فایل رایگان روکش کاري فولاد AISI-1006 توسط روکش 316L/SiC | WORD
/mm شامل آستنیت، ذرات SiC و مقدار کمی فریت است. بررسیها نشان داد که بدلیل حرارت ورودی نسبتا باالی همراه با جوشکاری GTAW، ایجاد روکشی کامپوزیتی که در آن تمام ذرات SiC بدون تجزیه باقی بمانند بسیار مشکل میباشد. بررسی رفتار خوردگی نمونه ها آشکار نمود روکش کامپوزیتی مذکور موجب بهبود مقاومت به خوردگی نمونه ها به میزان قابل مالحظهای میشود. همچنین بررسی سختی نمونه ها حاکی از افزایش تقریبا 5 برابری سختی نمونه های روکش کامپوزیتی شده نسبت به سختی زیرلایه است.
فایل رایگان شکست نگاري اتصال غيرمشابه لحيم کاري سخت تحت خال آلياژهاي پايه زيرکونيوم به فولاد زنگ نزن 123 با استفاده از دولايه فلز پرکننده ي پايه تيتانيومي | WORD
یرهمجنس به یکدیگر می باشد. در این تحقیق، آزمایشها در دماهای058 و 065 درجه سانتی گراد به مدت 18و 15دقیقه انجام شد، به منظور بررسی مکانیکی از آزمایش برش استفاده شد. پس از انجام آزمایش برش، سطح شکست نمونه ها با میکروسکوپ الکترونی واستریوگراف مطالعه شد. همچنین به منظور تشخیص فازهای تشکیل شده در مقطع اتصال از آنالیز XRD استفاده شد. نتایج حاصل ازآزمایش برش نشان دادکه با افزایش دمای لحیمکاری و یا زمان نگهداری، استحکام برشی اتصال کاهش و شکست نرم تر میگردد.
فایل رایگان فن آوري آزمون هاي غيرمخرب جهت مواد مرکب | WORD
, thermal , optical , electrical و وترکیبی از روش ها را احاطه می کند .این مقاله با عنوان نمودن برخی عیوب بوجود آمده در مواد مرکب شمایی کلی ،از بکارگیری تجهیزات NDT مورد استفاده در ساختارهای مواد مرکب را ارایه خواهد داد.مواد مرکب رامی توان به کمک آشکارسازی چند سیگنال آزمون به منظور آشکارسازی می توان ارزابی نمود .در این مقاله سعی نشده تا تمامی روش های موجود جهت آزمون مواد مرکب را توصیف کند ولی تصمیم براین شده تا چند روش را بصورت انتخالی و کاربردی توضیح داده شود.
فایل رایگان کاربرد روش ACFM جهت بازرسي سازه ها در زيرآب | WORD
یرآب مورد استفاده قرار گرفته است.بازرسی با روش ACFM نیازی به رنگبری و یا زنگبری از روی سطح ندارد و امکان بازرسی از روی پوشش و یا آلودگی های ناشی از محیط را دارد، ازین رو به عنوان یکی از روش های تست های غیرمخرب پیشرفته شناخته شده است.در این مقاله با معرفی روش تست و تجهیزات مورد نیاز جهت بازرسی سازه در زیرآب به چگونگی کشف و اندازه گیری عیوب و همچنین مقایسه روش های بازرسی مختلف با روش فوق از لحاظ دقت آزمون و کارآیی و هزینه های بازرسی پرداخته خواهد شد.
فایل رایگان مدل سازي و بهينه سازي شکل هندسي جوش در جوشکاري زير پودري با استفاده از روش تاگوچي | WORD
پردازیم و با استفاده از تحلیل مقادیر سیگنال به نویز و واریانس به سطوح بهینه پارامترهای ورودی نامبرده دست یابیم .که در این پژوهش مقدار بیشترین نفوذ و کمترین پهنا بر اساس بهینه سازی انجام شده مد نظر قرار گرفته است .در پایان با توجه به نتایج نهایی بدست آمده از تحلیل واریانس، موثرترین پارامترهای ورودی بر نفوذ و پهنا به ترتیب جریان و سرعت هستند که با افزایش جریان، نفوذ روندی افزایشی را طی کرده و با افزایش میزان سرعت، پهنا روندی کاهشی را داشته است.
فایل رایگان مروري بر ارزيابي فرآيندهاي جوشکاري به وسيله گرمانگاري مادون قرمز | WORD
از مزایای این روش می توان به سرعت بالای تست و غیر تماسی بودن اشاره نمود. با توجه به جذب انرژی بالاتر در ترک سطحی، عیب به عنوان یک نقطه داغ به هنگامی که با یک دوربین مادون قرمز تصویربرداری، تحت آزمون قرار بگیرد مشخص خواهد شد. در این تحقیق نتایجی از یک بازرسی واقعی از ترک های سرد طولی در جوش ارائه شده است. نتایج نشان می دهد که بازرسی به روش گرمانگاری فعال برای تشخیص شکاف و ترک های کوچک، تا زمانی که آنها به سطح باز هستند، امیدوار کننده به نظر می رسد.
فایل رایگان مشخصه يابي نانوکامپوزيت سطحي Al-CNT توليد شده به روش اصطکاکي اغتشاشي | WORD
نمونه های متالوگرافی در مقطع عمود بر راستای FSP برش زده شد و توسط عملیات الکتروپولیش و اچینگ آماده سازی گردید. مطالعات ریزساختاری به کمک میکروسکوپ نوری و میکروسکوپ الکترونی حاکی از اصالح دانه بندی و توزیع نسبتا یکنواخت CNT در لایه ی سطحی بود. اصالح ساختار سطحی را می توان ناشی از تبلور مجدد دینامیکی در ناحیه ی همزده دانست. بررسی ریزسختی نمونه ها دلالت بر افزایش سختی نمونه های عملیات سطحی شده دارد که میتواند منجر به افزایش مقاومت به سایش نیز گردد.
فایل رایگان مطالعه تاثير منگنز بر ريزساختار و خواص مکانيکي فلز جوش الکترود E8010-P1 مورد استفاده در جوشکاري خطوط انتقال | WORD
د. مطالعات ریزساختاری نواحی مختلف فلز جوش (ناحیه ستونی ADZ و ناحیه حرارت دیده (RHZ نشان داد با افزایش مقدار Mn در فلزجوش مقدار فریت سوزنی تشکیل شده در فلزجوش افزایش و در مقابل فریتهای مرزدانهای و ویدمناشتاتن این منطقه کاهش مییابد. بعلاوه با افزایش مقدار Mn در فلزجوش، ساختار این منطقه ظریفتر میشود. ارزیابی تاثیر Mn بر خواص مکانیکی فلزجوش نشان داد که با افزایش مقدار Mn، سختی، استحکام کششی و استحکام تسلیم فلزجوش افزایش ولی انرژی ضربه آنها کاهش میبابد.
فایل رایگان مطالعه تاثيرناحيه مخلوط نشده ودانه هاي ذوب نشده برخوردگي فصل مشترک فولاد HP، فلزجوش اينکونل ER-NiCr3 واينکونل 716 | WORD
ارگرفت. بدین منظور برای بررسی ریزساختار نمونه ها از متالوگرافی نمونه ها و بررسی آن ها با میکروسکوپ نوری والکترونی روبشی استفاده گردید. عملکرد الکتروشیمیایی فصل مشترک فلز جوش و فلز پایه با رسم منحنی پتانسیودینامیک سیکلی در محلول 5/3 درصد نمک مورد ارزیابی قرار گرفت. بررسی ها نشان داد که ناحیه مخلوط نشده باعث کاهش مقاومت به خوردگی می شود در حالی که پارامترهای انتخابی برای حذف ناحیه مخلوط نشده تاثیری در حذف دانه های ذوب نشده اینکونل 716 نشان نداد.
فایل رایگان مقايسه جوش نقطه اي و جوش ليزري و بررسي امکان استفاده در سالن هاي بدنه سازي ايران خودرو | WORD
ن nx : سال انتشار : 1391تعداد صفحات : 17چکیده مقاله:
در این پروژه ابتدا مطالبی راجع به جوش نقطه ای مقاومتی و اشکالات آن آمده و در ادامه به معرفی لیزر و کاربردهای آن در صنایع مختلف اشاره شده است. پس از آن به جوش لیزری موارد استفاده آن در صنعت و تجهیزات آن پرداخته شده و در ادامه مقایسه ای بین جوش مقاومتی و لیزری انجام شده است . همچنین بررسی امکان استفاده از جوش لیزری و مزایای آن در سالنهای دربسازی ایران خودرو صورت گرفته و در پایان نتیجه گیری شده است .
فایل رایگان مقايسه ريزساختار آلياژ هستالوي X جوشکاري شده به وسيله ليرز Nd:YAG پالسي وgtaw | WORD
ی نوری و الکترونی روبشی بررسی شد. نتایج نشان داد که انجماد در فلز جوش بصورت دندریتی صورت گرفت و در ناحیه جوش لیزر ساختار دندریتی ریزتری نسبت به ساختار فلز جوش در جوشکاری قوسی با الکترود تنگستنی و گاز محافظ مشاهده شد. نتایج آزمون ریزسختی، بالا بودن سختی فلز جوش نسبت به فلز پایه را تائید میکند که علت آن کاهش اندازه دانه، کاهش اندازه و نحوه توزیع کاربیدها در فلز جوش نسبت به فلز پایه می باشد که این پدیده ناشی از سرعت سرد شدن زیاد در جوشکاری میباشد.
فایل رایگان مود شکست جوش هاي مقاومتي نقطه اي فولاد 760TRIP در آزمون کشش متقاطع | WORD
آزمون کشش متقاطع استفاده شد. ارتباط بین جریان جوشکاری ، مشخصه های ساختاری ورفتار شکست جوشهای نقطه ای بررسی شد. بررسی ها نشان داد بطور کلی با افزایش جریان جوشکاری ظرفیت تحمل نیرو و قابلیت جذب انرژی افزایش می یابد. اما با وقوع بیرون زدگی مذاب علیرغم ثابت بودن قطر دکمه جوش، به دلیل افزایش عمق فرو رفتگی الکترود انرژی شکست به طور قابل توجهی افت می کند. با توجه به نوع شکست در آزمایش کشش متقاطع حداقل قطر دکمه جوش برای حصول مود شکست محیطی تخمین زده شد
فایل رایگان نکات اساسي در بازرسي جوش به روش آلتراسونيک | WORD
مانند ترکها. تعدادی از این عیوب تغییرات زیادی در مقاومت جوش ایجاد نمیکنند اما بعضی از آنها با درجات مختلفی باعث این تغییرات میگردند. عیوب صفحه ای (ترکها، LOP، (LOF میتوانند تغییرات قابل ملاحظه ای در مقاومت جوش ایجاد کنند. در این مقاله ضمن اشاره به عیوب فوق نکات مهمی در بازرسی جوش به روش آلتراسونیک شرح داده شده و عیوب بواسطه علامت مشاهده شده از یکدیگر تفکیک شده اند. همچنین نمایشهای کاذب و غیر واقعی و روشهای تعیین آنها نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
فایل رایگان همبستگي ريزساختار و خواص مکانيکي در زيرنواحي مختلف جوشکاري زيرپودري دوطرفه (DSAW) فولاد خط لولهAPI X65 | WORD
یک فولاد ترمومکانیکال با عناصر میکروآلیاژی نیوبیوم، تیتانیوم و وانادیوم می باشد. ریزساختار فولاد در زیرنواحی جوش شامل ناحیه ذوب، فلز پایه و ناحیه متاثر از حرارت توسط میکروسکوپ نوری بررسی شد. تغییرات ریزساختار از فریت پری-یوتکتوئید و فریت ویدمنشتاتن در ناحیه ذوب به ریزساختار ریز فریت سوزنی در ناحیه فلز پایه مشاهده شد. با مقایسه خواص مکانیکی این زیر نواحی با یکدیگر، چگونگی همبستگی ریزساختار و خواص مکانیکی در فولاد مورد مطالعه گزارش شده است.
فایل رایگان اثر مشتقات پورين موجود در شکلات و قهوه بر بازسازي سيستم عصبي | WORD
تند که به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته اند. این مواد اثرات واضحی بر فعالیت شبکه های عصبی و افزایش عملکرد شناختی پایدار دارند و می توانند نقش محافظت از نورون ها را در مدل های حیوانی سکته مغزی، بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون داشته باشند. کافئین به عنوان آنتاگونیست کلاس های مختلف گیرنده های وابسته به آدنوزین عمل می کند و همچنین ممکن است متابولیت های بیوشیمیایی مانند تئوبرومین و تئوفیلین به اثرات مفید قهوه و کاکائو در سلامت مغز کمک کنند.
فایل رایگان اثرات باليني فلاونوئيدهاي شکلات بر سلامت انسان | WORD
شت نشاط و سرزندگی، از بین رفتن افسردگی و بهبود بیماریهای کبدی و کلیوی اشاره کرد. فلاونوئیدها میتوانند از راه هایی چون تعامل با مسیرهای پیامرسانی سلول، القاء بیان ژن و میانکنش با میتوکندری، بر عملکردهای مختلف بالینی تاثیر بگذارند. بنابراین شاید در آینده بتوان مداخلات تغذیه ای را جایگزین درمانهای دارویی گرانقیمت نمود و در همین راستا، شکلات غنی از فلاونوئیدها را میتوان گزینه مناسبی برای درمان طیف وسیعی از بیماریهای مزمن التهابی در نظر گرفت.
فایل رایگان اثرات دو شيرين کننده طبيعي استويا و عسل بر ديابت | WORD
، استویا و ... حائز اهمیت می باشد.هدف پژوهش: هدف از این مطالعه، بررسی nx می باشد.یافته ها و نتیجه گیری: با توجه به اثر قابل توجه ا ستفاده از شکر در شیوع بیماری دیابت، ا ستفاده از شیرین کننده های طبیعی حائز اهمیت می باشد. شیرین کننده های طبیعی علاوه بر ایجاد طعم مطلوب، اثرات مفیدی بر سلامتی مصرف کنندگان مواد غذایی شیرین دارند. بنابراین با ا ستفاده از این دو ترکیب در فرمولا سیون مح صولات غذایی شیرین، تا حدودی می توان بر مشکل اپیدمی چون دیابت فائق آمد.
فایل رایگان ارزيابي خصوصيات فيزيکوشيميائي، بافتي و حسي شکلات و پوشش هاي شکلاتي شيري سين بيوتيک رژيمي | WORD
شده به ترتیب 13 / 1 و 32 / 0 سیکل لگاریتمی گزارش گردید.. نتایج حاصل از رنگ سنجی نمونه ها جایگزینی شکر با اینولین و مالتیتول قابل قبول بود ) P<0/05 (. به طور کلی فراسودمند سازی شکلات و پوشش هایشکلاتی شیری با استفاده از سویه پروبیوتیک ریز پوشانی شده حاضر و همچنین جایگزینی ساکارز با اینولین و مالتیتول، علاوه بر تولید محصولی با ویژگی های فیزیکی، شیمیایی و حسی مناسب، می تواند زنده مانی این پروبیوتیکها را در طی دوره انبارمانی و نیز عبور از معده افزایش دهد.
فایل رایگان ارزيابي شاخص هاي تعيين کننده کيفيت قهوه توليد داخل و فرآورده هاي وارداتي آن در استان اصفهان | WORD
ی، آرایشی و بهداشتی (SOP) با عنوان قهوه و فرآورده های آن است.یافته ها و نتیجه گیری: نتایج حاصل از این پژوهش نشان دهنده وجود آلودگی و تقلب در این دسته از محصولات است. بطوریکه %75 از کلیه نمو نه های مورد بررسی از نظر ویژگی های اور گانولپتیک و فیزیکوشیم یایی در محدوده مجاز استانداردهای تعریف شده قرار دارند و دارای کیفیت مطلوب و بهینه می باشند و %25 از این فرآورده ها از نظر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و به دلیل بالا بودن میزان خاکستر کل غیرمجاز تلقی می شوند.
فایل رایگان ارزيابي کافئين موجود در قهوه و اثرات مصرف آن بر بدن و بيماري آلزايمر(AD) | WORD
تید های بتاآمیلوئیدی در پلاسمای خون و به دنبال آن کاهش میزان بتا و گاما سکرتاز، مهار کردن گیرنده های آدنوزینی و به دنبال آن افزایش آزادسازی استیل کولین و نور آدرنالین و افزایش GCSF و اینترلوکین 10 و 6 در پلاسما از جمله مکانیسم های مثبتی است که کافئین می تواند با حضور خود در روند تقویت حافظه و پیش گیری از بیماری عصبی داشته باشد. مقدار و دوز کافئین مصرفی در روند تاثیرگذاری بسیار قابل اهمیت است و مصرف نامتعادل آن میتواند دارای اثرات مضری بر بدن باشد.
فایل رایگان استويا جايگزيني مناسب براي شکر | WORD
ضمن معرفی گیاه استویا به عنوان شیرین کننده ای طبیعی، به بررسی فواید و مضرات استفاده از این گیاه به عنوان جایگزینی برای شکر و تاثیر آن بر چاقی و دیابت بپردازد.نتیجه گیری: گیاه استویا سرشار از شیرین کننده های بدون کالری، انواع پروتئینها، ویتامینها و مواد معدنی است. این گیاه به علت دارا بودن گلیکوزیدهایی که جذب بدن نمیشوند و بدون کالری هستند برای افراد چاق و مبتلا به دیابت نوع دوم به شرط استفاده ی صحیح و رعایت مقادیر اندازه گیری شده، سودمند است.
فایل رایگان استويا، اثرات آن بر سلامتي و خاصيت آنتي اکسيداني آن | WORD
موجود در آن از جمله استویوزاید و ربادیوزاید A است که قدرت شیرین کنندگی به مقدار 300 برابر بیشتر از ساکارز به آن می دهند. در عصاره استویا، کربوهیدرات ها، اسیدهای آمینه، مواد معدنی، لیپیدها و ویتامین ها یافت می شوند که هر کدام از این عناصر خواص ویژه خود را دارند. مطالعات مختلف قابلیت آنتی اکسیدانی این گیاه را تایید نموده اند و بیانگر این بوده اند که فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره برگ استویا مربوط به پاکسازی الکترونهای رادیکال آزاد و سوپر اکسیدها است.
فایل رایگان اعتبارسنجي روش اندازه گيري کافئين در نوشيدني قهوه با کمک طيف سنج تحرک يوني | WORD
و قهوه بدون کافئین، کمتر از حد تشخیص گزارش گردید. نمونه های قهوه جوشیده ( %100 قهوه عربیکا) و قهوه ترک به ترتیب با مقادیر 38±688 mg/L و 17±625 بیشترین مقدار کافئین را داشته و نمونه های قهوه که با %50 هسته خرما جایگزین شده بودند، کمترین مقدار کافئین mg/L) (24±410 را به خود اخت صاص دادند. نتایج این تحقیق نشان داد که طیف سنج تحرک یونی به عنوان یک روش صحیح، دقیق، سریع و سازگار با محیط زیست، میتواند جهت پایش پیوسته کافئین در انواع نوشیدنی قهوه مورد استفاده قرار گیرد.
فایل رایگان بررسي اثر جايگزيني ساکارز توسط سوربيتول و مالتودکسترين با سياهدانه بر خصوصيات شيميايي، بافتي و حسي شکلات تلخ | WORD
یش یافت. ویژگیهای حسی شامل اح ساس دهانی و پذیرش کلی، با افزایش سطوح جایگزینی سیاه دانه بطور معنیداری کاهش یافت. نتایج آنالیز پارامترهای رنگی نیز نشان داد که با افزایش درصد جایگزینی سیاهدانه در فرمولاسیون شکلات، از میزان مولفه L* کاسته شد و بر میزان مولفه های a* و b* افزوده شد. طبق نتایج بدست آمده از این تحقیق، بهترین نمونه از نظر خواص شیمیایی، بافتی و حسی شکلات تولید شده با %10-20 جایگزینی شکر با سوربیتول و %3-6 جایگزینی مالتودکسترین با سیاهدانه بود.
فایل رایگان بررسي برخي جنبه هاي مختلف استويا به عنوان شيرين کننده طبيعي | WORD
چنین استویا در قیاس با شکر از کالریزایی کمتری برخوردار است. روی به عنوان آنتی اکسیدان غیر آنزیمی در برگهای استویا وجود دارد. آهن موجود در برگهای استویا در حفظ سطح هموگلوبین نرمال خون مفید میباشد. پتاسیم و سدیم و منیزیم استویا، نیز در تنظیم و نگهداری فرآیندهای متابولیکی بدن نقش موثری دارند. گزارشهای متعددی نیز در خصوص اینکه استویا یک حامی قوی از سیستم ایمنی بدن، یک آنتی اکسیدان قوی، موثر در درمان التهاب روده و نیز مسکن درد معده است، وجود داشت.
فایل رایگان بررسي تاثير فرآيند برشته شدن بر ارزش غذايي لوبياي کاکائو | WORD
همچنین تمام فرآیندهای حرارتی محتوای کربوهیدرات نمونه ها را افزود در حالی که اندکی از میزان چربی آنها کاست. در همه تیمارها غلظت فسفر، به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرد در حالی که آهن، سدیم و پتاسیم افزایش یافت(.(P> 0/05 غلظت منیزیوم فقط در تیمارهای سنتی به مدت 5 دقیقه و اجاق کوره به مدت 10 دقیقه به صورت معنی دار افزایش پیدا کرد(.(P> 0/05 به طور کلی، فرآیند برشته شدن افزایش ارزش غذایی لوبیا های کاکائو به ویژه در برشته شدن سنتی به مدت 5 دقیقه را نشان داد.
فایل رایگان بررسي تاثير کافئين موجود در قهوه بر کاهش وزن | WORD
افزایش در متابولیسم میشود و تغییر در عملکرد قلبی-عروقی به افزایش ملایم فشار خون سیستولی و دیاستولی محدود میشود.. همچنین مشخص شد که کافئین سبب تحریک آزادسازی اسیدچرب از بافتهای چربی میشود، اما شواهدی نیز وجود دارند که نشان میدهند کافئین لزوما برای کاهش وزن مفید نیست علاوه بر این مصرف زیاد کافئین میتواند برای سلامت عمومی خطرناک باشد. در واقع افراد برای کاهش میزان قابل توجهی از وزن خود نمیتوانند تنها با مصرف افراطی کافئین به نتیجه مطلوب برسند.
فایل رایگان بررسي تاثير مصرف قهوه بر بيماري هاي مشخص | WORD
هوه در ابتلا به بیماریهایی نظیر سرطان پانکراس نیز مشاهده شده است.نتیجه گیری: یافته های حاصل از پژوهش محققان در سراسر دنیا بیانگر ارتباط بین مصرف قهوه با کاهش اضطراب و افسردگی، کنترل دیابت، کاهش ابتلاء به فشار خون بالا، کاهش بروز بیماری های عصبی، کاهش نشانگرهای التهابی، کاهش ابتلاء به سرطان روده بزرگ و افزایش ابتلاء به سرطان پانکراس می باشد. هرچند که اکثر محققان ذکر کرده اند نیاز به انجام تحقیقات با پارامترهای مشخصتر و زمان طولانی تر میباشد.
فایل رایگان بررسي توسعه شکلات با ميوه خشک، کشمش( ترکيب، کيفيت، فوائد سلامتي، فرآيند و ميزان توليد و کاربرد کشمش و فرآورده هاي آن) در جهان و افغانستان (از چالشها – فرصتها) | WORD
ی شود . همچنین مدیریت یکپارچه آفات، بازارهای پاکستان برای کشمش بی دانه، آگاهی مردم در زمینه شستشو و مرتب سازی و فوائد آن (قبولیت محصول در بازار)، اعمار کشمش خانه ها، فراهم کردن سیستم تریلیسینگ بهبود یافته، بهره برداری از فرصتهای بازار بین المللی از فرصتهای مهم در این زمینه به شمار می آیند.عدم وجود اطلاعات در مورد کیفیت و ایمنی کشمش افغانستان و به دلیل وجود کپک و مایکوتوکسین در آن، کشمش افغانستان را برای بازار امریکا و اروپا نامناسب ساخته اند.
فایل رایگان بررسي جايگاه و نقش اجتماعي و فرهنگي قهوه خانه در عصر صفويه | WORD
سرگرمی و بازیها، از جمله نقالی (سخنوری، شاهنامه خوانی، ابومسلم خوانی، حمزه خوانی)، ترنا بازی، بازیهای گنجفه، تخم مرغ، تخته نرد، آس، پیچاز، کسب خبر از حوادث اتفاقیه شهر، رفع اختلافات و نظایر آن، در قهوه خانه ها رایج بود. همچنین از منظر کارکرد فرهنگی، عدم علاقه پادشاهان نخستین صفوی به شعر، شکل گیری طبقه متوسط جامعه در این عصر و نیاز به ادبیات و هنر متناسب با خود ازجمله عواملی است که باعث عمومیت شعر و رشد شعر مردمی در عصر صفوی در قهوه خانه ها شد.