فایل رایگان مقاله اثربخشي تقويت کننده هاي قرارداد رفتاري و اجتماعي بر پيشرفت تحصيلي در درس علوم تجربي دانش آموزان پسر کم توان ذهني (32تا 38-4-105-1389)
لینک مرتبط » فایل رایگان مقاله اثربخشي تقويت کننده هاي قرارداد رفتاري و اجتماعي بر پيشرفت تحصيلي در درس علوم تجربي دانش آموزان پسر کم توان ذهني (32تا 38-4-105-1389)
فایل رایگان مقاله علم الهي از ديدگاه صدرالمتألهين | WORD
ر باب علم واجب تعالی به ماسوی عرضه داشته است. بر این اساس، خداوند در مرتبه ذات خویش، به جمیع ماسوی علم اجمالی (بسیط) دارد، که درعینحال، کاشف از تفاصیل ماسوی است. وی همچنین بر پایه اصول فلسفی خویش، از ذاتی بودن و ضروری بودن علم الهی دفاع میکند. هرچند در حکمت صدرایی، علم خداوند به ماسوی علمی ذاتی و بسیط است، اما از آنجا که مشاهد و مظاهر و مجاری حق تعالی متعددند، به اعتبار تعدد معلوم و در مقام کثرت، میتوان علم حق تعالی را دارای مراتبی دانست که عبارتند از: عنایت، قضاء، قدر، قلم، لوح و دفتر وجود.
فایل رایگان مقاله پلوراليزم ديني يا پلوراليزم در دين | WORD
بر حق و زندگی کردن طبق اراده عالم بالا و متناسب با مقصد بشر، «دین» محسوب میشود. این دیدگاه سنتگرایان به حقانیت تمام ادیان میانجامد. از اینرو اعتقاد به نسخ و انحصارگرایی در باب حقانیت ادیانِ دیگر، امری ناصواب است. سنتگرایان با استناد به وحدت درونی یا متعالی ادیان به کثرتگرایی دینی معتقدند. ایشان برای تبیین مدعای خویش، از آموزههای تصوف و عناصر بنیادین مشترک میان ادیان بهره میگیرند. این مقاله به توضیح مؤلفههای اصلی این نظریه و بررسی و ابطال آن براساس ادله عقلی و نقلی خواهد پرداخت.
فایل رایگان مقاله مسئله «معاد و علوم جديد»؛ تبيين زندگي پس از مرگ | WORD
راک اتمها در بدنهای مختلف و عدم ثبات بدن در طول حیات یک انسان، حاکی از آن است که معاد با بدن دنیایی صورت نخواهد گرفت. او معتقد است حتی در نظر گرفتن وجود روحی مجرد نیز نمیتواند وسیله مناسبی برای حل مشکل تشخص انسان دنیوی و اخروی باشد. در این مقاله با توضیح معنای سوژهای که در تعریف روح بهکار میرود، اشکال بدم روشن میشود. همچنین با استفاده از روایات معصومین و نظر متکلمین اسلامی، مشکل اینهمانی بدن دنیوی و اخروی برطرف شده، اثبات میشود اعتقاد به معاد به هیچ وجه با عقل و علم ناسازگار نیست.
فایل رایگان مقاله تبيين و تحليل «ابطال تناسخ براساس حرکت جوهري صدرايي» | WORD
فس کسی از آنِ دیگری شود. مطابق اصل حرکت جوهری در فلسفه صدرایی، نفس، جسمانیهالحدوث است و بهتدریج و هماهنگ با آن رشد مییابد و فعلیت و صورت پیدا میکند. زمانی که در این دنیا به استکمال رسید، از بدن جدا میشود و به عالم برزخ میرود. بنابراین ممکن نیست نفسِ فعلیتیافته به حالت قوه بازگردد و از آنِ بدن دیگری شود. پس تناسخ به معنی بازگشت نفس به بدن انسان و غیر آن، محال است. در نتیجه ارائه تحلیلی از برهان صدرا بر این امر ضرورت دارد.رویکرد این نوشتار تحلیل و بررسی برهان ملاصدرا در ابطال تناسخ است.
فایل رایگان مقاله «بازتنيابي»؛ نگاهي قرآني ـ فلسفي | WORD
فانهای نوظهور، مسئله «تناسخ» یا «بازتنیابی» است. تناسخ از مسئلههای مهمی است که مورد توجه ویژه متفکران مسلمان اعم از فیلسوفان، متکلمین، عارفان و مفسران بوده است. مقاله حاضر قصد دارد پس از بررسی معناشناسی و تحلیل انواع تناسخ، به بررسی دلایل آن بپردازد. دلایل مطرح شده دراینباره سه دستهاند؛ برخی عقلی یا فلسفیاند، بعضی دیگر نقلی ـ اعم از قرآنی یا روایی ـ اند. البته در پارهای از دلایل نقلی نیز شبهه امکان تناسخ، وجود دارد. مقاله پیشرو به تحلیل و بررسی هر سه دسته دلیل میپردازد.
فایل رایگان مقاله تأملي بر «اثبات تناسخ، براساس وحدت خاطرات» | WORD
د. در تحقیقات مشخص شده است تعداد زیادی از این افراد دچار توهماند، یا احتمال فریبکاری آنان وجود دارد؛ اما ادعای بیش از سی نفر مورد توجه قرار گرفته است.برای تکیه بر خاطرات این افراد به عنوان دلیلی بر تناسخ، باید معیار وحدت هویت شخصی را صرف خاطرات بگیریم؛ اما این معیار اولاً به شروطی مانند واقعی بودن خاطرات بستگی دارد و ثانیاً به وجود شاهدی که واقعیبودن آن خاطرات را تأیید کند. وجود این شاهدان میتواند احتمال اینکه در ارتباط مستقیم یا غیر مستقیم، این اطلاعات را از آنان گرفته باشد وجود دارد.
فایل رایگان مقاله «تناسخ» و شبهات ديني آن | WORD
سان پس از مرگش نابود نشده به بدن انسانی دیگر تعلق میگیرد و با بدن جدید، پاداش یا مکافات اعمال پیشین خود را تحمل میکند که در اصطلاع کلامی و ادیان از آن به «تناسخ» یاد میشود.فلاسفه در کتب فلسفی خود، درباره بطلان تناسخ ادله مختلفی ارائه دادند. برخی روایات نیز به صراحت، آن را انکار میکند. با وجود این، ظاهر بعضی آموزههای دینی بر امکان و وقوع تناسخ در دنیا یا قیامت دلالت دارد. در این مقاله، نخست ادله بطلان تناسخ و سپس شبهات دینیای که بر امکان و وقوع تناسخ دلالت دارد، تحلیل و تبیین میشود.
فایل رایگان مقاله مقايسه رويکرد شيخ اشراق و ملاصدرا به مسئله «تناسخ» | WORD
ردی بر صدرالدین شیرازی، الگو و استخوانبندی اندیشه این دو متفکر در مسئله تناسخ یکسان نیست. این دو هم در مبانی تصوری و معناشناسی تناسخ متفاوتاند و هم در مبادی تصدیقی آن. همین امر موجب شده تا در این موضوع رویکردی متفاوت داشته باشند. در نتیجه، یکی همدلانهتر با تناسخیه حرکت کرده و دیگری ایشان را محکوم کرده است. صدرالمتألهین مباحث نفس و در پی آن «تناسخ» را در حوزه الهیات و بهصورت مستقل و یکجا مطرح میکند؛ اما نفسشناسی سهروردی، بهویژه در مقام تعریف، از نظم منطقی بیبهره است..
فایل رایگان مقاله آيه ميثاق و نظريه خداشناسي فطري؛ رهيافتي تاريخي | WORD
طرت در بعد خداشناسی، سخنانی است که اندیشمندان اسلامی اعم از محدثان، متکلمان، عرفا، فلاسفه و مفسران در ذیل آیه 172 سوره اعراف ـ که به آیه «میثاق» یا «ذر» مشهور است ـ بیان داشتهاند.در طول تاریخ اندیشه اسلامی، در ذیل آیه مزبور، سه مفهومسازی عمده از خداشناسی فطری شکل گرفته است که بر «حصول معرفت همگانی نسبت به خداوند در عالم پیشین»، «بداهت و ضرورت وجود خدا» و «استعداد نفس برای معرفت به وجود او» استوار است. در این میان، تنها مفهومی که به لحاظ دلالی به ظاهرِ آیه قابل استناد است، مفهوم نخست است.
فایل رایگان مقاله تبيين حد وسط در اخلاق ارسطويي | WORD
ن تأکید نمودهاند. به این نظریه انتقاداتی شده که بسیاری از آنها ناشی از عدم فهم صحیح در تبیین حد وسط از دیدگاه ارسطو است. در این مقاله ضمن تبیین مفهوم حد وسط از دیدگاه ارسطو، بین دو مورد تفاوت گذاشته شده است:1. حد وسط حقیقی به عنوان فضیلت کامل و جامع همه فضائل؛2. حد وسط در افعال و انفعالات به عنوان یک قاعده کلی عملی جهت تعیین حد وسطهای جزئی برای رسیدن به حد وسط حقیقی.چون مفاهیمی مانند سعادت و فضیلت ارتباط مستقیمی با تبیین این نظریه دارد این دو مفهوم از نظر ارسطو مورد بررسی قرار گرفته است.
فایل رایگان مقاله خردورزي در نابسامانيهاي زندگي | WORD
بیت و رشد و مقاومسازی خود کمک میگیرند و داشتهها و ابزارهای رفاهی خود را مینگرند و به جای احساس رنج و اندوه از کمبود و مصیبت زندگی، میکوشند. این نوع برخورد با ناملایمات، مقتضای عقلانیت و مثبتنگری در مواجهه با نابسامانیها خواهد بود.مقاله حاضر، به تشریح و ستایش این نگرش و ارزشهای آن میپردازد. یکی از نکتههای مهم در نگارش این مقاله با توجه به بعضی راهکارها در پیشامد حوادث ناگوار زندگی، پیشگیری از حالت یأس و جلوگیری از افسردگی و کسالتهای روحی همگان، بهویژه در دوران جوانی است.
فایل رایگان مقاله سنجش و سازش عقل و ايمان از منظر فخرالدين رازي | WORD
زههای وحیانی و دادههای عقلانی است که اندیشمندان بزرگ هر دوره فکری نیز بدان پرداختهاند.این پژوهش در جستجوی رهیافت «فخررازی»، فیلسوف، متکلم و مفسر بزرگ قرن ششم و هفتم است که تلقی وی از آموزههای الاهی و بشری و میزان همخوانی این دو، بسیار مهم است. وی فردی «اشعری» است؛ اما در این منازعه، جانب عقل را گرفته، پشتوانه نقل را عقل دانسته و گستره آن را نیز بر عهده همان میداند. البته فخررازی در دوران آخر عمر خویش، به پژوهشهای قرآنی و عرفانی روی میآورد و نصگرایی را بر خردپیشگی ترجیح میدهد.
فایل رایگان مقاله نقد و بررسي تقرير علامه طباطبايي از برهان صديقين | WORD
ند استفاده نشده، بلکه از خود هستی و وجود، بر وجود خداوند استدلال شده است. در تقریری که «صدرالمتألهین» از برهان صدیقین ارائه داده، از چندین مقدمه فلسفی استفاده کرده است، ولی در تقریر مرحوم «علامه طباطبایی» از آن برهان، هیچ نوع مقدمه فلسفیای به کار نرفته است. به عبارت دیگر، هنگامی که فیلسوف الهی وارد بحث اثبات خدا میشود، میتواند بدون گذراندن هیچ مسئله فلسفی، واجب بالذات را اثبات کند. هدف این مقاله، نقد و تحلیل تقریر مرحوم علامه طباطبایی از برهان صدیقین و ارائه تقریری نوین از آن برهان است.
فایل رایگان مقاله غايتنگري اخلاقي و مسئوليت اجتماعي
(بررسي دو روايت تکساحتي و دوساحتي از فلسفه اخلاق غايتنگر) | WORD
د. روایت نخست با تأکید بر هویت جماعتی و اولویتیابی تعهد به خیر جماعتها، مسئولیت اجتماعی را به شکلی تاریخمند و غیرانتخابی، در چارچوب تبعیتپذیری و عمل متعهدانه به الگوهای رفتاری جامعه معنا کند و روایت دوم، از یک سو در ساحت طبیعتگرا با الگوی مسئولیت اجتماعی در روایت نخست تفاوت بارزی ندارد و از دیگر سو، در ساحت فطرتگرا، با تأکید بر ذاتگروی و شمولپذیری، مسئولیت اجتماعی را به شکلی غیرتاریخمند و انتخابی، در چارچوب انطباقپذیری الگوهای رفتاری جامعه با غایات و مطلوبیتهای ذاتی نماید.
فایل رایگان مقاله امامت در مقايسه دو رويکرد کلامي و فلسفي | WORD
ا بوده است. نزد فلاسفه اسلامی از آن جهت محل توجه بوده که امام×، هدایتکننده جامعه فاضله بهسوی کمالات و سعادت بوده و از آن جهت مورد توجه اساسی متکلمان واقع شده که امام× با پذیرش ریاست دینی و دنیایی جامعه، پس از رسول خدا| حافظ هویت دینی میشد. در مقاله حاضر، این مسئله از جهت روشی که متکلمان و فلاسفه در بررسی امامت به کار میگیرند و از حیث ماهیت و نقش و هدفی که برای امامت و وجود امام قائلاند، بررسی شده و ضمن اعتقاد نویسنده به وجود موارد افتراق و اشتراک، این موارد به اجمال مورد بحث واقع شدهاند.
فایل رایگان مقاله عصمت فعلي انبياي الهي در کتب اديان بزرگ الهي | WORD
ژه در مطالعات و سازماندهی معارف ادیان الهی دارد، موضوع «عصمت فعلی انبیای الهی» است. این موضوع در کتب ادیان به یک نحو بیان نشده است. بنابراین، با توجه به نقش کلیدی و زیربنایی این مقوله در مهندسی عقاید دینی، این تحقیق در دو بخش تهیه شده است: در بخش اول به ارائه توصیفی این مفهوم در کتب معتبر شریعت «زردشتیان»، «یهودیت» (تورات کتبی و تلمود)، «مسیحیت» (کتاب مقدس) و «اسلام» (قرآن مجید) پرداخته و در بخش دوم به نقد و بررسی و مقایسه آن میپردازد و در نهایت زمینه لازم را در جهت تصحیح و داوری فراهم میآورد.
فایل رایگان مقاله بررسي ديدگاههاي تفسيري عرفاني درباره علم امام | WORD
. این ابزارها در امام به کمال خود میرسند و به این دلیل، امام به کاملترین نحو به مصادر علم دست مییابد. این مصادر عبارتند از: عقل اول، لوح محفوظ، عرش، کرسی، وحی، علوم انبیا قبل و صحیفههایی که به هر یک اختصاص دارند. امام از طریق این مصادر به حقایق تمامی علوم دست مییابد. برای نمونه، امام شاهد اعمال بندگان است و به کتبی که جزئیات حوادث خلقت را ضبط میکند، آگاه است و به تأویل قرآن، حقایق اسما و حقیقت فرشتگان علم دارد. امام در نهایت، از سدره المنتهی عبور میکند و به مقام «فناء فی الذات» میرسد.
فایل رایگان مقاله اهميت التفات به وجود در معناداري زندگي | WORD
گر، به این دو گرایش غالب نظر شده است تا مشخص شود بیالتفاتی به وجود در حوزه نظریهپردازی معناداری، در یک تجربه بیش از یکصد ساله چه پیامدهایی داشته است و با تبیین ضرورت التفات به وجود به حکم تجربه، راه برای تأمل در حکمت متعالیه صدرا و اندیشههای هیدگر در این زمینه هموارتر گردد. دغدغه این دو فیلسوف دقیقاً همان چیزی است که نظریههای طبیعتگرا از آن غفلت کردهاند؛ یعنی التفات هستی، نسبت انسان با آن، امکانات وجودی انسان بر مبنای التفات به هستی و رابطه فعلیت امکانات انسانی با معناداری زندگی او.
فایل رایگان مقاله بازشناسي مفهوم خدا در عقلانيت نظري کانت | WORD
را حاصل اطلاق مقولات بر پدیدارها میداند. کانت با انضباط عقل به این نتیجه میرسد که عقل نمیتوانددر برخی از حوزهها دخالت کند. یکی از این موارد، مسأله وجود خداست. او بر این باور است که عقل انسانی نمیتواند وجود خدا را اثبات کند؛ البته او در حوزه عقل عملی از طریق خاصی وجود خدا را اثبات میکند. ما در این مقاله بر آنیم تا این ادعای کانت را که «عقل نظری نمیتواند وجود خدا اثبات کند» را بررسی و نقد کنیم. مدعای اصلی ما آن است که برخلاف ادعای کانت، خود او در عقل محض، محتاج پذیرش خدای استعلایی است.
فایل رایگان مقاله نقد و بررسي ديدگاه ابنسينا و ملاصدرا درباره چگونگي پيدايش نفس انساني | WORD
ر گزارشی تحلیلی- تطبیقی، دو دیدگاهی را که در دو سوی روحانیت و جسمانیت قرار دارند، بررسی، نقد کند و نکات قوت و ضعف آنها را در حد داشته علمی بیان کند. هرچند این دو فیلسوف بزرگ در بسیاری از مسائل نفس، چون تجرد، ماندگاری و... اتفاقنظر دارند، بهدلیل گستردگی مباحث نفس، موارد اختلاف آنان نیز فراوان است و بنمایههای اصلی اختلاف نیز برخاسته از مبانی فلسفی آنان است. تعریف نفس، بیان چگونگی حدوث آن از منظر هر دو فیلسوف، دلایل پنجگانه ابنسینا بر حدوث نفس و نقدهای دهگانه ملاصدرا از مباحث مقاله است.
فایل رایگان مقاله بررسي و نقد ديدگاه سارتر درباره ماهيت انسان | WORD
تمسک جسته است. مهمترین استدلالهای وی عبارتند از: تعارض اختیار و آزادی کامل انسان با تعیین ماهیت انسانی و بهتعبیری تلازم قبول ماهیت کلی یا جبر، صیرورت دائم انسان و ملازمه آن با نفی ماهیت و استدلال بر عدم وجود خدا برای تصور چنین طرحی.در این مقاله ابتدا هر یک از این استدلالها تبیین و نقد شده و سپس با قطعنظر از این دلایل، به پیامدهای نظریه نفی ماهیت انسان اشاره شده است. در پایان نیز بیان شده که نظریه سارتر در این زمینه، علاوه بر فقدان انسجام درونی، از جهت عقلی نیز مطابق با واقع نمیباشد.
فایل رایگان مقاله بازخواني ديدگاه فخر رازي درباره مشروعيت
اطاعت از اوليالامر | WORD
ه این نظریه با چند اشکال مواجه است. فخر رازی اولیالامر را شورای اهل حل و عقد میداند و بر اطلاقِ اطاعت از ایشان تأکید میورزد. وی عصمت شورای اهل حل و عقد را مبنای مشروعیت اطاعتِ مطلق از آنان برمیشمرد. دیدگاه فخر رازی نیز دارای اشکالهای متعدد و نوعی تناقض است. او که همانند شیعه به عصمت اولیالامر معتقد است، بر دیدگاه شیعه مناقشههایی دارد تا از رهگذر آنها از نظریه خود دفاع کند؛ لیکن این مناقشهها تام نیست و قابل نقد و رفع است.
فایل رایگان مقاله ارتباط اصالت وجود با وحدت وجود در اثبات توحيد واجبالوجود | WORD
متن nx : یکی از مهم ترین مسائلی که طرز تفکر حکما و متکلمان را با دگرگونی بنیادی روبرو ساخته، مسأله اصالت وجود است که در حکمت متعالیه نیز با براهین محکم اثبات شده است.این نوشتار به بررسی اثبات ارتباط اصالت وجود و وحدت وجود میپردازد؛ چراکه اصالت وجود و وحدت وجود ملازم یکدیگرند.پرسش اساسی این است که با اثبات تلازم آنها، آیا توحید واجبالوجود اثبات میشود یا خیر؟ در پاسخ باید گفت یکی از راههای اثبات توحید حقتعالی، اثبات وحدت وجود و اصالت وجود است که در واقع اثبات وحدت همه هستی خواهد بود.
فایل رایگان مقاله مفهومسازي استاد مطهري از ايمان | WORD
یافتهاند. از آنجا که استاد، وحی را متعلق ایمان می شمارند، مفهومسازی ایشان درباره «ایمان» از تصور ایشان از وحی کسب هویت می کند. بهنظر ایشان، وحی هم شامل آگاهی های نظری و عملیِ خطاب به عقل بشر است و هم نوعی ارتباط با دل و روح بشری میباشد. شیوه استاد در دستیابی به این تعریف، از اعتقاد ایشان درباره مشکک بودن ایمان نشأت میگیرد. در نزاع اخذ عمل در تعریف ایمان، ایشان مانند جمهور متکلمان شیعه، معتقد به رابطه مفهومی «ایمان» و «عمل» نیست؛ اما رابطه وجودی و نسبت آنها در عالم خارج را انکار نمیکند.
فایل رایگان مقاله تأملي بررابطه انگلستان با نهضت مشروطه ايران
(بررسي نقش انگلستان در ناکامي مشروطه) | WORD
یون و روشنفکران به موفقیت رسید ایجاد یک نظام سیاسی مبتنی بر دموکراسی پارلمانی در سایه نظام مشروطه سلطنتی و توجه به اصول شرع بود؛ اما در تحقق این هدف ناکام ماند. سؤال این پژوهش که با روش کتابخانهای و رویکرد توصیفی ـ تحلیلی به آن پرداخته شده، این است که آیا دولت انگلستان در ناکامی جنبش مشروطه نقش داشته یا نه؟ یافتههای تحقیق نشان میدهد حمایت اولیه این دولت از جنبش مشروطهخواهی فریبی بیش نبود و تداوم نداشت همچنین برخورد خصمانه روسها با مشروطه، بدون هماهنگی انگلیس امکان موفقیت نمییافت.
فایل رایگان مقاله تهديدات فراروي اسلام سياسي شيعي در فضاي جهاني شدن | WORD
یدات جهانیشدن اسلام سیاسی شیعی پرداخته شود. پژوهش حاضر بر این فرضیه تأکید میکند که با توجه به شاخصه و ویژگیهای جهانیشدن که قبل از هر چیزی بیانگر عالمگیرشدن ارزشهای فرهنگی ـ سیاسی است؛ تهدیداتی در حوزههای فرهنگی ـ هویتی، سیاسی و اقتصادی برای اسلام سیاسی شیعی به همراه خواهد داشت. یافتههای پژوهش مؤید این فرض است که با توجه به تعارض باورهای اسلام سیاسی شیعی با آموزههای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی جهانیشد غرب، تهدیداتی در حوزهای مختلف پدید میآید.
فایل رایگان مقاله تأثير مباني کلامي اماميه بر پيدايش حزبالله لبنان | WORD
الله، تداوم و سیاستهایش داشته است. روش این مقاله تحلیلی ـ تبیینی با رویکرد کلام سیاسی امامیه است. یافتههای تحقیق حاکی از آن است که زیرساختهای انقلاب اسلامی که خاستگاه آنها در مبانی کلامی تشیع نهفته است سبب پیدایش و استقرار حزبالله شده است. ازاینرو میتوان گفت، حزبالله از نظر مبانی کلامی متأثر از انقلاب اسلامی است. آن دسته از مبانی کلامی امامیه که در شکلگیری حزبالله نقش بنیادینی داشتهاند. عبارتند از: توحید در حاکمیت، ربوبیت و تشریع، امامشناسی و ولایت فقیه، مسئله ظهور و... .
فایل رایگان مقاله مؤلفههاي انقلابيگري، انقلابيبودن و انقلابيماندن در انديشه سياسي مقام معظم رهبري | WORD
ال تحقیق، درا ندیشه سیاسی رهبر معظم انقلاب پنج مؤلفه عمده برای انقلابیگری، انقلابیبودن وانقلابی ماندن وجود دارد که عبارتند از: پایبندی به مبانی و ارزشهای اساسی انقلاب اسلامی، هدفگیری مستمر آرمانها و همت بلند برای رسیدن به آنها، پایبندی به استقلال همهجانبه کشور، حساسیت در برابر دشمن و تبعیت نکردن از او و تقوای دینی و سیاسی؛ بنابراین با توجه به مولفههای مذکور مهمترین تهدید، چالش و آسیب انقلاب اسلامی در بعد از پیروزی انقلاب، انقلابزدایی انقلابیون در شاخصههای مذکور میباشد.
فایل رایگان مقاله شيخ فضلالله نوري در تاريخنگاري غربگرايان و غربيان با نگاهي به شخصيت ايشان | WORD
مدتاً به نوع ادبیات تاریخنگاری غربیها و جریان همسو با غرب به شیخ فضلالله و شیوه مبارزات ایشان در جنبش مشروطه میپردازد. یافتههای تحقیق نمایانگر آن است که هجمههای اینگونه از مورخین نسبت به شیخ فضلالله با اتهام به رشوهگیری، محافظهکاری و استبدادخواهی به دنبال نفی رهبری ایشان در مبارزه با جریان استعمار در تاریخ است. نوشتار حاضر بر آن است تا با روش توصیفی و تحلیلی، بر پایه نگاهی بر منابع نوشتهشده بهوسیله این جریان تاریخنگار، به بررسی شخصیت شیخ فضلالله در آثار آنها بپردازد.
فایل رایگان مقاله ساختِ اسلامي نهاد دولت در نظام اسلامي:
تحليلي آسيبشناسانه از دولتسازي اسلامي در الگوي مردمسالاري ديني | WORD
امنهای به این نتیجه دست یافتهایم که ناتمامماندن مراحل ساخت درونی قدرت در نظام سیاسی کشور، خاستگاه آسیبهای متعدد اجتماعی جامعه ایران بوده است؛ این نقص نیز بهنوبه خود در عدم کفایت ملاکهای اسلامیت در پنج عنصر: «منش و روش دولتمردان»، «ساختارها، نهادها و بنیانها»، «نظامات»، «نرمافزارها» و «الگوها» ریشه دارد. تأمین شاخصهای اسلامیت در عناصر مذکور موجب ساخت اسلامی دولت در نظام مردمسالاری دینی شده و کارآمدی نظام سیاسی اقتصادی اسلام در اداره جامعه را بیشازپیش هویدا خواهد ساخت.