فایل رایگان پاورپوینت قبيله بني النضير

    —         —    

ارتباط با ما     —     لیست پایان‌نامه‌ها

... دانلود ...

بخشی از متن فایل رایگان پاورپوینت قبيله بني النضير :

محتویات

1 نسب بنی‌نضیر 2 موقعیت جغرافیایی بنی‌نضیر 3 یادکرد قرآن از یهود بنی‌نضیر 4 پانویس 5 منابع

نسب بنی‌نضیر

در نسب یهودیان بنی‌نضیر میان مفسران اختلاف است. برخی آنان را طایفه‌ای از قبیله‌ جذام بن عدی می‌دانند که یهودی شدند و در کوه نضیر اقامت یافتند و از آن پس به نام این کوه خوانده شدند.[4] یا این که نضیر نام جد این قبیله است.[5] برخی دیگر آنان را اصالتاً از اهل حجاز نمی‌دانند و چون در کتب مذهبی خود، خوانده بودند که پیامبری از سرزمین مدینه ظهور خواهد کرد به آنجا کوچ کردند.[6] و در این نظر نسب بنی‌نضیر را از نسل هارون بن عمران و از بنی‌اسرائیل می‌دانند که بعد از جنگ رومیان به یثرب گریختند.[7]

موقعیت جغرافیایی بنی‌نضیر

بنی‌نضیر در محله‌ای که دارای دیوار و نخلستان بود، سکونت داشتند. آنان در منطقه عالیه در وادى مذینب که بخشى از مسیل بطحان است، فرود آمدند.[8] ابن عساکر و یاقوت حموى از واقدى نقل کرده‌اند که منازل بنى نضیر در ناحیه غرس و منطقه اطراف آن، مقبره حنظله[9] یا خطمه[10] قرار داشت. سمهودى مى‌گوید: على الظاهر، بنى نضیر در منطقه نواعم سکونت داشتند و منازل و باغ‌هاى آنان تا ناحیه غرس و صافیه و صدقات پیامبر (ص) در این ناحیه امتداد داشت. شمارى از خانه‌ هاى بنى نضیر در ناحیه جفاف واقع بود ... من در حرّه واقع در شرق نواعم آثار چند دژ و یک قریه را در نزدیکى مذینب دیدم. به نظر مى ‌رسد که آن هم از منازل بنى نضیر باشد.

از جمله مواردى که دلالت دارد، بنى نضیر در شرق مدینه سکونت داشتند، مى ‌توان به نمونه ‌هاى ذیل اشاره کرد:

ابن کثیر مى‌ گوید: منازل بنى نضیر چند میل بیرون از مدینه در شرق آن واقع بود.[11] صافیه، برقه، دلال و مثیب در جوار یکدیگر و بالاى باروهایى است که در پشت قصر مروان بن حکم قرار دارد.[12] این مواضع از اموال مخیریق است که وصیت کرد، به پیامبر (ص) داده شود. این مرد از بنى نضیر بود و در جنگ احد کشته شد. املاک وى که به پیامبر (ص) رسید، هفت مورد بود. علاوه بر چهار ملک پیش گفته، سه دیگر عبارت بودند از حسنى، اعواف و مشربه امّ ابراهیم. برخى گفته‌ اند: مخیریق از یهودیان بنى قینقاع بود که در محله بنى نضیر زندگى مى ‌کرد و اموال او هم در همین منطقه قرار داشت. همه اموال مخیریق جزء صدقات رسول خدا (ص) بود.[13] بنابراین، حال که چهار ملک مذکور در جوار یکدیگر بودند و در بالاى باروهاى پشت قصر مروان بن حکم و در زمره اموال بنى نضیر باید دانست که مطابق دیدگاه مورّخان این باروها در نزدیکى غابه قرار داشت که خود در منطقه عوالى مدینه در جهت شام واقع بود.[14] تصریح کرده‌اند که مشربه ام ابراهیم از اموال مخیریق بود و در منطقه بنى نضیر در قف واقع بود. سایر اموال مخیریق نیز در نزدیکى قف قرار داشت.[15] مى ‌دانیم که قف در شرق مدینه واقع است و محله زهره در آن سوى آن.[16] تصریح کرده‌اند که بنى نضیر در قریه‌اى به نام زهره سکونت داشتند.[17] زهره در شرق مدینه واقع بود و صافیه در همین منطقه قرار داشت. این هم از اموال مخیریق بود که در اختیار پیامبر (ص) قرار گرفت.[18] مورّخان بیان کرده‌ اند که زهره یک منطقه بیابانى واقع در میان حرّه و منطقه سافله، در آن سوى قف بوده است.

یادک

لینک کمکی