرد مباني نظري مرمت در موزون سازي ديوارنگاره ها
فایل رایگان مقاله ترجمان وحي (بررسي نقش پيامبر در فرايند نزول وحي) | WORD
یاهوی او میپندارند. بنابر نظر برگزیده، پیامبران قوهای مخصوص دارند که ابزار درک هاتف غیب است و از روی لیاقت به ایشان عطا شده است. آنان پیام الهی را بهوسیله آن قوه میشنوند و بدون کاستی به زبان قوم خود ترجمه میکنند. این ترجمه کار پیامبر است؛ اما ازآنجاکه پیام الهی است و این قوه نیز هدیهای الهی و خداوند خود عصمت وحی را ضمانت کرده است، سخن پیامبر همان کلام الهی است که در قالب کالبدهای زمینی تنزیل شده است. بهنظر میرسد این بیان هم مورد تأیید متکلمان باشد و هم راه را بر اعتراضهای دگراندیشان ببندد.
فایل رایگان مقاله مقايسه ديدگاه ابنسينا و ارسطو درباره ماهيت نفس و نتايج اين ديدگاهها در زندگي پس از مرگ | WORD
ینا، به لوازم دیدگاههای این دو بهویژه در موضوع حیات پس از مرگ خواهیم پرداخت. ارسطو ازیکسو نفس را در تعامل با بدن تبیین میکند و ازسویدیگر، رابطه آنها را از نوع رابطه ماده و صورت میداند که از مصادیق ترکیب اتحادی است. درنتیجه وی در تبیین حیات پس از مرگ با مشکل مواجه میشود؛ چراکه با از بین رفتن بدن، نفس نیز باید از بین برود. ازسویدیگر، ابنسینا برای برون رفتن از چالشی که ارسطو در آن گرفتار شده، با تفکیک حیث ذاتی و حیث فعلی نفس تلاش میکند در تبیین حیات پس از مرگ، با تناقض پیش روی ارسطو مواجه نشود.
فایل رایگان مقاله تفسير صدرايي از وحدت شخصي وجود و شواهد ديني آن | WORD
تر شدن مسئله ابتدا به تبیین فلسفی این نظریه از طریق دیدگاه صدرا درباره وجود رابط معلول پرداخته میشود و سپس به روششناسی فهم آیات و روایات معرفتی اشارهای کوتاه خواهد شد.آیات و روایاتی که از میان نصوص دینی دال بر وحدت شخصی وجود در این نوشتار آمده، به هشت دسته تقسیم شدهاند: آیات دال بر احاطه حقتعالی بر اشیا، آیات دال بر ملکیت حقیقی خداوند نسبت به اشیا، آیات و روایات وحدت اطلاقی او، آیات قرب خداوند، آیات ظهور و بطون حقتعالی، آیات و روایات معیت او با اشیا، آیه فقر ذاتی موجودات و آیات توحید افعالی.
فایل رایگان مقاله بررسي تطبيقي اراده الهي از منظر خواجه نصير طوسي و ابوالحسن اشعري | WORD
نصیر اراده را داعی (انگیزه) و داعی را همان علم به مصلحت میداند. از منظر وجودشناختی، اراده را از صفات ایجابی، ذاتی و بلکه عین ذات میداند. وی ضمن پذیرش اراده مطلقه الهی، انسان را دارای اختیار و آزادی در طول اراده خداوند میداند.در مقابل، اشعری اراده الهی را مستقل از دیگر صفات ذاتی ازجمله علم میداند و آن را صفتی ایجابی، قدیم و قائم به ذات میشمارد. خداوند فاعل همه افعال و ازجمله فعل انسان است و ازاینرو انسان هیچ ارادهای از خود ندارد؛ بلکه قدرت را خداوند در او خلق کرده و انسان آن را کسب کرده است.
فایل رایگان مقاله اختيار: نتيجه منطقي مباني عرفاني ابنعربي | WORD
شی از کلام وی متضمن جبر است؛ اما با مبانی چهارگانه وحدت شخصی وجود، تناکح اسمایی، صورت حق بودن انسان و تجدد امثال و نیز شواهد نقلی قرآنی، به اختیار انسان پایبند میماند. اختیار انسان نسبت به اراده حق، همچون وجود انسان نسبت به خدا، جنبه ظاهری، تبعی، تشأُنّی و صوری دارد. وی با اقتراح این مسئله، بین اراده انسان با توحید افعالی و اراده مطلق الهی سازگاری برقرار میکند. همچنین با طرح نظریه «وجود افعال از خدا و تعین آنها از ناحیه عبد» از نظریه کسب اشاعره فاصله میگیرد و دلایل بسیاری بر ردّ آنها ارائه مینماید.
فایل رایگان مقاله شناسايي و تحليل کاربرد منطق و سيستمهاي فازي در قرآن کريم | WORD
اقتصادی و فرهنگی میباشد، دارای منطق ویژه و خاصی است که شناسایی آن میتواند مبانی تفکر صحیح بشر را تعیین کرده، انسان را از نابسامانی انتخاب یک منطق مناسب نجات دهد. این مقاله بهدنبال شناخت و تحلیل بخشی از کاربردهای منطق فازی در قرآن کریم میباشد و نمونههایی از مفاهیم قرآن با منطق فازی در آن بررسی شده است. سپس با استفاده از قواعد طراحی و مدلسازی سیستمهای فازی، نمونههایی از مصادیق این مدلها و سیستمهای فازی در حوزه علوم دینی تدوین گشته و در معرض قضاوت صاحبنظران علوم اسلامی قرار داده شده است.
فایل رایگان مقاله تبيين معنايي اصطلاح علماي ابرار با تأکيد بر جريانات فکري اصحاب ائمه | WORD
ط، به این نتیجه میرسیم که «عالِم» را برخی از اصحاب در تقابل با گروهی دیگر بهکار بردهاند تا چگونگی ارتباط میان امام و فرشتگان را با ارتباط میان پیامبران با فرشتگان متفاوت معرفی کند. در نگاه این گروه، ائمه نیز که گاهی از آنها با عبارت علما یاد میشود، مانند انبیا با فرشتگان مرتبط هستند؛ اما سنخ این رابطه از نوع تحدیث و الهام است. امام فرشته را چه در خواب و چه در بیداری نمیبیند؛ ولی فرشته گاه با او سخن میگوید. ابرار اتقیا نیز که در روایات امامیه در مورد ائمه بهکار رفته، ناظر به مقامی معادل عصمت است.
فایل رایگان مقاله رابطه تجرّد خيال با لذايذ و آلام اخروي در حکمت صدرايي | WORD
میشود؛ بلکه همراه نفس در عالم عقبی محشور خواهد شد. این قوه با استکمال جوهری نفس، این توانایی را دارد تا در قیامت به «خلق و ایجاد» صُور مختلف بپردازد. این صور نهتنها عقلی محض نیست، حتی مثالی نیز محسوب نمیشود و دقیقاً همان صورتی است که نفوس در عالم دنیوی با حواس ظاهری خویش آن را معاینه نمودهاند. صوری مانند حور، قصور، سلسبیل، زنجبیل، عقارب، حیات و آتش اخروی بهوسیله قوه خیال و بدون استعانت از هیولای مادی، به ظهور میرسند. نفس نیز بهوسیله بدن و جسم اخروی آنها را بهوسیله حواس اخروی مشاهده مینماید.
فایل رایگان مقاله نقد و بررسي ديدگاه پائولو کوئليو درباره ايمان و شريعت | WORD
ای از اندیشههای او، بهویژه دیدگاه او درباره ایمان و شریعت را میتوان متأثر از آن دانست. کوئلیو درباره ایمان رویکردی بسیار متفاوت و متناقض دارد و گاهی ایمانگرا و گاهی ایمانگریز است. ازیکسو متعلق ایمان در نزد او ثابت نیست و ازسویدیگر سعی بر بیاهمیت جلوه دادن ایمان دارد. علاوه بر این، اندیشه و آثار وی در رویارویی مستقیم با شریعت قرار دارد. او در موارد بسیاری، اصول دین و شریعت را به سخره گرفته، آنها را پوچ و بیمعنا میشمارد. در این تحقیق به نقد و بررسی دیدگاه او درباره ایمان و شریعت میپردازیم.
فایل رایگان مقاله نقد و بررسي استدلال متکلمان بر حدوث زماني عالم از طريق اکوان اربعه و برهان تطبيق | WORD
ايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx : یکی از مهمترین ادله متکلمان بر حدوث زمانی عالم، استدلال از طریق حدوث اکوان اربعه است. تمامیت این استدلال مبتنی بر آن است که تناهی حوادث متعاقب در گذشته به اثبات برسد. خواجه طوسی با استناد به برهان تطبیق درصدد اثبات این مدعاست که حوادث ماضی متناهی بوده، درنتیجه جسم حادث است.این نوشتار درصدد بررسی توانمندی برهان تطبیق در اثبات تناهی حوادث است و روشن خواهد نمود که حتی تقریر اختصاصی خواجه از برهان تطبیق نیز اثباتکننده تناهی حوادث گذشته نیست.
فایل رایگان مقاله مرجعيت علمي اهلبيت(ع) با تأکيد بر حجيت سنت ايشان
(از ديدگاه منابع روايي و تفسيري اهلسنت) | WORD
ایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx : سنت رسول خدا’ نزد مسلمانان، پذیرفته و حجت است و سخن در حجیت سنت اهلبیت اوست. ضرورت اثبات حجیت سنت ایشان از این جهت است که تا اثبات نشود، پیروی از آنان عقلاً و شرعاً جایز نیست.در منابع اهلسنت، حجیت سنت اهلبیت^ ذیل برخی از آیات و روایات ازجمله آیات «تطهیر»، «مباهله»، «اولیالأمر» و احادیث «ثقلین»، «سفینه» و «امان» طرح و بررسی شده است.در این مقاله براساس منابع روایی و تفسیری اهلسنت، حجیت سنت اهلبیت اثبات میشود.
فایل رایگان مقاله عدل الهي و کارآمدي نظام تربيتي اسلام | WORD
بعاد مختلف، ازجمله معنویات، افکار، کمال انسان، عقائد، رفتار عمومی، امنیت روحی ـ روانی، امنیت و آرامش اجتماعی، تربیت و اخلاق فردی و اجتماعی و نوع نگرش انسانهای معتقد و غیرمعتقد به عدل الهی دارد؛ بهگونهای که اگر شخص مسلمانی که در این نظام تربیتی زندگی میکند، به عدل الهی اعتقاد درستی نداشته باشد، آثار اخلاقی و تربیتی آن در زمینه زندگی فردی و اجتماعی او بروز نخواهد کرد. در این مقاله سعی شده تا نقش و آثار اخلاقی و تربیتی اعتقاد به عدل الهی که مجموعهای از مسائل گوناگون فردی و اجتماعی است، بررسی شود.
فایل رایگان مقاله تجرد نفس: سنجش استدلال به آيه روح | WORD
آیه به برخی از آیات دیگر و حمل «امر» در این آیه بر عالم مجردات، اولین مفسری است که به این آیه برای تجرد نفس استناد میکند. پس از وی، برخی از مفسران دارایِ گرایشهای عرفانی یا فلسفی نیز چنین استدلالی را مطرح کردهاند. در این مقاله با بررسی تفسیرهای مقدم بر فخررازی و نیز شواهد لغوی، این استدلال ارزیابی میشود. علامه طباطبایی با حمل «امر» بر ملکوت، استدلال مشابهی را مطرح کرده است. برخی از معاصران نیز به این آیه برای تجرد نفس استدلال کردهاند؛ این استدلالها معتبر نیست و آیه روح بر تجرد نفس دلالت نمیکند.
فایل رایگان مقاله بازخواني براهين عقلي متکلمان اماميه بر عصمت امام | WORD
راهین مطرحشده در قرون نخستین است، با هدف آشنایی با پیشینه این براهین به معرفی و بررسی آنها پرداخته میشود. اگرچه میتوان آغاز تسمک به براهین عقلی را در سخنان خود امامان شیعی و برخی صحابه ایشان جستجو کرد، ابتکارات دیگر متکلمان پس از عصر حضور ائمه^ در تکامل بخشیدن به آنها و نیز ارائه براهین دیگری دراینباره غیر قابل چشمپوشی است. نگارنده درمجموع و در آن حوزه زمانی، سیزده برهان عقلی بر عصمت امام× شناسایی کرده که از نظر اثبات میزان قلمرو عصمت متنوع هستند و این امر نشان از دقت فراوان متکلمان امامیه دارد.
فایل رایگان مقاله چيستي روحالقدس و آثار آن | WORD
همی از این مسئله پنهان بوده، نیاز به توضیح و تبیین دارد. روحالقدس با برخی اعتقادها تلاقی دارد و آشکار شدن اضلاع مختلف آن در باورهای دینی و مذهبی تأثیر بسزایی خواهد داشت. همچنین بررسی نسبت روحالقدس با دیگر کاربردهای قرآنی و روایی «روح» نیاز به تحقیق دارد.پژوهش حاضر با بهرهگیری از منابع دینی و با تجزیه و تحلیل دادههای مطالعاتی، به بررسی حقیقت روحالقدس، نسبت آن با ملائکه بهویژه جبرئیل، چگونگی وجود آن برای افراد و گروههای مختلف، ازجمله پیامبران و امامان و نیز نقش آن در «علم امام» پرداخته است.
فایل رایگان مقاله ميزان انطباق ديدگاه ابنعربي در مظهريت تام خليفهالله با قرآن کريم | WORD
مقام خلیفهاللهی است که حتی ملائکه، امکان دستیابی به این مقام را ندارند. یکی از پرسشهای اساسی دراینباره آن است که چرا و چگونه انسان میتواند به این مقام بار یابد؟قرآن با اشاره به تعلیم اسمای الهی به آدم×، شایستگی او را برای خلافت بیان میکند. ابنعربی با طرح مسئله مظهریت تامه خلیفهالله به تبیین سرّ خلافت پرداخته است.در این مقاله، پس از بررسی آیات قرآن در مورد خلافت آدم و تبیین دیدگاه ابنعربی در بحث مظهریت تام خلیفهالله، به مقایسه ایندو، میزان همخوانی ایده ابنعربی با قرآن پرداخته میشود.
فایل رایگان مقاله تبيين معناي «ولي» در پرتو آيات ولايت | WORD
شه آن «اولویت در تصرف» است. واژههای «ولی» و «مولا» در بسیاری از آیات قرآن ازجمله آیات ولایت بهمعنای صاحب اختیار و اولی به تصرف است. از نظر متکلمان شیعه و روایات ائمه اهلبیت نیز «ولی» در آیات ولایت بهمعنای «مفترضالطاعه» و «امام» است. تلقی عرف جامعه معاصر با زمان نزول آیه از «ولی» نیز همین معنا بوده است. این پژوهش با طرح آیات و روایات مربوط به این بحث و بررسی آرا چهارده نفر از عالمان شیعه و نقد آرا مخالفان نتیجه میگیرد که «ولی» در آیات ولایت بهمعنای سرپرست و متصرف در امور و امام واجبالاطاعه است.
فایل رایگان مقاله فرشتهشناسي در انديشه ملاصدرا | WORD
اند که مخلوق خداست و شأن آن افاضه خیر، افاده علم، کشف حقیقت و امر به معروف است. او برای فرشتگان ویژگیهایی همچون رسول بودن، قرب الیالله، اطاعت از دستورات الهی، قدرت فراوان، ترس از خداوند، تسبیح دائمی، عدم جنسیت و بهدنبال آن عدم ازدواج و نیز عصمت ذکر میکند و در مورد پارهای از ویژگیهای آنان مانند عصمت دلایلی نیز اقامه میکند. در موارد فراوانی، گونهای تلاش برای تطبیق فرشتگان با عقول و نفوس فلکی دیده میشود که بهمعنای همخوانی میان مجردشناسی فلسفی و فرشتهشناسی دینی از دیدگاه ملاصدرا میباشد.
فایل رایگان مقاله مباني معرفتشناختي سويينبرن در برهان تجربه ديني | WORD
شد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx : یکی از محورهای مهم در بحث تجربه دینی، موضوع واقعنمایی و ارزش معرفتی آن است. سویینبرن، فیلسوف دین خداباور، از کسانی است که در آثار مهم خود ازجمله کتاب وجود خدا ضمن تبیین برهان تجربه دینی و دفاع از آن، برای اثبات واقعنمایی تجربه دینی و ارزش معرفتی آندو اصل «آسانباوری» و «گواهی» را مطرح کرده است و آنها را «اصول عام عقلانیت» میداند که هم در تجارب دینی و هم در تجارب حسی قابل اعمال است. این پژوهش درصدد تبیین این اصول و ارزیابی آنهاست.
فایل رایگان مقاله نقد شبهه راهيافت خطا در آموزههاي نبوي با تأکيد بر روايت تلقيح خرما | WORD
د به آیات قرآن و روایات اهلبیت معتقد به عصمت مطلق پیامبر هستند و حوزه دخالت آن حضرت را در امور دینی منحصر نمیدانند، عموم عالمان، متکلمان و عارفان اهلسنت با تأثیرپذیری از روایات مجعول در منابع روایی خود همچون روایت تلقیح خرما، عصمت پیامبر و درنتیجه مشروعیت دخالت ایشان در امور دنیوی را انکار کرده و به راهیافت خطا در آموزههای نبوی فتوا دادهاند. در این مقاله، ضمن بازکاوی دیدگاه عالمان فریقین در زمینه روایت تلقیح خرما، ایده محدودیت عصمت پیامبر اکرم’ و راهیافت خطا در آموزههای نبوی بررسی خواهد شد.
فایل رایگان مقاله جايگاه عقل در جهانبيني عرفاني ابنعربي و دلايل ناتواني آن در شناخت حق | WORD
ن را قلب میشمارند و علم را محصول ادراکات عقل نظری میدانند. ابنعربی معتقد است عقل در شناخت حقتعالی دو مقام و مرتبه دارد: یکی مقام ادراک و دیگری مقام قبول و پذیرش. وی عقل را در مقام ادراک و شناخت ذات حق و برخی از مراتب تعینات و تجلیات او، ناتوان معرفی میکند؛ اما در مقام پذیرش و قبول، قادر به شناخت حق میداند و برای آن محدودیتی قائل نیست. این مقاله با تبیین جایگاه عقل، به دو مقام عقل و مهمترین دلایل ناتوانی عقل نظری در بعد ادراکی در شناخت حق و ویژگیهای خاص هریک از آنها از دیدگاه ابنعربی میپردازد.
فایل رایگان مقاله تبيين و نقد انديشه ديني هگل | WORD
ل چه جایگاهی دارد و آیا او در طول حیات فکری خود رویکرد واحدی به مقوله دین داشته است.در این نوشتار تبیین میشود که: اولاً دین در نظام فکری ـ فلسفی هگل جایگاه ویژهای دارد و از ضروریات حیات اجتماعی بشر بشمار میرود؛ ثانیاً نمیتوان بهسادگی او را فیلسوفی ملحد و خداناباور قلمداد کرد؛ ثالثاً، اگرچه ایجابیت دین یهود و مسیحیت، موجبات انحراف فکری عمیقی را در پیروان آنها فراهم آورده است، نباید ادیان الهی و وحیانی، بهویژه دین مبین اسلام را نیز دینی ایجابی، عقلستیز و معارض با آزادی و حقوق شهروندی دانست.
فایل رایگان مقاله معناشناسي توصيفي از نام خدا در عرفان اسلامي و آيين سيکه | WORD
فظی است یا معنوی و باید آن را به زبان خاصی ادا کرد یا اینکه به دین خاصی اختصاص دارد یا نه، مورد تأمل و تدبر است. در آیین سیكه نیز به این مهم توجه شده و با ذکر مکرر و هر روز آن، اهمیت نام الهی متذکر شده است. آنان معتقدند برای رهایی از رنج تناسخ، ذکر نام خدا نجاتدهنده و راهگشا خواهد شد. بهعبارتی منشأ هر چیز را تنها در نامهای پرآفرین و بردلهانشین خدا جستجو میکنند. ازهمینرو نامهای خداوند را بیشمار و دستنیافتنی تلقی نموده، بسیاری از اسمای الهی موجود در سایر ادیان را نیز نام خدا خواندهاند.
فایل رایگان مقاله صفات خبري از ديدگاه اماميه و معتزله با تأکيد بر انديشه سيدمرتضي و قاضي عبدالجبار | WORD
، دیدگاههایی مانند تشبیه و تجسیم، توقف (تفویض)، اثبات بلاتأویل، اثبات بلاکیف و اثبات باتأویل به متکلمان و مفسران نسبت داده شده است. سیدمرتضی و قاضی عبدالجبار ازجمله اندیشمندانی هستند که قائل به نظریه اخیر بوده، «عینیت صفات و ذات» و «نظریه تنزیه» اساس تفکر آنان را تشکیل میدهد. سیدمرتضی با ارجاع متشابهات به محکمات و در پرتو هدایت عقل و بهرهوری از دلالت لفظی و تصدیقی به فهم و تفسیر آیات مربوط میپردازد؛ اما قاضی عبدالجبار با عقل محض و در مواردی بدون وجود قرینهای بر تأویل، به این امر مبادرت میورزد.
فایل رایگان مقاله خلافت انسان و مباني قرآني آن از ديدگاه ملاصدرا | WORD
اشد، ضعف او در خلقت و ظلوم و جهول بودن اوست که این خصیصه در آیات کتاب الهی، دلیلِ اصلی استحقاق آدمی برای دریافتِ امانت الهی معرفی شده است. به باور ملاصدرا، این امانت نوری است که بر همه موجودات عرضه شد؛ اما فقط انسان توانست آن را حمل کند و بهواسطه این نور، خلافت الهی به انسان اختصاص یافت. وی میان خلافت در زمین و خلافت در عالم تفاوت قائل است. خلیفه در زمین، نوع بشری (حضرت آدم× و اولاد او) است؛ اما خلیفه در تمام عالم حضرت محمد’ است که واسطه در خلقتِ کل عالم و مشکاتی است که تمام علوم و معارف از او دریافت میشود.
فایل رایگان مقاله مرگانديشي در صحيفه کامله سجاديه | WORD
ل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx : پارهای از مکاتب فلسفی در روزگار ما، فلسفه خود را بر محور مرگ بنا کردهاند؛ اما مقصودشان بههیچوجه این نبوده که آدمی را متوجه عوالم دیگری کنند. بیتردید یکی از تعلیمات مهم ادیان، توجه دادن انسانها به مرگ است. یکی از عرصهها در فرهنگ شیعی که فراوان به این مهم پرداخته، مضامین ادعیه است. این مقاله برآن است تا این مقوله را در صحیفه کامله سجادیه بررسی کند. این کتاب نگاهی مثبت به مرگ داشته، آن را امری مطلوب معرفی مینماید.
فایل رایگان مقاله معنا و عقلانيت «ايمان به غيب» با توجه به آراي صدرالمتألهين و امام خميني | WORD
ق مییابد. غیب نیز وجودی فراحسی و غیرقابل اشاره است. ایمان به غیب، ارتقا معرفت به امور فراحسی و رسوخ به مرتبه قلب (برترین مرتبه مثالی نفس انسان) است. وجود خدا و صفات او، وحی و معارف وحیانی دین، معاد و احوال آن مهمترین مصادیق امور غیبیاند که بندگان پرهیزگار خدا، این حقایق را بهنحو وجدانی میشناسند و به آنها تعلق قلبی دارند و در عمل نیز به این حقایق پایبند هستند. این نوشتار معنا و امکان تحصیل ایمان به غیب را براساس دیدگاه صدرالمتألهین و امام خمینی+ و متناظر با دو جنبه وجود انسان (نظر و عمل) تبیین میکند.
فایل رایگان مقاله حکمت گونهگوني روزيها از ديدگاه قرآن | WORD
سویدیگر، درنگ در زندگی انسانها این حقیقت را آشکار میسازد که گونهای نابرابری در میزان بهرهمندی از روزی میان آنها وجود دارد. ناشناختهماندنِ فلسفه وجودی این امر، شبهههایی را ایجاد کرده و باعث لرزش پایههای ایمان به عدل الهی در این گروه شده است. ازآنجاکه پرداختن به این مسئله بدون بررسی پیوند این تفاوتها با عدالت الهی نافرجام خواهد ماند، در این نوشتار افزون بر بیان مفهوم رزق و ارائه تفسیر صحیح از وعده تکفل روزیها، فلسفه گونهگونی روزیها و سازگاری این مقوله با عدالت الهی بررسی شده میشود.
فایل رایگان مقاله مقايسه وحدتانگاري صدرالدين شيرازي و اسپينوزا | WORD
مهم شخصیتی، سبک و غایت فلسفهورزی، موضوعی درخور پژوهش است. افزون بر آن، دو فیلسوف یادشده مفاهیم مشترکی از قبیل وجوب ذاتی، موجود قائم به ذات، عینیت صفات با ذات، بیهمتایی، عالیترین مرتبه بساطت، ثبات و تغییرناپذیری، سرمدیت و نامتناهی را بهکار بستهاند. صدرا این ویژگیها را به حقیقت وجود و اسپینوزا آنها را به جوهر نسبت میدهد. هر دو نیز تصریح و تأکید دارند که این موجود خداست. البته تفاوتهایی نیز در مبانی آنها وجود دارد؛ ولی شباهتها غالب است. بر این اساس، نمیتوان اسپینوزا را «پانتهایست» خواند.
فایل رایگان مقاله پژوهشي در تقريرات ابنسينا از برهان صديقين و تأثيرگذاري آن بر ساير تقريرات | WORD
اثبات واجبالوجود» مطرح شد و سپس تقریرهای گوناگونی از آن ارائه گشت. با تقویت ملاکهای ارائهشده در مکاتب متأخر درباره روش یکی از تقریرات بوعلی اشکالی مطرح شده است؛ اما پس از تحلیل براهین به مقدمات و بررسی تقریرات شیخ، از لحاظ منطقی (صورت برهان) و فلسفی (ماده برهان) و با توجه به «جنبه برهانی» و «جنبه صدیقین» هر تقریر، «صدیقین بودن» برهانآوری وی ثابت میشود. در این پژوهش تقریرات مختلف ابنسینا از برهان صدیقین از جنبههای «برهانی» و «صدیقین» ارزشیابی گشته و نقدهایی که به آن تقریرات شده، بررسی میشود.