فایل رایگان مقاله فناوري کمکي براي دانش آموزان داراي نيازهاي ويژه (81تا85-9- 98تا99-1388)
لینک مرتبط » فایل رایگان مقاله فناوري کمکي براي دانش آموزان داراي نيازهاي ويژه (81تا85-9- 98تا99-1388)
فایل رایگان مقاله بررسي و نقد صدق و معقوليت باور به خدا براساس براهين وجودي از ديدگاه پلانتينگا | WORD
شناختی، غایتشناختی و وجودشناختی، به نقد تقریرهای براهین مزبور پرداخته است؛ و در گام دوم، با ارائه تصویری نو از برهان وجودشناختی بر مبنای «منطق موجهات» کوشید نتیجه بگیرد، اگرچه این برهان، صدق اعتقاد به وجود موجودی ضروری را اثبات نمیکند، میتواند پرده از معقولیت باور به خدا بر گیرد؛ ازاینرو در این نوشتار، ضمن بحث و فحص در جوانب مختلف برهان وجودی از منظر پلانتینگا، در پایان به نقد برخی از زوایای نگاه او به برهان مزبور، پرداختهایم.
فایل رایگان مقاله مصداقشناسي بداء در قرآن و روايات و عدم مغايرت آن با علم الهي | WORD
سلامی ریشه داشته، تنها در بخشی از نظام آفرینش رخ میدهد و مصادیق عینی متعددی از قرآن و احادیث آن را تأیید میکنند.مقاله حاضر بر آن است تا با روش توصیفی ـ اسنادی با شیوه بیان مصداقی، جوانب موضوع را بررسی و پس از پرداختن بهمعنای لغوی و اصطلاحی آن از دیدگاه فریقین، مصداقهایی از وقوع بداء در آیات و روایات را ارائه دهد؛ و سپس ضمن به تصویر کشیدن رابطه آن با علم الهی، نتیجه میگیرد که آیات و اخبار بدائی نظر شیعه را دراینباره تأیید میکند.
فایل رایگان مقاله بازخواني احاديث خلفاي دوازدهگانه پيامبر| با تأکيد بر منابع اهلسنت | WORD
«مسلم» در کتاب «صحیح»، عزت اسلام به این دوازده جانشین بستگی دارد. با وجود این اسناد، متکلمین اهل سنت به علل مختلف نخواستهاند مصادیق راستین ایشان را معرفی یا تأیید کنند و تفسیرهای غیر منصفانهای دراینباره ارائه نمودهاند. در این مقاله، ضمن نقل برخی از اقوال اهل سنّت و مقایسه آنها با یکدیگر، تعداد، نام و خصوصیات این جانشینان و مصادیق راستین آن، بررسی خواهد شد. نوشتار پیش رو، براساس منابع اهل سنّت و نظریه اندیشمندان ایشان تدوین شده است.
فایل رایگان مقاله بررسي و نقد ديدگاه ونسان برومر در باب «تعارض دعا و نظام عالم» با تکيه بر آراي علامه طباطبايي | WORD
ختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx : مسئله مورد بحث در این مقاله این است که آیا کارکرد دعا با نظام علیت و قانون حاکم بر طبیعت تعارض دارد؟ برومر و علامه درصدداند این دو را بهگونهای توضیح دهند که کارکرد هر دو در عالم بدون نفی دیگری، آن هم در متن علم و مذهب اثبات شود. برومر استجابت دعا را با قطعیت حاصل از علیت در تعارض میبیند و علامه در مقابل، اصل علیت را اثبات میکند و آن را با حوادث خارقالعادهای مثل تأثیر دعا در جهان و معجزه مخالف نمیداند.
فایل رایگان مقاله طينت در کلام و حکمت | WORD
معنا کردهاند، حکما و متکلمان با توجه به اندیشه خود در باب انسانشناسی و اینکه آیا حقیقت انسان همان نفس مجرد است یا مجرد بدنی بوده و ماهیتش جوهر جسمانی است، به تحلیل و بررسی اخبار طینت پرداخته، و مباحث چالشبرانگیزی را مطرح کردهاند. در این نوشتار سعی شده است، اخبار طینت را باز گفته، ضمن بیان تحلیل برخی از متفکران دینی، در نهایت با توجه به شبهات جبرگرایان، بدون هیچگونه تعصبی به داوری نشسته و حکم نهایی برعهده مخاطبان محترم واگذار شود.
فایل رایگان مقاله ابعاد هويتيابي نظام اخلاقي دين با تأکيد بر جنبههاي کارکردگرايي | WORD
عملی و اعتقادات جزء دین است، دین دراینباره کارکردهای گوناگونی دارد که شاخصترین آنها عبارتاند از: ایضاح مفاهیم اخلاقی، تعدیل خودخواهی در انسانها، قداستبخشی به ارزشهای اخلاقی و ارائه هدف غایی برای اخلاق.وجه شاخص و ممیزه نظام اخلاق دینی بر خدامحوری، معنویتگرایی، بازگشت به عالم تکوین، اتکا بر عقل، نقل و فطرت و دفاع عقلانی از اخلاق بنابر اصل حسنوقبح ذاتی و اخلاقی استوار است که از مبانی اساسی اخلاق دینمحور بشمار میآیند.
فایل رایگان مقاله ساحتهاي وجودي انسان از ديدگاه علامه طباطبايي | WORD
دی انسان حصر عقلی قائل شد؛ ولی با تأمل خاص و نگاه ساختاری میتوان، مهمترین جنبههای وجودی انسان که به شخصیت او شکل میدهند و منشأ سعادت و شقاوت او هستند را اینگونه برشمرد: ساحت شناختاری، ساحت غریزی، ساحت اراده، ساحت عمل و ساحت الوهی (فطری). در یک تقسیمبندی دیگر در اندیشه علامه میتوان هفت ساحت با کارکرد تقریباً مستقل و در تعامل با یکدیگر را برای انسان برشمرد که عبارتاند از: ساحت جسمانی، عقلانی، عاطفی، اخلاقی، اجتماعی، هنری و دینی.
فایل رایگان مقاله بررسي تعاريف دين از منظري ديگر | WORD
ن دین و بیان اهمیت جایگاهشناسی معرفتی این تعاریف، با تکیه بر تعریفهای روانشناختی، جامعهشناختی و پدیدارشناختی دین، عوامل اصلی گوناگونی تعریفهای دین مشخص خواهند شد که عبارتاند از: عدم تفکیک دین بهعنوان حقیقتی مستقل و واقعیتی وابسته به انسان؛ عدم تفکیک دین متحقق و دین آرمانی؛ اضلاع متکثر دین؛ ظهور رشتههای گوناگون دینپژوهی با اختلاف در پیشفرضها و نظریههای پذیرفتهشده از سوی دینپژوهان (نظریهمند بودن تعریفهای دین).
فایل رایگان مقاله جايگاه قوه تخيل در انسانشناسي الهياتي ولفهارت پاننبرگ | WORD
بهواسطه طرح بحث قوه تخیل ذیل بخشی از دیدگاههای انسانشناختی خود، در عین بهرهبرداری از ظرفیتهای مختلف این مباحث، از کاستیهای آنها نیز در امان باشد. در این مقاله پس از بررسی مختصر بستر معرفتی انسانشناسی پاننبرگ، در تفکر جدید بهطورکلی و در حوزه الهیات مسیحی بهطور خاص، به تشریح دیدگاههای وی در باب جایگاه قوه خیال و خصایل و ویژگیهای وابسته به آن، و ظرفیتهایی که در جهت مواجهه با خداوند در انسان ایجاد میکند، خواهیم پرداخت.
فایل رایگان مقاله نقد روششناختي مقايسه ديدگاه ابنميمون و قاضيسعيد قمي (پيرامون اوصاف انساني خداوند) | WORD
ف، باید از صوری یا واقعی بودن شباهتها و تفاوتها آگاه شد. جایگاه این دو متفکر در سنت خود و نیز، جایگاه دیدگاه مورد بحث در کل منظومه و پارادایم فکریشان، رخنه معرفتی، مبادی تصوری و تصدیقی و نیز، مبانی و دلایل، بررسی افراد تأثیرگذار، موافقان و مخالفان وی امکان تشخیص صوری یا واقعی بودن شباهتها و تفاوتها را فراهم میسازد. نگارنده بر این باور است که با ملاحظه موارد پیشگفته تفاوتهای بسیار جدی در دیدگاه مزبور بیشازپیش برجسته میشود.
فایل رایگان مقاله فرقه وهابيه، مروج اصولِ اعتقادي اسرائيليه | WORD
یحی بعدها با حمایت جانی و مالی معاویه و خاندان بنیامیه، در ترویج اسرائیلیات نقش کلیدی داشتند. اکنون فرقه وهابیت بهعنوان یک جریان دینی در برداشت از آیات صفات از آن بهرهبرداری کرده، خود را بر صراط حق و مخالفین را در گمراهی میبینند. در نوشتار حاضر با سنجش و مقایسه اندیشههای اعتقادی تورات و اندیشههای اعتقادی وهابیت در باب توحید صفاتی به این نتیجه رسیدیم که اعتقادات توحید صفاتی وهابیها نسخه جدیدی است، برگرفته شده از اعتقادات یهود.
فایل رایگان مقاله رابطه دين و هويت (بررسي انتقادي ديدگاه کارل راجرز) | WORD
وی نتیجه میگیرد که چون انسان دیندار بهمنظور جلب رضایت خداوند همواره از خواست طبیعی خود چشمپوشی میکند، درست لحظهای که کاملاً دیندار است، کاملاً با خودش بیگانه است. این دیدگاه، ضمن غفلت از تفاوت اساسی زیست طبیعی و زیست فطری، تصوری محدود یا مبهم از برخی مفاهیم اساسی و ضروری در تبیین افعال انسانی، ازجمله خواست طبیعی، محدودیتهای کمالزا، غایت، عشق، قانون و ... دارد. نوشتار حاضر درصدد تقریر اجمالی این نظریه و سپس نقد تفصیلی آن است.
فایل رایگان مقاله کاوشهايي در فلسفه تعليم و تربيت اسلامي بر مبناي شماري از ديدگاههاي معرفتشناختي صدرالمتألهين | WORD
دیگر، میپردازد. با توجه به تقدم معرفتشناسی بر جهانشناسی و انسانشناسی، و نیز ابداعی و ابتکاری بودن بخش مهمی از فلسفه حکیم صدرالمتألهین شیرازی و جامعیت و فراگیری آن در مقایسه با حکمتهای مشایی و اشراقی، در این مقاله، کوشش منظمی به عمل آمده است تا شماری از مهمترین دیدگاههای معرفتشناختی فلسفه صدرایی استخراج، و بهصورت منظم طبقهبندی و تدوین شده، آنگاه مدلولهای تربیتی این دیدگاهها، در قالب اصول تربیتی، استنباط و معرفی شود.
فایل رایگان مقاله ولايت فقيه، مسئلهاي کلامي يا فقهي؟ (با تأکيد بر آثار کلامي) | WORD
ی علمی بهویژه در حوزه علم کلام، فقه و سیاست قرار دارد. آیا در عصر غیبت، ولایت فقیه جامعالشرایط در اداره امور جامعه اسلامی فرعی از فروع امامت و مسئلهای کلامی است، یا فرعی از فروع فقهی؟ پذیرش هریک از دو دیدگاه، نتایج مهم عملی و نظری در عرصههای سیاسی، اجتماعی و حوزههای اعتقادی و فرهنگی به همراه دارد. در این نوشتار به روش تفسیری و تحلیل متن به بررسی کلامی یا فقهی بودن «ولایت فقیه» پرداخته، در ادامه شبهات کلامی آن را نقد و بررسی میکنیم.
فایل رایگان مقاله درآمدي بر بنيانهاي کلامي مصلحت در نظام تشريع | WORD
ی متعددی در دید کلامی است. در نوشتار کنونی بر آن شدیم از رهگذر بررسی پارهای از این زیرساختها، گوشهای از جایگاه ویژه این عنصر تعیینکننده را تبیین نماییم. بر این اساس، ضمن تشریح شش زیرساخت اصلی «کمال و سعادت، علم، تدبیر و مهندسی امور، حسن عقلی، عدل و حکمت» ارتباط هرکدام با مصلحت را بیان کردیم. در خاتمه برای تکمیل مطلب، با بررسی اجمالی مبحث کلامی جنجالبرانگیز سکولاریزاسیون، نقطه تمایز جایگاه آن را با جایگاه مصلحت در فقه تبیین نمودیم.
فایل رایگان مقاله نقش فياض لاهيجي در فلسفي شدن کلام شيعه | WORD
ند. ملاعبدالرزاق لاهیجی متخلص به فیاض، یکی از برجستهترین متکلمانی بود که آثار خود را در قالب سنت کلام فلسفی به نگارش درآورد. او همانند خواجه و حتی بیشاز او با استفاده از اصول، قواعد و اصطلاحات فلسفه مشا، به تقریر و تبیین مباحث کلامی پرداخت و ازاینحیث، تأثیر فراوانی بر جریان فلسفی شدن علم کلام در مذهب تشیع داشت. مقاله حاضر با استفاده از تحلیلهای ساختاری و محتوایی آثار کلامی لاهیجی، در صدد تبیین نقش وی در فرایند فلسفی شدن علم کلام است.
فایل رایگان مقاله حميدالدين کرماني و بازانديشي تئوري امامت اسماعيليه | WORD
است که سازوکار حمیدالدین در تئوریزه کردن مفهوم امامت و بازاندیشی اصول فکری اسماعیلیه چه بود؟ و حاصل تلاشهای او در طرح مجدد تئوری امامت اسماعیلیه کداماند؟ فرضیه مرکبی که در پاسخ به این دو پرسش مطرح است آنکه: حمیدالدین با ارائه طرح وارهای تلفیقی و تطبیقی (علوی و سفلی) که رویکردی تأویلی، اساسی عقلانی و ماهیتی فلسفی داشت، به بازاندیشی اصول فکری اسماعیلیه پرداخت و طرح سازمانیافته مبانی کلامی اسماعیلیه را با محویت امام فاطمی ارائه داد.
فایل رایگان مقاله حق ديني يا حق غيرديني | WORD
ما همزمان با جایگزین شدن انسانمحوری بهجای خدامداری، در ملازمه دین و حق تردید شد. ازاینرو، این مقاله در صدد بررسی رابطه دو دیدگاه «حق غیردینی و حق دینی» است. در این پژوهش ضمن طرح مبانی اعتقادی نظریه حق غیردینی در چهار محور خداشناختی، معرفتشناختی، هستیشناختی و انسانشناختی و نقد آنها، شواهدی که طرفداران این نظریه جهت مستدل کردن نظریه خود بدان تمسک جستهاند نیز، ارزیابی شده است. در ادامه نظریه مختار که حق دینی است تبیین خواهد شد.
فایل رایگان مقاله بررسي نظريه «عوض» و مقايسه آن با نظريه «ثواب» از ديدگاه سيدمرتضي | WORD
است.در این پژوهش ثابت میشود که نه سخن سیدمرتضی بهطور مطلق صحیح است، و نه نظریه محقق حلی، بلکه سخن درست، نظریهای است که براساس آن، حسنبودن برخی آلام ابتدایی (آلام ابتدایی غیرمکلفان در شرایطی خاص) را «عوض» و برخی دیگر (آلام ابتدایی مکلفان) را «ثواب» تبیین میکند؛ و درصورت ثواب، عوض، دیگر موضوعیت نداشته، بلکه در ثواب منحل خواهد شد. در نهایت میتوان گفت: نظریه ثواب و عوض مکمل یکدیگرند تا «حسنبودن» تمام «آلام ابتدایی»را تبیین کنند.
فایل رایگان مقاله تساهل و مدارا در قرآن | WORD
تگي وجود ندارد
بخشی از متن nx : تساهل و مدارا بهمنزله یک فضیلت اخلاقی و شیو رفتار و عمل در مجموع اندیشههای اسلامی واجد جایگاه والایی است. در این مقاله با استناد به منابع اسلامی، مبانی، اصول نظری تساهل بررسی میشود. قرآن کریم به مسئل تساهل و مدارا در رفتار با دیگران ازجمله اقلیتهای دینی و نژادی توجه داشته است و یکی از مأموریتهای پیامبران الهی را نیز همین میداند. ما در این نوشتار گستره تساهل و مدارا را مطرح و در ادامه ارزیابی میکنیم.
فایل رایگان مقاله بررسي و نقد نظريه منشاء دين از ديدگاه فرويد | WORD
مذاهب»، و بررسی عامل پیدایش مفاهیم دینی و در رأس آنها مفهوم خدا، روانشناسان، جامعهشناسان، فلاسفه و ... آرا و فرضیههای بسیاری ارائه کردهاند. ما در این مقاله به بررسی دیدگاه زیگموند فروید، از روانشناسان مطرح درباره منشاء دین میپردازیم و عامل ترس و عامل روانی را بررسی و از منظر جامعهشناسی، فلسفی، قرآن و روایات به آن پاسخ داده، بیان نمودیم که بحث از تابو و توتم؛ و عقده اودیپ نمیتواند مبنایی عقلانی و منطقی برای اعتقاد به خدا باشد.
فایل رایگان مقاله «بدن اُخروي» از ديدگاه صدرالمتألهين | WORD
شدن انسانها در قیامت از مسائلی است که درباره آن سؤالات متعددی مطرح میشود؛ ازجمله اینکه، آیا معاد، روحانی است یا جسمانی؟ و یا هر دو توأمان؟ درصورت قبول معادین، حدوث جسم در آخرت، چگونه است؟ آیا بدن حادثشده، عین بدن دنیوی است یا غیر آن؟ و درصورت عینیت، آیا با خصوصیات مادی محشور خواهد شد یا با تغییرات متناسب با جهان دیگر؟ نوشته حاضر تبیین دقیق و مطابق با عقل و شرع کیفیت حدوث و حشر ابدان اخروی و رد شبهات مطرحشده براساس دیدگاه ملاصدرا است.
فایل رایگان مقاله واکاوي مفهوم «بغي» و «باغي» و مصداقشناسي «خروج بر امام عادل» و چگونگي رفتار نظام اسلامي با باغيان | WORD
د. البته لازم است، پیش از هرگونه اقدام قهرآمیز ضد این گروه، آنان را ارشاد و راهنمایی کرد و به شبهههای احتمالی آنان پاسخ داد. باغیان، محکوم به کفر نیستند و درصورت صلاحدید حاکم اسلامی، اموال آنان، مصادره نمیشود. چنانچه خروجکنندگان بر پیشوای عادل، جدای از تشکیلات حاکمیت اسلامی، دارای سازمان و قدرت و شوکت باشند، بهمنزله بغاه شناخته میشوند، درغیراینصورت، از مصادیق محاربان خواهند بود و احکام ویژه این گروه بر آنان مترتب میگردد.
فایل رایگان مقاله تبيين مسئله عقلانيت ابزاري، ارتباطي و ديني از نگاه امام خميني و يورگن هابرماس | WORD
ام خمینی و هابرماس درباره دین و عقلانیت اشاره میشود.هریک از دو متفکر و فیلسوف مهم و جریانساز معاصر؛ امام خمینی از اسلام معاصر و یورگن هابرماس از غرب، آرای خاصی درباره مفاهیم دین و عقلانیت دارند.هر دو منتقد عقلانیت ابزاری هستند. امام خمینی، عقلانیت ممیزه و عقلانیت دینی و هابرماس، عقلانیت ارتباطی و عقلانیت انتقادی را جایگزین آن کردهاند. هریک از این دو متفکر براساس مبانی اندیشهای خود، نگاه خاصی به مقوله دین و عقلانیت دارند.
فایل رایگان مقاله گريز از کيش؛ بررسي نظريه الهياتي جان هيک | WORD
ن، رویکردی واقعگرا برمیگزیند، اما واقعگرایی او از نوع کانتی و انتقادی است و برای تجربههای دینی، زبانی آمیخته به فرهنگ قائل است. در زمینه نجات و رستگاری، هیک اولین کسی است که نظریه کثرتگرایی را شکل رسمی و دانشگاهی عرضه میکند و انحصار نجات در کلیسا را میشکند. همچنین وی از آموزه اوصاف بینهایت خداوند فاصله میگیرد و معتقد است که معلوم نیست مسیح این آموزه را تعلیم داده باشد. آموزه رویت سعیده نیز در اندیشه هیک دستخوش تأویل شده است.
فایل رایگان مقاله شرّ ادراکي از ديدگاه صدرالمتألهين | WORD
یآید. فلاسفه مسلمان شر را به امر عدمی، اعم از عدم ذات یا عدم کمال ذات، تحلیل نمودند. صدرالمتألهین از نظریه نیستیانگاری شر دفاع کرده و آن را برهانی دانسته است. این نظریه با معضلی به نام شرّ ادراکی مواجه است که بنابر ادعای آن، بعضی از وجودات، بالذات، به شر متصف میشوند. اما او دراینباره یکسان نمیاندیشد. بیان تحول دیدگاه ملاصدرا در این مسئله، مهمترین یافته تحقیق حاضر است. منشاء این تحول تأثر ملاصدرا از نصوص دینی (آیات و روایات) است.
فایل رایگان مقاله حس مشترک در فلسفه اسلامي و کارکرد معرفتشناختي و دينشناختي آن در حکمت سينوي | WORD
راکی مطرح شده است که مفاهیم حسی، جعلی و شهودی را ادراک میکند. در این مقاله، رویکرد تاریخی فلاسفه مسلمان در این باب بررسی شده است. در حوزه معرفتی، ادراکات حس مشترک بهجهت حصول و حضور بررسی شده است. بهواسطه کارکرد معرفتی این قوه در حکمت سینوی، یکی از مهمترین مسائل حوزه معرفتشناسی (مطابقت و واقعنمایی) واکاوی شده است؛ و در نهایت، کارکرد دینشناختی این قوه در حوزه فلسفه نبوی شیخ در تبیین، دریافت و انتقال جزئیات وحی نبوی، ارائه شده است.
فایل رایگان مقاله مقايسه تطبيقي آراي آکويناس و ملاصدرا در مسئله اثبات توحيد | WORD
اصل نسبتهای موجود در ذات الهی میداند؛ هرچند برای خداوند، ذات واحدی را در نظر میگیرد.در مقابل، صدرالدین شیرازی ضمن پذیرش وحدت الهی برای اثبات آن و نفی هرگونه شریک ـ اعم از ثنویت، تثلیث یا غیر آن ـ دلایل متعددی را در آثار خود مطرح میکند و در دیدگاهی مشابه با قدیس توماس، اثبات وحدانیت خداوند را از طریق برهان اثبات واجب تعالی و بساطت ذات الهی میسر دانسته و با رویکرد عقلانی جدای از تعبد، در جایگاه رفیعی نسبت به آکویناس قرار میگیرد.
فایل رایگان مقاله روش و رويکرد کليفورد گيرتز درباره دين و فرهنگ | WORD
ی با واقعیتهای ایستا، بیجان و منفعل، در روندی پویا و بازسازیشونده مبتنی بر مشاهده و حضور، در میدان جای میگیرد.وی میکوشد بدین پرسشها پاسخ گوید. او در این زمینه از معنا و فرهنگ در چارچوب جامعهشناسی تطبیقی کسانی چون وبر و دورکیم بهره میگیرد و با بازخوانی آنها، رویکردی تفسیری را نسبت به شناخت دین و فرهنگ برمیگزیند.این پژوهش، روش و رویکردِ او را به دین و فرهنگ بررسی میکند و تحلیلش را درباره پرسشهای پیشگفته بازمیکاود.
فایل رایگان مقاله اثبات وجود خداوند از طريق نظريه تکامل، با تکيه بر آراي کيث وارد | WORD
انتخاب طبیعی را چارلز داروین، طبیعتگرا و زیستشناس معروف انگلیسی قرن نوزدهم، مطرح کرد. این اصل که مبنای فرایند تکامل زیستشناختی محسوب میگردد، از منظر بسیاری از متألهان در تعارض با هدفمندی جهان خلقت و به تبع، در تعارض با اندیشه خداباوری است. این مقاله میکوشد با تکیه بر آرای کیث وارد، فیلسوف برجسته معاصر، نشان دهد که تعارض یادشده، نه ریشه در خود اصل انتخاب طبیعی، که در برداشتها و تفاسیر نادرستی دارد که از اصل یادشده صورت گرفته است.