فایل رایگان مقاله مداخله زودهنگام براي کودکان آسيب ديده شنوايي: رويکردهاي رايج برنامه ريزي خانواده محور (31تا 46-5-103-1389)
لینک مرتبط » فایل رایگان مقاله مداخله زودهنگام براي کودکان آسيب ديده شنوايي: رويکردهاي رايج برنامه ريزي خانواده محور (31تا 46-5-103-1389)
فایل رایگان مقاله بررسي و نقد ديدگاه سارتر درباره ماهيت انسان | WORD
عیین ماهیت انسانی و بهتعبیری تلازم قبول ماهیت کلی یا جبر، صیرورت دائم انسان و ملازمه آن با نفی ماهیت و استدلال بر عدم وجود خدا برای تصور چنین طرحی.در این مقاله ابتدا هر یک از این استدلالها تبیین و نقد شده و سپس با قطعنظر از این دلایل، به پیامدهای نظریه نفی ماهیت انسان اشاره شده است. در پایان نیز بیان شده که نظریه سارتر در این زمینه، علاوه بر فقدان انسجام درونی، از جهت عقلی نیز مطابق با واقع نمیباشد.
فایل رایگان مقاله بازخواني ديدگاه فخر رازي درباره مشروعيت
اطاعت از اوليالامر | WORD
و عقد میداند و بر اطلاقِ اطاعت از ایشان تأکید میورزد. وی عصمت شورای اهل حل و عقد را مبنای مشروعیت اطاعتِ مطلق از آنان برمیشمرد. دیدگاه فخر رازی نیز دارای اشکالهای متعدد و نوعی تناقض است. او که همانند شیعه به عصمت اولیالامر معتقد است، بر دیدگاه شیعه مناقشههایی دارد تا از رهگذر آنها از نظریه خود دفاع کند؛ لیکن این مناقشهها تام نیست و قابل نقد و رفع است.
فایل رایگان مقاله ارتباط اصالت وجود با وحدت وجود در اثبات توحيد واجبالوجود | WORD
، مسأله اصالت وجود است که در حکمت متعالیه نیز با براهین محکم اثبات شده است.این نوشتار به بررسی اثبات ارتباط اصالت وجود و وحدت وجود میپردازد؛ چراکه اصالت وجود و وحدت وجود ملازم یکدیگرند.پرسش اساسی این است که با اثبات تلازم آنها، آیا توحید واجبالوجود اثبات میشود یا خیر؟ در پاسخ باید گفت یکی از راههای اثبات توحید حقتعالی، اثبات وحدت وجود و اصالت وجود است که در واقع اثبات وحدت همه هستی خواهد بود.
فایل رایگان مقاله مفهومسازي استاد مطهري از ايمان | WORD
ان» از تصور ایشان از وحی کسب هویت می کند. بهنظر ایشان، وحی هم شامل آگاهی های نظری و عملیِ خطاب به عقل بشر است و هم نوعی ارتباط با دل و روح بشری میباشد. شیوه استاد در دستیابی به این تعریف، از اعتقاد ایشان درباره مشکک بودن ایمان نشأت میگیرد. در نزاع اخذ عمل در تعریف ایمان، ایشان مانند جمهور متکلمان شیعه، معتقد به رابطه مفهومی «ایمان» و «عمل» نیست؛ اما رابطه وجودی و نسبت آنها در عالم خارج را انکار نمیکند.
فایل رایگان مقاله تأملي بررابطه انگلستان با نهضت مشروطه ايران
(بررسي نقش انگلستان در ناکامي مشروطه) | WORD
ام مشروطه سلطنتی و توجه به اصول شرع بود؛ اما در تحقق این هدف ناکام ماند. سؤال این پژوهش که با روش کتابخانهای و رویکرد توصیفی ـ تحلیلی به آن پرداخته شده، این است که آیا دولت انگلستان در ناکامی جنبش مشروطه نقش داشته یا نه؟ یافتههای تحقیق نشان میدهد حمایت اولیه این دولت از جنبش مشروطهخواهی فریبی بیش نبود و تداوم نداشت همچنین برخورد خصمانه روسها با مشروطه، بدون هماهنگی انگلیس امکان موفقیت نمییافت.
فایل رایگان مقاله تهديدات فراروي اسلام سياسي شيعي در فضاي جهاني شدن | WORD
توجه به شاخصه و ویژگیهای جهانیشدن که قبل از هر چیزی بیانگر عالمگیرشدن ارزشهای فرهنگی ـ سیاسی است؛ تهدیداتی در حوزههای فرهنگی ـ هویتی، سیاسی و اقتصادی برای اسلام سیاسی شیعی به همراه خواهد داشت. یافتههای پژوهش مؤید این فرض است که با توجه به تعارض باورهای اسلام سیاسی شیعی با آموزههای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی جهانیشد غرب، تهدیداتی در حوزهای مختلف پدید میآید.
فایل رایگان مقاله تأثير مباني کلامي اماميه بر پيدايش حزبالله لبنان | WORD
سی امامیه است. یافتههای تحقیق حاکی از آن است که زیرساختهای انقلاب اسلامی که خاستگاه آنها در مبانی کلامی تشیع نهفته است سبب پیدایش و استقرار حزبالله شده است. ازاینرو میتوان گفت، حزبالله از نظر مبانی کلامی متأثر از انقلاب اسلامی است. آن دسته از مبانی کلامی امامیه که در شکلگیری حزبالله نقش بنیادینی داشتهاند. عبارتند از: توحید در حاکمیت، ربوبیت و تشریع، امامشناسی و ولایت فقیه، مسئله ظهور و... .
فایل رایگان مقاله مؤلفههاي انقلابيگري، انقلابيبودن و انقلابيماندن در انديشه سياسي مقام معظم رهبري | WORD
ودن وانقلابی ماندن وجود دارد که عبارتند از: پایبندی به مبانی و ارزشهای اساسی انقلاب اسلامی، هدفگیری مستمر آرمانها و همت بلند برای رسیدن به آنها، پایبندی به استقلال همهجانبه کشور، حساسیت در برابر دشمن و تبعیت نکردن از او و تقوای دینی و سیاسی؛ بنابراین با توجه به مولفههای مذکور مهمترین تهدید، چالش و آسیب انقلاب اسلامی در بعد از پیروزی انقلاب، انقلابزدایی انقلابیون در شاخصههای مذکور میباشد.
فایل رایگان مقاله شيخ فضلالله نوري در تاريخنگاري غربگرايان و غربيان با نگاهي به شخصيت ايشان | WORD
رزات ایشان در جنبش مشروطه میپردازد. یافتههای تحقیق نمایانگر آن است که هجمههای اینگونه از مورخین نسبت به شیخ فضلالله با اتهام به رشوهگیری، محافظهکاری و استبدادخواهی به دنبال نفی رهبری ایشان در مبارزه با جریان استعمار در تاریخ است. نوشتار حاضر بر آن است تا با روش توصیفی و تحلیلی، بر پایه نگاهی بر منابع نوشتهشده بهوسیله این جریان تاریخنگار، به بررسی شخصیت شیخ فضلالله در آثار آنها بپردازد.
فایل رایگان مقاله ساختِ اسلامي نهاد دولت در نظام اسلامي:
تحليلي آسيبشناسانه از دولتسازي اسلامي در الگوي مردمسالاري ديني | WORD
ی کشور، خاستگاه آسیبهای متعدد اجتماعی جامعه ایران بوده است؛ این نقص نیز بهنوبه خود در عدم کفایت ملاکهای اسلامیت در پنج عنصر: «منش و روش دولتمردان»، «ساختارها، نهادها و بنیانها»، «نظامات»، «نرمافزارها» و «الگوها» ریشه دارد. تأمین شاخصهای اسلامیت در عناصر مذکور موجب ساخت اسلامی دولت در نظام مردمسالاری دینی شده و کارآمدی نظام سیاسی اقتصادی اسلام در اداره جامعه را بیشازپیش هویدا خواهد ساخت.
فایل رایگان مقاله تبيين چارچوبي براي برندسازي جمهوري اسلامي ايران | WORD
له مطالعه مبانی و پیشینه، مطالعه کتابخانهای و در مرحله پیمایش مصاحبه عمیق است. برای تجزیه و تحلیل و مفهومسازی، اطلاعات گردآوری شده از روش تحلیل محتوای مقولهای با رویکرد قیاسی استفاده شد. طبق نتایج، «مزیت رقابتی ایران» و «ارتقاء تصویر ملت ایران»، توجه به «اصول و تکنیکهای برندسازی» و ضرورت «کنترل و نظارت پیوسته» برنامه برندسازی ملت ایران مواردی هستند که در برندسازی ایران باید مورد توجه قرار گیرند.
فایل رایگان مقاله الگوي نشاط انقلابي بر مبناي طرح تجربي تدريس درس «انقلاب اسلامي و ريشه هاي آن» در دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالي | WORD
ستر محیط دانشگاهی و با مخاطبان دانشجو چگونه محقق خواهد شد؟ بیان میشود که جهت بالابردن سطح نشاط انقلابی و حفظ انقلابیگری در میان جوانان، هشت مرحله «اشتراک عقیده»، «اعتقاد»، «التزام»، «مردمداری»، «همبستگی»، «برنامهریزی»، «حصول نتیجه مطلوب» و «جمهوری اسلامی» مفروض شده که در این مقاله برمبنای یک طرح تجربی، رابطه میان اقناع تبلیغی درس انقلاب اسلامی و ریشههای آن با مدل نشاط انقلابی بررسی میشود.
فایل رایگان مقاله بازتاب گفتمان انقلاب اسلامي در آمريکاي جنوبي | WORD
وح مختلف در منطقه آمریکای جنوبی دیده میشود. ونزوئلا به عنوان کشوری که متأثر از این گفتمان بوده، مورد مطالعه قرار گرفت. یافتهها بیانگر این است که انقلاب اسلامی با مفصلبندی جدید مفاهیم و نشانهها، ضمن تغییر صفبندیهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در منطقه، رویکرد نوینی را در زیست انسانی گشوده است که نتیجه آن خودباوری، اعتمادبهنفس و استکبارستیزی در برابر زیادهخواهی گفتمانهای معاصر هژمون بوده است.
فایل رایگان مقاله «صدور انقلاب» و اصل عدم مداخله در حقوق بينالملل | WORD
، فرهنگی ـ تبلیغی، نظامی ـ تسلیحاتی و جهادی، سازماندهی نموده است. سه قرائت نخست را از اساس غیرمتعارض با اصل عدممداخله دانسته و قرائت نظامی ـ تسیلحاتی را در چارچوب تحول در مفهوم حاکمیت و گسترش حقوق مداخله بشردوستانه توجیه مینماید. در نهایت بر این باور است که قرائت متخذ از امام خمینی، رویکرد الگوسازی معنوی ـ فرهنگی است که واجد مقبولیت عام حقوقی است.
فایل رایگان مقاله تأثير بحران سوريه بر امنيت ملي جمهوري اسلامي ايران | WORD
ان در بحران سوریه و شکست داعش موجب حفظ موقعیت راهبردی و افزایش نفوذ منطقهای، مقابله با گروههای شبه دولتی مخالف ایران در منطقه، حفظ محور مقاومت و شکلگیری الگوی همکاری بین ایران و روسیه شده که امنیت و نفوذ ایران را در منطقه افزایش داده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که ایران سعی دارد با نفوذ بیشتر در منطقه و بهرهگیری از سیاست اتحاد با روسیه، نخست امنیت ملی خویش و پس از آن، منافع ملی خود را تأمین نماید.
فایل رایگان مقاله صورتبندي تأثير مناقشات کلام سياسي بر رقابتهاي سياسي
با تأکيد بر دوره تثبيت نظام جمهوري اسلامي ايران (سالهاي 1368 ـ 1360) | WORD
و کارآمدی، مشروعیت حکومت و حاکمیت مردم در اسلام و آزادی در اسلام، به نظر میرسد که مناقشه اسلام و عدالت اجتماعی، اساسیترین مناقشه تأثیرگذار بر این دوره است. در این دوره دستگاه فکری چپ مذهبی و راست مذهبی از دل اسلامگرایان حاکمیت بیرون آمدند. لیبرالهای اسلامی نیز دستگاه فکری فعال در خارج از حاکمیت است. تأثیر مناقشات بر رقابتها نیز به صورت مستقیم و غیرمستقیم و هر کدام به شکل حداکثری و حداقلی بوده است.
فایل رایگان مقاله کشف غرض سوره «ص» با تأکيد بر تفسير الميزان | WORD
ه حاصل از بررسی ساختاری سوره «ص» نشاندهنده آن است که غرض کانونی سوره «ص» ناظر به آموزش و تربیت و تمرکزدادن شخص پیامبر اسلام| و بهتبع مبلغان دینی به وظایف گوناگون ایشان در أمر هدایت و إنذار مشرکان در مسائل مبدأ، معاد و نبوت است و به این وظایف در ضمن موارد متعدد تذکر داده شده است. تمجید از برخی انبیاء و زدودن اتهامهای سنگین و جلوگیری از تخریب وجهه ایشان نیز، بهعنوان هدف فرعی دیگر نیز مورد توجه بوده است.
فایل رایگان مقاله ديدگاه تفسيري صدرالمتألّهين درباره «صراط»
و «صراط مستقيم» در قرآن کريم | WORD
جدیدی را برای أذهان باز مینماید؛ نظر ایشان افزون بر دو کتاب تفسیر القرآن الکریم و أسرار الآیات و أنوار البیّنات در کتابهای دیگرش نیز نمود یافته است، این تحقیق به مبناسازی ایشان برای تفسیر حقیقت صراط پرداخته و سپس به بررسی آیاتی که ایشان در فهم این مهم در آنها دارای تحلیل و تفسیر بودهاند، پرداخته و در نهایت با جمعبندی مطالب تفسیری، تعریفی از صراط و صراط مستقیم ارائه میدهد که لازمه ذاتی آن وحدت است.
فایل رایگان مقاله بررسي نظريه دشتکي در حدوث انسان با تأکيد بر آيه «هَلْ أَتَي...» | WORD
و إبنعربی در خصوص معنای آیه است. بررسی إجمالی آیه مورد بحث، نظر تفسیری مفسران و برداشت دشتکی، در إبتدای أمر حدوث انسان إستنباط میشود اما دقت بیشتر در معنای آیه و أدله مفسران، باعث ایجاد تردید در نظریه حدوث میگردد. بر این بنیاد، مراد از حدوث، حدوث زمانی است؛ یعنی انسان موجودی حادث به حدوث ذاتی و قدیم به قدیم زمانی است. همچنین مراد از انسان، حقیقت انسان؛ یعنی نفس ناطقه و ماده أولیه او و نه صورت او است.
فایل رایگان مقاله بررسي آراء مفسران أهلسنت و نوسلفيه درباره مفهوم حکم
در آيه «وَ مَنْ لَمْ يَحْکُمْ بِما أَنْزَلَ اللَّهُ» | WORD
ی ذیل آیه؛ أعم از آراء صحابه و روایات أسبابنزول، از إرائه تفاسیر واجد رویکرد تکفیری اجتناب نمودهاند، اما نوسلفیان با کنار نهادن تفاسیر سهگانه و مقبول أهلسنت در تفسیر مفهوم حکم بغیر ما أنزل الله، تأکید خاص بر برخی مصادیق مفهوم حکم، تطبیق مبانی کلامی مشابه تفکر خوارج و إتکاء به برخی آراء أعاظم سلفیه معتقد به تفسیری رادیکال از این مفهوم شدهاند که البته ریشهای در آراء و منابع تفسیری أهلسنت ندارد.
فایل رایگان مقاله بررسي ديدگاه مفسران فريقين در تفسير آيه «إِنَّکَ لا تُسْمِعُ الْمَوْتي»
با تکيه بر پاسخگويي به شبهات | WORD
است که سلفیان وهابی بر این آیه و بر روایت مشهور به روایت بدر ـ که از مهمترین أدله روایی در إثبات سماع موتی است ـ وارد میکنند. همچنین پاسخ و ردّ تأویل عایشه از روایت بدر است؛ تأویلی که بر أساس برداشت ظاهری وی از همین آیه بوده و از مهمترین إستناد مخالفان سماع است. بنابراین مخالفان سماع، دلیلی از قرآن و سنت در إثبات ادعای خود ندارند؛ حال آنکه برخی از آیات همچنین روایات فراوان، سماع موتی را إثبات میکنند.
فایل رایگان مقاله پاسخ به شبهه آلوسي بر امامت امامان^
براساس نقش «اِنّما» در آيه ولايت | WORD
بّیبودن مفهوم مخالف آیه ولایت و عدم قابلیت تخصیص»، «مسلّم پنداشتن أمور غیر مسلّم» و ... دارای نقص و چالش است. با کوششی که انجام شد، مشخص گردید پاسخ شبهه مذکور در گرو توجه به نقش «إنَّما» در آیه مذکور است. گفتنی است شبهه آلوسی و پاسخ إرائهشده بر دلالت «إنَّما» بر حصر حقیقی مبتنی است در صورتی که دقت در کاربردهای «إِنَّما» گویای حصر اضافی است. درنتیجه منطوق و مفهوم آیه با نفی إمامت إمامان^ هیچ ارتباطی ندارد.
فایل رایگان مقاله بازنگري تفسيري در معناي «ثُمَّ عَبَسَ وَ بَسَرَ» | WORD
ت. در این مقاله برای روشنشدن معنای این واژهها ضمن مراجعه به منابع لغوی و دریافت معانی صحیح واژه، به بررسی دیدگاههای مفسران با توجه به سیاق آیه پرداخته شده است. یافتههای تحقیق حاکی از آن است که مناسبترین تعبیر در این سیاق برای «عَبَسَ» أخمکردن و برای «بَسَرَ» مکث و ایستادن همراه با تفکّر است. این نظریه افزون بر هماهنگی با سیاق و أقوال برخی از واژهشناسان و مفسران، به دفع شبهه ترادف نیز میپردازد.
فایل رایگان مقاله بازکاوي مصداق «صادقين» در آيه «کُونُوا مَعَ الصَّادِقِينَ» | WORD
د، اما مفسران أهلسنت در این باره دارای اختلاف نظر هستند؛ برخی مصداق آن را مهاجران، برخی مهاجران و أنصار، برخی خلفاء راشدین، برخی متخلفین از غزوه تبوک، برخی أهل حلّ و عقد و تعدادی نیز امام علی× و أصحاب او دانستهاند. در پژوهش پیشرو، دیدگاههای مختلف با روش توصیفی تحلیلی، مورد بازکاوی قرار گرفته و با إستناد به مستندهای نقلی و إستدلال عقلی، مصداق صادقین را امام علی× و أهل بیت معصوم پیامبر| معرفی شده است.
فایل رایگان مقاله تحليلي بر تأثير إختلاف قرائت در «أَوْ لامَسْتُمُ النِّسَاءَ»
بر گفتمان فقهي قرضاوي | WORD
رائتها و إحتجاجهای هر قرائت، با نگاهی تحلیلی نشان داده میشود که تنوع برداشتهای حُکمی از این آیه ناظر به إختلاف قرائتهای آیه است و توجه به قرائتها؛ تفاسیر و فتاوی مختلف را ایجاد کرده است. نگارندگان در این مقاله با شیوه تحلیلی ـ تطبیقی به بررسی ترجمههای آیه 43 پرداختهاند و با ارائه دیدگاههای فقهی، قرائی و روایی، ضعف و لغزش برخی از ترجمهها و فتواها را در عبارت «لامستم النساء» نشان دادهاند.
فایل رایگان مقاله تحليل معناشناختي صلاح در قرآن کريم
از منظر علامه طباطبايي و آيتالله جوادي آملي | WORD
م دست نمییابد. علامه طباطبایی و آیتالله جوادیآملی از این دستهاند. این پژوهش با روش توصیفی ـ تحلیلی با بررسی دیدگاه فوق، آن را دیدگاهی مستحکم و قویم یافته و بر دیدگاه عموم مفسران ترجیح داده است. بنابراین دیدگاه، قرآن کریم به هر کسی که عمل صالح انجام دهد، صالح اطلاق نمیکند، بلکه در بسیاری از آیات قرآن کریم صالح، منزلتی ویژه و وصف کسی است که گوهر ذاتش صالح باشد و صلاح در او ملکه و فصل مقوم وی گردیده باشد.
فایل رایگان مقاله بررسي ديدگاه مفسران در تفسير آيات بازگوکننده تقاضاي رؤيت خدا | WORD
غیربصری، در بین مفسران إختلاف نظر وجود دارد؛ برخی رؤیت مورد تقاضای حضرت موسی× را رؤیت بصری دانسته که از جانب قوم ایشان در میقات صورت گرفته است، برخی دیگر تقاضای رؤیت بصری را از جانب خود حضرت میدانند و گروه سوم رؤیت مورد تقاضا از سوی حضرت موسی× را به علم ضروری به خدا معنا کردهاند. از بررسی آیات چنین بهنظر میرسد که رؤیت مورد تقاضای حضرت موسی× رؤیت بصری بوده که به إصرار قوم و از جانب آنان صورت گرفته است.
فایل رایگان مقاله بررسي و نقد ديدگاهها درباره چرايي ذکر نشدن أوليالأمر
بهعنوان مرجع نزاع در آيه 59 نساء | WORD
رجع حل اختلاف وجود ندارد، شماری نیز برخوردار نبودن أولیالأمر از حق تشریع را بهعنوان علت عدم ذکر، یاد کردهاند. از تحلیل درونمتنی و برونمتنی آیه چنین بهدست میآید که آنچه بهعنوان علت عدم ذکر أولیالأمر بهعنوان مرجع حل إختلافها بیان شده است، بر خلاف ظهور آیه بوده، دیگر آنکه چون أولیالأمر، خود مورد نزاع یا طرف نزاع قرار میگیرند، بر این اساس معقول نیست در متنازعفیه، مرجع حل اختلاف باشند.
فایل رایگان مقاله بررسي تفسيري رابطه «افساد في الارض» با «محاربه»
با تأکيد بر آيه 33 مائده | WORD
افساد فی الارض، حاکی از قصد و غرض محارب مصطلح است و تحقق هر دو عنوان برای اجرای مجازاتهای مذکور کافی است. در مقابل، گروهی دیگر تنها سعی در افساد فی الارض را کافی دانسته و محاربه به معنای اصطلاحی آن در آیه را، از مصادیق افساد فی الارض دانستهاند. این پژوهش، ضمن مغایر دانستن دو عنوان مذکور، وجود هر دو را برای ثبوت مجازاتهای چهارگانه ضروری دانسته و محاربه مذکور در آیه را وسیعتر از مفهوم اصطلاحی میداند.
فایل رایگان مقاله بررسي راهکارهاي ايجاد و تقويت انس دانشجويان با تفسير قرآن | WORD
ر مقاطع تحصیلی پیش از دانشگاه، اتخاذ جذابترین روش در تولید و ارائه محتوا، توجه به عوامل انگیزش در مخاطب، استفاده از راهبردهای مبتنی بر «کونوا دعاه الناس بغیر السنتکم» و لزوم ایجاد تحول در معیارهای گزینش مربیان و مدرسان معارف قرآنی، توجه به نقش و تاثیر رسانه و هنر در تربیت پنهان جوانان و اندیشیدن جهت به کارگیری تدبیر مناسب در پاسخگویی به شبهات مطرح پیرامون قرآن و آموزههای آن، از جمله این راهکارها است.