فایل رایگان برش هاي عرضي البرز، مسيرهاي ژئوتوريسمي کم نظير | WORD
ن همگان باعث نادیده گرفته شدن این یادگارهای با ارزش اما در دسترس است.یکی از این پتانسیلهای موجود در محدوده البرز، برشهای عرضی است که در ساختار البرز ایجاد شده است. این برشهای عرضی در واقع همان جاده هایی هستند که ارتباط دهنده قسمت ایران میانی به جبه ه شمالی البرز هستند. جاده های ساخته شده در جای جای البرز که دسترسی ما را به زیباییها و پدیده های موجود در منطقه بیشتر و راحتتر نمودهاند. در این مبحث سعی شده است سایتهایی شاخص از سه جاده هراز، فیروزکوه و چالوس معرفی شوند.
فایل رایگان پالئوبيوژئوگرافي بر اساس نوعي دوکفه اي در کربونيفر زيرين البرز شرقي برش آبرندان (شمال دامغان) | WORD
ا نامیده شد. نخستین بار این گونه از رسوبات سازند بهرام (دونین پسین-کربونیفر) ناحیه شمال و شمال خاوری کرمان گزارش گردیده است (آقابابالو، .(1999 ظهور این گونه و بررسیهای بازوپایان و میکروفسیلهای این برش یه صورت همزمان بیانگر آن است که ایران در زمان کربونیفر آغازین شباهت زیادی به زونهای شمال آمریکا، غرب اروپا و تا حدی پلاتفرم روسیه نشان میدهد تا شباهت به آبهای سرد استرالیا داشته باشد. ناحیه البرز در زمان تورنزین در عرض جغرافیائی 40-45 حاشیه شمالی گندوانا قرار داشته است.
فایل رایگان پراکنش مهره داران مزوزوئيک در کوه هاي البرز و داده هاي نو از ردپاي دايناسورها در البرز مياني | WORD
ی رخنمونهای گروه شمشک در پیرامون بخش بلده، در البرز میانی، سه تخته سنگ، دارای ردپای دایناسورها یافت شدند. یکی از آنها، ردپای بزرگ سوروپود به درازی 90 سانتیمتر و پهنای 55 سانتیمتر میباشد و گمان میرود، بلندی لگن این دایناسور 360 سانتیمتر بوده است. این ردپا با نام Parabrontopodus شناسایی شد. ردپاهای چهارانگشتی تروپود با رد پاشنه بزرگ یافت شدند که با نام Neoanomoepus گزارش میشوند. ردپاهای سه انگشتی تروپود با بند انگشتان آشکار، که گاهی رد انگشت شماره I را نیز دارند، با نامEubrontes هستند.
فایل رایگان تاريخچه سردشدگي کمربندهاي کوه زايي، دما-زمان سنجي تخريبي يا سنگ بستر شاهدي از کوه هاي طالش در البرز غربي | WORD
تخریبی (سیستم واپاشی خطی اورانیوم با بستگی حرارتی ~125 درجه سانتیگراد) نشاندهنده آن است که سیستم سنگ بستر علیرغم امکان محاسبه نرخ سردشدگی، بدلیل محدودیتها در روند نمونه برداری از واحدهای سنگی با شرایط عبور از پنجره حرارتی مناسب امکان تخمین فازهای متفاوت سردشدگی را ندارند. لذا تلفیق دو روش دما-زمانسنجی درجه حرارت پایین تخریبی و سنگ بستر حتی در کوهزادهای با دسترسی مناسب و فاقد پوشش گیاهی متراک و یخچال بهترین پیشبینی را از الگوی فضایی و مکانی سردشدگی ارایه مینماید.
فایل رایگان تحليل هندسي سازندهاي پرتوزا در البرز و کپه داغ | WORD
ویژه در فرادست شبکه های هیدرومورفیکی از دلایل نقص هندسی هاله ها بوده و همراه با فعالیتهای نوزمین ساختی، سازوکار نهشت مواد پرتوزا را در آبرفتهای جوان (نئوژن) و سازندهای زغال دار (ژوراسیک) تضعیف نموده است. در مقام مقایسه، الگوی هندسی کپه داغ از نظم بیشتری نسبت به زون البرز شرقی برخوردار است. لذا بر اساس نتایج تحلیلهای هندسی، غنی شدگی سوپرژن دیرزاد اورانیوم در سازندهای زغالدار ژوراسیک تا تریاس زیرین، تنها گزینه محتمل برای کانه زایی تیپ رسوبی در شمال شرقی ایران است.
فایل رایگان تعيين شاخصهاي زيست محيطي و منشا فلزات سنگين در غبارهاي ته نشين شده خياباني شهرگرگان | WORD
(ICP–MS) آنالیز گردید. شناسایی منشا فلزات با استفاده از تحلیل مولفه اصلی (PCA) و آنالیز خوشهای (CA) بررسی شد، همچنین جهت تعیین سطح آلودگی فلزات سنگین از شاخص زمین انباشت (Igeo) استفاده شد. نتایج حاصل از تحلیل مولفه های اصلی و آنالیز خوشهای نشان میدهد که عناصرCu، Cr، Fe، Ni، Zn، Sb،Pb داری منشاء انسانزاد و عناصر Cd، Mn، As، Co دارای منشاء طبیعی میباشد. شاخص آلودگی نیز بیانگرسطح الودگی شدید Cuو Sb، آلودگی متوسط Pb و Zn، آلودگی متوسط تا غیر آلوده Ni، Cd، Cr و عدم آلودگی برای عناصر Co، Mn، Fe و As است.
فایل رایگان تعيين ميزان فرونشست زمين با استفاده از روش تداخل سنجي تفاضلي راداري در دشت گرگان | WORD
ست که روشی موثر و سریع با پوشش وسیع در نشان دادن میزان تغییرات وارده در سطح زمین با قدرت تفکیک مکانی بالا می-باشد. در این پژوهش دشت گرگان برای محاسبه فرونشست با استفاده از تداخل سنجی راداری انتخاب گردید. با توجه به مجموع پردازشها از تصاویر باند C ماهواره ENVISAT ASAR در بازه زمانی 2007-2005 و 2010 - 2005 و تحلیل تصاویر جابجایی تولید شده میتوان نتیجه گرفت حداکثر فرونشست در بازه زمانی 2007-2005 به میزان 5/6 سانتیمتر و در بازه زمانی 2010-2005 به میزان 7 سانتیمتر برای شهر گرگان تخمین زده میشود.
فایل رایگان تغييرات خط ساحلي شبه جزيره ميانکاله و ارزيابي نوسان هاي آبي خليج گرگان | WORD
ر مدیریت سواحل محسوب میشود و در این راستا کاربرد تصاویر ماهوارهای روشی جدید است. بدین منظور پایش خطوط ساحلی شبه جزیزه میانکاله در بازه 29 ساله و خلیج گرگان در سالهای 1977، 1987، 1991، 2001، 2011 و 2018انجام شد. نتایج حاکی از آن است که بخش عمدهای از تغییرات لندفرمهای ژئومورفیک منطقه ساحلی میانکاله و خلیج گرگان با نوسانات تراز آب دریای خزر مطابقت دارد، البته سایر عوامل مانند فرونشست کف دریای خزر، عملکرد گسل پنهان خزر، تغییردر نرخ آورد رسوبی و اقلیم نیز در این تغییرات نقش دارند.
فایل رایگان تکامل ساختاري و تحليل رسوبي-زمين ساختي شيست هاي گرگان : بقاياي يک زون پيش کماني يا بقاياي کافت ميانقارهاي پالئوتتيس | WORD
ش لیتوسفر اقیانوسی پالئوتتیس به زیر خودش و تشکیل جزایر قوسی در اردوویسین پسین- کربونیفر پیشین همراه بوده است. شیستهای گرگان در اثر تصادم ایران مرکزی با جنوب اوراسیا در تریاس پسین-ژوراسیک پیشین بر روی حاشیه شمالی ایران مرکزی جایگزین و با ناپیوستگی توسط توالی سیلیسی کلاستیک پیشبوم رتین- لیاس (سازند شمشک) پوشیده شده اند. حرکات کوه زایی آلپی سبب جایگزینی ورقه های رانده کرتاسه بالایی- ژوراسیک بالایی (سازند لار) از شمال به جنوب بر روی واحدهای ساختاری زیرین خود شده است.
فایل رایگان توان جذب عنصر يد و عناصر پاراژنزآن توسط گونه گياهي گز (Tamarix sp) از خاک محدوده تالاب آلاگل، شمال دشت گرگان، استان گلستان و کاربرد آن در اکتشاف ذخاير مشابه | WORD
ن رسیده و در معرض جذب گیاهان محدودهی تالاب قرار گیرد. هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی توان گونه گز (Tamarix sp.) در جذب ید و عناصر همراه آن در محدوده ی تالاب آلاگل است. تعداد 10 نمونه خاک و 10 نمونه از اندام هوایی گیاه در امتداد پروفیلی از ساحل تالاب آلاگل برداشت و برای تعیین غلظت عناصر به وسیله دستگاه RNAA آنالیز شدند. گیاه گز توانایی خوبی در جذب عناصر Cl، Br و I با میانگین ضریب جذب زیست شناختی در نمونه های گیاهی 3/59 نشان داده که میتواند به عنوان یک انباشتگر این عناصر تلقی گردد.
فایل رایگان توموگرافي دوبعدي مقاومت ويژه الکتريکي ابزاري براي شناخت شرايط تحت الارضي در راستاي علاج بخشي زمين لغزش ( روستاي قلعه قافه، استان گلستان) | WORD
ه برداشت سه پروفیل در روستای قلعه قافه از توابع شهرستان مینودشت استان گلستان با هدف بررسی و شناخت وضعیت هندسی زمین لغزش، شناسایی سطوح لغزش و عمق آن، شناسایی بستر سنگی متراکم و وضعیت شکستگیها و گسلهای احتمالی گردید. نتایج بدست آمده نشان داد که علاوه بر بارندگیهای فروردین ماه 98، وضعیت زمین شناسی و زمین شناسی ساختاری منطقه در میزان خسارات وارده بسیار موثر بوده است. نهایتا نتایج این مطالعات و سایر مطالعات انجام شده جهت علاج بخشی و کنترل زمین لغزش رخ داده ارائه گردد.
فایل رایگان ريز زيست چينه نگاري توالي هاي کرتاسه-پالئوسن البرز در جنوب ساري | WORD
اس مطالعات انجام شده بر روی پالینومورفها، تعداد 2 محدوده زیستی به سن کامپانین تا پالئوسن زیرین در این توالیها تفکیک شد به طوری که مرز کرتاسه-پالئوسن بر مبنای حضور گونه شاخص Tricolpites philipsii در محدوده شماره نمونه K-Pg36 در نظر گرفته شد. نمودار حاصل از مطالعات آماری بر روی فاکتورهای پالینولوژیکی در طول ستون چینه شناسی بیانگر افت محسوس سطح آب دریا به طور نسبی در محدوده مرز کرتاسه-پالئوسن میباشد که این موضوع با نمودار جهانی نوسانات سطح آب دریا در این محدوده قابل مقایسه است.
فایل رایگان زمين شناسي و اکتشافات معدني منطقه کاسپين باختري (گيلان) | WORD
عالیتهای فنی و اجرایی خود را گسترش داد. طی جلسات مکرر با مدیران اجرایی ملی و استانی، سرانجام توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، واحدی از سازمان زمین شناسی کشور در استان به عنوان اداره کل nx راه اندازی گردید.این اداره به چهار بخش کارشناسی مجزا تقسیم شده است و مسئولیتها و طرحهای پژوهشی مرتبط با هر گروه انجام میپذیرد. اداره های مذکور در ذیل نام برده شده است:1. اداره اکتشاف مواد معدنی2. اداره ارتباطات و اطلاع رسانی3. اداره امور آزمایشگاه4. اداره زمین شناختی و مخاطرات
فایل رایگان زمين شيمي زيست محيطي و ارزيابي ريسک سلامتي ناشي از عناصر بالقوه سمي در غبارهاي قابل استنشاق((PM4 معادن زغال سنگ البرز مرکزي، مازندران | WORD
ز مقادیر مجاز محیطهای شغلی میباشد. غظت عناصر در ذرات معلق هوا در همه نمونه ها در محدوده مجاز قرار دارد. محاسبه شاخص زمین انباشت بیانگر آن است که عناصر آرسنیک و روی در محدوده آلودگی کم قرار داشته و سایر عناصر در محدوده بدون آلودگی قرار میگیرند. ارزیابی ریسک سلامتی عناصر بالقوه سمی نشان میدهد تنها عنصر کروم دارای خطر بالقوه سلامتی برای کارگران معادن میباشد. بر این اساس کارگرانی که در زون پیشروی معادن مشغول به کار هستند بیشترین در معرضی به عناصر سمی را تجربه میکنند.
فایل رایگان زمين شيمي عناصر نادر خاکي بوکسيت-لاتريتهاي با سن ترياس فوقاني-ژوراسيک زيرين در پهنه البرز: مطالعه موردي نهشته هاي سياه رودبار و سپارده | WORD
ر بوده اند. بررسی ضرایب همبستگیهای پیرسون بین REEها و اکسیدهای اصلی در سیاه رودبار نقش موثر کانیهای فسفاتی ثانویه و کانیهای حاوی Y و در سپارده و نقش مهم کانیهای حاوی Y را در تمرکز این عناصرآشکار میکند. روند تغییرات بی هنجاری Ce در سپارده حاکی از شرایط اکسیدی و اسیدی در بخشهای فوقانی این نهشته است در حالی که در سیاهرودبار نوساناتات در این بی هنجاریها مرتبط با تغییرات Fe شکل گرفته است. بررسی بی هنجاری Eu دلالت بر سنگ منشاء احتمالی بازالتی برای نهشته های مورد مطالعه دارد.
فایل رایگان زيست چينه نگاري نهشته هاي کربنيفر پيشين در برش چلچلي، جنوب شرق گرگان بر مبناي کنودونتها | WORD
iastus, Pseoudopolygnathus cf. pinnatus, Prioniodina sp., Scaphignathus subserratus, Siphonodella obsolete, Scaliognathus anchoralis, Mehlina strigose, Mehlina sp., Ozarkodina sp., Hibbardella sp., Hindeodella sp., Hindeodella segaformis, Hindeodeliform element, Gnathodus punctatus, Gnathodus semiglaber, Gnathodus cuneiformis,Gnathodus pseudosemiglaber, Doliognathus latus, Apathognathus sp.بررسی فونای مورد مطالعه منجر به شناسایی 4 زیست زون کنودونتی زیر گردید:Upper praesulcata to Upper duplicata zones, Upper duplicata to Upper crenulata zones, Upper crenulata to anchoralis-latus zones, anchoralis-latus zone to texanus zone بدین ترتیب سن این نهشته ها در این برش، کربنیفر زیرین (تورنزین-ویزئن زیرین) تعیین گردید.
فایل رایگان ژئوشيمي عناصر کمياب در معدن ذغال سنگ تخت، مينودشت، استان گلستان | WORD
فلز را میتوان به فقر ذاتی زون رسوبگذاری رسوبات گروه شمشک از عناصر مذکور نسبت داد که ناشی از نبود منابع سنگی عناصر کمیاب (مانند گرانیتها، کربناتیتها، پگماتیتها، پریدوتیتها) بعنوان سنگ منشاء رسوبات گروه شمشک و همچنین عدم رخداد فرایندهای ماگمایی و گرمابی بعد از زمان نهشت و سنگ شدگی رسوبات ذغالدار گروه شمشک در منطقه مورد مطالعه بوده است. بنابراین، به نظر می-رسد تشکیل و تکامل گروه شمشک در یک زون رسوبی با غلظت معمولی عناصر کمیاب (در حد کلارک عناصر مذکور) رخ داده باشد.
فایل رایگان سنگ هاي کربناته غيروابسته به نور((heterozoan به سن سانتونين در شمال خاور کلاردشت | WORD
بناتهای غیروابسته به نوراست که تحت شرایط کمی نور، فراوانی مواد غذایی و آب و هوای گرم و معتدل رسوبگذاری شدند. در بخش بالای توالی، کاهش و نبود دانه های گلوکونیت هم زمان با پدیدار شدن روزنبران کفزی کوچک و بزرگ، نشانگر افزایش درجه حرارت، گذر از شرایط کم هوازی به اکسیدان و تغییر شیمی آب دریا دارد. این پژوهش نشان از برهمکنش افزایش نسبی سطح آب دریا، آب و هوا، درجه حرارت و شیمی آب دریا و همچنین ورود مواد غذایی در تولید کربناتهای غیروابسته به نوردر محدوده مورد مطالعه دارد.
فایل رایگان شناسايي نانو فسيل هاي آهکي با برنامه کاربردي FossilMag (مطالعه موردي منطقه کردکوي واقع در البرز شرقي) | WORD
له مشکلات اساسی در بایواستراتیگرافی و فرایند اکتشاف است. از آنجایی که ممکن است جمع آوری اطلاعات مربوط به فسیلها به سختی انجام شود یا توسط افراد کم تجربه صورت پذیرد، لذا عدم آشنایی با ویژگیهای فسیلی ممکن است روند کار را سخت و گاهی غیرممکن نماید. به همین منظور در این پژوهش برنامه ای جهت شناسایی آسانتر نمونه فسیلها طراحی گردیده است. در این مقاله به معرفی برنامه کاربردی ((FossilMag)) که برای اولین بار به جهت شناسایی نمونه های نانوفسیلهای آهکی طراحی گردیده است پرداخته ایم.
فایل رایگان فلززايي کانسارهاي سرب و روي با سنگ ميزبان کربناتي در کوهزاد البرز | WORD
یزبان کربناتی شده است. مطالعه میانبارهای سیال کانسارهای مختلف سرب و روی البرز حاکی از غالب بودن میانبارهای آبگین دوفازی (L+V) در آنها میباشد. دمای ذوب یخ اندازهگیری شده در اغلب میانبارهای سیال اولیه بین -1/2 تا -21 سانتیگراد تغییر میکند. شوری میانبارهای سیال از حدود 12 تا 23 با میانگین حدود 15 درصد وزنی معادل NaCl و دماهای همگن شدگی میانبارهای سیال در کانسارهای مطالعه شده در محدوده دمایی گستردهای از حدود 70 تا 270 درجه سانتیگراد با میانیگن حدود 175 درجه سانتیگراد تغییر میکند.
فایل رایگان کاربرد روش توموگرافي مقاومت ويژه الکتريکي در بررسي زيرسطحي زمين لغزش (مطالعه موردي: روستاي چه جا استان گلستان) | WORD
نفوذ آب به لایه های زیرسطحی و در نهایت ایجاد زمین لغزش شد. وضعیت زمین شناسی و سازوکار زیرسطحی محدوده زمین لغزش بر روی 4 پروفیل در مسیرهای لغزشی روستای چهجا با روش مقاومت ویژه الکتریکی دو بعدی با آرایش دوقطبی- دوقطبی مورد مطالعه قرار گرفته است. که در این مقاله به بررسی دو پروفیل آن میپردازیم. در پروفیل شماره 1 سطح لغزشی در طول پروفیل دیده نشد و در پروفیل شماره 2 یک سطح لغزش وجود دارد که لغزش بین لایه ریزدانه و رسوبات متراکمتر بالایی در عمق 10 تا 12 متری اتفاق افتاده است.
فایل رایگان کاني شناسي خاکهاي دشت سيلابي در پهنه شهري آق قلا و رهيافتهاي زيست محيطي آن، رخداد سيل فروردين 1398 | WORD
آنها به صورت رسوبات ریزدانه و خاکهای سیلابی در بخش شمالی شهر به جای گذاشته شد. خاکهای سیلابی به طور عمده از ذرات ریز سیلتی و رسی متشکل از کوارتز، آلبیت، کلسیت، کائولینیت و ایلیت تشکیل شدهاند. اندازه ریز ذرات یعنی زیاد بودن نسبتهای سطح به جرم، و کانی شناسی خاکها پیشنهاد کننده توان بالای این خاکها در واکنشهای جذبی شیمیایی و استعداد زیاد آنها در انباشت آلاینده ها است. با در نظر گرفتن گستردگی فعالیتهای کشاورزی در منطقه، این خاکها میتواننددر بلند مدت آلوده شده باشند.
فایل رایگان کاني شناسي و تکامل دياژنزي فسفريت و سنگهاي فسفات دار سازند جيرود در برش پاقلعه، منطقه خطيرکوه، جنوب قائمشهر، البرزمرکزي | WORD
هستند. کوارتز نیز ساختهای دگرشکلی صفحهای و رشد مجدد را نشان میدهد که در اثر دیاژنز دفنی عمیق در ماسهسنگ فسفاتدار توسعه بیشتری یافته است. در ادامه دولومیتهای آهندار، آنکریت و کلریت تحت شرایط احیایی و قلیایی در تخلخل ثانویه رسوب کردهاند. هوازدگی سطحی موجب اکسیداسیون پیریت و ایجاد شرایط pH اسیدی شد که در آن Ca و P از فسفاتها، Fe و S از پیریت، Fe، Ca، Mg و Mn از کربناتهای آهن دار و Al و Si از آلومینوسیلیکاتها آزاد شدند و گوتیت، پسیلوملان، کلسیت، ژیپس و کراندالیت را تشکیل دادند.
فایل رایگان گامه هاي ماگمازايي در پهنه البرز | WORD
دهای ماگمایی مزوزوئیک در زمانهای تریاس بالایی- ژوراسیک زیرین- میانی و کرتاسه بالایی و فعالیت ماگمایی سنوزوئیک در زمانهای پالئوسن- ائوسن، الیگو- میوسن و پلیوسن- کواترنر و در رابطه با تحول زون اقیانوسی تتیس نو بروز یافته است. این رخدادهای ماگمایی، پیامدهای حرکات کششی و فشارشی فرایندهای کافتزایی، گسترش کف اقیانوسی، گسترش زونهای پشت کمانی، فرورانش جزایر کمانی، فرورانش حاشیه قاره، برخورد و پسابرخورد پهنه های اقیانوسی تتیس و تعاملات گوشته و پوسته ایران زمین هستند.
فایل رایگان لرزه خيزي و لرزه زمين ساخت البرز بر پايه تحليل زمين لرزه هاي محلي | WORD
های خزر و شمال البرز با حرکات امتدادلغز چپگرد، بر فعالیت قطعه شرقی هر دو گسل فوق در نزدیکی شهر ساری دلالت دارد. لرزهخیزی مشاهدهای و سازوکارهای کانونی حل شده بخوبی بر حرکات نرمال گسل فیروزکوه، و حرکات غالب امتدادلغز چپگرد بر روی هر دو گسل چاشم و آستانه دلالت دارند. در بخش حاشیه جنوبی البرز مرکزی نیز گسل مشا با حرکت امتدادلغز چپگرد و با شیب تند به سمت شمال بارزترین گسل فعال منطقه است. فعالیت لرزهای گسلهای گرمسار و پیشوا (ایوانکی) نیز مطابق با داده های موجود محرز است.
فایل رایگان مروري بر زمين شناسي کشور ترکمنستان | WORD
ی به شرایط فشارشی در سنوزوییک پیشین شد. استان زمین شناختی کاسپین در باختر ترکمنستان در سنوزوییک سرگذشت زمین شناختی و زمین ساختی بسیار همانند با زون کاسپین جنوبی دارد. میدانهای گاز و نفت بزرگ کشور در سامانه های نفتی گوناگون استانهای زمین شناختی توران (آمودریا) و کاسپین شکل گرفته اند. پویش صحرای قره قوم و زهکشی های متغیر در عرض و پیرامون آن، تاثیر مهمی بر زمینریختشناسی و محیط زیست ترکمنستان داشته است. پدیده های ساختاری اصلی کشور در این نوشتار معرفی و توصیف شده اند.
فایل رایگان مروري بر مطالعات تغييرشکل پوسته اي در البرز و تغييرات تراز سطح درياي خزر با استفاده از داده هاي ژئودزي | WORD
ملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx : سال انتشار : 1398تعداد صفحات : 5چکیده مقاله:
در این مقاله سعی میشود خلاصهای از مطالعات و فعالیت های صورت گرفته در دو حوزه (1 تغییرشکل پوسته ای در البرز و (2 تغییرات تراز سطح دریای خزر با استفاده از داده های ژئودزی ارائه شود.
فایل رایگان مطالعات چند رشته اي (multidisciplinary) درباره آتشفشان دماوند و کاربرد آن در ارزيابي مخاطرات احتمالي | WORD
موده است. شواهد علمی بسیاری مبنی بر توانایی فعالیت بیشتر این آتشفشان وجود دارند و مخاطرات احتمالی، طیف وسیعی از فوران خاکستر و خروج گدازه تا روانه های لاهار، زمین لغزشها و سیل را در بر میگیرد. ارزیابی رفتار آتشفشان و بازه های زمانی وقوع رخدادهای آتشفشانی در گذشته و نیز پایش مستمر آن میتواند در پیشبینی رفتار احتمالی آن و بازه زمانی احتمالی وقوع رخدادها در آینده کمک شایانی بنماید. این امر مستلزم انجام مطالعات چند رشتهای است که در این مقاله به اختصار بررسی می شوند.
فایل رایگان مطالعه امکان سنجي استفاده از معدن زغال سنگ متروکه آغوزبن براي ذخيره گاز دي اکسيد کربن | WORD
هنده ظرفیت پایین نمونه ها میباشد. با توجه به ذخیره برآورد شده معدن آغوزبن که 1126000 تن میباشد اینکه در هر تن می توان حداکثر 6 متر مکعب گاز دی اکسیدکربن ذخیره کرد،این معدن ظرفیت ذخیره گاز دیاکسیدکربن به میزان 6756000 متر مکعب را دارا میباشد. علاوه بر این میزان مواد فرار، خاکستر، گوگرد و ضریب پلاستومتری نمونه ها اندازهگیری شد. بر اساس نتایج بدست آمده، زغالسنگ این معدن جزو زغالسنگ های ککشو طبقه بندی میشوند. طبق این دسته بندی مواد فرار زغالسنگ معدن آغوزبن بین%18 تا %35 میباشد.
فایل رایگان مطالعه منشا دياسپور در بوکسيت هاي البرز و سنگهاي اولترامافيک کليبر | WORD
ر تشکیل شده است. مطالعه این سنگها نشان دهنده تشکیل کانی دیاسپور از کانی اسپینل میباشد. تیغه های اسپینل در ابتدا بر اثر کاهش دما از تیتانومگنتیت جدا شده و به کانی کروندوم و سپس بر اثر آبگیری در دماهای پایین به کانی دیاسپور تبدیل شده است. مطالعات بر روی بوکسیتهای البرز نشاندهنده تشکیل کانی دیاسپور از هوازدگی فلدسپار سنگهای آذرین است. معمولا0 در ابتدا کانیهای گیبسیت و بوهمیت کانیهای پایدار هستند ولی به مرور زمان بر اثر هوازدگی و شرایط محیطی به دیاسپور تبدیل شدهاند.