فایل رایگان تحقیق در مورد دانه‌های روغنی 26 ص

    —         —    

ارتباط با ما     —     لیست پایان‌نامه‌ها

... دانلود ...

بخشی از متن فایل رایگان تحقیق در مورد دانه‌های روغنی 26 ص :

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 26 صفحه

قسمتی از متن word (..doc) :


‏دانه‏‌‏های روغنی
‏میوه کلزا که خورجین نامیده می‏‌‏شود، از رشد و تکامل تخدان حاصل می‏‌‏شود. میوه مزبور به شکل باریک و کشیده بوده و با ظاهری تسبیح مانند توسط زایده باریک و کوتاهی به محور گل آذین یافته است. این میوه در بخش انتهایی خود به اندام کوچک منقار مانندی ختم می‏‌‏گردد. خورجین کلزا به وسیله دیواره سپیدرنگی به نام پلاسنت به دو قسمت مساوی تقسیم دشه و در نتیجه بذور در دو سطح قدامی و تحتانی دیواره مذکور به فواصل چند میلی‏‌‏متری از هم قرار می‏‌‏گیرند. درازای خورجین گیاه کلزا بین 2 تا 8 سانتی‏‌‏متر متغیر می‏‌‏باشد. این خورجین پس از رسیدگی کامل به صورت طولی شکاف برداشته و باز می‏‌‏شود. شایان ذکر است که برخی از ارقام این نبات در برابر باز شدن میوه مقاوم می‏‌‏باشند. صفت بسته بودن خورجین، صفتی مثبت به شمار آمده و از این رو باید در امر به نژادی توجه ویژه‏‌‏ای به آن مبذول گردد.
‏بذور کلزا به صورت مدور (به اصطلاح ساچمه‏‌‏ای شکل) هستند که در هنگام رسیدگی به رنگ تیره و سیاه در می‏‌‏آیند. در سالهای اخیر در نتیجه عملیات اصلاحی، ارقامی از کلزا تولید گردیده است که بذور آن پس از رسیدگی به رنگ زرد دیده می‏‌‏شوند. بذور زرد رنگ دارای روغن بیشتری نسبت به بذور قهوه‏‌‏ای تیره و یا بذور سیاه می‏‌‏باشند. وزن هزار دانه نسبت به نوع رقم، محل تولید، شرایط محیطی و جایگاه میوه در روی بوته و نیز مکان بذر در میوه، متفاوت بوده و بین 3 تا 7 گرم متغیر خواهد بود. ضخامت بذور در حدود 2 تا 3 میلی‏‌‏متر می‏‌‏باشد. پوسته بذر شامل سلول‏‌‏های بشره‏‌‏ای و یاخته‏‌‏های نردبانی بوده که رنگدانه‏‌‏های آن در بافت نردبانی متمرکز هستند. بخش اعظم بذر را رویان تشکیل می‏‌‏إهد. درون بذر 2 عدد لپه تکامل یافته قرار دارد که در آن محور زیر لپه و محور بالای لپه قابل تشخیص است. پس از تلقیح و با آغاز رشد بذر،‏‌‏ مقدار هیدرات‏‌‏های کربن به ویژه قندها حدود


لینک کمکی