فایل رایگان پاورپوینت خانواده ايراني برلبه تيغ مادي گرايي

    —         —    

ارتباط با ما     —     لیست پایان‌نامه‌ها

... دانلود ...

بخشی از متن فایل رایگان پاورپوینت خانواده ايراني برلبه تيغ مادي گرايي :

موضوع نحوه تعامل خانواده با فرزندان همیشه یکی از مسائل مهم اجتماعی و خانوادگی بوده است. این موضوع در چندین سال گذشته از اهمیت ویژه ای برخوردار شده، چرا که جامعه ایران روز به روز به سمت پیچیده شدن روابط اجتماعی گام برمی دارد. به شکلی که همه کارشناسان و پژوهشگران حوزه اجتماعی و خانواده براین مسئله تاکید دارند که درعصر جدید، تنظیم روابط افراد داخل خانواده و علی الخصوص میان والدین و فرزندان بسیار حائز اهمیت است.

این مسئله درعصر جدید خانواده ایرانی آن چنان رخ نمایانده که در سالهای اخیر، بسیاری از کارشناسان منشأ تنشهای خانوادگی را همین موضوع می دانند. دراین میان نوع گفتار و برخورد والدین با فرزندها آن قدر درنظر صاحب نظران خانواده در مسائل مختلف برجسته است که بسیاری از آنها این مسئله را نقطه ثقلی عنوان می کنند.

نگاه کاسب کارانه خانواده به جوان!

این روزها برخی از جوانان گلایه دارند که والدین آنها با نگاهی صرفا مادی گرایانه به هویت آنها و حضور آنها در خانواده می نگرند. نگاهی که در آن، شخصیت جوانان درخانه با میزان پولی که کسب می کنند تعریف می شود. این مسئله آن قدر در روحیات جوانان به تعبیر روانشناسان تاثیرگذار است که شاید بتوان آن را یکی از مهم ترین نقاط برخورد والدین با جوانان دانست.

محمد ستایش، استاد دانشگاه و روانشناس دراین باره می گوید: اولین چیزی که والدین باید به آن توجه کنند فرآیند روانی جوانان و مسئله اعتماد به نفس آنهاست. بسیاری از جوانان ممکن است در سخت ترین شرایط روحی باشند اما همواره سعی می کنند هویت و شخصیت خود را از مسائل بیرونی مصون بدارند. به همین سبب هم نسبت به هرگونه خدشه دار شدن این دو موضوع یعنی هویت و شخصیت خود واکنشهای تندی نشان می دهند. آن چنان که اگر این دو رکن جوانی از سوی هرشخصی به ویژه نزدیکان مورد هجمه قرار گیرد با شدیدترین تقابل روبه رو خواهد شد.

محمد ستایش، پژوهشگر روانشناسی، می افزاید: با درنظر گرفتن این ارکان و شاکله جوانی، می توانیم فرض کنیم که وقتی یک جوان این احساس را داشته باشد که میزان شخصیت و اهمیت وی در نزد خانه و خانواده اش به اندازه درآمدی است که کسب می کند چه واکنشی نشان خواهد داد. طوری که از همان ابتدا یک جوان واکنشهای خود را درخانه آغاز خواهد کرد و به نوعی فضای خانه را به تنش خواهد کشاند. سپس این حجم از ناهنجاری را به خارج از خانه منتقل خواهد کرد. به این ترتیب هم جامعه متضرر خواهد شد وهم نهاد خانواده آسیب های جدی خواهد دید.

خانواده پرتنش و جوان بیکار و انتهای نامعلوم

این صحبت ها در حالی است که در چند وقت اخیر که موضوع اشتغال با نوساناتی روبه رو بوده چنین سوژه ای به طور جدی تری مطرح شده است.

در این میان به باور محمد ستایش، روانشناس، فضای خانه به ویژه در زمانی که جوان بیکار است از نقش بسیار مهمی در جلوگیری از انحراف خواهد داشت؛ چرا که یک جوان هنگامی که کاری ندارد بنا به دلایل روانی در دوران نامناسبی به سر می برد و دچار آشفتگی های موقت است، خانواده باید تسکینی برای این وضعیت باشد. از سوی دیگر خانواده ها می توانند با ایجاد فضایی بدون تنش و یا تحقیر و ملامت این شرایط را در اختیار جوان قرار دهند که او بدون داشتن احساسات منفی تا هنگام یافتن شغل به امورات دیگر بپردازد.

در این میان موضوع دیگری که در این باره مطرح می شود این است که برخی از جوانان کار دارند اما درآمد آن چندان بالا نیست. همین مساله سبب شده تا این دسته از جوانان هم مورد شماتت برخی از والدین ناآگاه به امور تربیتی قرار گیرند.

حسین شهابی، جامعه شناس و استاد دانشگاه، درباره این رویکرد برخی والدین در مقابل درآمدهای پایین جوانان بیان می دارد: برخورداری از درآمد بالا بد نیست و بالاخره همه والدین از روی خیرخواهی می خواهند که جوانان آنها از درآمد بیشتری برخوردار باشند. این مسئله نباید به گونه ای باشد که والدین دائما این طور موضوعات را به مانند حربه فشار در مورد جوانان استفاده کنند. یعنی به شکلی دائما به آنها بگویند چرا درآمدت پایین است؟ یا اینکه چرا تناسبی میان کار و درآمدت وجود ندارد؟

به عقیده حسین شهابی، جامعه پژوه، این گونه سوالات باعث می شود که جوان احساس کند که والدینش اولا به او توجهی نمی کنند و ثانیا شخصیت او برای خانواده اش به اندازه میزان درآمدی است که کسب می کند. حسن شهابی خاطر نشان می سا

لینک کمکی