فایل رایگان تبيين الگوهاي طراحي مراکز اجتماعي در ايران با تاکيد بر افزايش حس سرزندگي | WORD
درنهایت الگوهایی از طراحی معماری را در مراکز اجتماعی با تاکید بر افزایش حس سرزندگی ارائه خواهد نمود. روشتحقیق از نوع توصیفی،تحلیلی است و به روش استدلال قیاسی می باشد و گردآوری اطلاعات بصورت اسنادی است واین نتیجه بدست آمد که فضاهای طراحی شده که در آن، به مطلوبیت کیفیت محیطی چه در درون و چه در بیرونپرداخته شده است، از قبیل توجه به آسایش و آرامش ، انعطاف پذیری ، خوانایی فضا، تنوع و جذابیت فعالیتها و شفافیت ،فضای بهتر و لذت بخش تری ایجاد می کند که در نهایت منجر به ایجاد سرزندگی می شود.
فایل رایگان تبيين الگوهاي طراحي مسکن اجتماعي در تجربيات جهاني | WORD
می کند. در این پژوهش که به روش توصیفی- تحلیلی انجام شده است، پس از تعریف تاریخچه مسکن اجتماعی، بررسی تجربیات جهانی مسکن اجتماعی در کشورهای مختلف و نمونه های موفق اجرا شده در هر یک از این کشورها، ویژگی های مشترک جمع آوری شده است. در نهایت از بررسی موارد ذکر شده این نتیجه حاصل می گردد که توجه به معماری پایدار و تامین مسکن با مصالح ارزان و کیفیت بالا در اکثر نمونه های موفق ساخته شده، دیده می شود و این نمونه ها می توانند بعنوان الگویی مناسب در طراحی مسکن اجتماعی در ایران به کار برده شوند.
فایل رایگان تبيين الگوهاي طراحي معماري مجتمع هاي مسکوني با تاثير مولفه معنا در حس مکان | WORD
ر فیزیکی و فعالیت های آنها با شکل گیری حس مکان در مجموعه به تبیین الگوی طراحی معماری مناسب برای اینمجتمع ها پرداخته و در نهایت موجب ارتقای کیفیت فضایی در مجتمع های مسکونی شود. برای این منظور، چند پروژهموفق داخلی به صورت تصادفی انتخاب شده اند. روش تحقیق این پژوهش، توصیفی- تحلیلی بوده و به روش استدلالقیاسی، مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. در نهایت، الگوهای طراحی معماری برای مجتمع های مسکونی با تاثیر مولفهمعنا در حس مکان در سه حوزه تصویرذهنی، فعالیت ها و ساختار مکان، تدوین خواهد شد.
فایل رایگان تبيين الگوهاي معماري در مجموعه هاي فرهنگي- هنري با هدف افزايش حس مکان | WORD
ه های حسمکان را در مراکز فرهنگی- هنری مورد بررسی قرار داده تا به الگویی در جهت رسیدن به این عواملدست یابیم. جامعه آماری انتخابی برای این مقاله، چهار مرکز فرهنگی- هنری در ایران بود که با روش توصیفی- تحلیلیو گردآوری اطلاعات از طریق اسنادی و مراجعه به کتابخانه انجام گرفت. در این مقاله به بیان معیارهای حس مکان در ایننمونه ها از طریق استدلال قیاسی می پردازیم. در انتها نتایج حاصل از پژوهش بیانگر آن است که وجود عوامل کالبدی، نوعفعالیت و معنا در فضاهای هنری می تواند باعث افزایش حس مکان شود.
فایل رایگان تبيين معيار هاي فضاي شهري خلاق با تاکيد بر شهرسازي ايراني اسلامي | WORD
می باشد از روش تحقیق توصیفی و تحلیلی مبتنی بر تحلیل محتوا استفاده شده است و با استفاده از مطالعاتاسنادی و کتابخانه ای به تحلیل موضوع پرداختیم، نتایج تحقیق نشان می دهد که معیار های شهر خلاق و شهرسازی ایرانی و اسلامی باهم تطبیق دارند و از طریق فرهنگ سازی که نقطه مشترک آنها می باشد می توان با محوریت قرار دادن اصول و ارکان شهر خلاق و باحذف موارد خلاف عرف و فرهنگ بومی و جایگزینی ارزش های معنوی و مادی برجسته ، نسبت به باز تعریف اصول شهر خلاق ایرانیاسلامی اقدام نمود و به این مهم دست یافت.
فایل رایگان تبيين معيارهاي فضاي شهري شاد با رويکرد شهرسازي ايراني- اسلامي | WORD
- اسلامی با شاخص های شهر شاد همخوانی داشته و ارتباطات بین این شاخص ها را مشخص کند. تحقیق حاضر با روش توصیفی تحلیلی مبتنی بر تحلیل محتوا به مطالعه اهداف پرداخته تا شاخص های شهر شاد و وجوه اشتراک آنها را با اصول و قواعد معماری و شهرسازی ایرانی- اسلامی معین کرده و به ویزگی های مشترک بین این دو مقوله که مقایسه شدند، دست یابد. نتایج تحقیق نشان می دهد که شاخص های شهر شاد در دل شهر ایرانی- اسلامی نهفته اند و اگر اصول و قواعد اصلی شهرسازی ایرانی- اسلامی رعایت شوند می تواند به شهری شاد دست یافت.
فایل رایگان تبيين نقش خيابان الرشيد (نخستين محور احداث شده مبتني بر حرکت سواره) در بافت شهر بغداد | WORD
ست. پژوهش از نوع کیفی است که به روش تحلیلی- توصیفی به واکاوی اسناد، گزارش ها و کتاب هایی بهشیوه کتابخانه ای گردآوری شده اند، پرداخته است. نتایج پژوهش نشان می دهد که خیابان الرشید با کارکرد و کالبدی متاثر از مدنیسم در بغداد هم پیوند است از این رو نقش این خیابان در شکلگیری بافت معاصر بغداد بسیار محوری و پراهمیت است. احیای خیابان الرشیدد شاهدی بر این مدعا است. و همچنین بازگرداندن جنب و جوش و کنش های اجتماعی شهریپس از پایان اشغال عراق و در عین حال باز زنده سازی خاطره جمعی مردم بغداد است.
فایل رایگان تبيين هويتبخشي و تحليل فضيلت گرايي با شناخت آرمانشهر از ديدگاه خواجه نصيرالدين توسي (دانشمند بزرگ قرن هفتم) | WORD
ملی با بهره گیری وتاثیرپذیری ازدانشمندان یونانی و اسلامی و بر پایه ی سه رکن مهم تهذیب اخلاق و تدبیر منازل و سیاست مدن جامعه ی آرمانی خود را با استفاده از سایرعلوم و شاخه های دانش آن روزگار که خود سهم بسزایی در تولید و باز نشر آنها داشته به تصویر در می آورد وعرضه می کند تا هدف موردنظرش محقق شود. این تحقیق براساس روش تحقیق توصیفی-تحلیلی و برمبنای مطالعه ی کتابخانه ای و با نگاهی به منابع اینترنتیصورت گرفته تا نشان دهد آرمانشهر خواجه نصیرالدین از نگاه هویت بخشی و فضیلت گرایی چگونه است.
فایل رایگان تجزيه و تحليل مکان شهري بيمارستان بوعلي نکا (مازندران) با تکيه بر دسترسي آسان شهري | WORD
ی در شهر از نظر بنای ترکیبی و الحاقی بررسی کرد که نتیجه آن می تواند مفید و کاربردی باشد تا هم الگوی خوبی برای طراحی بیمارستان هایی که در اطراف شهر قرار بر احداث آن است باشد، یا بتواند بعنوان یک نمونه موردی تحقیقی خوب جلوه دهد. نکته ی مفید و تاثیرگذاری که می توان از این بنا برداشت خوب داشت، خصوصا در مبحث همجواری های- دسترسی ها- ترکیبات بنا و جاگرفن در کلیت شهر همچنین تقابل بیمارستان با بناهای اطراف مانند سالن ورزشی- مدرسه- دادگستری که خدمات رسانی آنها نسبت به هم می تواند مثمر ثمر باشد.
فایل رایگان تجسد حس تعلق در طراحي فضاهاي شهري (بررسي سازوکار مولفه حس تعلق در شهر، نمونه موردي: محله نوروزيان، شهر قزوين) | WORD
ای طراحی فضای شهر با رویکرد ارتقاء حس تعلق پرداخته شد، سپس با شناخت محله نوروزیان و بررسی ترجیحات محیطی استفاده کنندگان از طریق تکنیک های مشاهده و مصاحبه نسبت به تحلیل داده ها به وسیله ماتریس مکانی swot اقدام شد و در پایان چشم انداز و راهبردها و گزینه های ساماندهی فضا در قالب طرح های سه بعدی از محله ارائه گردید. نتایج نشان می دهد که اختلاط کاربری ها، تقویت فعالیت های اختیاری استفاده کنندگان به همراه توجه به ترجیحات بصری محیط می تواند در افزایش حس تعلق در نمونه مورد مطالعه موثر باشد.
فایل رایگان تجلي معماري در هفت پيکر نظامي | WORD
باشد. وصف قصر خورنق، توصیف هفت گنبدو... همگی منبع سرشاری برای هنر معماری به شمار می آید. در این مقاله بخش هایی از این منظومه که بعد معماری آن بیشتر است وشامل توصیفات قصر خورنق و هفت گنبد می شود، مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرد. ویژگی های معماری این دو بنا چون: فرم، رنگ،ارتفاع، جانمایی، مصالح، معمار و مفاهیم مرتبط با طراحی بنا و ... در قسمت هایی از منظومه آشکار است و توصیفات شاعرانه موجباتآشنایی را با این بناها فراهم می آورد. مقاله حاضر پژوهشی کیفی و روش گردآوری داده ها کتابخانه ای است.
فایل رایگان تحليل انديشه ها در معماري مراکز فرهنگي مبتني بر ابعاد زمينه گرايي؛ با محوريت طراحي باغ موزه | WORD
ل گرفته است. نتایج تحقیق حاضر نشانمیدهد که در طراحی مرکز فرهنگی و بالاخص باغ موزه ها، همخوانی و همگونی با ساختارهای فرهنگی و هویت و ارتباط با بستر طرحبیشترین اهمیت را دارد که ابعاد گوناگون معماری زمینه گرا واجد رهیافت های نظری و کاربردی ارزشمند در این زمینه است. بر ایناساس، فهم عمومی زمینه گرایی و استفاده آگاهانه از آن در تعامل با هویت هر ملت با تاکید بر زمینه های تاریخی، فرهنگی- اجتماعی و زیست محیطی، هم در فهم و تشریح این رویکرد و هم در شکل دهی به آینده معماری تاثیرگذار خواهد بود.
فایل رایگان تحليل روش کهن ترسيم کاربندي در مساجدبا الگو برداري از | WORD
اف و روش استاد حسین لرزاده میشوند، بصورت مختصر بیان می گردد و در انتها روش رسم بنایی با سایر روشها به مقایسهگماشته شده و نکات ضعف و قوت آنها با بیان دلیل مطرح می گردد. نتایج بدست آمده در اینپژوهش نشان می دهد کهترسیم کاربندی ها در بسیاری موارد متفاوت اند و هرکدام در مراحلزمانی و مکانی و شیوه های مختلف اجرا شده اند، اما یک اصل مشترک و اساسی در رسمتمامی کاربندی ها وجود دارد، آن این است که برای ایجاد چند ضلعی ها شعاع هایی به زاویههای مساوی و به تعداد ضلع های چند ضلعی مورد نظر رسم می گردد.
فایل رایگان تحليل نظريه قابليت محيط | WORD
محیط ساخته شده، نیاز های بعضی از مردم را تا مین و نیازهای بعضی دیگر را تامین نمی کنند.قابلیت های یک محیط کالبدی، خوب یا بد، چیزی است که آن محیط با ویژگی های پیکره بندی و سازنده خود پیشنهاد می نماید. اینپژوهش با مروری بر روان شناسی محیطی و تعریف محیط به دسته بندی قابلیت های محیط پرداخته و ضمن شناسایی قابلیت های محیطبر اساس تئوری گیبسون، لوین، لنگ و دیگر نظریه پردازان قابلییت های محیط و فرایند های بنیادین رفتار انسان، چارچوبی برای درکقابلیت محیط و مولفه های سازنده آن پیشنهاد می دهد.
فایل رایگان تحليلي بر پياده مداري خيابان هاي شهري (نمونه موردي: خيابان آزادي بوستون و خيابان هاي شهرداري و اعلم الهدي رشت) | WORD
قعیت مساحت بودجه مدت زمان سال شروع و پایان متولی، طراح و مجری، اهداف، اقدامات اصلی، انواع طراحی شهری و نوع پروژه، نقاط مثبت و منفی برای مقایسه دو نمونه موردی در یک جدول تحلیلی آورده شده است. که بیانگر برتری سیاست پیاده مداری نسبت به پیاده راه سازی است. بنابراین می توان گفت تلاش برای تقویت پیاده مداری در بافت های مرکزی شهر از طریق کاهش وابستگی به استفاده از وسایل نقلیه شخصی می تواند به نحو موثری میان تردد سواره و پیاده تعادل ایجاد کند و در نهایت منجر به رضایت عمومی شهروندان بینجامد.
فایل رایگان تحليلي بر مفهوم آرمانشهر در انديشه فارابي و آگوستين و تداوم آن تا به امروز | WORD
و آگوستین دارای وجوه اشتراک و افتراق هایی است، اما آنچه حائز اهمیت است تلفیق حکمت نظری و عملی فارابی بر مدینه فاضله و نگرش خیال پردازانه آگوستین در توصیف شهر خداست. به نظر می رسد این وجه تمایز در اندیشه فلسفی آرمانشهری، فارغ از میزان تحقق پذیریف موجب شده است تا فارابی فراتر از آگوستین، بتواند اصول بنیادین مدینه فاضله خود را منطبق بر قدرت تعقل تشریح نماید. گو آن که می توان آثار اندیشه ها و خطوط فکری اورا در قالب مفاهیم کلیدی مدینه فاضله، در نظریه های شهرسازی دوران معاصر دنبال نمود.
فایل رایگان تدوين راهبردهاي طراحي شهري معطوف به ارتقاي حس مکان در بافت قديم با تکنيک Swot نمونه موردي مطالعه: محله درب کوشک قزوين | WORD
است. در این تحقیق یک پرسشنامه برای ساکنان محله تهیه گردید که تعداد آن با توجه به حجم نمونه مورد مطالعه و با استفاده از فرمول کوکران و حجم آماری برابر 300 پرسش نامه محاسبه شده است و ارزیابی نتایج پژوهش از طریق روش سوات استفاده شده و جهت رسیدن به اهداف کلان به شکل راهبردهایی ارائه شده است و از پتانسیل های داخل محله درب کوشک و افزایش تمایل بخش خصوصی به سرمایه گذاری در جهت بازسازی و بهسازی محله و اطراف عناصر تاریخی و ایجاد فضای گردشگری به منظور ارائه خدمات بهتر در شهر پیشنهاد گردیده است.
فایل رایگان تدوين مولفه هاي ايجاد منظر شهري مطلوب با تاکيد بر ارتقاء هويت بصري محور خيابان امام خميني (ره) قزوين | WORD
میدانی (با استفاده از ابزارهای پرسشنامه و مشاهده) جمع آوری گردیده و با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل میشوند و درادامه با کمک روش تحلیلی SWOT به ارائه راهکارها و اولویت های ارتقاء هویت بصری و منظر شهری خیابان مورد مطالعهپرداخته شده است. لذا نتیجه نهایی این پژوهش شامل ساماندهی منظر نامطلوب وضع موجود این خیابان با استفاده از عواملهویت بخشی به آن برای حضور فعال و ارتقاء تعاملات شهروندان بوده تا این محدوده از شهر را به عنوان یک قطب جاذبو با هویت برای حضور قشرهای متفاوت مردم معرفی نماید.
فایل رایگان تعيين معيارهاي موثر بر امنيت محلات شهري | WORD
ت در محله با نگرش مثبت به محیط فیزیکی محله و تمایل به مشارکت درامور محله همراه است. معیارهایی که در تامین امنیت محلات شهری قابل بررسی می باشد را می توان به صورتمتغیرهای دهگانه معرفی نمود. خوانایی، دسترسی به امداد، نورپردازی، حس تعلق خاطر، آشنا بودن مکان، نظارت امنیتی،خوش نامی محل، اجتماع پذیری، نوع کاربری های موجود و حیات شبانه کاربری ها از مهمترین معیارهای تامین امنیتمحلات شهری می باشند که در مورد رابطه هر یک با امنیت شهری مقالات متعددی توسط برنامه ریزان شهری منتشر گردیده است.
فایل رایگان توسعه گردشگري شهري با رويکرد آسايش اقليمي (مطالعه ي موردي: شهر قزوين) | WORD
از نرم افزار فوق با یافته های برآمده از مدل های دستی (مثل کوین و دمارتن) چهره اقلیمی شهر قزوین را از منظر آسایش دمایی برای جذب گردشگر به خوبی معرفی نموده است. یافته های فوق نشان داد که مناسب ترین بازه ی زمانی برای جذب گردشگر شهر در قزوین ماه های آغازین فصل بهار می باشد که از 62 روز مورد مطالعه، 36 روز نسبت به مابقی روزها مناسب تر برای گردشگری است. در راستای بهره مندی از توانمندی گردشگری فوق در زمینه ی گردشگری شهری، مکان ها و فضاهای گردشگرپذیر در قالب نقشه و نمایش فضایی معرفی گردیده است.
فایل رایگان توسعه و بازآفريني محدوده هاي ناکارآمد درون شهري تبديل فضاهاي تاريخي به فضاهاي عمومي و تاثير آن بر پايداري اجتماعي (نمونه موردي: خانه هنرمندان تهران، موزه تار و پود شيراز) | WORD
بهواسطه بازآفرینی ساختارهای موجود در یک مکان، اثرات تخریب و نوسازی دوباره یک بنا را کاهش داده وبرنامه ریزی برای استفاده بهینه از ظرفیت های موجود توسعه در درون محدوده ناکارآمد شهری بر اصل فراهم کردنشرایط زندگی سالم، ایمن و استاندارد و توانمندسازی ساکنان و ارتقاء شرایط کیفی زندگی شهروندان استوار است. زیرااستفاده از پتانسیل های این اماکن برای بهبود محیط پیرامونی، گام بسیارارزشمند در جهت جلب توجه مجدد ساکنان وبازدیدکنندگان به منظور تبدیل شدن این فضاها به محیط پویا و سرزنده است.
فایل رایگان چالش هاي کاربست برنامه ريزي ارتباطي در نظام برنامه ريزي شهري ايران | WORD
کاربست این رویکرد در ایران از سه منظر الزامات نظام برنامه ریزی شهری کشور، فرایندهای تهیه طرح های شهری و مهارت ها و توانائی های مورد نیا مورد بررسی قرار می گیرد. از نظر روش شناسی، پژوهش حاضر در زمره پژوهش های تفسیری- توسعه ای می باشد. اطلاعات مورد نیاز تحلیل با روش اسنادی و تحلیل داده های ثانویه جمع آوری شده است. در آخر مدلی واقع بینانه و با توجه به ویژگی های نظام برنامه ریزی شهری کشور برای کاربست برنامه ریزی ارتباطی به عنوان الگوی جدید در نظام برنامه ریزی شهری در کشور ارائه شده است.
فایل رایگان خود نوگري و بازشناسي هويت محلات بر پايه اقتضائات شهرسازي مدرن | WORD
گی و اجتماعی محیط بر حسب سن و ارزش های موجود و بسیاری از خصوصیات کارکردی دیگر نشانه هایی از الگوهای موفق تعاملات انسانی در محلات شهری هستند. از این جهت اجتماع از نوع شهری مترادف های فروان با محله های شهری دارد، با این تفاوت که مهم ترین ویژگی اجتماع شهری شکل گیری آن در بستر جامعه صنعتی با تحول یافته دوران جدید است. همین ویزگی لزوم خودنوگری و بازشناسی محلات را در سایه اجتماعات مدرن شهری مورد توجه قرار می دهد تا از این طریق زمینه بررسی و نیز تحقق طرح های توسعه بهتر و کارآمدتر فراهم شود.
فایل رایگان درآمدي بر شناخت باغ ايراني در دوره صفويه (نمونه موردي باغ هشت بهشت اصفهان) | WORD
. یافته تحقیق نشان می دهد ساختار هندسی در باغ ایرانی به سه صورت یک محور در طول باغ- طرح تک محوری، دو محور متقاطع عمود برهم- طرح دو محوری و سه کشیدگی موازی در عرصه ی باغ- طرح سه محوری شکل گرفته است که این ساختار در باغ هشت بهشت به صورت دو محوری می باشد. کاربری باغ کاخ نشینی بوده است و از گونه باغکوشک به شمار می آید که می توان تجلی باغ سازی ایرانی به ویژه در دوران صفوی را در نظام های کالبدی آن (نظام آب، نظام استقرارابنیه، نظام کاشت و نظام هندسی) و همچینین عناصر زیبایی شناسی باغ نظاره گر بود.
فایل رایگان راهکارهاي افزايص امنيت در فضاهاي تفرجگاهي با تاکيد بر C.P.T.E.D (نمونه موردي : پارک چيتگر) | WORD
ه اند؛ بنابراین با درنظر گرفتن نتایج این مطالعه، باید سطح نظم و امنیت را با کمک دستگاه های امنیتی به طور نامحسوس و همکاری شهروندان در پارک ها و تفرجگاه های کشور افزایش دهیم تا تعداد مراجعان به اماکن تفرجگاهی افزایش یافته و برخی از آسیب های اجتماعی در سایر بخش های جامعه کاهش یابد. طبق پژوهش های انجام شده، کارایی این پارک فراتر از استفاده حال حاضر آن است و با اصلاح بخش هایی از پارک از جمله نورپردازی، پخش کردن کاربری ها و پراکندگی صحیح درختان، می توان از رفتارهای ناهنجار جلوگیری کرد.
فایل رایگان راهکارهايي در جهت باز زنده سازي بافت هاي تاريخي (نمونه موردي محله سبزقباي دزفول) | WORD
ی آنها پاسخگوی نیاز انسان امروزی در زمینه های مختلف و ایجاد حس هویتایرانی که در وجود ما نهادینه شده است خواهد بود، که در جهت استفاده انسان امروزی این پژوهش به استفاده کنندگان کمکمی کنم از روش های صحیح برای برخورد با فضاهای سنتی و تاریخی برخوردی درست داشته باشند. فضاهای سنتی به سببنمایندگی دوران خود و نقشی که در بیان فرآیند تحول فرهنگی ایفا می کنند، دارای ارزش حفاظتی هستند به همین روی پژوهشگرضمن معرفی محله مورد مطالعه به اهمیت و احترام نهادن به این بافت پژهش خود را انجام داده است.
فایل رایگان شناخت مولفه هاي هويت بخش به معماري معاصر با تاکيد بر ارزش هاي معماري ايراني- اسلامي | WORD
صیفی- تحلیلی است که با هدف شناخت عوامل موثر بر باززنده سازی هویت معماری ایرانی- اسلامی در معماری معاصر می باشد. نتایج این پژوهش نشانگر اهمیت توجه به نیازهای فرهنگی- اجتماعی مخاطبین در طراحی معماری است و همچنین توجه به راهکارهای کالبدی و الگوهای فضایی معماری ایرانی- اسلامی همچنین توجه به معیارهای نظری- رفتاری از جمله محرمیت، درونگرایی، تعالی، وحدت و سلسله مراتب است که خود گامی مهم در راستای پاسخگویی به نیازهای امروز کاربران و باززنده سازی معماری ایرانی- اسلامی در فضاهای شهری است.
فایل رایگان شناسايي اصول برنامه ريزي توسعه حمل و نقل محور TOD در سطح محلات شهري | WORD
دییت زمین، کاهش آلودگی هوا و سلامت شهروندان می شود. ایستگاه اتوبوس BRT محله شهری که با وجود اراضی مستعد توسعه در اطراف آن وجود مراکز تجاری و ا داری و خدماتی به صورت مختلط می توان محرک خوبی برای اجرای این نوع توسعه می باشد. لذا این مقاله می کوشد تا هدافی را دنبال کند که مهمترین آن شناسایی اصول برنامه ریزی توسعه حمل و نق محور TOD در سطح محلات شهری است و به کشف مزایا و ویژگی هایی آنها با روش تحقیق تحلیل محتوا، در آخر به اصول برنامه ریزی توسعه حمل و نقل محور در محلات شهری و نتایج آن می پردازد.
فایل رایگان شناسايي معيارهاي مکان سوم در فضاهاي تاريخي | WORD
یت انطباق در فضاهای تاریخی را نیز دارند شامل: دسترس پذیری، احساس آسایش و آرامش، ساختار کالبدی، تعامل اجتماعی و گفت و گو، مبلمان شهرری، ارتباط با طبیعت، هم جواری با کاربری های متنوع و جاذب، برخورداری از آثار تاریخی و هنری، دعوت کنندگی و خاطره انگیزی می باشند. روش تحقیق در پژوهش حاضر روش تحلیل محتوا می باشد که با شناسایی معیارهای مکان سوم و یافتن اشتراکات مهم و پرکاربرد که می تواند منجر به ارائه ی راه کارهایی جهت ایجاد فضاهای تاریخی با هویت و در اصطلاح مکان سوم در ذهن شهروندان باشد.
فایل رایگان شناسايي مولفه هاي شکل دهنده فضاي بينابيني در معماري سنتي ايران (نمونه موردي: محدوده تاريخي سعدالسلطنه و مسجدالنبي قزوين) | WORD
السلطنه و مسجدالنبی از نوع فعالیت های صورت گرفته و کیفیت فضاها در اینمکان ها اطلاعات کالبدی حاصل شده است. در این مطالعه، محدوده بازار سعدالسلطنه و مسجدالنبی قزوین به عنوانجامعه نمونه در نظر گرفته شده است. روش جمع آوری اطلاعات نیز عمدتا کتابخانه ای و میدانی بوده است. در آخر نیزمولفه هایی که در شکل دادن به فضای بینابینی موثرند به 4 دسته همبند فضایی، حریم و مرز، قلمرو و مالکیت وفضاهای بینابین تزئینی تقسیم شده اند که هریک از آن ها با سه مولفه کالبدی، ساختاری و رفتاری قابل بررسی هستند.