فایل رایگان مقاله معناشناسي توصيفي از نام خدا در عرفان اسلامي و آيين سيکه
لینک مرتبط » فایل رایگان مقاله معناشناسي توصيفي از نام خدا در عرفان اسلامي و آيين سيکه
فایل رایگان مقاله نقد اسطورهاي دو قصه فولکلوريک منطقه دشمنزياري | WORD
ی توان به محوریت زن و ظهور پهلوان بانو در قصه ها، نبرد اژدهای خشک سالی با ترسالی، پیوند اسپ و ماه با باروری، هستی یافتن گیتی از تخم مرغ کیهانی، رویش گیاه از خون خدای نباتی و پرده دری نی ای رسته از خون مقتول اشاره کرد. از دیگر سو، درون مای قصه های مورد بحث در این جستار در قصه های فولکلوریک دیگری چون «دختر و گاو زرد»، «ماه پیشانی»، «اجه که م هو»، «گل خندان»، «راز نی لبک زیبا»، «دختران انار» و «نارنج و ترنج» نیز پدیدار شده است.
فایل رایگان مقاله کاربرد و کارکرد مثل در مجموعه داستانِ يکي بود و يکي نبود جمالزاده | WORD
طنزآمیز) اهمیت مثل را در نظر این نویسنده و کنجکاوی و علاقهمندی او را نسبت به ادبیات عامه نشان میدهد. همچنین بیان ارزشهای بارز فرهنگی و یا مخالفت با ضد ارزشها از نظر مضمونی برای نویسنده اهمیت داشته است. در مجموع یکی بود و یکی نبود، کاربرد مثلها به تقویت و پرداخت بعضی عناصر داستانی (شخصیت پردازی، لحن، فضاسازی، موضوع و درونمایه و ... ) نیز کمک کرده است. میتوان گفت کاربرد مثل جزو ویژگیهای سبکی جمالزاده شده است.
فایل رایگان مقاله قهرمان سامنامه کيست و چرا ميجنگد؟ (بررسي ساختار نبردهاي قهرمان سامنامه) | WORD
دوم مجموعه نبردهای قهرمان با انگیزه های دینی و نیز برخی انگیزه های فرعی دیگر است. همچنین قهرمان سامنامه کنش گری مستقل است که از هیچ شاهی تبعیت نمی کند و با در نظر گرفتن این نکته و فقدان هرگونه انگیز ملی در این اثر، می توان گفت سام نامه اثری حماسی نیست؛ بلکه داستان عاشقانه ای است که دخالت سرایندگان آن در جهت شکل دادن به گفتمانی متأثر از باورها و اعتقادات خاص، باعث شکل گرفتن اثری منحصربه فرد با ساختار های خاص خود شده است.
فایل رایگان مقاله عناصر گروتسک در داستانهاي محمد شيرزاد در اسکندرنامه | WORD
ی، ضمن آوردن تعاریفی از این اصطلاح، این عناصر را در داستانهای «محمد شیرزاد»، یکی از سرداران اسکندر مقدونی، در بخش پایانی کتاب اسکندرنامه بررسی کردهاند. این داستان-ها همانند دیگر داستانهای این کتاب سرشار از این گونه عناصرند که به چهار دست انسانی، حیوانی، فضای گروتسک و عناصر زبانی تقسیم شده اند. این موضوع نشان میدهد داستانهای عامه نیز، مانند دیگر داستانها میتوانند بستر مناسبی برای مطرح کردن این نظریه باشند.
فایل رایگان مقاله شيوه قصهگويي در سمک عيار و مقايسه آن با سه داستان عامه عياري | WORD
آثار دیگر مقایسه می شود. نتایج نشان می دهد مشارکت و حضور راوی هنگام وصف مکان، خلاصه های زمانی و وصف اشخاص در سمک عیار و داراب نامه پررنگ تر از دو اثر دیگر است. همچنین شیو مشارکت قصه گو در داستان سمک عیار گزاره های قالبی آغازین، گزاره های قالبی بین متنی و میان متنی متفاوت تر از داراب نامه، ابومسلم نامه و اسکندرنام نقالی است. البته از این نظر می توان شیو داراب نامه را حدفاصل شیو سمک عیار و ابومسلم نامه و اسکندرنامه قرار داد.
فایل رایگان مقاله تحليل نشانه- معناشناختي دروغ: لغزندگي نظام آيکونيک زبان در قصههاي عامه | WORD
مقاله با تکیه بر رویکرد نشانه- معناشناختی و فرایند آیکونیک، کشف علل سرپیچی نشانه ای و سقوط انطباق آیکونیک و نوسان پذیری آن است. فرضی اصلی تحقیق این است که دخالت فرایند حسی- ادراکی و هیجانات عاطفی به عنوان امری فعال در کنش های انسانی سبب تغییر دریافت ما و جابه جایی زاوی دید می گردند و به همین دلیل مانع از لنگراندازی آیکون به عنوان نشان تطبیق یافته با موضوع و زمانیت و مکانیت آن می شوند که نتیج آن می تواند دروغ گفتمانی باشد.
فایل رایگان مقاله تحليل کهنالگويي داستان اميرارسلان بر اساس نظريه تفرد يونگ | WORD
ی از آگاهی دست مییابد. او با گذر از کهن الگوی نقاب به یاری پیر دانا به حذف سایه و یکی شدن با آنیما (فرخلقا) موفق میشود و فرایند تفرد خود را به سرانجام میرساند و به کهنالگوی خویشتن دست مییابد. ضمن اینکه او کهن الگوی مرگ و تولد دوباره را- که معنای آن استعلای حیات و تحول درونی است- با واردشدن در غار و چاه – که بیانگر بازگشت به مرحل جنینی (مرگ آیینی) است – و بیرون آمدن از آن مکانها – که رمز تولد مجدد است - تجربه میکند.
فایل رایگان مقاله بنمايههاي داستان اصلي و کرم | WORD
د، اما سرانجامِ او، همانند ققنوس سوختن است و خاکستر شدن. این داستان با بنمایه کرامتِ «ولادت قهرمان داستان با سیب» آغاز میشود و با بنمایه شگفتانگیز لباس سحرآمیز پایان میپذیرد. متن داستان نیز از بنمایههای عاشقانه و کرامت مشحون است؛ ولی چون قهرمان داستان شخصیت منفعلی است و تنها ویژگی او رنج کشیدن، تحمل و صبرکردن است؛ از اینرو بنمایههای حماسی و عیاری در آن چندان نمودی ندارد. این مقاله به بررسی nx میپردازد.
فایل رایگان مقاله بازخواني کهنالگوي گرگ در فيروزشاهنامه | WORD
یافته است. تفسیر پدیدارشناسان حضور زنی سال خورده در جایگاه مادری فرزنداز دست داده به نام «گرگانه» گویای این مدعاست. دو سطح افسانه ای (درندگی گرگ) و اسطوره ای(مادهگرگ و توتم ترکان) در این شخصیت هویداست. ماده گرگ در فیروزشاه نامه از شخصیت های منفی است، سرانجام ناخوشایندی دارد و با آنچه در ذهنیت ایرانیان و ترکان از کهنالگوی گرگ و مادهگرگ وجود دارد، مطابقت می کند. همچنین این شخصیت با کهنالگوی زن وحشی نیز برابری می کند.
فایل رایگان مقاله انواع استحالههاي انساني در افسانههاي مکتوب سيستان و بلوچستان | WORD
ن استان در 23 افسانه، استحاله های انسانی وجود دارد. بیشترین پیکرگردانیهای انسانی از نوع استحال انسان به حیوان و سفرهای شگفت انگیز است و استحال انسان به انسان و استحال انسان به موجود ماورائی در هیچ یک از افسانه ها دیده نشده است. نگارندگان تلاش دارند با تحلیل افسانه های مکتوب استان سیستان و بلوچستان دلایل شاخص ترین انواع استحاله های انسانی و همچنین کارکرد و نقش این پیکرگردانی ها را در افسانه های بومی این منطقه بیان کنند.
فایل رایگان مقاله مقايسه نبرد پدر و پسر در داستانهاي «رستم و سهراب» و «کوراوغلو و کرداوغلو» | WORD
مقاله به بررسی اسطور «رستم و سهراب» و «کوراوغلو و کرداوغلو» - از حماسه ملل ترک زبان- میپردازد. صرفنظر از اختلافات جزئی که در آغاز و پایان داستانها وجود دارد، درصد بالای تشابهات آنها این ذهنیت را القا میکند که داستان «کوراوغلو و کرداوغلو» براساس شاهنام فردوسی پرداخته شده است. نتایج حاصل از بررسی اشتراکات و تفاوتهای موجود از نظر پیرنگ، تناظر شخصیتها، انگیزهها و کشمکشهای موجود در دو داستان مؤید این ادعاست.
فایل رایگان مقاله فرهنگ عامه ايراني در سفرنامه ابنبطوطه | WORD
با بررسی سفرنامه ابن بطوطه عناصر فرهنگ عامه و فرهنگ عمومی و ارتباطات اجتماعی ایرانیان (ادبیات فولکلور ایران) را بررسی میکند و به معرفی رفتارهای مبتنی بر فرهنگ عمومی از نگاه سفرنامه نویس مغربی- که در دوره مغول به نقاط و شهرهای مختلف ایران سفر کرده است- می پردازد. یافته های پژوهش نشان می دهد که عناصر فولکلور در سفرنامه ابن بطوطه در بخش ایران جایگاه خوبی دارد و نمود این عناصر، بیشتر در زمینه عادات غذایی و وصف خوردنی هاست.
فایل رایگان مقاله حمامها در ضربالمثلهاي فارسي | WORD
ئل اجتماعی و اخلاقی بالاترین میزان را به خود اختصاص دادهاند. بررسی محتوای تخصصی امثال از نظر معماری بیانگر توجه عمده به کالبد معماری حمامهاست. بررسی محتوای مردمشناسان امثال نیز نشان میدهد که به وسایل حمامها بیشتر از دیگر موارد توجه شده است. همچنین معماری و موضوعات مردمشناختی گرمابهها اهمیت یکسانی دارند و باید همپای توجه به حفظ کالبد معماری گرمابهها به حفاظت از وجوه مردمشناختی آنها نیز اهتمام ورزید.
فایل رایگان مقاله تزيين حياتبخش: زيباييشناسي فرهنگي آيين نخلگرداني روستاي ابيانه | WORD
رهای زیباییشناسی مردم ابیانه است. زیباییشناسی آیینی در فرهنگ ابیانه نشان میدهد آنچه در مناسک با هدف ارضای زیباییشناسی مخاطب قدسی و برای خوشنودسازی او برای دریافت قدرت و حفاظت از تبار انجام میگیرد، ابتدا زیباییشناسی خودِ کنش گران را ارضا می کند. تزیین درخشان در فرهنگ ابیانه با حیات، و جدایی از آن با حرکت به سوی مرگ برابر است؛ بنابراین، ایجاد حیات اجتماعی و حفاظت از آن، کارکرد هنر تزیینی در جامع ابیانه است.
فایل رایگان مقاله پيوند عناصر جادويي و انگارههاي کهنالگويي در قصههاي عامه | WORD
ژرف ساخت قصه در پیوند هستند. کارکرد دوگان دارندگان قدرت جادویی سبب شده است عناصر جادویی دارای خویشکاری دوگان کهن الگویی، رهایی بخش و خطرناک باشند که جادوی سفید و جادوی سیاه نام گرفته است. بدین سبب در قصه ها انگار کهن الگویی سایه با خویشکاری خطرناک و جادوی سیاه، نقش درگیرکردن قهرمان با چالش ها را به عهده دارد و انگار کهن الگویی پیرخرد با خویشکاری یاری گری و جادوی سفید، نقش رهانندگی قهرمان از چالش ها را به عهده گرفته است.
فایل رایگان مقاله بازنمايي زنان در ضربالمثلهاي گيلکي (گونه اشکورات) | WORD
د از: الف) بازنمایی منفی، ب) بازنمایی مثبت، ج) بازنمایی خنثی. توزیع این بازنمایی ها در چارچوب گفتمان انتقادی و مطالعات فمینیستی تحلیل شد. از یافته های مهم پژوهش حاضر این است که در جامع گیلکی زبان منطق اشکورات مفهوم جنسیت به عنوان ساختاری ایدئولوژیک درک می شود. بر اساس رابط سلسله مراتبی برتری و فرودستی، طبق اجتماعی زنان فرودست شمرده می شود و زنان به عنوان اعضای طبق اجتماعی فرودست بدون مزیت خاص و بیشتر نادیده گرفته می شوند.
فایل رایگان مقاله الگوي ديني- تاريخي متون فارسي- عبري بهمثابه ادبيات عامه | WORD
یار دارد و قابل استناد است. در این مقاله چگونگی شکلگیری الگوی پیشگفته بررسی میشود؛ زیرا همین الگو در متون متأخر عبرانی (یهودی)، ازجمله فارسی- یهودی، نیز پی گرفته میشود؛ از این رو، این متون ترکیبی از گزارههای رسمی و عامه است. در این متون نیز روایتهای رسمی با روایتهای عام ایرانی و غیرایرانی ترکیب میشود. به همین دلیل پژوهش درباره ادبیات عام فارسی بدون بررسی این متون که حجم بسیار زیادی هم دارند، ناقص و ابتر است.
فایل رایگان مقاله آرايش واژگان در گويشهاي فارسي خوزستان از منظر ردهشناختي | WORD
ین چهار گویش هم در مقایسه با زبان های اروپا ـ آسیا و هم در مقایسه با زبانهای دنیا، به رد فعل میانی قوی گرایش دارند ؛ البته باید گفت که بر اساس آمار جدول ها رفتار رده شناختی این گویش ها با رد بینابین (آمیخته)- که دبیر مقدم (1392) برای زبان های ایرانی پیشنهاد کرده است- هماهنگ است. دربار مؤلفه های رده شناختی مشترک و غیرمشترک باید گفت که در این چهار گویش فقط مؤلف1، 9 و 11 غیرمشترک هستند و این گویش ها در 21 مؤلف دیگر رفتار مشترک دارند.
فایل رایگان مقاله نمادپردازي در افسانه «خاتون چهارشنبه سوري» در گيلان | WORD
بومی گیلان در گذر زمان ایفا کرده است و آداب و رسوم ویژهای دارد. در پژوهش حاضر ضمن بیان افسان خاتون چهارشنبهسوری، به نمادشناسی و اسطورهشناسی آن اشاره میشود. سپس از منظر نظریههای مربوط به آن، ازجمله نظری الیاده پژوهش و بررسی میشود. این مقاله با هدف بررسی مفاهیم اسطورهای و نمادین افسان خاتون چهارشنبهسوری، آیینها و باورهای مربوط به آن، با گردآوری اطلاعات به روش کتابخانهای و سپس تحلیل دادهها تهیه شده است.
فایل رایگان مقاله کارکردهاي متمايز قافيه و رديف دوبيتي هاي عامه در لفظ و معنا | WORD
م زنان در جایگاه ردیف است. همچنین در شروهها، اصرار بر برخی التزامهای آوایی و همچنین استفاده از تلمیح و جناس (بهویژه جناس مرکب) بسامد بسیاری دارد. از تسامحهای لفظی مرسوم در قافیهگزینی، شگردهایی همچون استفاده از ردیف به جای قافیه، رعایتنکردن حرف قبل از روی، تکیه بر حرف یکسان قبل از روی، استفاده از ضمایر، شناسهها به جای قافیه و حذف صامت میانی، ویژ شعر عامه است و در دوبیتیهای رسمی کمتر از آنها استفاده شده است.
فایل رایگان مقاله قصهشناسي تطبيقي با رويکرد کهنالگويي | WORD
از می کند و در انتها به شناختی متفاوت از خود، هستی و توانمندی هایش می رسد. قصه شناسی تطبیقی با رویکرد روان شناسانه نشان دهنده میراث مشترک بشر فارغ از زمان و مکان است. فرافکنی مراحل فرایند فردیت و خصیصه مشترکِ ناخودآگاه جمعی، الگوی یکسانی را در قصه ها ایجاد کرده است. اگرچه فرهنگ های گوناگون بستری متنوع برای افسانه ها و قصه ها شمرده می شوند؛ اما در ژرف ساخت قصه، دل مشغولی ِواحدی منعکس می شود و پایان همه به یک نقطه ختم می شود.
فایل رایگان مقاله ريختشناسي قصههاي قشقايي براساس نظريه ساختگرايي | WORD
نگرفته، لذا در این پژوهش ده قصه برای نمونه بررسی شده است. روش بررسی براساس خویشکاریهای پیشنهادی خدیش است که خود برگرفته از الگوی ریختشناسان ولادیمیر پراپ، محقق فرمالیست روسی، است. برای این کار ابتدا قصهها تجزیه و تحلیل شده اند و سپس الگوی هر قصه به همراه ترکیب حرکتهای آن ذکر شده است. این بررسی نشان میدهد که قصههای قشقایی قابلیت بررسی ساختاری را دارند و تا حد زیادی با الگوی دیگر قصههای ایرانی همخوانی دارند.
فایل رایگان مقاله داستانهاي امثال در امثال مولد | WORD
که نتیجه آنها عیناً معادل ضرب المثل مولد است، بهگونه ای که تردیدی دربار ریشه مشترک آنها نیست. با آنکه میدانی مدعی است که هم داستانهای مربوط به امثال را نقل کرده، هیچ یک از داستان های مورد استناد در این پژوهش را ذکر نکرده است و این نشان می دهد که این داستان ها در ادب عربی، در روزگار میدانی شهرت نداشته است. وجود این داستان ها در فرهنگ و ادب فارسی قراینی است که آبشخور برخی از امثال عربی را در فرهنگ ایرانیان نشان می دهد.
فایل رایگان مقاله جايگاه پوشش سنتي لکزبانان لرستان در تکبيتيهاي آنان | WORD
ه هم گفته می شود- معمولاً پوشش زنان ازجمله سرون، سرداری، کلنجه، کوش، کراس، ژیرجامه، و زیورآلات مختلف زنانه، توصیف شده است که حاکی از اهمیت و تنوع پوشش زنان لک زبان، جایگاه اجتماعی و میزان دارایی آنان است. در ابیات «مور» (مویه) نیز که مضامین غمناک و اندوه آلود را دربر دارد، پوشش مردان بیشتر از پوشش زنان توصیف شده است. در برخی از این ابیات، به شباهت پوشش دولت مردان ماد و آیین زردشت با پوشش لک زبانان این استان، اشاره شده است.
فایل رایگان مقاله امير؛ پازواري يا مازندراني، کداميک؟ | WORD
د از ویژگیهایِ فرهنگ و ادب عامه است و امیر غیر از پسوند پازواری، به استناد منابع چاپ شده، با پسوندهای دیگری نیز شناخته میشده است. نگارندگان با استناد به نسخههای خطی شناسایی شده، به بررسی دو پسوند پازواری و مازندرانی و دلایل جابه جایی این انتسابها میپردازند. طرح این موضوع یکی از پرسمانها و مؤلفههای ناشناخته در تاریخ ادبیات بومی مازندران است که در فحوای کلام امیری پژوهان- به خصوص پژوهشگران بومی- نیز وجود دارد.
فایل رایگان مقاله الگوي زندگي جهانپهلوان (همراه با نقدي بر الگوهاي قهرماني) | WORD
ت. ازاینرو، نگارندگان پس از بررسی چارچوب زندگی روایی پنج پهلوانِ نخست این خاندان، یعنی گرشاسب، نریمان، سام، زال و رستم، عناصر تکرارپذیر آن ها را نمایان کرده اند و بر این اساس، الگوی تازه ای از زندگی پهلوان ایرانی پیشنهاد داده اند که از دوازده گزاره تشکیل می شود که در پنج بخش ویژگی های پدر و مادر پهلوان، خصوصیات شگفت پهلوان از بدو تولد و خردسالی، عزیمت برای نبرد، دلدادگی و ازدواج، و در نهایت بزهکاری و مرگ بررسی شده است.
فایل رایگان مقاله نمادهاي اسطورهاي در اشيا و دستينههاي سنگسري | WORD
مادینی است که زنان ایل سنگسری بر روی انواع صنایع به ویژه دست بافته ها و زیورآلات سنتی خلق کرده اند. هویت فرهنگی هر ملتی دراساس امری تاریخی است و بحث محوری در این فرض، مفهوم تداوم است؛ بنابراین بدون دیرینه شناسی عناصر فرهنگی نمی توان هر فرهنگ را کامل و جامع شناخت؛ زیرا شناخت فرهنگ هر قوم یا گروهی مستلزم پژوهش های ریشه ای و تاریخی است. روش مطالع این پژوهش مبتنی بر بررسی اسناد و متون و مشاهد مستقیم صنایع دستی مردم سنگسر است.
فایل رایگان مقاله مقايسه ماجراي بهمن در شاهنامه فردوسي و بهمن و فرامرز لکي | WORD
انتقام آذربرزین را با بیانی زیبا و اثرگذار به تصویر می کشد. در این مقاله، بر آنیم تا وجوه اشتراک و اختلاف دو روایت را بررسی و مقایسه کنیم و میزان اثرپذیری نوشاد از فردوسی و نیز درج استقلال او را نشان دهیم و سرانجام، ویژگی های خاص منظوم بهمن و فرامرز نوشاد را بنمایانیم. درمجموع، اختلافات بهمن و فرامرز لکی با روایت فردوسی در شاهنامه، به مراتب بیشتر از اشتراکات آن دو است. همچنین بهمن و فرامرز ویژگی های منحصربهفردی دارند.
فایل رایگان مقاله جلوههاي سيماي امام رضا(ع) در برخي آيينهاي نمادين و ادب عامه | WORD
ی، سوغاتیهای زیارتی، دخیلبستن به پنجره فولاد، آبنوشی از سقاخان اسماعیل طلایی، گنبدنمای رضوی و مژدگانی، و نیز ادبیات آیینی رضوی عامه مانند لالایی، مولودیخوانی، نوحهخوانی، کارآوا و ماشیننگارههای مردمی را که متأثر از فرهنگ رضوی هستند، با رویکردی توصیفی- تحلیلی بررسی و تبیین می کند و نشان میدهد که شخصیت امام رضا(ع) با ویژگیهای برجستهای در فرهنگ و ادبیات عامه ایرانی متجلی شده و آن را آیینی کرده است.
فایل رایگان مقاله تحليل قصه هاي پريان ايراني بر اساس آراي بتلهايم | WORD
گانهکردن طبیعت دوگانه، راهحل تعارض های ادیپی، دستیابی به استقلال، خیال پردازی و تلاش برای دستیابی به بلوغ کامل در قصههای ایرانی دیده میشود. این مقاله نمونهای عملی از کاربرد نظریات بتلهایم برای تحلیل روانکاوان قصههای ایرانی است. تحلیل این قصهها سبب ادراک بالاتری از داستانها میشود و همچنین در بررسی مراحل رشد کودکان از طریق قصه بهکار میآید و زمینههای مطالعات تطبیقی ادبیات را نیز فراهم میآورد.