فایل رایگان مقاله نگاهي به سرگذشت ابنعلقمي، واپسين وزير شيعي عباسيان
لینک مرتبط » فایل رایگان مقاله نگاهي به سرگذشت ابنعلقمي، واپسين وزير شيعي عباسيان
فایل رایگان مقاله خمسه بهمثابه نوع ادبي | WORD
نام خمسه یا نام های مشابه سروده شد. وجود این دسته از آثار که علاوه بر نام مشابه، دارای ویژگی های مشترکی نیز هستند، از وجود نوعی در ادبیات فارسی و ترکی بهنام «خمسه» حکایت دارد. هدف ما در این مقاله شناخت قراردادهای این نوع ادبی براساس خمسه های فارسیِ موجود است. برای این منظور، ضمن برشمردن خمسه های موجود یا مذکور ادب فارسی در مناطق و دوره های مختلف، به بررسی ویژگی های این خمسه ها پرداخته و قراردادهای اصلی و فرعی این نوع ادبی بیان شده است.
فایل رایگان مقاله فابيولا و سيوژت؛ تعاريف، نقدها و کارکردها | WORD
وهای مشابه وارد شده اند. باوجود این انتقادات، توجه به الگوی فابیولا/ سیوژت و تفاوت های آن با الگوهایی مشابه، همچون داستان پایه/ گفتمان، در نقد داستان کارکردهایی مفید بههمراه دارد. توجه به متون منفرد ادبی، پرورش خلاقیت منتقد در کشف شگردهای ادبی و تقویت جنبه های ادبی نقد داستان مهم ترین کارکردهای عملی این مفاهیم فرمالیستی هستند. بازاندیشی در این میراث فرمالیستی می تواند رشد خلاقیت در نقدهای دانشگاهی ادبیات فارسی را درپی داشته باشد.
فایل رایگان مقاله کهنالگوي وصلت مينوي در قرآن کريم | WORD
آن کریم با رویکردی ایجابی به این انگاره، از مزایای کهنالگویی آن بهره برده و با کارکردی تعلیمی از آن، اولاً به اصلاح خودآگاه مخاطبان درباره معرفی هویت الله و تثبیت جایگاه او در هستی پرداخته؛ ثانیاً، با نفوذ در ناخودآگاه آدمیان پیدایش هستی را حاصل وحدت نمادین این اضداد، یعنی کهنالگوی مام زمین و پدر آسمان، معرفی کرده است. بر همین اساس از منظر قرآن کریم، درک این وحدت نمادینِ اضداد پلی است برای تعالی بهسمت الله و آغاز زایش و شکوفایی.
فایل رایگان مقاله تبيين الگوي تحليل روانشناختي مکان داستاني | WORD
ی و تکیه بر رویکرد روانشناسی محیطی که نگاه خاصی به مکان و انسان دارد و دارای مؤلفههایی برای تحلیل روانشناختی مکان است، الگویی جهت تحلیل روانشناختی مکان داستانی بهدست دهد. براساس نتایج، خوانش روانشناختی مکان داستانی با استفاده از مؤلفههای روانشناسی محیطی، آن را از عنصری ثابت، بیروح و واقعنما به عنصری پویا، هنری و واقعگرا و اثربخش در داستان تغییر میدهد که از جایگاه ارزشمندی در شبکه روابط عناصر روایت برخوردار است.
فایل رایگان مقاله نقد مقالات علمي ـ پژوهشي با موضوع بررسي متون ادبي از ديدگاه زمان روايي ژنت | WORD
ات ناظر به آزمون کاربست نظری ژنت در قرائت متن ادبی بوده و اغلب شیوههای زمانبندی نویسنده را گزارش کردهاند؛ اما نسبت ساختار و معنا با زمان روایی و نیز رابطه ادبیت متن با زمان روایت هم نشانههایی در تحقیقات دارد و بهطور کامل مغفول نمانده است. اگر این رویکرد در پژوهشهای آتی مورد توجه قرار گیرد و مقایسه متون براساس دوره یا نوع ادبی بر این پایه تحلیل شود، نتایج نظامیافتهتری به مطالعات سبکشناختی یا تاریخ ادبیات افزوده میشود.
فایل رایگان مقاله تحليل شيوههاي مخالفخواني در مقالات شمس از نگاهي ديگر | WORD
دی که میان سطوح انتزاع جدید برقرار کرده، از مسیر پیشین منحرف شده و با فرایندی انحرافی و خوانشی مخالف، سطح تازه ای از معنا را خلق کرده است. زدوده شدن لایه های معنایی رایج در تفسیر آیات و احادیث، خلق معیارها و نگرش های تازه درباب اعتقادات و باورهای عوام، وارونگی و تقدس زدایی از امور مقدس از یک سو و تقدس بخشی به اموری منفور یا مهجور همگی از ویژگی های مخالف خوانی در مقالات شمس بوده است. روش تحقیق در پژوهش پیشِ رو، تحلیلی ـ توصیفی بوده است.
فایل رایگان مقاله غرضورزي نقد را تباه ميکند
نقدي بر مقاله «چگونه از زير سايه خود خارج شوم» | WORD
عینی، اساس نوشتهاش (اتهام سرقت ادبی) با سؤالاتی جدی مواجه میشود. جاویدشاد بحث خود را براساس فرضیات شخصی بنا کرده و از نقد منصفانه تمرد ورزیده تا با تکیه به اشتباهات، پنهانکاری و نظریات توطئه، یادداشتش را بهپایان برساند. مقاله حاضر میکوشد تا با تکیه بر تعریف سرقت ادبی، نظریات متیو آرنولد، میشل فوکو و خورخه لوئیز بورخس، و همچنین اصول و روش تحقیق، ضمن اشاره به اشتباهات مقاله جاویدشاد، روشنگر و راهنمای نقد مقالات دیگر نیز باشد.
فایل رایگان مقاله حاشيه در عرفان: از فراخواني حاشيهها تا گذر از بازي متن و حاشيه | WORD
ی متن و حاشیه در می گذرد. مبنای تعلیق ابژه سازی در بازنمایی های عرفا بر یکسان انگاری مصداق های متن و حاشیه همچون برابری کفر و دین، دنیا و آخرت و غیره استوار است. اگرچه کارکرد خوانش های مذکور در بافت اجتماعی تغییر نوع و جهت رابطه با دیگری به عبارتی دیگر ایجاد هم حضوری هستی شناختی انسان ها یا همترازی اجتماعی طرفین تعامل است، در تلقی عرفا به مثاب کنش هایی نمادین است که به قصد صفر کردن فاصل انسان با معشوق یا رسیدن به حال حضور انجام می شود.
فایل رایگان مقاله آسيبشناسي درک و کاربست مبحث آشناييزدايي در مقالات علمي ـ پژوهشي دانشگاهيان ايران در حوزه زبان فارسي تا بهار 1395? | WORD
لیست های روس؛ 2. ارائ تعاریف خلق الساعه از مفهوم آشناییزدایی؛ 3. خلط و همانندپنداری مبحث آشنایی زدایی با دیگر مباحث نسبتاً مشابه و بهخصوص تقلیل آن به مباحث ابتدایی بلاغت سنتی. این کاستیها از یک سو به بداهت موضوع پژوهش و از دیگر سو به تقلیل این مفهوم و تزیینی شدن آن در پژوهش های دانشگاهی انجامیده است؛ درنتیجه این موارد، مجالی برای محققان فراهم آمده تا به تولید انبوه مقالاتی بپردازند که اشتباهات مشابهی را در این حوزه بازنشر می کنند.
فایل رایگان مقاله سنتزپژوهي مطالعات بينرشتهاي ادبيات کودک از منظر نظريه مخاطب محوري | WORD
آثار ادبیات کودک است که با توجه به معیارهای سال انتشار و گروه سنی، نام نویسنده یا اثر خاص، نوع داستان، موضوع خاص و آثار برگزیده تعیین شدهاند و در این میان، معیار سال انتشار و گروه سنی بیشترین کاربرد را داشته است. درمجموع نتایج تحلیل این یافتهها براساس معیار توجه به مخاطب، حاکی از توجه اندک به مخاطب ـ کودک در پژوهشهای بینرشتهای ادبیات کودک است که برای تقویت این جایگاه، پیشنهادهایی در هر چهار عنصر پژوهشی ارائه شده است.
فایل رایگان مقاله اسلوب روايت در سيرالملوکِ خواجه نظامالملک طوسي | WORD
کند. در مقال حاضر، روش حکایتپردازی نظامالملک در سیرالملوک، بنابر بعضی نظریات نقد ساختارگرا، بررسی شده است. نخست، به آن دسته از نظریهها پرداخته شده است که در مقاله کاربرد دارند. دوم، حکایات سیرالملوک، باتوجهبه حجم، از هم تفکیک و شمارهگذاری شدهاند. سوم، بنابر نظریههای مطرحشده، بهترتیب دربار زمان، وجه، لحن، الگوی کنشی (اشخاص)، الگوی پیرنگ در حکایات سیرالملوک بحث شده است. در پایان، نتایج بهصورت خطوطی کلی نوشته شده است.
فایل رایگان مقاله بررسي سفر قهرمان در منظومه مهر و ماه جمالي دهلوي
براساس الگوي کمپبل? | WORD
سفر که از شرق به غرب (غرب نماد فناست) صورت میگیرد، سیر و سلوکی است عرفانی که با کهنالگوی سفر قهرمان جوزف کمپبل قابل تطبیق است. در این منظومه، مانند بیشتر داستانهایی که کهنالگوی سفر قهرمان در آنها دیده میشود، یاریگران و نیروهای ماورای طبیعی قهرمان را در گذر از آزمونهای سخت یاری میدهند و تولد دوباره و فنای وی را میسر میکنند. این سفر، همچون اغلب سفرهای قهرمان اسطورهای، در یک رفتوبازگشت حرکت دایرهواری نمود مییابد.
فایل رایگان مقاله شيوههاي محمد حقوقي در نقد و تحليل شعر معاصر | WORD
توجه کرده و عمده نقدهای او بر سه رأس «زبان و بیان»، «فضا و اندیشه» و «شکل و ساخت» استوارند که از آن ها می توان با عنوان «مثلث نقد محمد حقوقی» یاد کرد. این گرایش های صورت گرایانه و دلبستگی به تشکل و ساخت، باآنکه معمولاً بر عناصر هنری اثر پرتو میافکند، گاهی نیز برخی از تحلیل های او را در تأویلهای ظاهرگرا محدود میکند و باوجود نزدیک شدن به مرز نقد نو و علمی، در مواردی هم دچار کاستیهایی میشود که ارزش واقعی اثر ادبی را نشان نمی دهد.
فایل رایگان مقاله نقدي بر تلقي رايج از هرمنوتيک فلسفي گادامري بهمثابه هرمنوتيک خوانندهمحور/ مفسرمحور | WORD
ون بیتوجهی به تغییر رویکرد روشمحورانه در هرمنوتیک فلسفی به رویکرد دیالکتیکی، تلقی نادرست از مفهوم انطباق یا کاربرد در هرمنوتیک فلسفی، توجه نکردن به مفهوم بازی در هرمنوتیک فلسفی، جدا انگاری سوژه و ابژه و عدم التفات به امتزاج افق ها در هرمنوتیک فلسفی، تفکیک قائل نشدن میان قلمرو هرمنوتیک فلسفی و نقد خواننده محور (هرمنوتیک ادبی) و... ریشه دارد. پژوهش حاضر که به روش توصیفی ـ تحلیلی انجام شده است، ریشه های این بدفهمی را واکاوی میکند.
فایل رایگان مقاله بررسي انتقادي مقالههاي علمي درباره مينيماليسم در حکايتها | WORD
صحیح، مهم ترین مواردی است که نشان می دهد تمام مقاله های مورد بررسی فاقد دقت و صحت شایست پژوهش های علمی هستند. با توجه به اینکه هدف هم مقاله ها اثبات این همانی دو نوع ادبی است، نوشته شدن این تعداد مقاله در موضوع مورد بحث، ضرورتی ندارد و بهعلاوه پرداختن به موضوع حتی در یک مقاله، نه تنها کمکی به درک بهتر این دو نوع ادبی نمی کند، بلکه بهدلیل مخدوش کردن احکام و قواعد نهادی دو نوع ادبی، مشکلاتی را پیشِروی مخاطبان و پژوهشگران قرار می دهد.
فایل رایگان مقاله آينههاي دردار: پيوند روايتگري و نظريه گلشيري درباب استقلال زيباييشناختي داستان | WORD
ست. اما طرح این مباحث فقط برای پاسخ به پرسشی اساسی بوده است: در بطن این همه تلاش برای برقراری پیوند و نزدیکی میان این سطوح و شخصیتهایی موجود در هر سطح (این شخصیتها عمدتاً نویسندهاند) چرا گلشیری با راوی محدودش خط و مرزی، هر چند کمرنگ و کمپیدا ، میان آنها کشیده و این همه تلاش کرده است تا بگوید که به هم نزدیکند اما یکی نیستند؟ در پایان مقاله، این پرسش را مرتبط با نظری گلشیری دربار انگار استقلال زیباییشناختی داستان پاسخ دادهایم.
فایل رایگان مقاله سرشت زيباييشناختي شاهنامهي فردوسي | WORD
نمایههای واگشتی و کلیت در طبقات چندگانه اجتماعی نشان داده شده؛ و بدین ترتیب، با تطبیق عناصر تمامیت بخش حماسی در شاهنامه بر اصلیترین شاخصه های حماسه اصیل هگلی، بیان شده است که شاهنامه ی فردوسی نیز، همچون بعضی از بزرگ ترین حماسه های اصیل جهان، با برخورداری از شاخص ترین ویژگیهای حماسه اصیل ـ برخلاف دیدگاه هگل ـ حماسه ای اصیل است و ضمن دربرداشتن قدرت انتقال فهم مشترک دینی و اخلاقی از جهان، هنری جهان شمول و ماندگار شمرده میشود.
فایل رایگان مقاله رويکردهاي نو در نقد اخلاقي
مطالعه موردي سه مجموعه داستان کوتاه | WORD
در آنها تحلیل شده است. توجه به شکلهای مختلف تقابلهای اخلاقی، توصیف جزئیات، استفاده از زاوی دید عینی و بیرونی، و بهکارگیری استعاره، نماد، تمثیل و موقعیتهای آیرونیک از مهمترین شگردهای داستاننویسی در القای پیام اخلاقی به مخاطب است. این شیوهها برای درک و دریافت مخاطب احترام قائل است و با تکیه بر بیان تجربههای عمیق روحی و فردی و درک موقعیت، به شناخت شهودی و جزئی از احساسات، عواطف و درنهایت کنشهای اخلاقی انسان میانجامد.
فایل رایگان مقاله حرکت استعاري خياميت؛ تبيين چرخش گفتماني از «ترکيب طبايع تا ترکيب پياله» | WORD
ع از الگوی بازی حاشیه و متن پیروی میکند. تاریخ خیامیت تاریخ مواجه تخیل جمعی با استعاره هایی است که پرسش های متناقض را تولید می کنند. خیامیت با انباشت تفسیرها، جوابیه ها، نظیره سازی ها، تکثیر سلولیِ استعاره ها و تولید استعاره ها علیه استعاره های دیگر ساخته شده است. اگرچه می توان با جستوجوی درزمانی استعاره های گفتمان خیامیت به پرسش های خیامی نزدیک شد، رابط عمر خیام با رباعیات نه رابط مؤلف با اثر، بلکه رابط شخصیت مفهومی با گفتمان است.
فایل رایگان مقاله «گيلهمرد» بزرگ علوي: عليه ايدئولوژي يا ابزاري ايدئولوژيک؟ | WORD
وشتار اوست. در اینجا این سؤال مطرح میشود که آیا داستان «گیلهمرد» علوی تولیدی فرهنگی است که پایههای ایدئولوژی حاکم را به لرزه درمیآورد یا اینکه درنهایت خودِ داستان به ابزاری ایدئولوژیک تبدیل میشود و در خدمت نظام حاکم درمیآید. درحالی که پژوهش حاضر از طریق ارجاع به کتاب لنین و فلسفه و مقاله «سخنی درباب هنر» پاسخی آلتوسری به این سؤال میدهد، از طریق دیدگاه «زیباییشناسی دریافت» کاستیهای رویکرد آلتوسری را نیز تبیین میکند.
فایل رایگان مقاله نگرشي به تلميح ادبي براساس رويکردهاي نوين در نقد ادبي و مطالعات بينارشتهاي | WORD
ی ـ تحلیلی به مبحث تلمیح در بلاغت بپردازد و این عنصر بلاغی را براساس رویکردهای مطالعاتی نوین بینارشتهای و نقد ادبی واکاوی و معرفی کند. نتایج پژوهش بیانگر آن است که تلمیح، علیرغم سادگی ظاهری خود، یکی از پیچیدهترین و چندلایهترین عناصر بلاغی است که میتوان آن را با استفاده از دستاوردهای نوین رشتههای مختلفی همچون زبانشناسی، نشانهشناسی، جامعهشناسی و برخی دیگر از نظریهها و مباحث نقد و نظریه ادبی جدید بررسی و واکاوی کرد.
فایل رایگان مقاله نقد کاربرد نظريه ادبي در مقالات پژوهشي
(با تأکيد بر روايتشناسي ساختارگرا) | WORD
بی خطاهایی روش شناختی در اغلب این مقالات شده است. مواردی همچون نگاه آموزشی و سطحی به نظریه ها، بی توجهی به مبانی نظریه ها و برخورد تقلیل گرایانه با آنها از مهم ترین این ایرادها هستند. در پایان با تحلیل و بررسی آماری بیش از نود مقاله علمی ـ پژوهشی منتشرشده بین سالهای 1390 تا 1396 نشان داده شده است که بهدلیل اشکالات یادشده، این مقالات نه از نتایج مقالات پیشین تأثیر پذیرفته اند و نه چندان نقشی در شکل گیری مقالات بعد از خود داشته اند.
فایل رایگان مقاله آسيبشناسي کاربرد استعاره در فرايند نظريهپردازي فرماليسم مکانيکي | WORD
ف نظری فرمالیستی پرداخته میشود و سپس برپای علل اربع ارسطویی ماشین و ادبیات مقایسه شده، تفاوتهای ادراکی «ماشین» در زبانهای روسی، انگلیسی و فارسی بهاختصار نشان داده میشود. طبق بررسیها، تبیین ماهیت ادبیات برمبنای استعار مکانیکی، در مرحل نظریهپردازی موجب شده است نظریهپرداز در فرمولبندی نظریه برای رسیدن به یک روششناسی خلاق و سازگار با اثر ادبی ناکام بماند و در مرحل انتقال نیز تفسیر و کاربست آن با نوعی بدفهمی مواجه شود.
فایل رایگان مقاله چگونه از زير سايه خود خارج شوم؟
نقدي بر مقاله «ايدئولوژي و فراخواندن جامعه سياهپوستان آمريکا در شعر «به ياد راديو» اميري باراکا» | WORD
نوان «تأثیر ابزارهای ایدئولوژیک حکومتی در شکلگیری هویت: خوانشی آلتوسری از شعر «به یاد رادیو» امیری باراکا»، منتشرشده در مجله بینالمللی انگلیسی و ادبیات (دسامبر 2013، صص480 ـ 485) دارد. نویسنده مقاله انگلیسی، سیدشهابالدین ساداتی، یکی از نویسندگان مقاله فارسی است که با اضافه کردن نویسنده همکار، اِعمال تغییرات در عنوان و کلیدواژهها و افزودن مطالب تازه، سعی در تولید مقالهای جدید داشته که در این راه، تحقیق او دچار سرقت علمی شده است.
فایل رایگان مقاله برساخت گفتمانيِ پيرنگ در گزارشهاي تذکرهاي عرفاني: روايتهاي حلاج | WORD
تمان طرد و مشروعیت زدایی از وی قرار گرفته اند. دسته ای هم در مقامی بینابین، بااینکه اغلب از حلاج دفاع کردهاند، در مواردی هم برخی از ابعاد منفی زندگیاش را بدون دفاع از او بازگفتهاند. با نگاهی به موضع گیری های مذکور می توان چنین پنداشت که نوع این نگرشها مبتنی بر جهان معرفتی ـ ایدئولوژیک گزارش نویسان بوده است. از طرف دیگر، ضمن غلبه گفتمان قبول بر گفتمان طرد درباب حلاج، طرد مذکور بنابه جهت و شدت موضع گیری ها بهمعنای مصطحِ طرد نیست.
فایل رایگان مقاله ديرينهشناسي کرامات صوفيان؛ مطالعه مورديِ
«طعام اندک و اِطعام بسيار» | WORD
تداوم جانشینی پیامبر اسلام»، در سیرتنامههای نبوی به منزل «برتری پیامبر اسلام و دین او» بر سایر انبیا و ادیان و در عَهدَین به عنوان نشان «مؤیِد نبوت» پدیدار میگردد. این مقاله نشان می دهد که امر خارق عادت در گذر زمان پدیدهای یکپارچه و ثابت نبوده و همواره در فضای حاکم بر گفتمانهای مختلف معانی تازهای به آن افزوده شده است؛ دیگر اینکه کرامات صوفیان بیش از آنکه نتیج دخلوتصرف در امر واقع و عینی باشد، مولود روابط بینامتنی است.
فایل رایگان مقاله تضمين: اصطلاحي متفاوت در بوطيقاي بيدل دهلوي | WORD
ان میدهد اصطلاحات «تضمین»، «مصرع تضمین» و «مضمون» در قرن دوازدهم هجری قمری در شبهقار هندوستان به اصطلاحاتی تخصصی در حوز نقد ادبی تبدیل شده و تعاریفی جدید را پذیرفته است. در این تعاریف، «مضمون» اختصاصاً بهمعنای «مصراع برجسته» بهکار میرود و «تضمین» به فرایند «مصرعرسانی» یا «پیشمصرعرسانی» اطلاق میشود؛ به این فرایند «مضمون بستن» نیز میگویند. «مصرع تضمین» اصطلاحی است که برای «مصرع یا پیشمصرعِ رسانده» به کار میرود.
فایل رایگان مقاله داستان «موسي و شبان» نمونهاي عيني از تحقق امتزاج
افقها در تلقي گادامري | WORD
ر آغاز داستان، خداشناسی موسی در قالب اهل شریعت و تنزیه ظاهر میشود و درمقابل، تجربه و درک شبان از خدا متناسب با تلقی اهل تشبیه آشکار می گردد. اینچنین در آغاز داستان، موسی و شبان هریک در افق خود محصورند. اما در ادامه از طرفی مواجهه مؤاخذه گرایانه موسی با شبان و از سوی دیگر عتاب خداوند با موسی، هم شبان و هم موسی را در موقعیت هرمنوتیکی تازه ای قرار می دهد؛ بهگونه ای که هر دو درنهایت جمع دو افق تشبیه و تنزیه را به حقیقت نزدیک تر می یابند.
فایل رایگان مقاله بررسي شکلي و محتوايي کتاب روايتپژوهي داستانهاي عاميانه ايراني | WORD
های ارجاعدهی و بهویژه استفاده از منابع بههمراه ذکر شواهدی اشاره شده، در پایان یافتهها و نتایج کتاب مرورِ انتقادی میشود. بهنظر میآید نویسند کتاب ضمن آنکه تلاش کرده داستانهای عامیانه را از منظر نقد و نظری روایتشناسی بکاود که در نوع خود تازگی و بداهت دارد، در کاربست رهیافت روایتشناختی، بهمثابه چارچوبی نظری و عملی برای مطالع قصههای عامیان فارسی، کاستیهایی برطرفشدنی دارد که امید است در چاپهای بعدی اصلاح شوند.
فایل رایگان مقاله سوژه غرب و غرب بهمثابه سوژه در ادبيات داستاني جنوب ايران | WORD
(ناصر تقوایی، 1344)، داستان بلند جزیره (پرویز مسجدی، 1358) و داستان کوتاه «سیاسنبو» (محمدرضا صفدری، 1368) نشان میدهد که آنجا که غرب بهمثابه سوژ قدرت مطرح شده است، تنها پیامد آن تشدید و تثبیت گفتمان غربستیز و تأکید بر ذاتی بودنِ دوتاییِ غرب ـ شرق بوده؛ در حالی که مواجهه با سوژ غرب و بررسی و تحلیل آن میتواند مسیری را بهسوی گفتمان پسااستعماری باز کند و گفتوگو میان شرق و غرب و درنهایت شکستنِ دوتاییِ تقابلیِ غرب ـ شرق را در پی داشته باشد.