فایل رایگان مقاله ريشههاي تاريخي تبعيض درباره موالي در عصر خلفا. | WORD
عربتبار شهروند برتر و درجه یک بوده و غیرعرب یا عجمان شهروند فروتر و درجه دو هستند. این اندیشه که حتی زمان حیات پیامبر| نیز در رفتار برخی مسلمانان تجلی نمود، موجب رخداد مشکلات فراوانی برای مسلمانان غیرعرب شد. عواملی چند در تشدید این مشکلات و تداوم این اندیشه دخیل بودهاند و برخی از آنها نسبت به بعضی دیگر تأثیرگذارتر بودهاند؛ اما کمتر در تحقیقات و پژوهشهای معاصر بدانها پرداخته شده است. این مقاله درصدد است تا اندکی واکاوی بیشتر در مسئله انجام داده و نگاهی به وضعیت مسلمانان غیرعرب بهویژه ایرانیان بیندازد.
فایل رایگان مقاله رزمافزارهاي ايران در دوران اسلامي با استناد به آثار هنري گنجينه اسلامي موزه ملي ايران | WORD
های رزم در دوران اسلامی است. آثار هنری گنجینه اسلامی موزه ملی، شواهد مادی و مدارک مستند و سند پژوهانهای از طرح و شکل ابزارهای رزم در گونههای متعدد در ادوار مختلف ایران در دوران اسلامی هستند. پس از تحقیق با روش توصیفی ـ تحلیلی و همراه با بازدید میدانی، نتیجه نشان میدهد رزمافزارها گنجینه اسلامی نمایانگر دو مرحله متفاوت، قبل و بعد از دوره صفویه در تاریخ رزمافزارهاست. تشکیلات نظامی را میتوان از نسخههای خطی مرتبط و متون اسلامی باقیمانده استنتاج کرد اما آثار هنری نمیتواند بازگوکننده این تشکیلات باشد.
فایل رایگان مقاله نقش مؤثر علماي دين در ساختار حکومت ساماني | WORD
های در ساختار سیاسی و همچنین در جامعه داشتند. در این دوره حضور ایشان را نهتنها در مناصب دینی، بلکه در مناصب دولتی و سیاسی مشاهده میکنیم. تدبیر حکومتی امرای سامانی اقتضا میکرد تا از علمای دین در امور سیاسی استفاده شود.در این مقاله چگونگی تعامل علمای دین و امیران سامانی، چرایی پایبندی آنان به برقراری و دوام رابطه با یکدیگر و نتایج حاصل از منصبداری سیاسی علمای دین مورد بررسی قرار خواهد گرفت. نتیجه بررسی نشان میدهد علمای دین در قدرتگیری حکومت سامانی و تحکیم آن و همچنین در زوال آن نقش مؤثری داشتهاند.
فایل رایگان مقاله بررسي رواج مباني نظري بيتفاوتي اجتماعي در دوره حاکميت سفيانيان | WORD
دینی و شبه دینی داشتند، در به رکود کشاندن جامعه تأثیر گذاشت. اندیشههای حفظ جماعت، تقدیرگرایی، اندیشه ارجا و خلافت الهی ازجمله مبانی نظری بود که امویان با تعبیری متفاوت از آن، جامعه را در قبال عملکرد خود به سکوت کشاندند. در این مقاله با روش توصیفی ـ تبیینی ابتدا اندیشههای دینی و شبه دینی رایج در دوره امویان بیان شده سپس به چگونگی تأثیرگذاری آنها بر انفعال اجتماعی پرداخته میشود. به نظر میرسد امویان با استفاده از این اندیشهها با سلب روحیه مشارکت از مردم، انفعال اجتماعی را به سطح وسعی از جامعه اشاعه دادند.
فایل رایگان مقاله بررسي چگونگي تقابل ائمه با جريانهاي غاليانه از آغاز تا دوره امام صادق (ع) | WORD
ا عباسیان شد. همین امر سبب گردید این گروهها با خیالی آسوده به تبلیغ گمانههای خود همت گمارند و خود را به گروههایی با کادر رهبری مشخص تبدیل کنند.نوشتار حاضر به بررسی جریان غلو از دوره مذکور تا عصر امام صادق (ع) یعنی دورهای که غالیان به بالندگی خویش رسیده بودند، پرداخته است. گرچه گرایشهای غالیانه هیچگاه از جامعه مسلمانان رخت برنبست، اما مبارزه امامان شیعه با این جریانها تا اندازه زیادی این گروهها را به حاشیه راند و سبب مشخص شدن نظرگاه شیعیان و تمایز این اندیشه با باورهای چنین گروههای منحرفی گردید.
فایل رایگان مقاله آئين و رسوم مهريه نزد برخي مسلمانان در سده اول و دوم هجري | WORD
غییراتی چون میزان مهر و تعلق وجه آن به خود زن که جایگزین رسوم پیشین شد. این رسم در ادوار مختلف اسلامی تابع دگرگونی اوضاع معیشتی مسلمانان دچار تحولاتی شد و با همه تأکیدات اسلامی، و با شکلگیری مهرالسنه در جامعه اسلامی و اصرار بر اخلاقی بودن آن، هیچگاه الگوی روشنی مورد اتباع مسلمانان قرار نگرفت. به دلایل گوناگون، این مقوله راهی پر فراز و نشیب پیموده و تحولاتی در چگونگی آن در جامعه اسلامی روی داد. در این مقاله کوشیده شد تا تصویری از این رسم در دو سده اولیه اسلامی که بهگونهای ظرف تحقق سنت اسلامی است، ارائه شود.
فایل رایگان مقاله انگاره چلکوفسکي در عزاداري شيعه؛ نقد ديدگاه چلکوفسکي در مجموعه «Shi’ism» | WORD
های شناخت باورهای یک جامعه، بررسی نمادهای موجود در آن محیط است که نویسنده از این روش در تحلیلهای خود استفاده کرده است. نوشتار حاضر درصدد اثبات این امر است که چنین روشی نمیتواند بیان درستی از شعائر و آموزههای شیعه ارائه نماید و با کاستیها و مشکلاتی همراه است.این پژوهه در دو محور کاستیها و امتیازات، به نوشته چلکوفسکی نگاه میکند و نکات مثبت این مقاله را در شکل و ساختار مقاله و روش نویسنده و کاستیهای آن را با دو رویکرد محتوایی و روشی مورد تحلیل قرار میدهد.[1]. مراسم عزاداری رایج شیعه.
فایل رایگان مقاله پيامدها و نتايج مهندسي فرهنگي امام صادق (ع) | WORD
سترده، نظام فرهنگی جامعه شیعه را طراحی و مدیریت نماید. هدف مقاله حاضر پاسخ به این پرسش است که مهمترین nx چه بود؟ با بررسی منابع و گردآوری و پردازش اطلاعات به شیوه توصیفی ـ تحلیلی نتایج ذیل حاصل شد:مهمترین دستاوردهای تلاش و فعالیت امام صادق (ع)، توسعه تشیع، نظاممند شدن عقاید و باورها، شکلگیری تشکیلات سیاسی، پویایی فقه شیعی و شکلگیری نظام آموزشی منسجم میباشد. در واقع مهندسی فرهنگی امام صادق (ع) از طرفی موجبات شکلگیری ساختار فرهنگی شیعه و از طرف دیگر زمینههای پویایی فرهنگ و تمدن اسلامی را فراهم آورد.
فایل رایگان مقاله جايگاه امام علي (ع) در نشر علوم دين در مراکز علمي جامعه اسلامي قرن اول | WORD
ؤثر بودهاند و ایشان در علم خود با علی (ع) چه ارتباطی داشتهاند؟ ادعا این است که سوق دادن مسلمانان به سمت توجه جدی به علم و دانش (نه فقط علم دین) و شکلگیری این روند در جامعه تازه تشکیلیافته اسلامی در این دوره در بلاد به علی× منسوب است. برای اثبات این موضوع علاوه بر اقدامات مستقیم آن حضرت در کوفه و یمن، به نقش برخی شاگردان مستقیم ایشان مانند مانند ابنعباس و ابنمسعود و حسن بصری در مناطقی مانند مکه و بصره و کوفه توجه و روشن شده که پایهگذاری دانش در این سرزمینها در سده اول بهواسطه فعالیت علمی ایشان بوده است.
فایل رایگان مقاله بررسي منصب وزارت با تأکيد بر گزيدهاي از متون سير الملوکها و شريعتنامه | WORD
می، جایگاه و ویژگیهایی متناسب با حاکمیت اسلامی پیدا کرد. منصب وزارت توسط نویسندگان مختلف، از نگاه سیاسی یا مذهبی مورد بررسی قرار گرفته است. پژوهش حاضر با توجه به دو دسته از متون شامل سیر الملوکها و شریعتنامهها، به بررسی منصب وزارت پرداخته و درصدد است دریابد، خاستگاه سیاسی و فرهنگی نویسندگان متون مذکور، چگونه در تبیین و تفسیر از منصب وزارت تأثیرگذار بوده است. این تحقیق نشان خواهد داد که خاستگاه سیاسی و مذهبی نویسندگان موجب گردیده تا منصب وزارت، با دو دیدگاه تجربهگرایی و آرمانگرایی تبیین و تفسیر گردد.
فایل رایگان مقاله بررسي تطبيقي زمينهها و مراحل دستيابي امويان به قدرت پس از اسلام | WORD
ن هم کلید بیتالمال را و هم شمشیر سلطان را در دست گرفته و از هرحیث خود را تقویت کردند. آنان به ستیز با خلافت امام علی(ع) پرداخته و انواع مشکلات را برای آن حضرت بهوجود آوردند و سرانجام با وادار کردن امام حسن(ع) به صلح، به آرزوی دیرینه خود رسیده و حکومت جهان اسلام را از آن خود کردند و بدینگونه خلافت از خاندان نبوت به خاندان بنیامیه انتقال یافت. این مقاله درپی بررسی این زمینهها است.فرضیه اصلی پژوهش برای علتیابی دستیابی امویان به قدرت، جریان سقیفه، حضور طولانیمدت معاویه در شام و سستعنصری عراقیان است.
فایل رایگان مقاله بررسي و تحليل نقش عمروعاص در تاريخ اسلام | WORD
ر امور مختلف و صحنههای پیدا و پنهان تاریخ صدر اسلام مورد کنکاش قرار میگیرد. عمروعاص از نیرنگبازان و داهیان عرب و قریش بوده است که بنابر شخصیت مرموز و زیرک خود در صحنه حوادث گوناگون ایفاگر نقشهای متفاوت بوده است. او فقط براساس منافع شخصی، گرایشهای سیاسی خود را انتخاب کرده و بدون توجه به معیارهای اخلاقی، دینی و انسانی از حیله، نیرنگ، دروغ، کتمان حقیقت، تهمت و خونریزی، برای رسیدن به مقصود استفاده کرده است و بههمین دلیل شکلگیری بخش اعظمی از حوادث تاریخ صدر اسلام براساس نقش منفی وی شکل گرفته است.
فایل رایگان مقاله نقش دانشمندان طبرستاني و محيط علمي آن در انتقال دانش عصر ساساني به تمدن اسلامي | WORD
د و فرض بر این است که طبرستان در سدههای نخستین هجری، مرکزی فعال در امور علمی در حوزههای مختلف ازجمله طب، نجوم و ریاضیات وحتی ادبیات پارسی بوده است. در این پژوهش با استفاده از منابع متنوع و گزارشها و مستندات تاریخی، به نمونههایی از دانشمندان این ناحیه اشاره و سپس تبیین و تحلیلی از چگونگی رشد علمی آنان ارائه خواهد شد. آنگاه با اشاره به شواهد تاثیرگذاری علمی آنان بر محیط جدید علمی جهان اسلام، این مقاله درصدد برخواهد آمد تا نقش طبرستان در انتقال دانش عصر ساسانی به دوره اسلامی را پیگیری نموده و نشان دهد.
فایل رایگان مقاله ملاحظاتي رهيافتي از مطالعه گزارشهاي منابع تاريخي و قرآن کريم (مطالعه موردي غزوات بدر و احد) | WORD
گزارشهای راویان از رخدادها، تعارضی با ظاهر گزارشهای قرآنی ندارد؟ این مقاله درصدد بیان این پاسخ است که در گزارش از حوادث، تعارضهای موردی بین گزارشهای منابع با گزارشهای قرآنی بهچشم میخورد و با بررسی یازده مورد، تعارض در اکثر موارد به اثبات رسیده است. برای سهولت بررسی دامنه موضوع گزارشها به دو غزوه (بدر ـ احد) محدود شده و در مقام مقایسه با قرآن فقط به سه منبع تاریخی اکتفا شده است. برای دستیابی به نتایج تحقیق از روش امامان شیعه در عرضه تاریخ به قرآن و روش «توصیفی ـ تحلیلی» و «تطبیقی» استفاده شده است.
فایل رایگان مقاله تمدن اسلامي از ديدگاه امام خميني (ره) | WORD
تحقیق از این قرارند:ـ تمدن چیست و چه تعاریفی از آن ارائه شده است؟ـ تمدن دارای چه شاخصههای عمومی است؟ـ روشها و رویکردهای شناخت تمدن کدام است؟براساس یافتههای این مقاله، امام خمینی (ره) ضمن توجه به ابعاد مادی و معنوی تمدنها، با نقد تمدن غربی و تأکید بر مادی و تک بعدی بودن آن، تمدن اسلامی را جامعترین تمدنها دانسته که دارای روحی سرشار از ایمان است و این روح در تمامی ارکان آن جریان دارد. امام (ره) ازسوی دیگر بر وجه معنوی و توان انسانسازی تمدن اسلامی بهعنوان مهمترین عنصر آن تأکید میکند.
فایل رایگان مقاله بسترها، زمينهها و چالشهاي پيدايي جنبش زيديه در يمن | WORD
اجتماعی، اقتصادی و سیاسی موجود در یمن، سومین حکومت زیدی جهان اسلام را تأسیس نمودند. پژوهش حاضر به موضوع، بسترها و چالشهای پیدایی دولت زیدی یمن (298 ـ 280 ق / 911 ـ 893 م) میپردازد. پیدایش این دولت و فعالیت امامان زیدی و شیعیانشان در یمن سبب شد تا این دولت، تنها حکومت زیدی باشد که بهتواند بیش از هزار سال پایدار بماند. آنان با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود در این منطقه و پیشینه یمنیان در علاقه به تشیع، توانستند تا حد امکان بر مشکلات سیاسی ـ اجتماعی فائق آمده و یمن را به مهمترین پایگاه زیدیان تا به امروز تبدیل نمایند.
فایل رایگان مقاله بررسي انواع بازيها و سرگرميها و علل رواج آنها در دربار خلافت عباسي (سال 552 ـ 232 ق) | WORD
ر دوره دوم به این بازیها و بررسی علل رواج آنها، موضوعی این نوشتار است. شواهد حکایت از تاثیر شرایط سیاسی، فرهنگی و اقتصادی در نوع بازیها دارد. علاوه بر این، رواج مکاتب فکری عقلگرایی و جبرگرایی و حمایت خلفا از هرکدام، در نوع تفریحات درباریان نقش داشت. علاقه خلفا به خوشگذرانی نیز در این امر مؤثر بوده است؛ بهطوریکه ندیمانی برای سرگرم کردن خلفا تربیت میشدند و مؤلفان، آثاری در شرح و آموزش بازیها مینگاشتند. علاوه بر این، اهمیت برخی از بازیها در تقویت فنون نظامیگری، موجب توجه مضاعف خلفا بدانها گردید.
فایل رایگان مقاله واکاوي شخصيت المؤيد بالله علوي | WORD
موفقیت همراه شد و در نتیجه توانست به توسعه قدرت سیاسی از شرق گیلان یعنی رودسر تا حدود کلار و چالوس دست بزند.از آنجا که در منابع متأخر، چندان ابعاد شخصیت المؤیدبالله بررسی نشده، هدف اصلی این پژوهش، با روش توصیفی ـ تحلیلی و به کمک منابع اصلی، بررسی جنبههای مختلف شخصیت المؤیدبالله است. یافتههای تحقیق مذکور نشان میدهد قبل از قدرتگیری تشیع امامی در دیلم، سادات شیعه زیدی در آنجا دارای نفوذ قابل توجهی بوده و المؤیدبالله یکی از شخصیتهای معروف زیدی با گرایش نزدیک به امامی در مناطق مذکور بهویژه تنکابن بود.
فایل رایگان مقاله جابر بن حيان و طبقهبندي علوم | WORD
وی از علوم و رعایت سنت قرینهسازی آن پیش از تثبیت علوم یونانی و سنت ارسطویی، این فرضیه را مطرح میسازد که تقسیمبندی دوگانه علوم که توسط دانشمندان دورههای بعدی متاثر از سنت ارسطویی دنبال شد؛ پیش از تثبیت سنت ارسطوی به عنوان سنجهای مشخص در طرح جابر بن حیان رعایت شده است. این نوشتار ضمن بررسی احوال و اندیشههای جابر بن حیان، به بررسی شاخصههای طرح طبقهبندی وی خواهد پرداخت و در پی پاسخ به این سوال است که طبقهبندی وی دارای چه شاخصههایی بوده و چه تاثیری در جریان طبقهبندی علوم در تمدن اسلامی گذاشته است.
فایل رایگان مقاله تسامح ابن ابيالحديد در شرح نهجالبلاغه | WORD
جلدی نشان داده شده است. این تسامح باعث شده است، کتاب یکطرفه و متعصبانه نوشته نشده و استدلالهای عقلانی، محور بحثها باشد و در نتیجه جذابیت بسیاری پیدا نماید. تعصبات جزئی در برابر تسامح کلی کتاب ناچیز است. تولد ابنابیالحدید در منطقه شیعی مدائن و تحصیل در نظامیه بغداد و شرکت در جلسات علمی از سنین جوانی، همچنین بهرهگیری از استادانی با مذاهب مختلف، باعث شکلگیری چنین روحیهای در وی شد، که شواهد آن، در بیان مناظرات و حتی دشنامهای مخالفان، استفاده از کتب آنان و پذیرفتن برخی دلایل منطقی آنان دیده میشود.
فایل رایگان مقاله گونهشناسي انتقادي ديدگاهها درباره تاريخ و چگونگي پيدايش تشيع | WORD
ی ناصواب را نقد، و دیدگاه مورد پذیرش خود را ارائه کنند. این نوشتار با استفاده از تکنیک گونهشناسی، پس از دستهبندی دیدگاهها، میکوشد با روشهای متعارف نقد آنها را نقد، و دیدگاه برگزیده خود را پیشنهاد نماید. این دیدگاه با تکیه بر تمایز بین وجود یک اندیشه و بروز اجتماعی آن، بیان میدارد که بنیانهای اندیشه شیعی که بر مدار امامت میچرخد، بهمثابه بخشی گسستناپذیر از آموزههای اسلامی، همزاد قرآن و سنت نبوی است و از عصر پیامبر| وجود داشته، ولی بروز اجتماعی آن بهتدریج و در عصر حضور معصومان(ع) صورت گرفته است.
فایل رایگان مقاله منبعشناسي کتاب «الجمل و النصره لسيد العتره في حرب البصره» | WORD
ده است. تلاش برای بازسازی کتب مفقوده شیعه از یک سو و تصحیح محققان پرتلاش برای ارائه متون برجای مانده از سوی دیگر، برای تبیین هرچه بهتر نقش شیعه در تمدن اسلامی مورد توجه جدی قرار گرفته است. یکی از متون کهن تاریخی شیعه که جایگاه مهمی در تاریخنگاری شیعه دارد و طی چند سال گذشته تصحیح شده، کتاب الجمل تألیف شیخ مفید است. با توجه به اهمیت این منبع کهن مناسب میباشد تا هرچه بهتر وجوه مختلف کتاب مورد توجه قرار گیرد. آنچه بسیار مهم مینماید، نقد و بررسی منابع این کتاب است تا بتوان قضاوت دقیقتری برای ارزشگذاری آن داشت.
فایل رایگان مقاله علم انسابنگاري و جايگاه آن در طبقهبندي علوم | WORD
اسلامی کتابهای بسیاری دراینباره تدوین گردید و انسابنگاری اسلامی بهوجود آمد. دانشمندانی که به تقسیمبندی علوم در کتابهایشان پرداختهاند نیز به مرور زمان آن را بهعنوان یک علم پذیرفتند و مؤلفان کتابهای انساب نیز برای تأیید جنبه علمی بودن آن، روشها و اصطلاحات خاص این علم را در کتابهایشان بهکار گرفتند؛ این نویسندگان را میتوان در مکاتب خاصی دستهبندی کرد. این نوشتار بر آن است تا جایگاه دانش انساب را در طبقهبندی علوم بیان کرده، آنگاه روشها و اصطلاحات خاص این علم و مکاتب مربوط به آن را برشمرد.
فایل رایگان مقاله مواضع و اقدامات سياسي امام حسن عسکري(ع) در برابر خلافت عباسي | WORD
ی شدید از راههای مختلف به اتخاذ مواضع سیاسی منطقی پرداخت که نتیجه آن، حفظ تشیع و ایجاد آمادگی و زمینهسازی برای غیبت امام زمان(ع) بود. خلفای عباسی نیز با وجود ضعف حاکم بر دستگاه خلافت، هیچگاه از امام(ع) و اقدامات ایشان غافل نشده و در نهایت ایشان را به شهادت رساندند. در مقاله حاضر با استفاده از شیوه توصیف و تحلیل، ضمن پرداختن به شرایط سیاسی حاکم بر دستگاه خلافت عباسی و سیاست خلفای بنیعباس نسبت به امام(ع) و شیعیان آن حضرت، مهمترین مواضع سیاسی و راهکارهای امام حسن عسکری(ع) در برابر جریان خلافت تبیین میگردد.
فایل رایگان مقاله بررسي زمان و تاريخ حصر مذاهب اربعه | WORD
وم و سوم هجری که مورد تقلید مردم قرار گرفته بود، تنها چهار مذهب حنفی، مالکی، شافعی و حنبلی به رسمیت شناخته و بقیه مذاهب به دست فراموشی سپرده شد. اینکه چنین پدیدهای در چه برههای از زمان بهوقوع پیوست، به درستی معلوم نیست. محدوده زمانی این پدیده در کلمات مورخان از قرن سوم تا قرن هفتم امتداد یافته است. این پژوهش که سعی کرده ضمن نقد و بررسی آرا، از زمان و تاریخ حصر مذاهب یادشده خبر گیرد، در میان اقوال و آرای گوناگون، به جمعبندی چهار نظریه دست یافت که در این میان قول چهارم، یعنی قرن هفتم به واقع نزدیکتر مینمود.
فایل رایگان مقاله رسول خدا(ص) و مديريت نزاعهاي مدينه | WORD
nx : نزاع و درگیری جزو لاینفک جوامع بشری است. گاه عدم مدیریت اختلافها، جامعه را به سمت بحران سوق میدهد و چهبسا بنیانهای آن را با تزلزل مواجه گرداند. اهمیت مسئله، اندیشمندان علم مدیریت را بر آن داشته است تا آثارشان از این بحث تهی نباشد و در جستجوی ارائه راهکاری برای چگونگی مواجهه با تعارض برآیند. در این جستار برآنیم با استقرا در اقدامات پیامبر| در رویارویی با تنشها و نزاعهای رویداده در مدینه النبی، به واکاوی این فعالیتها بپردازیم تا از این رهگذر، چگونگی مدیریت رسول خدا| در این امر به تصویر کشیده شود.
فایل رایگان مقاله نقدي بر ديدگاه مستشرقان درباره نقش جهاد در گسترش اسلام (در عصر پيامبر اکرم(ص)) | WORD
ئه گردیده و سپس دیدگاهی که رابطه گسترش اسلام با جهاد را عمیق میداند، مورد نقد و ارزیابی قرار گرفته و ناسازگاری آن با مبانی نظری اسلام و واقعیتهای تاریخ اسلام روشن شده است. در بخش پایانی مقاله، به دو مسئله دریافت جزیه از اهل کتاب و جهاد ابتدایی که موهم تحمیل عقیده و استفاده از زور در توسعه اسلام است، بررسی و روشن شده که جزیه، مالیاتی است که حکومت اسلامی در برابر خدماتی که به اهل کتاب ارائه میدهد، دریافت میکند و جهاد ابتدایی نیز نوعی دفاع از حقالله و حقوق انسانی و برداشتن موانع برای ایمان اختیاری مردم است.
فایل رایگان مقاله نقش امراي بنياميه در ترويج نظريه جبر | WORD
کرات رایج در دوره بنیامیه، جبرگرایی میباشد که در سخنان و نامههای حکومتی آن دوران نمود روشنی دارد. نوشتار حاضر نقشآفرینی بنیامیه یا عدم آن را در توسعه نظریه جبر، با رویکرد تأثیر امرای بنیامیه بررسی میکند و اقوال بعضی خلفای بنیامیه بهصورت مجزا بررسی میشود. شیوه کار براساس جمعآوری شواهد متعدد تاریخی از کتابهای معتبر و تحلیل مختصر هریک و نتیجهگیری از آنها استوار میباشد. این پژوهش در نهایت به این نتیجه میرسد که امرای بنیامیه به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم در ترویج این نظریه نقش داشتهاند.
فایل رایگان مقاله نگاهي به سرگذشت ابنعلقمي، واپسين وزير شيعي عباسيان | WORD
رش آنان شود؛ ولی این تلاشها بهدلیل نادانی خلیفه و کینهورزی برخی درباریان و دشمنان ابنعلقمی ناکام ماند. در نتیجه سیل عظیم سپاه مغولان بهراه افتاد و دولت خلافت را ساقط کرد. این در حالی است که تعدادی از مورخان سعی کردند حقایق را وارونه جلوه دهند و ابنعلقمی را خائن و همدست مغولان و مسبب سقوط خلافت عباسی قلمداد کنند. ابنعلقمی علاوهبر شایستگی سیاسی، دانشمند و ادیبی توانا و پشتیبان علما و اندیشمندان بود. وی چند ماه پس از سقوط بغداد در همان سال 656ق از دنیا رفت؛ ولی همچنان تا به امروز در مظان اتهام قرار دارد.
فایل رایگان مقاله مداراي ديني و مذهبي در عصر آلبويه | WORD
یزهها و اهداف مختلف) مدارای دینی داشتهاند و این موضوع یکی از خصایص بارز آنان بوده است؛ اما مدارای مذهبی وضعیت متفاوتی داشته و دارای فراز و فرود بسیاری بوده است. در قرن چهارم و پنجم هجری حکومت شیعیمذهب آلبویه، با تمامی ادیان و مذاهب موجود که در چارچوب شریعت اسلامی فعالیت میکردند، مدارا داشته و از توانایی آنان در امور حکومتی استفاده مینمود و با اجازه فعالیت مذهبی و دینی به آنها، زمینههای رشد فرهنگی را برای همه گروهها بهوجود آورد؛ بهطوریکه عصر زرین فرهنگ و تمدن اسلامی در دوره آلبویه تحقق یافت.