فایل رایگان پاورپوینت دانش پژوهان مدينه

    —         —    

ارتباط با ما     —     لیست پایان‌نامه‌ها

... دانلود ...

بخشی از متن فایل رایگان پاورپوینت دانش پژوهان مدينه :

اینک پس از بررسی اجمالی ادوار دهگانه حوزه مدینه منوره در عصر رسالت و امامت، مشاهیر دانش پژوهان و محدثان و مفسران این حوزه از حوزه های علمیه شیعه که بار علمی بسیار عظیمی را در این دوره های پر مخاطره بر دوش کشیده و دانشگاه علمی شیعه را فروغ بخشیده اند، به اختصار معرفی می گردند:

آل ابی رافع

این خاندان از برترین خانواده های شیعه و از متقدم ترین اسلام آورندگان به دین مبین هستند. ابو رافع در مکه اسلام آورد و دوباره هجرت نمود، باری با جعفر بن ابی طالب (ع) به حبشه و دیگر بار با رسول خدا (ص) به مدینه. وی از جمله کسانی است که به هر دو قبله نماز گزارده است. بعد از رسول خدا (ص) ملازم حضرت علی (ع) بود و با آن حضرت به کوفه رفت و خزانه دار امام در کوفه گردید و پس از شهادت امام با حضرت امام حسن (ع) به مدینه بازگشت. وی از نخستین دانشمندان شیعه محسوب می گردد. کتاب «السنن و الاحکام و القضایا» از تصنیفات اوست که روایات آن را از حضرت علی (ع) نقل نموده است. «عبید الله » و «علی » نیز از فرزندان او و از اصحاب حضرت علی (ع) و کاتبین ایشان به شمار می روند. کتاب «قضایا امیر المؤمنین (ع)» از تصنیفات عبید الله است. «علی ابن ابی رافع » نیز کتابهای بسیاری در فنون فقه نگاشته که می شود کتابهای وی در «وضو» و «صلاه » را نام برد. همچنین عبید الله بن علی بن ابی رافع و عون بن عبید الله بن ابی رافع و محمد بن عبید الله بن ابی رافع از راویان احادیث حضرت علی (ع) می باشند.

آل ابی شعبه

آل شیعه از بهترین و موثق ترین خاندان شیعه هستند که احادیث اهل بیت (ع) را نقل نموده اند. «ابو شعبه » از اصحاب امام حسن و امام حسین (ع) است و «علی » و «عمر» فرزندان اویند.

«عبید الله » ، «محمد» ، «عمران » و «عبد الاعلی » که از فرزندان «علی » می باشند همگی از اصحاب امام صادق (ع) هستند.

«یحیی بن عمران » از اصحاب امام صادق و امام کاظم ( علیهما السلام) است و «احمد بن عمر بن ابی شعبه » از اصحاب امام کاظم و امام رضا ( علیهما السلام) . افراد دیگری نیز در این خاندان می باشند که از اصحاب ائمه (ع) و مصنفان کتب حدیث شناخته می شوند.

آل اعین

این خاندان از بزرگان شعبه می باشند که احادیث اهل بیت (ع) را روایت نموده اند و برخی از آنان در فقه به مدارج عالی نایل شده اند. اوایل این خاندان امام سجاد، امام باقر و امام صادق ( علیهم السلام) را درک نموده اند و تا غیبت کبری باقی بودند و دانشمندانی در فقه و حدیث و قرائت و ادب اسلامی به جهان شیعه ارزانی داشته اند.

«حمران »، «زراره » ، «عبد الملک » و «بکیر» فرزندان «اعین » هستند که هر یک فرزندانی هم داشته و از امامان شیعه به نقل حدیث پرداخته اند.

آل ابی صفیه

«ابو حمزه ثمالی، ثابت بن دینار» بزرگ خاندان آل ابی صفیه است و «محمد» «علی » و «حسین » پسران وی می باشند که از ثقات شناخته می شوند.

ابو حمزه ثمالی در پیشگاه ائمه مقامی والا داشت و موفق به ملاقات امام سجاد، امام باقر، امام صادق و امام کاظم ( علیهم السلام) گردید. ابن ندیم کتاب تفسیری را به وی نسبت می دهد.

فضل بن شاذان گوید: امام رضا (ع) می فرمود:

«ابو حمزه ثمالی در زمان خویش بسان سلمان فارسی در عصر خود بود و چهار تن از اهل بیت را خدمت نموده است: «علی بن الحسین » (ع)، «محمد بن علی » (ع)، «جعفر بن محمد» (ع) و «زمانی چند از عصر امام موسی کاظم (ع)».

آل ابی اراکه

اسم او «میمون الکندی » است و «بشیر» و «شجره » فرزندان اویند. «اسحاق بن بشیر» ، «علی بن شجره » و «حسن بن شجره » نیز از این خاندان هستند که از ائمه تعلیم دیده و روایت نقل نموده اند.

آل ابی الجعد

سالم، عبید و زیاد پسران ابی الجعد و از اصحاب امیر المؤمنین (ع) هستند.

آل ابی الجهم

از خاندان قابوس بن نعمان بن منذر خانواده بزرگی در کوفه است که «سعید بن الجهم » از آنهاست. «حسین بن سعید» ، «منذر بن سعید» ، «محمد بن المنذر بن سعید» و «منذر بن محمد بن منذر ابن سعید» نیز از همین خاندان هستند.

سعید بن ابی الجهم از ثقات حدیث است که بیشتر از ابان بن تغلب و

لینک کمکی