فایل رایگان مقاله بررسي اثر کاربرد پاراکوآت بر رشد، عملکرد و قدرت جوانهزني دانه کلزا در تناوب با برنج
لینک مرتبط » فایل رایگان مقاله بررسي اثر کاربرد پاراکوآت بر رشد، عملکرد و قدرت جوانهزني دانه کلزا در تناوب با برنج
فایل رایگان مقاله حکومت و حقوق متقابل مردم و زمامداران در نهجالبلاغه | WORD
ها و نامههای خود به کارگزاران که بخشی از آن در نهجالبلاغه بازآمده است، ضمن تشریح وظایف و حقوق مردم و حاکمان، همواره آنها را به رعایت حقوق متقابل سفارش نموده است.حضرت هدف از حکومت را دستیابی به قرب الهی میداند. ازاینرو از زمامداران خویش میخواهد تا حقوق سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، و فرهنگی شهروندان مسلمان و غیر مسلمان و موافق و مخالف را پاس دارند و از سوی دیگر از مردم میخواهد تا با وفاداری خود نسبت به تعهد و بیعتی که با آن حضرت بستهاند، حکومت علوی را جهت رسیدن به اهداف خویش یاری نمایند.
فایل رایگان مقاله مقايسه دو تفسير ادبي الکشاف و التفسير البياني للقرآن | WORD
اینرو برخی از مفسران برای کشف مراد خداوند از آیات، به نگارش تفسیر ادبی پرداختهاند.این مقاله بر آن است تا با مقایسه تفسیر الکشاف زمخشری و التفسیر البیانی للقرآن بنت الشاطئ نگرشها، نظریهها و امتیازهای هرکدام و میزان پیشرفت این رویکرد را بررسی نماید.با پیشرفت علوم بلاغی، تفاسیر ادبی هم رو به تکامل گذاشته تا آنجا که برخی از مفسرین معاصر بر متقدمان برتری یافتهاند؛ چنانکه بنت الشاطئ با بهره بردن از تلاشهای مفسران قبلی تفسیری به مراتب کاملتر و زیباتر، از قرآن کریم ارائه داده است.
فایل رایگان مقاله آفرينش انسان از نگاه قرآن با تأکيد بر آيات سوره طارق | WORD
از متن nx : در آیات مختلفی از قرآن کریم به بحث از انسان و مراحل و مواد خلقت او با واژههایی نظیر: تراب، طین، ماء، ماء مهین، ماء دافق، نطفه، علقه و ... پرداخته شده است. گونهگونی واژگان و تعابیر، باعث شده است تا برخی با تمسک به آن، ادعای وجود تعارض میان قرآن و علم نمایند.این مقاله بر آن است تا با بررسی دیدگاههای تفسیری درباره آیات مربوطه و با تاکید بر آیات 7 ـ 5 سوره طارق به تعارض ادعایی پاسخ دهد. این تعارض برآمده از ناآشنایی مدعیان تعارض با حکمت نزول قرآن و نیز برداشتهای نادرست برخی از مفسران است.
فایل رایگان مقاله حيات برزخي از ديدگاه آيات و روايات | WORD
رخی از آیات قرآن نظیر: مومنون / 101 ـ 100؛ آلعمران / 170 ـ 169؛ یس / 27 ـ 26؛ مومن / 11 و 46؛ منافقون / 10؛ نحل / 32؛ بهروشنی بیانگر وجود عالم برزخ و ویژگیهای آن است، چنانکه حیات جاویدان شهیدان راه خدا و پاداشهای آنان گواه روشنی بر عالم برزخ و نعمتهای برزخی است.همچنین روایات فراوانی ـ که در برخی از آنها ادعای تواتر شده است ـ درباره عالم برزخ و کیفیت زندگی در آن و گزارشهای مربوط به احوال اولیای الهی و انسانهای متقی و گنهکار و میزان و کیفیت رابطه آنها با دنیا و مراحل عالم برزخ، در منابع فریقین آمده است.
فایل رایگان مقاله بررسي نسخ و اقسام آن در آيات قرآن | WORD
اسلامی بوده است.درباره هویت نسخ چهار مدرسه: رفع، دفع، خطاب و بیان وجود دارد که در این میان، مدرسه رفع با فرهنگ قرآن سازگارتر است. برای نسخ از نظر ناسخ چهار قسم: نسخ قرآن به قرآن، نسخ قرآن به سنت، نسخ سنت به قرآن و نسخ سنت به سنت وجود دارد که روایات ناظر به نسخ آیات به آیات، مصداق عینی نسخ قرآن به قرآن است.شیعه به خلاف اهل سنت که به سه نسخ: حکم، تلاوت و حکم و تلاوت معتقد است، فقط درباره قسم نخست اتفاق نظر دارد. ازاینرو روایاتی که در آن شائبه نسخ تلاوت وجود دارد لزوما به معنای نسخ تلاوت نمیباشد.
فایل رایگان مقاله اسباب نزول در نظريه تفسيري طباطبايي | WORD
م ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx : اسباب نزول در «نظریه تفسیری» طباطبایی موقعیت خاص و متفاوتی دارد بهگونهای که این نظریه را هم از تلقیِ پیشینیان و معاصران متمایز میدارد. ازاینرو، دیدگاه وی در بابِ چیستیِ سبب نزول، معنای سببیت، نسبت اسباب نزول با متن قرآنی و نقش اسباب نزول ـ ثبوتی و اثباتی ـ در مقام «تکون» و «تفسیر» متن قرآنی درخور تحلیل و نقد است و سر این دیدگاه در انگارههای وی از متن قرآنی نهفته است. دغدغه وافر طباطبایی آن است که متن قرآنی را از بستگی به عناصر و مولفههای بیرونی برهاند.
فایل رایگان مقاله شبه کوفي: بازتاب هنر اسلامي در هنر بيزانس | WORD
هنر مذهبی بیزانسی مطرح نموده است. پژوهش حاضر به روش تاریخی – تحلیلی تلاش دارد تا با توجه به زمینه های آشنایی بیزانسی ها با این خط، به علت و چرایی به کارگیری این عنصر بیگانه در هنر مذهبی بیزانس بپردازد. هدف از انجام این تحقیق تحلیل خط کوفی از منظر بصری و مفهومی در برخی از آثار هنری بیزانسی است. نتایح حاصله نشان می دهد که در نمونه های مورد بررسی کیفیت طلسم گونگی خط و ارتباط معنایی کلمات قرآنی با مفاهیم شمایل نگاری بیزانسی منجر به استفاده از این سبک خوشنویسی در هنر و معماری بیزانسی شدهاست.
فایل رایگان مقاله تأثير موقعيت جغرافيايي تبريز بر اقتصاد شهر در عصر ايلخانان | WORD
اقتصادی آن، در دوره ایلخانی صورت گرفته است. روش این پژوهش تبیین و تفسیر وقایع با تکیه بر تأثیر موقعیت جغرافیایی بر ساختار اقتصادی تبریز آن عصر است. حاصل آن که تبریز از دیرباز به لحاظ موقعیت و شرایط جغرافیایی مناسب، از رشد و رونق نسبی شهری برخوردار بوده، اما بعد از سقوط بغداد در 656 ه. مورد اقبال بیشتری قرار گرفت که در نهایت نیز با پایتخت شدن آن در دوره ایلخانی به یکی از مهمترین شهرهای ایران و مرکز تجاری تبدیل گشت. بالاتر از همه، بغداد بهسرعت از یک مرکز خلافت به یک شهر کوچک ایالتی تنزل پیدا کرد.
فایل رایگان مقاله واکاوي زمينههاي اجتماعي سياسيِ رشد تکاپوهاي علمي شيعيان در دوره سلجوقيان | WORD
ن دوره رقم خورد. در این مقاله زمینه های اجتماعی سیاسی رشد تکاپوهای علمی شیعیان در دوره سلجوقیان مورد بررسی قرار گرفته تا به این سوال پاسخ داده شود که با وجود سیاست دینی سلجوقیان در جانبداری از مذهب اهل سنت، چگونه تکاپوهای علمی عالمان شیعی افزایش یافت؟ بر اساس دادههای موجود این فرض مطرح می شود که بروز مباحث جدید و لزوم مواجهه با برخی چالشهای درون دینی و برون دینی و نیز بروز برخی علایم بحران در نظام اندیشهای جامعه اسلامی در آن دوره، زمینهساز انگیزه و تحرک شیعیان برای حرکت و تلاش علمی گردید.
فایل رایگان مقاله نقش عالمان شيعه در سازماندهي دانش در علم حديث | WORD
معصومین(ع)) که از منابع اولیه و اصلی شناخت دین و آموزه های دینی پس از قرآن کریم به شمار می رود، تلاش های بسیاری شده است. از این رو، در جمع آوری هر چه کامل تر احادیث و سازماندهی هر چه بهتر و کامل تر آنها در ابواب مختلف اهتمامی سخت بین علمای شیعه دیده می شود. حدیث پژوهان شیعه در راستای بررسی و فهم کامل این میراث ارزشمند و راه شناسایی حدیث درست از حدیث نادرست، دانش هایی پدید آورده اند. مقاله حاضر بخشی از زحمات عالمان شیعی را در این حوزه با نگاهی ویژه به سازماندهی دانش در آثار عمده حدیثی آنان بررسی می کند.
فایل رایگان مقاله دولت صفوي و برگزاري نماز جمعه از ديدگاه ملا خليل قزويني | WORD
لمای اخباری میباشد. نگرش فقهی سیاسی او به نوعی متفاوت از علمای هم مسلک معاصر خویش میباشد زیرا او ضمن تحسین و تمجید شاه عباس دوم به عنوان پادشاه شیعه مذهب، درعین حال با یکی از مراسم مذهبی که نشانه مشروعیت حکومت است یعنی نماز جمعه مخالفت و در رساله نماز جمعه خویش دلایل فقهی و عقلی را برای این مخالفت توضیح میدهد. این مقاله با روش توصیفی تحلیلی و بر اساس منابع تاریخی و با استناد به آثار مکتوب ایشان به بررسی دیدگاههای او نسبت به دولت صفوی؛ شاه عباس دوم و برگزاری نماز جمعه پرداخته است.
فایل رایگان مقاله سيره مديريتي اميرالمؤمنين(ع) در مسأله لغزش مالي کارگزاران حکومت علوي | WORD
هن، اهتمام امام(ع) در پیشگیری بر اموری بسان شایستهگزینی، عنایت به حقوق کافی، ارزیابی نامحسوس و ... بوده و امام(ع) به سادگی از اخبار لغزش مالی کارگزارانش چشم نمیپوشید. در استقراء و بررسی لغزشهای مالی روی داده، از راهکارهای مورد استفاده حضرت نیز میتوان به اطلاعرسانی خیرخواهانه، بررسی اخبار لغزش مالی، بازنگاهداشتن مسیر اصلاح، پیگیری و بازگرداندن اموال و مجازات اشاره داشت. اما نکته اصلی آن است که در پیمودن تمامی این مراحل اهتمام اصلی امام(ع) بر موعظه نیکو و اصلاح درونی کارگزار خاطی بوده است
فایل رایگان مقاله جنبش شهرسازي در سدههاي نخستين خلافت اسلامي | WORD
داشتند، کعبه در مکه بود که به هیچیک از درجات هنر ساختمان ارتباطی نداشت. با این وجود، چند دهه پس از این مهاجرت، به کمک اقوام و ملل مغلوب و امکانات ذاتی آنان جنبشی را آغاز کردند که از آن به «جنبش عمران و شهرسازی» میتوان یاد کرد؛ زیرا پس از مدت کوتاهی به برپایی شهرهایی چون کوفه، بصره، واسط و بغداد در شرق و فسطاط و رامالله در غرب اقدام کردند. هدف از این پژوهش با اتکا به منابع و شواهد تاریخی پاسخ بدین سؤال است که چه عواملی اعراب صحراگرد را بر آن داشت تا به درک تاریخی ضرورت چنین پدیدهای نائل شوند.
فایل رایگان مقاله بررسي زمينهها و علل به قدرت رسيدن بردگان و دونپايگان در سرزمينهاي اسلامي | WORD
ارادی، با استفاده از شرایط سیاسی و اجتماعی که در جوامع اسلامی پیش میآمد، میتوانستند به قدرت برسند و به فرمانروایانی قدرتمند تبدیل شوند و برای مدتی سرنوشت منطقهای را بهدست گیرند، یا برای مسلمانان، خلیفه و سلطان تعیین کنند.این مقاله بر آن است تا با بررسی متون فارسی و عربی که بهدست مسلمانان نوشته شده، به این سؤال پاسخ دهد که چه عوامل و زمینههایی سبب میشد تا عدهای غلام و برده یا دونپایه بتوانند زمام قدرت و حکومت را در سرزمینهای اسلامی بهدست گیرند و حکومتهای موروثی تشکیل دهند.
فایل رایگان مقاله جايگاه راويان در رجال شيخ طوسي | WORD
عیف ضعفا یا نهایتاً جرح خفیف است، که بیشتر از روحیات میانهرو و معتدلانه وی نشئت گرفته است و البته بیارتباط با شرایط تاریخی عصر او، یعنی ابتدای روی کار آمدن سلجوقیان متعصب در مذهب شافعی و تشدید درگیریهای بین شیعه و سنی نیست. حاصل تلاش او در این شرایط حساس، توثیق راویانی از اهلسنت و فرقههای مختلف شیعه است تا از ابعاد آسیبهای این درگیریها بکاهد. ازاینرو دایره رجالی او گستردگی زیادی یافته و نمیتوان صرفاً با استناد به وجود نام کسی در این کتاب، به امامی یا حتی شیعی بودن وی اطمینان یافت.
فایل رایگان مقاله ريشههاي تاريخي تبعيض درباره موالي در عصر خلفا. | WORD
برتر و درجه یک بوده و غیرعرب یا عجمان شهروند فروتر و درجه دو هستند. این اندیشه که حتی زمان حیات پیامبر| نیز در رفتار برخی مسلمانان تجلی نمود، موجب رخداد مشکلات فراوانی برای مسلمانان غیرعرب شد. عواملی چند در تشدید این مشکلات و تداوم این اندیشه دخیل بودهاند و برخی از آنها نسبت به بعضی دیگر تأثیرگذارتر بودهاند؛ اما کمتر در تحقیقات و پژوهشهای معاصر بدانها پرداخته شده است. این مقاله درصدد است تا اندکی واکاوی بیشتر در مسئله انجام داده و نگاهی به وضعیت مسلمانان غیرعرب بهویژه ایرانیان بیندازد.
فایل رایگان مقاله رزمافزارهاي ايران در دوران اسلامي با استناد به آثار هنري گنجينه اسلامي موزه ملي ايران | WORD
اسلامی است. آثار هنری گنجینه اسلامی موزه ملی، شواهد مادی و مدارک مستند و سند پژوهانهای از طرح و شکل ابزارهای رزم در گونههای متعدد در ادوار مختلف ایران در دوران اسلامی هستند. پس از تحقیق با روش توصیفی ـ تحلیلی و همراه با بازدید میدانی، نتیجه نشان میدهد رزمافزارها گنجینه اسلامی نمایانگر دو مرحله متفاوت، قبل و بعد از دوره صفویه در تاریخ رزمافزارهاست. تشکیلات نظامی را میتوان از نسخههای خطی مرتبط و متون اسلامی باقیمانده استنتاج کرد اما آثار هنری نمیتواند بازگوکننده این تشکیلات باشد.
فایل رایگان مقاله نقش مؤثر علماي دين در ساختار حکومت ساماني | WORD
یاسی و همچنین در جامعه داشتند. در این دوره حضور ایشان را نهتنها در مناصب دینی، بلکه در مناصب دولتی و سیاسی مشاهده میکنیم. تدبیر حکومتی امرای سامانی اقتضا میکرد تا از علمای دین در امور سیاسی استفاده شود.در این مقاله چگونگی تعامل علمای دین و امیران سامانی، چرایی پایبندی آنان به برقراری و دوام رابطه با یکدیگر و نتایج حاصل از منصبداری سیاسی علمای دین مورد بررسی قرار خواهد گرفت. نتیجه بررسی نشان میدهد علمای دین در قدرتگیری حکومت سامانی و تحکیم آن و همچنین در زوال آن نقش مؤثری داشتهاند.
فایل رایگان مقاله بررسي رواج مباني نظري بيتفاوتي اجتماعي در دوره حاکميت سفيانيان | WORD
اشتند، در به رکود کشاندن جامعه تأثیر گذاشت. اندیشههای حفظ جماعت، تقدیرگرایی، اندیشه ارجا و خلافت الهی ازجمله مبانی نظری بود که امویان با تعبیری متفاوت از آن، جامعه را در قبال عملکرد خود به سکوت کشاندند. در این مقاله با روش توصیفی ـ تبیینی ابتدا اندیشههای دینی و شبه دینی رایج در دوره امویان بیان شده سپس به چگونگی تأثیرگذاری آنها بر انفعال اجتماعی پرداخته میشود. به نظر میرسد امویان با استفاده از این اندیشهها با سلب روحیه مشارکت از مردم، انفعال اجتماعی را به سطح وسعی از جامعه اشاعه دادند.
فایل رایگان مقاله بررسي چگونگي تقابل ائمه با جريانهاي غاليانه از آغاز تا دوره امام صادق (ع) | WORD
ن امر سبب گردید این گروهها با خیالی آسوده به تبلیغ گمانههای خود همت گمارند و خود را به گروههایی با کادر رهبری مشخص تبدیل کنند.نوشتار حاضر به بررسی جریان غلو از دوره مذکور تا عصر امام صادق (ع) یعنی دورهای که غالیان به بالندگی خویش رسیده بودند، پرداخته است. گرچه گرایشهای غالیانه هیچگاه از جامعه مسلمانان رخت برنبست، اما مبارزه امامان شیعه با این جریانها تا اندازه زیادی این گروهها را به حاشیه راند و سبب مشخص شدن نظرگاه شیعیان و تمایز این اندیشه با باورهای چنین گروههای منحرفی گردید.
فایل رایگان مقاله آئين و رسوم مهريه نزد برخي مسلمانان در سده اول و دوم هجري | WORD
ن مهر و تعلق وجه آن به خود زن که جایگزین رسوم پیشین شد. این رسم در ادوار مختلف اسلامی تابع دگرگونی اوضاع معیشتی مسلمانان دچار تحولاتی شد و با همه تأکیدات اسلامی، و با شکلگیری مهرالسنه در جامعه اسلامی و اصرار بر اخلاقی بودن آن، هیچگاه الگوی روشنی مورد اتباع مسلمانان قرار نگرفت. به دلایل گوناگون، این مقوله راهی پر فراز و نشیب پیموده و تحولاتی در چگونگی آن در جامعه اسلامی روی داد. در این مقاله کوشیده شد تا تصویری از این رسم در دو سده اولیه اسلامی که بهگونهای ظرف تحقق سنت اسلامی است، ارائه شود.
فایل رایگان مقاله انگاره چلکوفسکي در عزاداري شيعه؛ نقد ديدگاه چلکوفسکي در مجموعه «Shi’ism» | WORD
ای یک جامعه، بررسی نمادهای موجود در آن محیط است که نویسنده از این روش در تحلیلهای خود استفاده کرده است. نوشتار حاضر درصدد اثبات این امر است که چنین روشی نمیتواند بیان درستی از شعائر و آموزههای شیعه ارائه نماید و با کاستیها و مشکلاتی همراه است.این پژوهه در دو محور کاستیها و امتیازات، به نوشته چلکوفسکی نگاه میکند و نکات مثبت این مقاله را در شکل و ساختار مقاله و روش نویسنده و کاستیهای آن را با دو رویکرد محتوایی و روشی مورد تحلیل قرار میدهد.[1]. مراسم عزاداری رایج شیعه.
فایل رایگان مقاله پيامدها و نتايج مهندسي فرهنگي امام صادق (ع) | WORD
گی جامعه شیعه را طراحی و مدیریت نماید. هدف مقاله حاضر پاسخ به این پرسش است که مهمترین nx چه بود؟ با بررسی منابع و گردآوری و پردازش اطلاعات به شیوه توصیفی ـ تحلیلی نتایج ذیل حاصل شد:مهمترین دستاوردهای تلاش و فعالیت امام صادق (ع)، توسعه تشیع، نظاممند شدن عقاید و باورها، شکلگیری تشکیلات سیاسی، پویایی فقه شیعی و شکلگیری نظام آموزشی منسجم میباشد. در واقع مهندسی فرهنگی امام صادق (ع) از طرفی موجبات شکلگیری ساختار فرهنگی شیعه و از طرف دیگر زمینههای پویایی فرهنگ و تمدن اسلامی را فراهم آورد.
فایل رایگان مقاله جايگاه امام علي (ع) در نشر علوم دين در مراکز علمي جامعه اسلامي قرن اول | WORD
یشان در علم خود با علی (ع) چه ارتباطی داشتهاند؟ ادعا این است که سوق دادن مسلمانان به سمت توجه جدی به علم و دانش (نه فقط علم دین) و شکلگیری این روند در جامعه تازه تشکیلیافته اسلامی در این دوره در بلاد به علی× منسوب است. برای اثبات این موضوع علاوه بر اقدامات مستقیم آن حضرت در کوفه و یمن، به نقش برخی شاگردان مستقیم ایشان مانند مانند ابنعباس و ابنمسعود و حسن بصری در مناطقی مانند مکه و بصره و کوفه توجه و روشن شده که پایهگذاری دانش در این سرزمینها در سده اول بهواسطه فعالیت علمی ایشان بوده است.
فایل رایگان مقاله بررسي منصب وزارت با تأکيد بر گزيدهاي از متون سير الملوکها و شريعتنامه | WORD
یهایی متناسب با حاکمیت اسلامی پیدا کرد. منصب وزارت توسط نویسندگان مختلف، از نگاه سیاسی یا مذهبی مورد بررسی قرار گرفته است. پژوهش حاضر با توجه به دو دسته از متون شامل سیر الملوکها و شریعتنامهها، به بررسی منصب وزارت پرداخته و درصدد است دریابد، خاستگاه سیاسی و فرهنگی نویسندگان متون مذکور، چگونه در تبیین و تفسیر از منصب وزارت تأثیرگذار بوده است. این تحقیق نشان خواهد داد که خاستگاه سیاسی و مذهبی نویسندگان موجب گردیده تا منصب وزارت، با دو دیدگاه تجربهگرایی و آرمانگرایی تبیین و تفسیر گردد.
فایل رایگان مقاله بررسي تطبيقي زمينهها و مراحل دستيابي امويان به قدرت پس از اسلام | WORD
مال را و هم شمشیر سلطان را در دست گرفته و از هرحیث خود را تقویت کردند. آنان به ستیز با خلافت امام علی(ع) پرداخته و انواع مشکلات را برای آن حضرت بهوجود آوردند و سرانجام با وادار کردن امام حسن(ع) به صلح، به آرزوی دیرینه خود رسیده و حکومت جهان اسلام را از آن خود کردند و بدینگونه خلافت از خاندان نبوت به خاندان بنیامیه انتقال یافت. این مقاله درپی بررسی این زمینهها است.فرضیه اصلی پژوهش برای علتیابی دستیابی امویان به قدرت، جریان سقیفه، حضور طولانیمدت معاویه در شام و سستعنصری عراقیان است.
فایل رایگان مقاله بررسي و تحليل نقش عمروعاص در تاريخ اسلام | WORD
نههای پیدا و پنهان تاریخ صدر اسلام مورد کنکاش قرار میگیرد. عمروعاص از نیرنگبازان و داهیان عرب و قریش بوده است که بنابر شخصیت مرموز و زیرک خود در صحنه حوادث گوناگون ایفاگر نقشهای متفاوت بوده است. او فقط براساس منافع شخصی، گرایشهای سیاسی خود را انتخاب کرده و بدون توجه به معیارهای اخلاقی، دینی و انسانی از حیله، نیرنگ، دروغ، کتمان حقیقت، تهمت و خونریزی، برای رسیدن به مقصود استفاده کرده است و بههمین دلیل شکلگیری بخش اعظمی از حوادث تاریخ صدر اسلام براساس نقش منفی وی شکل گرفته است.
فایل رایگان مقاله نقش دانشمندان طبرستاني و محيط علمي آن در انتقال دانش عصر ساساني به تمدن اسلامي | WORD
که طبرستان در سدههای نخستین هجری، مرکزی فعال در امور علمی در حوزههای مختلف ازجمله طب، نجوم و ریاضیات وحتی ادبیات پارسی بوده است. در این پژوهش با استفاده از منابع متنوع و گزارشها و مستندات تاریخی، به نمونههایی از دانشمندان این ناحیه اشاره و سپس تبیین و تحلیلی از چگونگی رشد علمی آنان ارائه خواهد شد. آنگاه با اشاره به شواهد تاثیرگذاری علمی آنان بر محیط جدید علمی جهان اسلام، این مقاله درصدد برخواهد آمد تا نقش طبرستان در انتقال دانش عصر ساسانی به دوره اسلامی را پیگیری نموده و نشان دهد.
فایل رایگان مقاله ملاحظاتي رهيافتي از مطالعه گزارشهاي منابع تاريخي و قرآن کريم (مطالعه موردي غزوات بدر و احد) | WORD
ن از رخدادها، تعارضی با ظاهر گزارشهای قرآنی ندارد؟ این مقاله درصدد بیان این پاسخ است که در گزارش از حوادث، تعارضهای موردی بین گزارشهای منابع با گزارشهای قرآنی بهچشم میخورد و با بررسی یازده مورد، تعارض در اکثر موارد به اثبات رسیده است. برای سهولت بررسی دامنه موضوع گزارشها به دو غزوه (بدر ـ احد) محدود شده و در مقام مقایسه با قرآن فقط به سه منبع تاریخی اکتفا شده است. برای دستیابی به نتایج تحقیق از روش امامان شیعه در عرضه تاریخ به قرآن و روش «توصیفی ـ تحلیلی» و «تطبیقی» استفاده شده است.
فایل رایگان مقاله تمدن اسلامي از ديدگاه امام خميني (ره) | WORD
ند:ـ تمدن چیست و چه تعاریفی از آن ارائه شده است؟ـ تمدن دارای چه شاخصههای عمومی است؟ـ روشها و رویکردهای شناخت تمدن کدام است؟براساس یافتههای این مقاله، امام خمینی (ره) ضمن توجه به ابعاد مادی و معنوی تمدنها، با نقد تمدن غربی و تأکید بر مادی و تک بعدی بودن آن، تمدن اسلامی را جامعترین تمدنها دانسته که دارای روحی سرشار از ایمان است و این روح در تمامی ارکان آن جریان دارد. امام (ره) ازسوی دیگر بر وجه معنوی و توان انسانسازی تمدن اسلامی بهعنوان مهمترین عنصر آن تأکید میکند.