بخشی از متن فایل رایگان بررسي خواص رئولوژيکي و شيميايي نان حجيم بدون گلوتن بروتچن حاصل از آردهاي چيا (مريمگلي)، تف و دانه ماش :
تعداد صفحات : 24
بیماری سیلیاک در اثر دریافت جزء گلیادینی گلوتن موجود در دانه گندم و پرولامین چاودار، جو و یولاف حاصل شده و یکی از رایجترین حساسیتهای غذایی میباشد. از آنجایی که تنها راه درمان این بیماران، استفاده از رژیم فاقد گلوتن میباشد، تقاضا برای مصرف محصولات بدون گلوتن افزایش یافته است. از اینرو هدف از انجام این تحقیق بهبود کیفیت و کمیت نان بروتچن بدون گلوتن بر پایه آرد چیا (مریم گلی)، آرد تف و آرد ماش بهعنوان ترکیبات فراسودمند بود. برای این منظور 11 تیمار با نسبتهای مختلف از این آردها تهیه شد و خصوصیات تکنولوژیکی، بافتی، تصویری و حسی محصول نهایی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین میزان حجم مخصوص، نرمی بافت، مقبولیت کلی در ارزیابی حسی در تیمار با 150 گرم آرد چیا (تیمار شماره 1) مشاهده گردید. این در حالی بود که تیمار ذکر شده دارای بیشترین میزان رطوبت، پروتئین، آنتیاکسیدانی، ویسکوزیته و کمترین میزان سفتی بافت و کمترین مقدار مؤلفههای رنگی L* و b* پوسته را به خود اختصاص داد. از سوی دیگر نتایج نشان داد که نمونه 150 گرم آرد چیا دارای بیشترین میزان حجم مخصوص مقبولیت کلی برخوردار بود. در نهایت با توجه به نتایج تیمار شماره 1 (150گرم آرد چیا، 350 گرم نشاسته ذرت، بدون آرد تف و آرد چیا) بهعنوان بهترین نمونه معرفی گردید.