فایل رایگان مقاله بررسي تطبيقي فلسفه امامت از منظر شيخ مفيد، سيد مرتضي و شيخ طوسي
لینک مرتبط » فایل رایگان مقاله بررسي تطبيقي فلسفه امامت از منظر شيخ مفيد، سيد مرتضي و شيخ طوسي
فایل رایگان مقاله ويژگيهاي گونه زباني خردهفرهنگ جبهه | WORD
از جنب زبانشناختی توجه شود.مهمترین و فراگیرترین نمود فرهنگ گفتاری جبهه را میتوان در سطح واژگانی کلام دانست. بخشی از اصطلاحات، تعابیر و اعلام این فرهنگ در جلد اول فرهنگنام جبهه گردآوری شده که در این نوشتار پس از بیان مختصری دربار گونههای زبان فارسی و گون رایج در فرهنگ جبهه، به برخی شواهد آن اشاره شده است. طنز و مطایبه، بنمای غالب وضع اصطلاحات در گون زبانی جبهه است. این گونه پس از پایان جنگ و رنگباختن تدریجی فرهنگ جبهه، تا حد زیادی کاربرد و رواج خود را از دست داده است
فایل رایگان مقاله واژگان عامه در شعر معاصر(نگاهي به چگونگي تبديل واژههاي عامه و محلي به شاخصهاي سبکشناختي در شعر معاصر) | WORD
ض آن نابرابری و نگاه سلسله مراتبی به جهان است ـ زبان نیز ناگزیر خصلتی طبقاتی و نابرابر (ادبی و غیر ادبی) پیدا می کرد و تنها واژگانی شایست شعر شناخته می شدند که در رأس هرم (ادبی و نه عامه) باشند. بر این اساس، دیگر در شعر جایی برای واژگان عامه و ... وجود نداشت؛ حال آنکه با استقرار گفتمان مدرن و پیش فرض آن، برابری، نهتنها تمایز و نظام طبقاتی واژه ها از بین رفت، بلکه تمام واژگان چه عامه و چه غیر آن، ارزشی برابر پیدا کردند و شاعرانی چون نیما، فروغ و ... این واژگان را به شعر خود وارد ساختند
فایل رایگان مقاله چرايي و چگونگي ساختار نقيضه پردازي در کتاب عقايدالنسا | WORD
نقیضهپردازی یکی از روش های طنزپردازی است که چندان به آن توجه نشده است. تحلیل این اثر با استناد به منابع موجود و نیز با هدف روشنشدن ارزش محتوایی و ساختاری این اثر است. از آنجا که ساختار نقیضی این اثر به یاری نقض و قلب محتوایِ رسائل عملیه نگاشته شده، نگاهی اجمالی به محتوای آن نیز بایسته است. بررسی انواع نقیضه، کارکرد این تکنیک و هدف کاربرد این روش، مسائلی هستند که در نوشتار حاضر بدانها خواهیم پرداخت. این رساله از دو جنب محتوا و ساختار از منابع ارزشمند ادبیات عامه شمرده می شود
فایل رایگان مقاله چاربيتي: ادامه سنت شعر شفاهي در ايران | WORD
همین دلایل میتوان آن را فرزند شعر کهن و بازماند شعر هجایی دانست. در این گفتار با اشاره به شواهد و نظراتی که از محققان بهجا مانده، بنا داریم تا اثبات کنیم این گون ادب عامه تداوم «سنت شعر شفاهی» است که خوشبختانه دگردیسی خود را در شواهد بسیاری حفظ کرده و پیوستگی تاریخی سنت موسیقی ایرانی، خاصه در بین مردم روستاها، آن را همچون عتیقهای گرانبها محفوظ داشته است تا برای بررسی شعر ایرانی قبل از اسلام، پژوهشگران ایرانی و غیرایرانی، مشروط به عدم تعصب، منابع کافی در دست داشته باشند
فایل رایگان مقاله جلوههاي رنگ در ترانههاي عامه تالشي جنوبي | WORD
رکردی آزمایش ماکس لوشر بپردازیم تا از زبان سرایندگان گمنام این ترانه ها به برخی از ویژگی های روحی-روانی مردم منطقه پیببریم. روش تحقیق، توصیفی- تحلیلی، و شیوه گردآوری اطلاعات، میدانی و کتابخانهای است. در این بررسی حدود 50 ترانه عاشقانه تالشی که در آنها انواع رنگ بهکار رفته- از پربسامدترین رنگها تا کمترین آنها- تحلیل و بررسی شدهاند. یافتههای این پژوهش خصوصیات روحی-روانی مردم منطقه را در بروز اعتقاد و احساسات، فشارها ، حساسیتها، ناکامی ها، شادی ها و ... نشان می دهد.
فایل رایگان مقاله جايگاه زن و خانواده در ضربالمثلهاي بختياري | WORD
ضرب المثل هایی که از حیط عمومی و جایگاه اجتماعی افراد بحث می شود، زن جایگاه فرودستی نسبت به مردان دارد. در ضرب المثل هایی که از مسائل عام زندگی سخن گفته می شود، جایگاه زنان با مردان برابر است. همچنین در بسیاری از این ضرب المثل ها، نگاه مردسالارانه حاکم است و اندیشه های مطلوب جامع مردسالار برای زنان نهادینه میشود. ازدواج، مذمومشمردن چندهمسری، شناخت همسر پیش از ازدواج، نحو شناخت همسر و وظایف زوجین، ازجمله مسائل مربوط به خانواده هستند که در مَثل های بختیاری انعکاس یافتهاند.
فایل رایگان مقاله تقابلهاي دوگانه در داستانهاي عامه | WORD
لبل سرگشته»، بر اساس مشهورترین و مفصلترین روایتشان از نظر تقابلهای درونمتنی بررسی شدهاند. این بررسی نشان میدهد که داستانهای عامه بهعنوان متونی که پایانِ باز ندارند، بیشتر در تقابلهای درونیِ خود صادقاند و با شناخت هر جزءِ تقابل، جایگاه و ویژگی جزء مقابل بهتر شناخته میشود. در این داستانها راوی با بسیجکردن همه اجزای داستان، نتیجه مورد نظر خود را در اختیار مخاطب مینهد و با تحریک باورهای فرهنگی و فکریِ او، این نتیجه را برای مخاطب «بدیهی» و «منطقی» میسازد.
فایل رایگان مقاله کاربرد زبان عاميانه يکي از خصايص سبکي منشآت قائم مقام فراهاني | WORD
م فراهانی را از نظر بهکارگیری عناصر زبان عامیانه در سطوح مختلفِ مفردات، تعبیرات، ترکیبات کنایی، مثلها و اشعار بررسی میکند. این مقاله به روش توصیفی- تحلیلی انجام گرفته و در پایان نیز از حیث کمی بررسی شده است. یافتههای این پژوهش نشان میدهد که کاربرد مثلها، اصطلاحات و کنایات مردمی به نثر قائممقام و بهخصوص به منشآت او وجههای پویا و زنده داده است. وی با تکیه بر ذوق و فضل خود مسائل روز را با زبان و اصطلاحات رایج دوره و در بافتی آهنگین و ادبی به سبک گلستان ارائه کرده است.
فایل رایگان مقاله « داغ» از نشان تا درمان | WORD
این مقاله، ابتدا به جنب نشان و سپس وجهِ درمانی داغ می پردازد. نشان داغ بر اندام ها و اعضای بدن بردگان، دشمنان و حیوانات به منظور ایجاد تمایز و ثبت مالکیت و دربار مجرمان به علامت گنهکاری زده می شد و در کاربرد درمانی، به گمان برخی بهعنوان آخرین درمان برای علاج بیماری های مختلف انسان و دام بهکار می رفت. مهم ترین عرص کاربرد درمانی داغ، نهادن بر زخم برای جلوگیری از خونریزی و عفونت بود. در مقال حاضر، هر دو جنب کاربرد داغ در ادبیات فارسی، تاریخ و فرهنگ عامه طبقه بندی و بررسی شده است.
فایل رایگان مقاله تحليل محتوايي دوبيتي هاي عاميانه شهرستان سوادکوه | WORD
قه هستند. در این پژوهش، هفت درونمای 200 دوبیتی محلی بررسی و تحلیل شده است. درونمایههایی همچون درد عشق، غم غربت، نفرین، شکایت دختران جوان از ازدواج تحمیلی، نارضایتی از بخت و اقبال، خدمت سربازی، و شکایت عاشق از معشوق. بیشتر دوبیتیها نوعی تکگویی است که در حسرت و یادکرد دوران گذشته سروده شدهاند. از عوامل مهم پیدایی چنین دوبیتیهایی میتوان به فقر مالی، بیسوادی، بیگاری در سرزمین غربت، نظام ارباب- رعیتی یا نظام سلطه، عدم پذیرش فرهنگهای دیگر و اختلاط فرهنگی اشاره کرد.
فایل رایگان مقاله بررسي ساختاري زبان حماسي در طومار جامع نقالان معروف به هفتلشکر | WORD
تاه در سطح آوایی، وجود فضا و حس حماسی را برای خواننده بیشتر ملموس ساخته است. در ساختمان نحوی کلام نیز، تقدم فعل و جابهجایی دیگر ارکان جمله، همنشینی عناصر همنقش، فضاسازی با بهره گیری نقال از لحن نمایشی، شگردهای کلامی- حرکتی و تکنیکهای شفاهی ازجمله عناصر شکلدهند زبان حماسی هفتلشکر است. همچنین، ویژگیهای موسیقایی نقل شفاهی، همچون ارتفاع صوت و کاربرد مصوتهای بلند و کشیده در پایان جملات سؤالی و ندایی به افزایش آهنگ خیزان کلام و درنهایت زبان حماسی آن منجر شده است.
فایل رایگان مقاله برخي روايات نقالي و شفاهي در ملحقات نسخ و چاپ هاي شاهنامه | WORD
سعدلو، حاشی ظفرنامه، متن و ملحقاتِ چاپهای مسکو، بروخیم، دکتر دبیرسیاقی و بعضی چاپهای سنگی و دست نویسهای متأخّر، بیست و شش داستان و قطع الحاقی را با توجّه به قراینی مانند نبودن پیشینه ای از آن روایتها در منابعِ ادبی و تاریخیِ کهن، وجود گزارش/ گزارشهایی از آنها در طومارهای نقّالی و داستانهای شفاهی- مردمی، داشتنِ عناصر و ساختارِ روایات نقّالی و... به احتمال از داستانهای مایه گرفته از روایتهای نقّالی و شفاهی معرّفی کرده که به صورت منظوم در دست نویسها و چاپهای شاهنامه حفظ شده است
فایل رایگان مقاله اشعار کار در کهگيلويه و بوير احمد | WORD
ب با آن را دارد و انگیز خوبی برای انجام کارهاست. این اشعار مجموعهای از تفکرات، انگیزهها و حالات روانی هنگام کار است که غنای ادبی آن نشان از قدمت ادبی مردم این استان دارد. در جامع عشایری و روستایی کهگیلویه کارهایی ازقبیل برنجکوبی، بلوطکوبی، شیردوشی، دوغزنی، نشاکاری برنج و بهچرا بردن برهها، با خواندن اشعاری همراه بوده که متناسب با وضعیت و شرایط آن کار برای تسریع، سرگرمی و فرار از خستگی خوانده میشد. در این پژوهش تلاش شده است به بررسی و واکاوی این اشعار پرداخته شود.
فایل رایگان مقاله آيينهاي سوگ و سُرور در منطقه سرکويرِ دامغان | WORD
تنی بر سنت هایی کهن است که از گذشته های بسیار دور، همراه همیشگی مراسم عزا و عروسی مردم بوده و تا زمان حاضر نیز قوت و قدرت خود را حفظ کرده است. در این نوشتار بر آنیم تا در کنار معرفی «سُرو» و «اُنگاره» بهعنوان دو نوای مخصوص مراسم عروسی و عزا و بیان ویژگیها، انواع و مشخصات آن، به تشریح جنبه های ادبی و مردمشناسی این سنت عامه بپردازیم و از خلال آن برخی ویژگیهای حاکم بر فرهنگ عام گویشوران را تبیین و تحلیل نماییم. واژه های کلیدی: سرکویر، نواهای محلی، سُرو، انگاره، فرهنگ عامه.
فایل رایگان مقاله گردآوري و بررسي واژگان و اصطلاحات دامداري در گونه زباني« سطوه » | WORD
است. مطالعه دربار واژگان، اصطلاحات و تعابیر این گون زبانی افزونبر فواید مردمشناسانه و زبانشناسان آن ممکن است در حل برخی از مشکلات زبانی و معنایی متون کهن فارسی مفید و مؤثر باشد.در پژوهش حاضر مهمترین واژگان و اصطلاحات دامداری این روستا- که طی پژوهشی میدانی گردآوری شده و با منابع کتابخانهای تکمیل گردیده- به صورت موضوعی تدوین شده و افزونبر آن، به نکاتی دیگر از قبیل وجوه اشتقاق، ریشهیابی برخی لغات کهن ایرانی و آداب و رسوم دامداران در این گون زبانی اشاره شده است.
فایل رایگان مقاله طبقه بندي موضوعي چيستاى عاميانه ايلامي | WORD
وم کرد و بهویژه مردم ایلام رواج داشته است. از مهمترین دلایل رواج سنت چیستانگویی در فرهنگ و زبان ایلامی میتوان به جنب سرگرمی، خلاقیتبخشی، باریکبینی، تقویت تفکر و حافظه، تشحیذ ذهن و اندیشهورزی آن اشاره کرد. در یک نگاه کلی میتوان چیستانهای عام ایلامی را متناسب با اجزاء سازند آنها در شش گروه با موضوعاتی همچون گیاهان و میوهها، حیوانات و اجزاء حیوانی، انسان و حالات و اجزاء انسانی، ابزار و محصولات ساخت بشر، عناصر و اجزاء طبیعی و علوم و معارف بشری طبقهبندی کرد.
فایل رایگان مقاله تبلور عناصر قهوهخانهاي در شعر عصر صفوي | WORD
آنجا که ادبیات و اجتماع دائما در حال داد و ستد دوطرفه با هم هستند، عناصر موجود در قهوهخانههای این عصر نیز در شعر و هنر این دوره تبلور خاصی داشته است. ما در این مقاله بر آن هستیم تا نشان دهیم آیا مخدرات و مکیفات که از عناصر مهم فرهنگ قهوهخانهای هستند در شعر دوره صفوی تبلور یافته است؟. قهوه، قلیان، تریاک و افیون از اهم عناصری است که در شعر این عصر متبلور شدهاند. روش تحقیق توصیفی-تحلیلی میباشد. ابزار تحقیق نیز تذکرههای عصر صفوی و برخی دیوانهای شاعران این عصر بوده است.
فایل رایگان مقاله تأملي بر روايت کُردي شمقال و رستم و مقايسه آن با داستان رستم و شغاد | WORD
خنوران دیگر اقوام ایرانزمین، داستانهای مختلف شاهنامه را گاه ترجمه و گاه با ابداعاتی بازآفرینی کرده اند. بیتردید معرفی و تأمل در منظومه های پهلوانی پس از شاهنامه، میتواند پرده از برخی مسائل مبهم این اثر سترگ بردارد و در تقویت روحی وحدتبخشی و ایران دوستی قومیت های ایران مؤثر باشد. در این پژوهش نخست منظوم شمقالو رستم کُردی معرفی، سپس با داستان رستم و شغاد شاهنامهو روایت های تاریخ ثعالبی، طومار نقالیِ شاهنامه، هفت لشکر و فردوسینام انجوی شیرازی مقایسه و سنجیده میشود.
فایل رایگان مقاله بررسي جادوي مجاورت در امثال عاميانه | WORD
ی مجاورت» یاد میکند. در تحقیق پیشِ رو، از این زاویه، کتاب داستاننامهبهمنیاری که مشتمل بر شش هزار مَثلِ جمعآوریشده از منابع گوناگون است، بررسی شده است. نتایج بررسی نشان میدهد که حدود پنجاه مَثل از این کتاب از انواع توازن های موسیقایی بهرهمند هستند و صنایعی مانند سجع متوازی، جناس، واجآرایی و تکرار، بیشترین سهم را در آهنگینشدن امثال دارند. همچنین در این بررسی با ارائ نمونههای متعدد، نظری شفیعی کدکنی دربار شکل گیری برخی از امثال بر اساس جادوی مجاورت، اثبات می شود.
فایل رایگان مقاله بررسي آيين حنابندان از ديرباز تاکنون (مطالعه اسنادي 10 منطقه در ايران) | WORD
افیایی، در قسمتهای مختلف ایران با آیین های ویژه ای برگزار میشود. بسیاری از این آیین ها ریشه های مشترک و شیوه های اجرایی یکسانی دارند و برخی دیگر با وجود ریشه های مشترک، با شیوه های متفاوتی برگزار می شوند. در این تحقیق با روش اسنادی و با مطالع کتاب ها و مقالاتی که دربار آیین نمادین حنا و دیگر کاربردهای آن در فرهنگ مردم ایران نوشته شده، به مقایس آیینهای حنابندان در 10 منطق ایران پرداخته شده و درنهایت، به کمک نظریههای کارکردگرایی و اشاع فرهنگی نتایج نهایی به دست آمده است.
فایل رایگان مقاله باورها و عناصر ادبيات عامه در رُمان سووشون | WORD
ارکردهای ادبیات عامه و سپس وضعیت ادبیات داستانی و موقعیت سووشون و جایگاه آن در فرهنگ مردم بیان شده است. سووشون با وجود خصلت تودهگرایی، بسیاری از معایب نثر معاصرانش، نظیر رکاکت بیحد، تعصب و تحزب و تجددگراییهای بیمعنی را ندارد. یافتهها نشان میدهد که سووشون موفقیت و اقبال خود را مدیون بهکارگیری همین عناصر و باورهاست. البته دانشور هریک از این عناصر را برای اثرگذاری بیشتر بر مخاطب، با اغراق و غلو همراه کرده و آن را دستمایهای برای پرورش مطلب و غنای اثر قرار داده است.
فایل رایگان مقاله نوع ادبي قضيه در وغ وغ ساهابِ صادق هدايت | WORD
ی قرار نگرفته است. در قضیه با نوع ادبی کلیتر نقیضه مواجهایم؛ ضمن اینکه مختصات زبانی، شکلی و محتوایی آن، برجستگی خاصی به آن داده است. دو شگردِ برخورد عامیانه با شعر و تخریب عمدی وزن و قافیه نیز هرچه بیشتر به این برجستگی دامن زده و انتقاد از مسائل پنهان اجتماعی، فرهنگی و ادبی نیز بر ویژگیهای منحصربهفرد آن افزوده است. نگارنده در این مقاله به بازکاوی سبکشناسانه قضیههای وغ وغ ساهاب میپردازد و برآن است تا نشان دهد هدایت از چه شگردهایی برای نوشتن قضیههایش سود جسته است.
فایل رایگان مقاله نقش قصهگو در پردازش قصههاي عاميانه آمره | WORD
ا در قصه میبیند و برای جلب نظر شنونده یا خواننده، از ذوق و هنر خویش برای تبیین هرچه بیشتر قصه کمک میگیرد. این عوامل موجب ایجاد تغییراتی در ساختار و محتوای قصه میشود. پژوهش حاضر به نقش قصهگو در شکلگیری قصه میپردازد و درپی یافتن دلایلی است که سبب میشود قصهگو در روند قصه تغییراتی پدید آورد. نکتهای که توجه نگارنده را هنگام ضبط و گردآوری قصههای آمره طی دو دهه به خود جلب کرده، وجود روایات متعدد یا متفاوت از قصهای واحد بهسبب تعدد قصهگویان و تصرف آنان در قصه است.
فایل رایگان مقاله نشانهشناسي عناصر اسطورهاي در روايتهاي عرفاني | WORD
. بر اساس این ویژگی، بسیاری از روایتهای عرفانی یا از ادب و روایات عامیانه استفاده میکنند یا در ساختار خود به ادب و فرهنگ عامه نزدیک میشوند. در روایتهای عرفانی کهنالگو و اسطورهها به بیان و توضیح تجربههای دینی در قالب نمادین و پوشیده میپردازند. هرچند عناصر اسطورهای عمدتا با جهان فوق طبیعی پیوند دارند، در روایتهای عرفانی رنگ و بویی متمایزتر میگیرند و به بیان اندیشههایی چون مراحل سهگان تولد، مرگ، بازتولد و شرح و تبیین مواجه آدمی با امر قدسی میپردازند.
فایل رایگان مقاله مقايسه بازتاب فرهنگ عامه در آثار سيمين دانشور و احمد محمود | WORD
ای که حتی نام برخی از آثار دانشور مثل سووشون و بختگشایی برگرفته از مضامین فرهنگ مردم است. البته در آثار هر دو نویسنده مضامین مشترک فرهنگی فراوانی وجود دارد که با روشی متفاوت بیان شده اند. دقت در شیو زندگی، جنسیت، تحصیلات و آگاهی و بهطورکلی، شخصیتهای متفاوت این دو نویسنده، تاحدودی تفاوت شیو بیان آنها را آشکار می کند. با درنظر گرفتن تفاوت بیان، حتی در دو فضای داستانی متفاوت، میزان دقت و ظرافت هر نویسنده و غیرت ملی یا دغدغههای شخصی هرکدام درنوع خود قابل تحلیل و بررسی است.
فایل رایگان مقاله ريشههاي خرافات و کارکرد آنها در فرهنگ مردم (مورد مطالعه: باورهاي مردم کرمان) | WORD
ت. اگرچه گسترش سطح سواد و فرهنگ عمومی جامعه منجر به کاهش اعتقاد خرافی میشود؛ اما باید اذعان کرد حتی انسانهای مدرن نیز نمیتوانند به طور کامل خرافات را رد کنند یا عملا از آن خلاص شوند. پژوهش حاضر با تحلیل محتوایی علل رواج این باورها در فرهنگ مردم، چگونگی کاربرد آنها را بررسی میکند. با اینکه رواج خرافات بر پایههای غیر عقلانی استوار است، بشر برای واداشتن به امری یا بازداشتن از کاری، تسکین، تلقین و انتقال شر و در سطحی کلی برای جلب منفعت یا دفع ضرر از خرافات استفاده میکند.
فایل رایگان مقاله تحليل و توصيف گويششناختي يک زبان رمزي خانوادگي خاص در مشهد | WORD
نشده است؛ اما با عنوان «زبان خانواد برومند» از آن یاد می شود. این زبان که حدود چهار تا پنج نسل از عمر آن میگذرد، زبان رمزی زندهای است که در میان گویشوران خود نسل به نسل انتقال یافته و بیشتر ویژگیهای زبانهای رمزی را داراست. برخی از واژگان این زبان عربی است؛ برخی واژگان فارسی هستند که تغییر شکل یا تغییر آوایی یافتهاند، و نیز برخی از آنها واژگان ساختگیاند و ریش مشخصی ندارند. این زبان تنها در میان همین گروه از مردم مشهد دیده شده است و در هیچ کجای ایران و جهان گویشور ندارد.
فایل رایگان مقاله پيشگويي و طالعبيني در متون ايراني دوره ميانه | WORD
و انواع فال و طالعبینی امری متداول بوده و گاه بهعنوان پارهای از مناسک دینی ترویج میشده است. در این پژوهش با بررسی متون ایرانی دور میانه، انواع پیشگویی بررسی خواهد شد، ازجمله پیشگویی بهوسیل الهامات، تأثیرات ستارگان و سیارات بر روزها و سالها و باید و نبایدهای روزها، و متون فال و طالعبینی برگرفته از کتاب خطی فالنام زرتشتی شامل: فال اعداد 1-5، فالنام جاماسب حکیم و فال انامل. بدینترتیب، تأثیر شگرف باور به جادو در هر لحظه از زندگی مردم ایران پیش از اسلام مشخص میگردد.
فایل رایگان مقاله هويت ابهامآميز نقال اميرارسلان | WORD
های از پژوهشگران حوز ادبیات عامیانه، محمدعلی نقیبالممالک را شخصیتی موهوم و ناشناخته دانسته و میرزا احمد نقیبالممالک شیرازی را نقال قصه معرفی کردهاند. این مقاله سه محور عمده دارد؛ نگارنده در آغاز به معرفی میرزا احمد نقیبالممالک میپردازد؛ سپس با استناد به یکی از منابع معتبر عصر قاجار، محمدعلی نقیبالممالک را نیز بهعنوان یکی از نقالان دربار ناصرالدینشاه معرفی میکند و سرانجام دربار اینکه احتمالاً کدامیک از این دو، نقال قصه بودهاند، حدس خود را بیان میکند.
فایل رایگان مقاله قابليتهاي روايي ادبيات عاميانه ايران در اقتباس نمايشي براي تلويزيون و سينما | WORD
دات رسانهای معرفی میکند و با روشی توصیفی- تحلیلی و رویکردی آسیبشناسانه به گسستهای تاریخی در روند ارتقاء سطح نمایشی روایتهای کهن فارسی، به ارزیابی کیفی این آثار و اثبات فرضیات تحقیق میپردازد. نگارنده پس از بازنگری مهمترین جلوههای روایی ادب کهن و عامیانه، چالش های فرارو در روند اقتباس از آنها را به همراه برخی راهکارهای مناسب انطباقسازی در تولیدات رسانهای بیان میکند. در پایان مقاله نیز با نقل و نقدِ نمونههایی از ادب کهن، شیو اقتباس از آنها بیان خواهد شد.