فایل رایگان مقاله مقايسه نگرش دانش آموزان مقطع راهنمايي شبانه روزي تلفيقي و عادي نسبت به دانش آموزان ناشنوا و يکپارچه سازي آموزشي آنان (16تا 25-2-104-1389)
لینک مرتبط » فایل رایگان مقاله مقايسه نگرش دانش آموزان مقطع راهنمايي شبانه روزي تلفيقي و عادي نسبت به دانش آموزان ناشنوا و يکپارچه سازي آموزشي آنان (16تا 25-2-104-1389)
فایل رایگان مقاله نقد و بررسي تقرير علامه طباطبايي از برهان صديقين | WORD
ای اثبات خداوند استفاده نشده، بلکه از خود هستی و وجود، بر وجود خداوند استدلال شده است. در تقریری که «صدرالمتألهین» از برهان صدیقین ارائه داده، از چندین مقدمه فلسفی استفاده کرده است، ولی در تقریر مرحوم «علامه طباطبایی» از آن برهان، هیچ نوع مقدمه فلسفیای به کار نرفته است. به عبارت دیگر، هنگامی که فیلسوف الهی وارد بحث اثبات خدا میشود، میتواند بدون گذراندن هیچ مسئله فلسفی، واجب بالذات را اثبات کند. هدف این مقاله، نقد و تحلیل تقریر مرحوم علامه طباطبایی از برهان صدیقین و ارائه تقریری نوین از آن برهان است.
فایل رایگان مقاله غايتنگري اخلاقي و مسئوليت اجتماعي
(بررسي دو روايت تکساحتي و دوساحتي از فلسفه اخلاق غايتنگر) | WORD
را بازسازی کند. روایت نخست با تأکید بر هویت جماعتی و اولویتیابی تعهد به خیر جماعتها، مسئولیت اجتماعی را به شکلی تاریخمند و غیرانتخابی، در چارچوب تبعیتپذیری و عمل متعهدانه به الگوهای رفتاری جامعه معنا کند و روایت دوم، از یک سو در ساحت طبیعتگرا با الگوی مسئولیت اجتماعی در روایت نخست تفاوت بارزی ندارد و از دیگر سو، در ساحت فطرتگرا، با تأکید بر ذاتگروی و شمولپذیری، مسئولیت اجتماعی را به شکلی غیرتاریخمند و انتخابی، در چارچوب انطباقپذیری الگوهای رفتاری جامعه با غایات و مطلوبیتهای ذاتی نماید.
فایل رایگان مقاله امامت در مقايسه دو رويکرد کلامي و فلسفي | WORD
سی و ذهنی آنها بوده است. نزد فلاسفه اسلامی از آن جهت محل توجه بوده که امام×، هدایتکننده جامعه فاضله بهسوی کمالات و سعادت بوده و از آن جهت مورد توجه اساسی متکلمان واقع شده که امام× با پذیرش ریاست دینی و دنیایی جامعه، پس از رسول خدا| حافظ هویت دینی میشد. در مقاله حاضر، این مسئله از جهت روشی که متکلمان و فلاسفه در بررسی امامت به کار میگیرند و از حیث ماهیت و نقش و هدفی که برای امامت و وجود امام قائلاند، بررسی شده و ضمن اعتقاد نویسنده به وجود موارد افتراق و اشتراک، این موارد به اجمال مورد بحث واقع شدهاند.
فایل رایگان مقاله عصمت فعلي انبياي الهي در کتب اديان بزرگ الهي | WORD
شی کلیدی و ویژه در مطالعات و سازماندهی معارف ادیان الهی دارد، موضوع «عصمت فعلی انبیای الهی» است. این موضوع در کتب ادیان به یک نحو بیان نشده است. بنابراین، با توجه به نقش کلیدی و زیربنایی این مقوله در مهندسی عقاید دینی، این تحقیق در دو بخش تهیه شده است: در بخش اول به ارائه توصیفی این مفهوم در کتب معتبر شریعت «زردشتیان»، «یهودیت» (تورات کتبی و تلمود)، «مسیحیت» (کتاب مقدس) و «اسلام» (قرآن مجید) پرداخته و در بخش دوم به نقد و بررسی و مقایسه آن میپردازد و در نهایت زمینه لازم را در جهت تصحیح و داوری فراهم میآورد.
فایل رایگان مقاله بررسي ديدگاههاي تفسيري عرفاني درباره علم امام | WORD
وهم، عقل و قلب. این ابزارها در امام به کمال خود میرسند و به این دلیل، امام به کاملترین نحو به مصادر علم دست مییابد. این مصادر عبارتند از: عقل اول، لوح محفوظ، عرش، کرسی، وحی، علوم انبیا قبل و صحیفههایی که به هر یک اختصاص دارند. امام از طریق این مصادر به حقایق تمامی علوم دست مییابد. برای نمونه، امام شاهد اعمال بندگان است و به کتبی که جزئیات حوادث خلقت را ضبط میکند، آگاه است و به تأویل قرآن، حقایق اسما و حقیقت فرشتگان علم دارد. امام در نهایت، از سدره المنتهی عبور میکند و به مقام «فناء فی الذات» میرسد.
فایل رایگان مقاله اهميت التفات به وجود در معناداري زندگي | WORD
فه صدرا و هیدگر، به این دو گرایش غالب نظر شده است تا مشخص شود بیالتفاتی به وجود در حوزه نظریهپردازی معناداری، در یک تجربه بیش از یکصد ساله چه پیامدهایی داشته است و با تبیین ضرورت التفات به وجود به حکم تجربه، راه برای تأمل در حکمت متعالیه صدرا و اندیشههای هیدگر در این زمینه هموارتر گردد. دغدغه این دو فیلسوف دقیقاً همان چیزی است که نظریههای طبیعتگرا از آن غفلت کردهاند؛ یعنی التفات هستی، نسبت انسان با آن، امکانات وجودی انسان بر مبنای التفات به هستی و رابطه فعلیت امکانات انسانی با معناداری زندگی او.
فایل رایگان مقاله بازشناسي مفهوم خدا در عقلانيت نظري کانت | WORD
گذارد و معرفت را حاصل اطلاق مقولات بر پدیدارها میداند. کانت با انضباط عقل به این نتیجه میرسد که عقل نمیتوانددر برخی از حوزهها دخالت کند. یکی از این موارد، مسأله وجود خداست. او بر این باور است که عقل انسانی نمیتواند وجود خدا را اثبات کند؛ البته او در حوزه عقل عملی از طریق خاصی وجود خدا را اثبات میکند. ما در این مقاله بر آنیم تا این ادعای کانت را که «عقل نظری نمیتواند وجود خدا اثبات کند» را بررسی و نقد کنیم. مدعای اصلی ما آن است که برخلاف ادعای کانت، خود او در عقل محض، محتاج پذیرش خدای استعلایی است.
فایل رایگان مقاله نقد و بررسي ديدگاه ابنسينا و ملاصدرا درباره چگونگي پيدايش نفس انساني | WORD
کوشیده است در گزارشی تحلیلی- تطبیقی، دو دیدگاهی را که در دو سوی روحانیت و جسمانیت قرار دارند، بررسی، نقد کند و نکات قوت و ضعف آنها را در حد داشته علمی بیان کند. هرچند این دو فیلسوف بزرگ در بسیاری از مسائل نفس، چون تجرد، ماندگاری و... اتفاقنظر دارند، بهدلیل گستردگی مباحث نفس، موارد اختلاف آنان نیز فراوان است و بنمایههای اصلی اختلاف نیز برخاسته از مبانی فلسفی آنان است. تعریف نفس، بیان چگونگی حدوث آن از منظر هر دو فیلسوف، دلایل پنجگانه ابنسینا بر حدوث نفس و نقدهای دهگانه ملاصدرا از مباحث مقاله است.
فایل رایگان مقاله بررسي و نقد ديدگاه سارتر درباره ماهيت انسان | WORD
دلایل متعددی تمسک جسته است. مهمترین استدلالهای وی عبارتند از: تعارض اختیار و آزادی کامل انسان با تعیین ماهیت انسانی و بهتعبیری تلازم قبول ماهیت کلی یا جبر، صیرورت دائم انسان و ملازمه آن با نفی ماهیت و استدلال بر عدم وجود خدا برای تصور چنین طرحی.در این مقاله ابتدا هر یک از این استدلالها تبیین و نقد شده و سپس با قطعنظر از این دلایل، به پیامدهای نظریه نفی ماهیت انسان اشاره شده است. در پایان نیز بیان شده که نظریه سارتر در این زمینه، علاوه بر فقدان انسجام درونی، از جهت عقلی نیز مطابق با واقع نمیباشد.
فایل رایگان مقاله بازخواني ديدگاه فخر رازي درباره مشروعيت
اطاعت از اوليالامر | WORD
ظ میکنند که این نظریه با چند اشکال مواجه است. فخر رازی اولیالامر را شورای اهل حل و عقد میداند و بر اطلاقِ اطاعت از ایشان تأکید میورزد. وی عصمت شورای اهل حل و عقد را مبنای مشروعیت اطاعتِ مطلق از آنان برمیشمرد. دیدگاه فخر رازی نیز دارای اشکالهای متعدد و نوعی تناقض است. او که همانند شیعه به عصمت اولیالامر معتقد است، بر دیدگاه شیعه مناقشههایی دارد تا از رهگذر آنها از نظریه خود دفاع کند؛ لیکن این مناقشهها تام نیست و قابل نقد و رفع است.
فایل رایگان مقاله ارتباط اصالت وجود با وحدت وجود در اثبات توحيد واجبالوجود | WORD
دارد
بخشی از متن nx : یکی از مهم ترین مسائلی که طرز تفکر حکما و متکلمان را با دگرگونی بنیادی روبرو ساخته، مسأله اصالت وجود است که در حکمت متعالیه نیز با براهین محکم اثبات شده است.این نوشتار به بررسی اثبات ارتباط اصالت وجود و وحدت وجود میپردازد؛ چراکه اصالت وجود و وحدت وجود ملازم یکدیگرند.پرسش اساسی این است که با اثبات تلازم آنها، آیا توحید واجبالوجود اثبات میشود یا خیر؟ در پاسخ باید گفت یکی از راههای اثبات توحید حقتعالی، اثبات وحدت وجود و اصالت وجود است که در واقع اثبات وحدت همه هستی خواهد بود.
فایل رایگان مقاله مفهومسازي استاد مطهري از ايمان | WORD
امعنگر دست یافتهاند. از آنجا که استاد، وحی را متعلق ایمان می شمارند، مفهومسازی ایشان درباره «ایمان» از تصور ایشان از وحی کسب هویت می کند. بهنظر ایشان، وحی هم شامل آگاهی های نظری و عملیِ خطاب به عقل بشر است و هم نوعی ارتباط با دل و روح بشری میباشد. شیوه استاد در دستیابی به این تعریف، از اعتقاد ایشان درباره مشکک بودن ایمان نشأت میگیرد. در نزاع اخذ عمل در تعریف ایمان، ایشان مانند جمهور متکلمان شیعه، معتقد به رابطه مفهومی «ایمان» و «عمل» نیست؛ اما رابطه وجودی و نسبت آنها در عالم خارج را انکار نمیکند.
فایل رایگان مقاله تأملي بررابطه انگلستان با نهضت مشروطه ايران
(بررسي نقش انگلستان در ناکامي مشروطه) | WORD
ه همچون روحانیون و روشنفکران به موفقیت رسید ایجاد یک نظام سیاسی مبتنی بر دموکراسی پارلمانی در سایه نظام مشروطه سلطنتی و توجه به اصول شرع بود؛ اما در تحقق این هدف ناکام ماند. سؤال این پژوهش که با روش کتابخانهای و رویکرد توصیفی ـ تحلیلی به آن پرداخته شده، این است که آیا دولت انگلستان در ناکامی جنبش مشروطه نقش داشته یا نه؟ یافتههای تحقیق نشان میدهد حمایت اولیه این دولت از جنبش مشروطهخواهی فریبی بیش نبود و تداوم نداشت همچنین برخورد خصمانه روسها با مشروطه، بدون هماهنگی انگلیس امکان موفقیت نمییافت.
فایل رایگان مقاله تهديدات فراروي اسلام سياسي شيعي در فضاي جهاني شدن | WORD
سش درباره تهدیدات جهانیشدن اسلام سیاسی شیعی پرداخته شود. پژوهش حاضر بر این فرضیه تأکید میکند که با توجه به شاخصه و ویژگیهای جهانیشدن که قبل از هر چیزی بیانگر عالمگیرشدن ارزشهای فرهنگی ـ سیاسی است؛ تهدیداتی در حوزههای فرهنگی ـ هویتی، سیاسی و اقتصادی برای اسلام سیاسی شیعی به همراه خواهد داشت. یافتههای پژوهش مؤید این فرض است که با توجه به تعارض باورهای اسلام سیاسی شیعی با آموزههای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی جهانیشد غرب، تهدیداتی در حوزهای مختلف پدید میآید.
فایل رایگان مقاله تأثير مباني کلامي اماميه بر پيدايش حزبالله لبنان | WORD
بر پیدایش حزبالله، تداوم و سیاستهایش داشته است. روش این مقاله تحلیلی ـ تبیینی با رویکرد کلام سیاسی امامیه است. یافتههای تحقیق حاکی از آن است که زیرساختهای انقلاب اسلامی که خاستگاه آنها در مبانی کلامی تشیع نهفته است سبب پیدایش و استقرار حزبالله شده است. ازاینرو میتوان گفت، حزبالله از نظر مبانی کلامی متأثر از انقلاب اسلامی است. آن دسته از مبانی کلامی امامیه که در شکلگیری حزبالله نقش بنیادینی داشتهاند. عبارتند از: توحید در حاکمیت، ربوبیت و تشریع، امامشناسی و ولایت فقیه، مسئله ظهور و... .
فایل رایگان مقاله مؤلفههاي انقلابيگري، انقلابيبودن و انقلابيماندن در انديشه سياسي مقام معظم رهبري | WORD
با توجه به سؤال تحقیق، درا ندیشه سیاسی رهبر معظم انقلاب پنج مؤلفه عمده برای انقلابیگری، انقلابیبودن وانقلابی ماندن وجود دارد که عبارتند از: پایبندی به مبانی و ارزشهای اساسی انقلاب اسلامی، هدفگیری مستمر آرمانها و همت بلند برای رسیدن به آنها، پایبندی به استقلال همهجانبه کشور، حساسیت در برابر دشمن و تبعیت نکردن از او و تقوای دینی و سیاسی؛ بنابراین با توجه به مولفههای مذکور مهمترین تهدید، چالش و آسیب انقلاب اسلامی در بعد از پیروزی انقلاب، انقلابزدایی انقلابیون در شاخصههای مذکور میباشد.
فایل رایگان مقاله شيخ فضلالله نوري در تاريخنگاري غربگرايان و غربيان با نگاهي به شخصيت ايشان | WORD
پژوهش حاضر، عمدتاً به نوع ادبیات تاریخنگاری غربیها و جریان همسو با غرب به شیخ فضلالله و شیوه مبارزات ایشان در جنبش مشروطه میپردازد. یافتههای تحقیق نمایانگر آن است که هجمههای اینگونه از مورخین نسبت به شیخ فضلالله با اتهام به رشوهگیری، محافظهکاری و استبدادخواهی به دنبال نفی رهبری ایشان در مبارزه با جریان استعمار در تاریخ است. نوشتار حاضر بر آن است تا با روش توصیفی و تحلیلی، بر پایه نگاهی بر منابع نوشتهشده بهوسیله این جریان تاریخنگار، به بررسی شخصیت شیخ فضلالله در آثار آنها بپردازد.
فایل رایگان مقاله ساختِ اسلامي نهاد دولت در نظام اسلامي:
تحليلي آسيبشناسانه از دولتسازي اسلامي در الگوي مردمسالاري ديني | WORD
دی آیتالله خامنهای به این نتیجه دست یافتهایم که ناتمامماندن مراحل ساخت درونی قدرت در نظام سیاسی کشور، خاستگاه آسیبهای متعدد اجتماعی جامعه ایران بوده است؛ این نقص نیز بهنوبه خود در عدم کفایت ملاکهای اسلامیت در پنج عنصر: «منش و روش دولتمردان»، «ساختارها، نهادها و بنیانها»، «نظامات»، «نرمافزارها» و «الگوها» ریشه دارد. تأمین شاخصهای اسلامیت در عناصر مذکور موجب ساخت اسلامی دولت در نظام مردمسالاری دینی شده و کارآمدی نظام سیاسی اقتصادی اسلام در اداره جامعه را بیشازپیش هویدا خواهد ساخت.
فایل رایگان مقاله تبيين چارچوبي براي برندسازي جمهوري اسلامي ايران | WORD
ه باشد؟ نمونه آماری پژوهش، 54 نفر از خبرگان آَشنا با موضوع برندسازی ملت است. روش گردآوری اطلاعات در مرحله مطالعه مبانی و پیشینه، مطالعه کتابخانهای و در مرحله پیمایش مصاحبه عمیق است. برای تجزیه و تحلیل و مفهومسازی، اطلاعات گردآوری شده از روش تحلیل محتوای مقولهای با رویکرد قیاسی استفاده شد. طبق نتایج، «مزیت رقابتی ایران» و «ارتقاء تصویر ملت ایران»، توجه به «اصول و تکنیکهای برندسازی» و ضرورت «کنترل و نظارت پیوسته» برنامه برندسازی ملت ایران مواردی هستند که در برندسازی ایران باید مورد توجه قرار گیرند.
فایل رایگان مقاله الگوي نشاط انقلابي بر مبناي طرح تجربي تدريس درس «انقلاب اسلامي و ريشه هاي آن» در دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالي | WORD
م سیاسی، به بدنه حاکمیت نیز منتقل میشود؛ این مقاله به این سئوال پاسخ میدهد که مدل نشاط انقلابی در بستر محیط دانشگاهی و با مخاطبان دانشجو چگونه محقق خواهد شد؟ بیان میشود که جهت بالابردن سطح نشاط انقلابی و حفظ انقلابیگری در میان جوانان، هشت مرحله «اشتراک عقیده»، «اعتقاد»، «التزام»، «مردمداری»، «همبستگی»، «برنامهریزی»، «حصول نتیجه مطلوب» و «جمهوری اسلامی» مفروض شده که در این مقاله برمبنای یک طرح تجربی، رابطه میان اقناع تبلیغی درس انقلاب اسلامی و ریشههای آن با مدل نشاط انقلابی بررسی میشود.
فایل رایگان مقاله بازتاب گفتمان انقلاب اسلامي در آمريکاي جنوبي | WORD
؟ با مراجعه به مکتوبات، مصاحبهها و اخبار منتشرشده، شواهد متنوعی بر تأثیر گفتمان انقلاب اسلامی در سطوح مختلف در منطقه آمریکای جنوبی دیده میشود. ونزوئلا به عنوان کشوری که متأثر از این گفتمان بوده، مورد مطالعه قرار گرفت. یافتهها بیانگر این است که انقلاب اسلامی با مفصلبندی جدید مفاهیم و نشانهها، ضمن تغییر صفبندیهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در منطقه، رویکرد نوینی را در زیست انسانی گشوده است که نتیجه آن خودباوری، اعتمادبهنفس و استکبارستیزی در برابر زیادهخواهی گفتمانهای معاصر هژمون بوده است.
فایل رایگان مقاله «صدور انقلاب» و اصل عدم مداخله در حقوق بينالملل | WORD
ـ تبیینی اَشکال صدور انقلاب را در قالب پنج قرائت الگوئی ـ توسعهای، سیاسی ـ استراتژیک، فرهنگی ـ تبلیغی، نظامی ـ تسلیحاتی و جهادی، سازماندهی نموده است. سه قرائت نخست را از اساس غیرمتعارض با اصل عدممداخله دانسته و قرائت نظامی ـ تسیلحاتی را در چارچوب تحول در مفهوم حاکمیت و گسترش حقوق مداخله بشردوستانه توجیه مینماید. در نهایت بر این باور است که قرائت متخذ از امام خمینی، رویکرد الگوسازی معنوی ـ فرهنگی است که واجد مقبولیت عام حقوقی است.
فایل رایگان مقاله تأثير بحران سوريه بر امنيت ملي جمهوري اسلامي ايران | WORD
فرضیه این پژوهش با استفاده از روش توصیفی ـ تحلیلی و از منظر رئالیسم تدافعی، این است که نقشآفرینی ایران در بحران سوریه و شکست داعش موجب حفظ موقعیت راهبردی و افزایش نفوذ منطقهای، مقابله با گروههای شبه دولتی مخالف ایران در منطقه، حفظ محور مقاومت و شکلگیری الگوی همکاری بین ایران و روسیه شده که امنیت و نفوذ ایران را در منطقه افزایش داده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که ایران سعی دارد با نفوذ بیشتر در منطقه و بهرهگیری از سیاست اتحاد با روسیه، نخست امنیت ملی خویش و پس از آن، منافع ملی خود را تأمین نماید.
فایل رایگان مقاله صورتبندي تأثير مناقشات کلام سياسي بر رقابتهاي سياسي
با تأکيد بر دوره تثبيت نظام جمهوري اسلامي ايران (سالهاي 1368 ـ 1360) | WORD
ر رقابتهای سیاسی بهرهبرداری شده است. ضمن بررسی مناقشات کلامی ـ سیاسی اسلام و عدالت اجتماعی، اسلام و کارآمدی، مشروعیت حکومت و حاکمیت مردم در اسلام و آزادی در اسلام، به نظر میرسد که مناقشه اسلام و عدالت اجتماعی، اساسیترین مناقشه تأثیرگذار بر این دوره است. در این دوره دستگاه فکری چپ مذهبی و راست مذهبی از دل اسلامگرایان حاکمیت بیرون آمدند. لیبرالهای اسلامی نیز دستگاه فکری فعال در خارج از حاکمیت است. تأثیر مناقشات بر رقابتها نیز به صورت مستقیم و غیرمستقیم و هر کدام به شکل حداکثری و حداقلی بوده است.
فایل رایگان مقاله کشف غرض سوره «ص» با تأکيد بر تفسير الميزان | WORD
ص» را با جستاری در تفاسیر متعدد شیعه و سنّی ازجمله تفسیر المیزان، مورد تأمل و بررسی قرار داده است. نتیجه حاصل از بررسی ساختاری سوره «ص» نشاندهنده آن است که غرض کانونی سوره «ص» ناظر به آموزش و تربیت و تمرکزدادن شخص پیامبر اسلام| و بهتبع مبلغان دینی به وظایف گوناگون ایشان در أمر هدایت و إنذار مشرکان در مسائل مبدأ، معاد و نبوت است و به این وظایف در ضمن موارد متعدد تذکر داده شده است. تمجید از برخی انبیاء و زدودن اتهامهای سنگین و جلوگیری از تخریب وجهه ایشان نیز، بهعنوان هدف فرعی دیگر نیز مورد توجه بوده است.
فایل رایگان مقاله ديدگاه تفسيري صدرالمتألّهين درباره «صراط»
و «صراط مستقيم» در قرآن کريم | WORD
غرض نزول قرآن و إرسال پیامبران خواهد بود. ملاصدرا با تفسیری حکمی از صراط و چیستی آن در آیات قرآن، أفق جدیدی را برای أذهان باز مینماید؛ نظر ایشان افزون بر دو کتاب تفسیر القرآن الکریم و أسرار الآیات و أنوار البیّنات در کتابهای دیگرش نیز نمود یافته است، این تحقیق به مبناسازی ایشان برای تفسیر حقیقت صراط پرداخته و سپس به بررسی آیاتی که ایشان در فهم این مهم در آنها دارای تحلیل و تفسیر بودهاند، پرداخته و در نهایت با جمعبندی مطالب تفسیری، تعریفی از صراط و صراط مستقیم ارائه میدهد که لازمه ذاتی آن وحدت است.
فایل رایگان مقاله بررسي نظريه دشتکي در حدوث انسان با تأکيد بر آيه «هَلْ أَتَي...» | WORD
ی و أبدی میداند. این مقاله با بررسی آراء برخی مفسران درباره دلالت آیه یادشده و نیز واکاوی أدله دشتکی و إبنعربی در خصوص معنای آیه است. بررسی إجمالی آیه مورد بحث، نظر تفسیری مفسران و برداشت دشتکی، در إبتدای أمر حدوث انسان إستنباط میشود اما دقت بیشتر در معنای آیه و أدله مفسران، باعث ایجاد تردید در نظریه حدوث میگردد. بر این بنیاد، مراد از حدوث، حدوث زمانی است؛ یعنی انسان موجودی حادث به حدوث ذاتی و قدیم به قدیم زمانی است. همچنین مراد از انسان، حقیقت انسان؛ یعنی نفس ناطقه و ماده أولیه او و نه صورت او است.
فایل رایگان مقاله بررسي آراء مفسران أهلسنت و نوسلفيه درباره مفهوم حکم
در آيه «وَ مَنْ لَمْ يَحْکُمْ بِما أَنْزَلَ اللَّهُ» | WORD
هوم فقهی آن حمل نمودهاند. باید تصریح نمود غالب مفسران أهلسنت با نظرداشت به روایتهای پرشمار تفسیری ذیل آیه؛ أعم از آراء صحابه و روایات أسبابنزول، از إرائه تفاسیر واجد رویکرد تکفیری اجتناب نمودهاند، اما نوسلفیان با کنار نهادن تفاسیر سهگانه و مقبول أهلسنت در تفسیر مفهوم حکم بغیر ما أنزل الله، تأکید خاص بر برخی مصادیق مفهوم حکم، تطبیق مبانی کلامی مشابه تفکر خوارج و إتکاء به برخی آراء أعاظم سلفیه معتقد به تفسیری رادیکال از این مفهوم شدهاند که البته ریشهای در آراء و منابع تفسیری أهلسنت ندارد.
فایل رایگان مقاله بررسي ديدگاه مفسران فريقين در تفسير آيه «إِنَّکَ لا تُسْمِعُ الْمَوْتي»
با تکيه بر پاسخگويي به شبهات | WORD
رند و هدایت نمیشوند و این آیه دلالتی بر نفی سماع أموات ندارد. این تفسیر، جواب مناسب و کامل بر شبهاتی است که سلفیان وهابی بر این آیه و بر روایت مشهور به روایت بدر ـ که از مهمترین أدله روایی در إثبات سماع موتی است ـ وارد میکنند. همچنین پاسخ و ردّ تأویل عایشه از روایت بدر است؛ تأویلی که بر أساس برداشت ظاهری وی از همین آیه بوده و از مهمترین إستناد مخالفان سماع است. بنابراین مخالفان سماع، دلیلی از قرآن و سنت در إثبات ادعای خود ندارند؛ حال آنکه برخی از آیات همچنین روایات فراوان، سماع موتی را إثبات میکنند.
فایل رایگان مقاله پاسخ به شبهه آلوسي بر امامت امامان^
براساس نقش «اِنّما» در آيه ولايت | WORD
د که به گمان نگارنده پاسخهای ارائهشده روشمند نبوده است. آخرین پاسخ مکتوب به شبهه آلوسی از زاویه «لُبّیبودن مفهوم مخالف آیه ولایت و عدم قابلیت تخصیص»، «مسلّم پنداشتن أمور غیر مسلّم» و ... دارای نقص و چالش است. با کوششی که انجام شد، مشخص گردید پاسخ شبهه مذکور در گرو توجه به نقش «إنَّما» در آیه مذکور است. گفتنی است شبهه آلوسی و پاسخ إرائهشده بر دلالت «إنَّما» بر حصر حقیقی مبتنی است در صورتی که دقت در کاربردهای «إِنَّما» گویای حصر اضافی است. درنتیجه منطوق و مفهوم آیه با نفی إمامت إمامان^ هیچ ارتباطی ندارد.