... دانلود ...
بخشی از متن فایل رایگان پاورپوینت غزوات پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله :
محتویات
1 معنای لغوی و اصطلاحی غزوه
2 برخی از غزوات مهم
2.1 جنگ بدر
2.2 جنگ احد
2.3 جنگ بنی النضیر
2.4 جنگ احزاب (خندق)
2.5 غزوه بنی قریظه
2.6 غزوه بنی المصطلق
2.7 غزوه خیبر
2.8 فتح مکه
2.9 غزوه حنین
2.10 غزوه طائف
2.11 غزوه تبوک
3 جدول کامل غزوات
4 پانویس
معنای لغوی و اصطلاحی غزوه
غَزْوَه به فتح اول و سکون دوم (جمع آن غَزْوات) در لغت به معنای جنگیدن میباشد و از کلمه «الغزو» گرفته شده است.[1] اسم فاعل آن «غازی» و جمع آن «غُزاه» و «غُزّی» آمده است، مانند قاضی، قضاه- سابق، سُبّق(به معنای رفتن به پیکار دشمن و غارت او)[2] و از این نمونه است کلمه «غُزّی» در آیه: «یا ایُّها الَّذینَ امَنُوا لا تَکُونُوا کَالَّذینَ کَفَرُوا وَ قالُوا لِاخْوانِهِمْ اذا ضَرَبُوا فیِالْارْضِ اوْ کانُوا غُزّیً... لَوْ کانُوا عِنْدَنا ما ماتُوا وَ ما قُتِلُوا»[3] ای گرویدگان به دین اسلام، شما مانند آنان که راه کفر و نفاق پیمودند، نباشید که گفتند: اگر برادران و خویشاوندان ما به سفر نرفته و یا به جنگ حاضر نمیشدند، به چنگ مرگ نمیافتادند و کشته نمیشدند.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) فرمود: «دَعا مُوسی وَ امَّنَ هاروُنُ (ع) وَ امَنَّتِ الْمَلائِکَهُ (ع) فَقالَ اللَّهُ تَبارَکَ وَتَعالی قَدْ اجِیْبَتْ دَعْوَتُکُما فَاسْتَقیما وَ مَنْ غَزا فی سَبیلِ اللَّهِ اسْتُجیبُ لَهُ کَمَا اسْتُجیبُ لَکُما الی یَوْمِالْقِیامَهِ». حضرت موسی دعایی کرد و هارون آمین گفت و فرشتگان نیز آمین گفتند. پس خدای تبارک و تعالی فرمود: هر آینه دعای شما مستجاب شد پس استقامت و پایداری ورزید و هر که در راه خدا جهاد کند، دعایش مستجاب شود، چنانچه دعای شما به اجابت رسید تا روز قیامت.[4]
غزوه در اصطلاح اغلب تاریخ نویسان به جنگهایی گفته میشود که به فرماندهی شخص پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) بوده است، و بقیه جنگهای زمان رسول خدا (صلی الله علیه وآله) که آن حضرت در آن حضور نداشته «سریّه» یا «بعث» نامیده شده است.
برخی از غزوات مهم
جنگ بدر
پس از هجرت مسلمانان به مدینه اولین نبردی که بین مسلمانان و کفار قریش رخ داد غزوه بدر بود.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در سال دوم هجرت برای حفظ اسلام و دفاع از حقوق مسلمانان و خنثی کردن توطئه های قریش به پاخاست و سرانجام در «بدر» در برابر لشکریان قریش قرار گرفت و با وجود این که تعداد مسلمانان یک سوم کفار بود مسلمانان پیروز گشتند.
جنگ احد
قریش که شکست سختی از مسلمانان در جنگ بدر خورده بودند در سال سوم هجرت به منظور انتقام رهسپار مدینه شدند و در احد با ارتش اسلام رو به رو گردیدند. در غزوه احد ابتدا پیروزی به نفع مسلمانان بود. ولی در انتها به علت نافرمانی برخی مسلمانان از راهنمایی های نظامی و امنیتی پیامبر صلی الله علیه و آله به نفع مسلمانان منتهی نشد و مسلمانان شکست خوردند. در این غزوه بسیاری از اصحاب پیامبر (صلی الله علیه و آله) و حضرت حضرت حمزه سید الشهداء علیه السلام به شهادت رسیدند.
جنگ بنی النضیر
منافقان و یهودیان مدینه از شکست مسلمانان در احد و کشته شدن رجال علوی سخت خوشحال بودند و به دنبال فرصتی بودند تا در مدینه شورش کنند و به قبایل خارج از مدینه بفهمانند که کوچکترین اتحاد و وحدت کلمه ای در مدینه وجود ندارد و دشمنان خارجی می توانند اسلام را سرنگون کنند. پیامبر برای این که از منویات و طرز تفکر یهودیان بنی النضیر آگاه گردد همراه گروهی از افراد خود عازم دژ آن ها گردید. پیامبر در برابر درب دژ فرود آمد ولی داخل نشد و ترجیح داد در سایه دیوار دژ با افراد خود بنشیند و با سران بنی النضیر گفتگو کند.
پیامبر صلی الله علیه و آله در این گیر و دار احساس کردند توطئه ای در راه است، حرکات مرموز و سخنان در گوشی آن ها پیامبر را به شک انداخت. آن ها قصد داشتند پیامبر را از بین ببرند اما آن حضرت توسط جبرئیل از نقشه شوم آن ها باخبر شد و بدون این که به یاران خود چیزی بگوید وانمود کرد که برای کاری به اطراف می رود و بر می گردد، اما حضرت راه مدینه را پیش گرفت. سپس با سران بنی النضیر تماس گرفت و پیغامی فرستاد مبنی بر این که آن ها پیمان شکنی کرده اند و باید ظرف ده روز مدینه را ترک کنند.
در این میان منافقان دست به کار شدند و به یهودیان پیشنهاد کمک دادند. پیامبر پس از این که متوجه شد یهودیان درهای دژ را بسته اند و تصمیم دارند از دژ دفاع کنند برای محاصره قلعه بنی النضیر حرکت کرد. سرانجام یهودیان تسلیم شدند و مدینه را ترک کردند. این واقعه در سال چهارم هجرت رخ داد.
جنگ احزاب (خندق)
در سال پنجم هجرت گروهی از یهودیان «بنی النضیر» به مکه رفتند و قریش را بر ضد اسلام و مسلمانان تحریک کردند. قریش از فرصت استفاده کرده لشکر انبوهی از گروه های مختلف تشکیل داد و به سوی مدینه حرکت کرد. مسلمانان برای حفظ مرکز اسلام یعنی شهر مدینه به پیشنهاد سلمان فارسی دور شهر را خندق کندند و در برابر چندین هزار از کفار صف بستند. حضرت علی علیه السلام در این جنگ سردار آنان «عمرو بن عبدود» را از پای درآورد و سرانجام جنگ به نفع مسلمین تمام شد. به دلیل اتحاد قبایل عرب علیه السلام در این غزوه به غزوه احزاب معروف گشت.
غزوه بنی قریظه
بنی قریظه از یهودیان اطراف مدینه بودند که با پیامبر صلی الله علیه و آله پیمان صلح و سازش بسته بودند ولی در غزوه احزاب پیمان شکنی کرده بودند و به کمک قریش پرداختند و چون از نظر پیامبر، افرادی خطرناک شناخته شدند چاره ای جز این نبود که از میان برداشته شوند. پس از جنگ احزاب پیغمبر صلی الله علیه و آله دستور دادند لشکر اسلام به سوی بنی قریظه حرکت کند. مدت 25 روز بود که آن ها در محاصره مسلمانان قرار داشتند تا این که تسلیم شدند.
طایفه اوس از پیامبر خواهش کردند تا از خودشان درگذرد. حضرت فرمود:
آیا راضی هستید سعد معاذ که یکی از بزرگان شماست درباره شما حکم کند؟ همه پذیرفتند به امید این که سعد از آن ها جانبداری خواهد کرد. ولی سعد به کشتن مردان جنگی و تقسیم اموال و اسیری زنانشان حکم کرد.
پیغمبر صلی الله علیه و آله فرمود: حکم سعد همان حکمی است که خداوند درباره این افراد صادر فرموده است. و بدین ترتیب تمام جنگجویان آنان کشته شدند.
غزوه بنی المصطلق
در سال ششم هجری گروهی از قبیله خزاعه به نام بنی المصطلق بر ضد مسلمانان به اقداماتی دست زدند. پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله از توطئه آن ها باخبر شد و با لشکری به سویشان حرکت کرد تا از خطر آنان جلوگیری کند و در محلی به نام مریسیع با آنان جنگید و پیروز شد.
غزوه خیبر
در قلعه های خیبر گروه زیادی از یهودیان زندگی می کردند که با مشرکین روابط نظامی و اقتصادی داشتند و چون امنیت مسلمانان از سوی آنان تهدید می شد در سال هفتم هجری مسلمانان به خیبر که ستاد مرکزی دشمن به شمار می رفت حرکت کردند و پس از محاصره و جنگ، یهودیان تسلیم حکومت اسلامی شدند.
فتح مکه
قریشیان در پیمان صلح حدیبیه با پیامبر قرار بسته بودند که نسبت به مسلمانان و هم پیمانان آن ها تجاوز و تعدی نکنند اما آنان پیمان خود را شکستند و با قبیله بنی بکر همکاری کردند تا قبیله خزاعه را که هم پیمانان مسلمین بودند نابود سازند. پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله برای جلوگیری از تجاوز آنان بپاخاست و سرانجام بی خبر به طرف مکه حرکت کرد و با تدبیر صحیحی وارد مکه شد و شهر مکه را فتح کرد. این پیروزی در سال هشتم هجرت رخ داد.
غزوه حنین
قبیله هوازن لشکری بر ضد اسلام تشکیل دادند. پیامبر صلی الله علیه و آله پس از فتح مکه از موضوع باخبر شد و با 12 هزار نفر به سراغ آنان رفت و در سال هشتم هجرت در وادی حنین جنگ آغاز شد و سرانجام کفار شکست خوردند و تسلیم شدند.
غزوه طائف
پس از غزوه حنین و در همان سال حضرت رسول صلی الله علیه و آله متوجه طائف شدند تا قبیله ثقیف را که با هوازن هم دست شده بودند سرکوب کنند ولی پس از مدتی محاصره از فتح آن جا صرف نظر کرده به مکه مراجعت فرمود.
غزوه تبوک
نفوذ اسلام در عربستان و فتوحات درخشان مسلمانان در حجاز پشت دشمنان اسلام را به لرزه می انداخت و آنان را به فکر وادار می کرد. روم آن روز تنها حریف زورمند ایران بود که نیروی نظامی بزرگی داشت و از فتوحاتی که در نبرد با ایران نصیبش شده بود سخت مغرور بود.
در سال نهم ارتش روم با ادوات جنگی بسیار و مجهز به آخرین نمونه از سلاح های آن روز در نوار مرزی شام مستقر شدند و قبایل مرز نشینی چون عامله و غسان به آنان پیوستند.
این خبر به گوش پیامبر رسید و حضرت چاره ای ندیدند جز این که با لشکری عظیم پاسخ متجاوزان را بدهند. سپاه اسلام سرانجام در سال نهم هجری به سرزمین تبوک گام نهاد اما اثری از سپاه روم نبود.
گویا سران روم از افزونی سپاه اسلام و شهادت و فداکاری کم نظیر آنان که نمونه کوچک آن را در نبرد موته دیده بودند، آگاهی یافته و صلاح دیده بودند سپاه خویش را به داخل کشور بازگردانند و در عمل خبر اجتماع بر ضد مسلمانان را تکذیب کرده و چنین وانمود کنند که هرگز فکر حمله ای در مغز آنان نبوده و آن ها نسبت به حوادث عربستان بی طرف هستند.
پیامبر صلی الله علیه و آله با افراد عالی رتبه مشورت کرد و نتیجه شورای نظامی این شد که سپاه اسلام به خاطر سختی های زیادی که در طی راه تبوک دیده اند برای تجدید قوا به مدینه باز گردند. مسلمانان در این مسافرت به هدف خود که پراکنده ساختن سپاه روم و رعب و هراس افکندن در دل رومیان بود رسیده بودند، و این هراس تا مدت ها آنان را از فکر حمله و تشکیل سپاه باز می داشت.
جدول کامل غزوات
غزوات رسول خدا (ص)
غزوه ودّان (غزوه أبوا)
تاریخ وقوع
صفر، سال دوم هجری
تعداد نفرات دو سپاه
ـــــ
هدف غزوه
اطلاع از وضعیت کاروان قریش
جبهه مقابل
نبردی رخ نداد
نتیجه غزوه
بستن پیمان دوستی با قبیله بنی ضمره
آیات نازل شده در مورد غزوه
ــــــ
اتفاقات مهم
جانشین رسول خدا(ص) در مدینه سعد بن عباده بود.
غزوه بواط
تاریخ وقوع
ربیع الاول سال دوم هجرت
تعداد نفرات دو سپاه
دویست نفر
هدف غزوه
كاروانى از قریش
جبهه مقابل
نبردی رخ نداد
نتیجه غزوه
نتیجه ای نداشت
آیات نازل شده در مورد غزوه
ــــ
اتفاقات مهم
جانشین رسول خدا در مدینه «سائب بن عثمان بن مظعون» یا «سعد بن معاذ» بود
غزوه عشیره
تاریخ وقوع
جمادى الاولى سال دوم هجرت
تعداد نفرات دو سپاه
صد و پنجاه یا دویست نفر
هدف غزوه
كاروان قریش كه رهسپار شام بود
جبهه مقابل
نبردی رخ نداد
نتیجه غزوه
صلح با قبیله «بنى مدلج»
آیات نازل شده در مورد غزوه
ــــ
اتفاقات مهم
دادن لقب ابوتراب به امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب (علیه السلام)
غزوه بدرکبری
تاریخ وقوع
رمضان سال سوم هجری
تعداد نفرات دو سپاه
مسلمانان 313 و مشرکان 950 نفر
هدف غزوه
جلوگیری از بازگشت کاروان قریشیان به سرپرستی ابوسفیان
جبهه مقابل
با مشرکان قریش
نتیجه غزوه
پیروزی مسلمانان
آیات نازل شده در مورد غزوه
بخش عمده ای از سوره انفال
اتفاقات مهم
یاری فرشتگان به سپاه اسلام و کشته شدن بسیاری از سران مشرکان قریشی مانند: ابوجهل، امیه بن خلف، عتبه بن ربیعه و....
غزوه كدر (قرقره الکدر)
تاریخ وقوع
رمضان دوم هجری
تعداد نفرات دو سپاه
دویست نفر
هدف غزوه
سرکوب جمعی از «بنی سلیم» و «غطفان» بر ضد مسلمانان شوریده بودند
جبهه مقابل
نیردی رخ نداد
نتیجه غزوه
گرفتن غنیمت از دشمن
آیات نازل شده در مورد غزوه
ـــــــ
اتفاقات مهم
پانصد شتر هم در این غزوه به دست مسلمانان افتاد که پس از اخراج خمس به هر مردی از اصحاب غزوه دو شتر رسید
غزوه بنى قینقاع
تاریخ وقوع
شوّال سال دوّم
تعداد نفرات دو سپاه
ــــــــ
هدف غزوه
سرکوبی بنی قینقاع به دلیل عهد شکنی
جبهه مقابل
یهود بنى قینقاع
نتیجه غزوه
از مدینه اخراج شدند و به «أذرعات» شام رفتند و اموالشان پس از إخراج خمس بر مسلمانان قسمت شد.
آیات نازل شده در مورد غزوه
آیه 58 سوره انفال، آیههاى 12- 13 سوره آل عمران و آیات 51- 56 سوره مائده
اتفاقات مهم
اینان پس از واقعه بدر، از راه نافرمانى و حسد درآمدند و عهد و پیمان خود را نقض كردند.
غزوه سویق
تاریخ وقوع
ذى الحجّه سال دوّم
تعداد نفرات دو سپاه
دویست نفر مسلمان و دویست سوار از قریش
هدف غزوه
مقابله با ابوسفیان که برای انتقام بدر آمده بود
جبهه مقابل
ابوسفیان و مشرکان قریش
نتیجه غزوه
فرار ابوسفیان و سپاهیانش
آیات نازل شده در مورد غزوه
ــــــــ
اتفاقات مهم
ابوسفیان و همراهان در حال گریختن، به منظور سبكبارى قسمتى از باروبنه خود را ریخته بودند و از جمله: مقدار زیادى «سویق»
غزوه غطفان (غزوه ذى أمر)
تاریخ وقوع
محرّم سال سوّم
تعداد نفرات دو سپاه
چهارصد و پنجاه نفر از مسلملنان
هدف غزوه
مقابله با جمعى از بنى ثعلبه و
لینک مرتبط » فایل رایگان پاورپوینت غزوات پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله
فایل رایگان پاورپوینت تفسير بيضاوي | WORD
فسر در آن بین تفسیر و تأویل جمع نموده و آن را بر مبناى اصول و قواعد مذهب اهل سنت بنا نهاده است. این تفسیر در واقع خلاصه تفسیر «کشاف» زمخشرى است، با این تفاوت که زمخشرى معتزلى است، ولى بیضاوى اشعرى مىباشد.
استاد معرفت مىگوید: تفسیر او کتابى ارزشمند و بىنیاز از توضیح و بیان است و در آن خلاصه کشاف در اعراب و معانى و بیان، برگزیده تفسیر کبیر
فایل رایگان پاورپوینت تفسير بيضاوي (کتاب) | WORD
فسر در آن بین تفسیر و تأویل جمع نموده و آن را بر مبناى اصول و قواعد مذهب اهل سنت بنا نهاده است. این تفسیر در واقع خلاصه تفسیر «کشاف» زمخشرى است، با این تفاوت که زمخشرى معتزلى است، ولى بیضاوى اشعرى مىباشد.
استاد معرفت مىگوید: تفسیر او کتابى ارزشمند و بىنیاز از توضیح و بیان است و در آن خلاصه کشاف در اعراب و معانى و بیان، برگزیده تفسیر کبیر
فایل رایگان پاورپوینت تفسير جامع | WORD
بدین گونه است كه: ابتداى سورهها با ذكر نام سوره و احیانا، اشاره به وجه تسمیه آن وارد بحث شده، اطلاعاتى راجع به مكى، مدنى بودن، ترتیب نزول، عدد آیات( به شمارش كوفیین و غیر آنها)، تعداد كلمات و حروف، ارائه مىدهند، پس از آن به بیان فضیلت سوره و خواص آن مىپردازد.
سپس دسته آیات مورد نظر را مطرح و ترجمه آن را بازگو مىكند. این بخش قسمت بالاى صفحه را تشكیل مىدهد، در ق
فایل رایگان پاورپوینت تفسير جلاء الأذهان | WORD
«جرجانی» در تفسیر پارهای از آیات که دارای اختلاف قرائات میباشند ضمن بحث مختصری به بیان این مطلب میپردازد. امّا میتوان گفت که این مطلب به صورت بسیار نادر مورد توجه قرار گرفته است.
همچنین وی بحث مفصلی را در نامگذاری کتاب آسمانی پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله مطرح کرده است و ض
فایل رایگان پاورپوینت تفسير جلاء الأذهان (کتاب) | WORD
«جرجانی» در تفسیر پارهای از آیات که دارای اختلاف قرائات میباشند ضمن بحث مختصری به بیان این مطلب میپردازد. امّا میتوان گفت که این مطلب به صورت بسیار نادر مورد توجه قرار گرفته است.
همچنین وی بحث مفصلی را در نامگذاری کتاب آسمانی پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله مطرح کرده است و ض
فایل رایگان پاورپوینت تفسير روان جاويد | WORD
قهاى اسلام بیان فرمودهاند، احكام فرعیه عملّیه است و در اصول دین و اصول فقه و نحو و صرف و لغت و موضوعات مستنبطه عرفى یا لغوى و موضوعات صرفه تقلید راه ندارد.
آنگاه نتیجه مىگیرد كه پرداختن به مسایل عقلى و پاسخگویى به پرسشهاى كلامى براى علما مستلزم وقوف بر این مباحث است و آن «علاوه بر استعداد و عقل كامل، یك عمر زحمت و مجاهدت مىخواهد».
فایل رایگان پاورپوینت تفسير سوره حمد امام خميني(ره) | WORD
ن پخش گردید و با بیمارى حضرت امام و مخالفت هاى برخى از مقدسین كه مخالف طرح این نوع سخنان بودند براى همیشه تعطیل گردید و طالبان و تشنگان معارف را از آن محروم كرد. این بخش با نهایت، وسواس ویرایش شده تا تغییرى در كلام ایشان بوجود نیاید و به همین دلیل از تغییر لحن گفتارى به نوشتارى نیز استفاده نكرده ایم، فقط در جهت فهم بهتر عبارات ایشان برخى تغییرات و اضافات
فایل رایگان پاورپوینت تفسير شريف لاهيجى | WORD
و مجتهدان، مخالفت آغاز كرد و در پى آن، اخباریگرى نو را پایهگذارى نمود و با نگارش كتاب« الفوائد المدنیه» در رد بر اجتهاد و تقلید، به همراه گروهى از پیروان خود در مقابل اهل اجتهاد قرار گرفت.
به دنبال پیدایش این طرز تفكر و رویارویى آن با اجتهاد، گرایش بیشترى به اخبار پیدا شد و در نتیجه، محدثان بزرگى به
فایل رایگان پاورپوینت تفسير صافي | WORD
الى الشهود... فكأن المعلوم صار عیانا و المعقول صار مشاهدا و الغیبه حضورا.
5- در اعراب آیهها سوره حمد ج 1 صفحه 84 صافى مىنویسد: قیل المستند فى نعبد و نستعین للقارى و من معه من الحفظه و حاضرى صلاه الجماعه او له و لسائر الموحدین ادرج عبادته فی تضاعیف عبادتهم و خلط حاجته بحاجتهم لعلها تقبل ببركتها و تجاب الیها و لهذا شرعت الجماعه
فایل رایگان پاورپوینت تفسير طبري | WORD
امع ترین تفسیرهای عربی روایی قرآن در قرن سوم هجری در بین مسلمانان است. این تفسیر اگر چه عنوانش در خود کتاب ذکر نشده ولی طبری در کتاب دیگرش (تاریخ طبری) آن را «جامع البیان عن تاویل آی القرآن» نامیدهاست. البته این تفسیر صرفاً تفسیر روایی نیست، زیرا در آن به مباحث و مسائل کلامی توجه شده و نظرهای مولف در نقل احادیثی دال بر مو
فایل رایگان پاورپوینت تفسير طبري يا جامع البيان في تفسير القرآن | WORD
امع ترین تفسیرهای عربی روایی قرآن در قرن سوم هجری در بین مسلمانان است. این تفسیر اگر چه عنوانش در خود کتاب ذکر نشده ولی طبری در کتاب دیگرش (تاریخ طبری) آن را «جامع البیان عن تاویل آی القرآن» نامیدهاست. البته این تفسیر صرفاً تفسیر روایی نیست، زیرا در آن به مباحث و مسائل کلامی توجه شده و نظرهای مولف در نقل احادیثی دال بر مو
فایل رایگان پاورپوینت تفسير على بن ابراهيم قمى | WORD
از آقا بزرگ تهرانى در الذریعه انجام شد، کتاب موجود نمى تواند تماماً از آن على بن ابراهیم قمى باشد و مانند تفسیر منسوب به امام حسن عسکری علیه السلام تألیف شخص دیگرى است؛ با اعتراف به این که بخش بسیارى از روایات این کتاب از تفسیر على بن ابراهیم گرفته شده است.
دلایل و شواهد بر این که تمام این کتاب از على بن ابراهیم نیست، فراوان است؛ از جمله مقدمه این کتاب ک
فایل رایگان پاورپوینت تفسير علي بن ابراهيم قمي | WORD
از آقا بزرگ تهرانى در الذریعه انجام شد، کتاب موجود نمى تواند تماماً از آن على بن ابراهیم قمى باشد و مانند تفسیر منسوب به امام حسن عسکری علیه السلام تألیف شخص دیگرى است؛ با اعتراف به این که بخش بسیارى از روایات این کتاب از تفسیر على بن ابراهیم گرفته شده است.
دلایل و شواهد بر این که تمام این کتاب از على بن ابراهیم نیست، فراوان است؛ از جمله مقدمه این کتاب ک
فایل رایگان پاورپوینت تفسير عياشي | WORD
حادیث مخالف با قرآن، مطالب مذكور در قرآن و لزوم مراجعه به ائمه اطهار علیهم السلام براى فهم و تفسیر قرآن، پرداخته است. سپس آیاتى را تفسیر كرده كه در آنها روایاتى از ائمه علیهم السلام درباره اعتقادات و آموزههاى شیعى- بویژه در فضائل اهل بیت علیهم السلام و منقصت دشمنان ایشان- رسیده است. بیشتر این روایات از امام باقر و امام صادق علی
فایل رایگان پاورپوینت تفسير فرات | WORD
بحار الانوار، چندان اعتنایى به این تفسیر نبود. ابو القاسم، عبید اللّه بن عبد اللّه بن احمد حسکانى معروف به حاکم حسکانى و مولف کتاب «شواهد التنزیل» تنها کسى است که فراوان از تفسیر فرات نقل می کند.
غیر از مرحوم مجلسى، شیخ حر عاملى در «وسایل الشیعه»، شیخ صدوق در «علل الشرایع» و «عیون اخبار الرضا» و «فضایل الاشهر الثلاثه» و «کمال الدین (یا اکمال الدین)» و «
فایل رایگان پاورپوینت تفسير فرات الكوفى | WORD
بحار الانوار، چندان اعتنایى به این تفسیر نبود. ابو القاسم، عبید اللّه بن عبد اللّه بن احمد حسکانى معروف به حاکم حسکانى و مولف کتاب «شواهد التنزیل» تنها کسى است که فراوان از تفسیر فرات نقل می کند.
غیر از مرحوم مجلسى، شیخ حر عاملى در «وسایل الشیعه»، شیخ صدوق در «علل الشرایع» و «عیون اخبار الرضا» و «فضایل الاشهر الثلاثه» و «کمال الدین (یا اکمال الدین)» و «
فایل رایگان پاورپوینت تفسير كنزالدقائق و بحرالغرائب | WORD
نقل احادیث اهل بیت «علیهم السلام» و کلام بیضاوى در تفسیرش، کما اینکه استاد ایشان ملا محسن فیض در صافى انجام داده است، با این تفاوت که (در جایى که روایتى نبوده)
فیض، برخى کلمات بیضاوى را گزیده است اما صاحب کنز، نفس کلمات و عبارات را آورده و کلمات اصحاب و مفسرین را اضافه مىکند.
روش تفسیرى کنز الدقائق
میرزا محمد قمى خود در آغاز تفسیر
فایل رایگان پاورپوینت تفسير مجمع البيان | WORD
د.
عبدالجلیل رازی در کتاب «النقض» خود گوید: اگر شیعه امامیه بخواهد از مفسران خود لافی بزند...، از تفسیر امام محمدباقر و از قول جعفر الصادق و امام حسن عسکری (علیهم السلام) و بعد از آن از تفسیر شیخ کبیر ابوجعفر طوسی و شیخ محمد فتال و تفسیر خواجه ابوعلی طبرسی باید بزند که آن اولی ها همه معصوم و آخری ها همه عالم و امین و معتمد بودند.
فایل رایگان پاورپوینت تفسير منسوب به امام حسن عسكرى (کتاب) | WORD
ی به نقد محتوایی این تفسیر پرداخته مشکلات تعداد زیادی از احادیث آن را مشخص نموده است. بخش زیادی از اشکالات وارد شده ایشان به این تفسیر مربوط به اشتباهات تاریخی آن است.[4]
محتوای کتاب
متن این کتاب مشتمل بر تفسیر استعاذه، بسم الله، سوره حمد و سوره بقره، آن هم به طور ناتمام و ناقص (تا آیه 282) است. البته محدث نورى در مستدرک الوسائل اصل کتاب را بیشتر از کتاب فعلى مى دا
فایل رایگان پاورپوینت تفسير نورالثقلين | WORD
ه« علیهم السلام» استوار است. این روایات را از مصادر مختلف جمع آورى نموده است. در این تفسیر بحثى از الفاظ، اعراب و قرائت آیات نمىشود. و چون در بخشى از آیات روایت تفسیرى، وارد نشده است، شامل کل آیات قرآن نمىشود. با وجود توجه ایشان به عدم استفاده، از روایات ضعیف، امّا از مصادرى مانند تفسیر قمى که براحتى نمىتوان تسلیم روایات آن شد، اخب
فایل رایگان پاورپوینت تفسير پرتوي از قرآن | WORD
مفهوم را نمىرساند. خود قرآن و ساختار و جمله بندى خود قرآن نیز از مولفههاى تفسیرى مىباشد. ایشان حتى معتقد بودند كه در سوره بقره و سوره آل عمران آیه آخر سوره بقره با آیه اول آل عمران با هم ارتباط دارد.
2. آیا تفسیر ایشان علمى است؟ این سئوال از جنجالىترین مباحث تفسیر پرتوى از قرآن است. برخى صریحاً این تفسیر را تفسیرى علم
فایل رایگان پاورپوینت تفصيل وسائل الشيعة إلي تحصيل مسائل الشريعة | WORD
است كه رهروش گمراه نمى شود × به هدف مى رسد و بلكه به مقامى عالى تر دست مى یابد.[2]
موضوع وسائل الشیعه
این کتاب شامل حدود 36 هزار روایت درباره احکام شرعی، واجبات، محرمات، مستحبات و آداب است و روایات آن گرفته شده از مجموعه های روایی معتبر شیعه و اصول اولیه قدمای اصحاب است.
وسائل الشیعه از منظر علماء
این کتاب از زمان نگارش، پ
فایل رایگان پاورپوینت تفضيل امير المؤمنين(ع) (نوشته شيخ مفيد) | WORD
المؤمنین علیه السلام»، به زبان عربى اثر شیخ مفید، ابو عبدالله، محمد بن محمد بن نعمان (336- 413 ق) و در موضوع فضایل امیرمؤمنان، حضرت على علیه السلام و اثبات برترى اوست.
مؤلف در این كتاب با سبك و شیوهاى كه در دوران خود بىنظیر بوده با عباراتى ساده و روان به بررسى فضایل امیرمؤمنان، على علیه السلام پرداخته و فضیلت و برترى آن حضرت را بر تمام بشر به جز خاتم الأنبیاء، حضرت محمد
فایل رایگان پاورپوینت تفضيل امير المؤمنين عليه السلام | WORD
المؤمنین علیه السلام»، به زبان عربى اثر شیخ مفید، ابو عبدالله، محمد بن محمد بن نعمان (336- 413 ق) و در موضوع فضایل امیرمؤمنان، حضرت على علیه السلام و اثبات برترى اوست.
مؤلف در این كتاب با سبك و شیوهاى كه در دوران خود بىنظیر بوده با عباراتى ساده و روان به بررسى فضایل امیرمؤمنان، على علیه السلام پرداخته و فضیلت و برترى آن حضرت را بر تمام بشر به جز خاتم الأنبیاء، حضرت محمد
فایل رایگان پاورپوینت تقريب القرآن إلى الأذهان | WORD
یاق ذكر آنها نیز استفاده مىنماید، مانند ج 2 ص 8 ذیل آیه 88 سوره مائده.
با توجه به جایگاه« بسم اللّه» در هر سوره، حدود 120 معنا براى آن به تناسب سور بیان كردهاند و در هر سوره مطلبى اضافه بر معناى معمول ابراز داشتهاند.
در حروف مقطعه معتقدند برخى از اسرار آن را در آینده، علما، كشف خواهند نمود، همچنانكه برخى اسرار و علل طبیعت و قو
فایل رایگان پاورپوینت تقريب القرآن الى الاذهان | WORD
یاق ذكر آنها نیز استفاده مىنماید، مانند ج 2 ص 8 ذیل آیه 88 سوره مائده.
با توجه به جایگاه« بسم اللّه» در هر سوره، حدود 120 معنا براى آن به تناسب سور بیان كردهاند و در هر سوره مطلبى اضافه بر معناى معمول ابراز داشتهاند.
در حروف مقطعه معتقدند برخى از اسرار آن را در آینده، علما، كشف خواهند نمود، همچنانكه برخى اسرار و علل طبیعت و قو
فایل رایگان پاورپوینت تقريب القرآن إلي الأذهان | WORD
یاق ذكر آنها نیز استفاده مىنماید، مانند ج 2 ص 8 ذیل آیه 88 سوره مائده.
با توجه به جایگاه« بسم اللّه» در هر سوره، حدود 120 معنا براى آن به تناسب سور بیان كردهاند و در هر سوره مطلبى اضافه بر معناى معمول ابراز داشتهاند.
در حروف مقطعه معتقدند برخى از اسرار آن را در آینده، علما، كشف خواهند نمود، همچنانكه برخى اسرار و علل طبیعت و قو
فایل رایگان پاورپوینت تقريرات ثلاث | WORD
دانها نیست.
به همین دلیل هم شیوه گذشتگان صالح ما از ابتداى غیبت كبرى بلكه از زمان امام صادق و امام باقر علیهماالسلام و بلكه فراتر از آن و از زمانى كه مسلمانان دانستند كه وظایفى از سوى شارع برایشان مقرر گشته بر این بوده كه به بیان این وظایف گرانقدر اهمیت فراوان داده و با نگاشتن و تصانیف خود كتابهاى ارزشمندى براى ما به یادگار
فایل رایگان پاورپوینت تقسيم بندي ابواب فقه | WORD
احكام.
شهید اول (متوفى 786) در كتاب القواعد والفوائد در توضیح این تقسیمبندى مىگوید: هدف حكم شرعى یا آخرت است و یا دنیا، گروه اول عبادات است و گروه دوم نیز اگر به تعبیر لفظى احتیاج داشته باشد به دو گروه تقسیم مىشود: عقود (عبارت لفظى از دو نفر) و ایقاعات (عبارت لفظى از یك نفر) و آنچه به تعبیر لفظى احتیاج ندارد در گروه احكام آورده مىشود.
گرچه فاضل مقداد (متوفى 826) و ف
فایل رایگان پاورپوینت تقواى خدا | WORD
4]
در برابر وسوسههای شیطان، مصونیت ایجاد میكند.[15]
بركات آسمانی را نازل میكند.[16]
پیروزی و رستگاری به بار میآورد.[17]
بصیرت و معیار تشخیص حق از باطل را ارزانی میدارد.[18]
بخشش گناهان و پاداش بزرگ در پی دارد.[19]
راههای تقویت تقوا
میل به خوبیها و گریز از زشتیها در اندرون انس