فایل رایگان پاورپوینت کتابخانه حرم شاه چراغ در گذر زمان

    —         —    

ارتباط با ما     —     لیست پایان‌نامه‌ها

... دانلود ...

بخشی از متن فایل رایگان پاورپوینت کتابخانه حرم شاه چراغ در گذر زمان :

کتابخانه آستان مقدس احمدی و محمدی علیهما السلام، همزمان با ساخت بقعه و بارگاه حرم شریف احمد بن موسی علیهما السلام و احداث مدرسه برای مرقد توسط ملکه تاشی خاتون، مادر شاه ابواسحق اینجو، در زاویه آن تأسیس و مجموعه ای ارزشمند به آن اهدا شد. کتابخانه ای که تاشی خاتون به تدریج با وقف قرآن و کتاب های دیگر فراهم ساخت از آسیب روزگار محفوظ نماند و در اثر تهاجم و جنگ های پی در پی به کرّات مورد دستبرد واقع گردید.

در سال ها 1325هجری قمری به منظور احیای رونق از دست رفته کتابخانه قدیم، به اهتمام سید جلال الدین محمد شریفی حسینی ذهبی شیرازی ملقب به مجدالاشراف - متولی آستان مقدس احمد بن موسی علیهما السلام، مجموعه ای جدید شکل گرفت.

وی که مردی فاضل و عارف بود کتاب های بسیاری برای کتابخانه فراهم کرد و بر پشت جلد تمام آنها کلمه «وقف» را مُهر کرد. او علاوه بر تهیه کتب مزبور، رساله ها و کتاب های تألیفی خود و کتاب هایی را که بر آنها شرح یا حاشیه نوشته بود، به مجموعه افزود.

در همان سال برای نخستین بار مصطفی مؤذن طبق فرمان رسمی که اکنون در موزه شاه چراغ موجود است، به کتابدار در آستان مقدس احمدی و محمدی علیهما السلام منصوب شد. پس از وی به علت بی توجهی، بسیاری از کتاب ها پراکنده شد. تا اینکه در روز 24 اسفند ماه 1343 شمسی برابر با 11ذیقعده 1384ه.ق مصادف با میلاد مسعود حضرت امام علی بن موسی الرضا علیه السلام، به همت برادران شریفی، متولیان وقت بقعه شاه چراغ کتابخانه، گشایش یافت.

روند رشد مجوعه کتابخانه از ابتدای تاسیس تاکنون نخستین مجموعه کتابخانه 306 جلد کتاب بود که از این تعداد 227 جلد کتب خطی و چاپی متعلق به شادروان سید جلال الدین محمد مجدالاشراف شیرازی و 79 جلد کتاب اختصاصی درسی آموزشگاه ها هدیه اداره کل نگارش فرهنگ بود که با این 306 جلد کتاب هسته اولیه کتابخانه بنیان گذاشته شد.

به برکت و همت کتابدار کتابخانه، استاد محمد هادی سلاحی پس از پنج سال در دهم تیرماه 1348 شمار کتاب های کتابخانه به 6675 جلد افزایش یافت که از این بین 463 جلد کتب خطی،6083 جلد کتب چاپی،1484جلد مجله، 168جلد روزنامه، 103جلد کتب به زبان انگلیسی، 14 جلد کتاب به زبان فرانسه، 9 جلد کتاب به زبان ترکی،1 جلد کتاب به زبان روسی، 2جلد کتاب به زبان آلمانی و 196 جلد کتاب به زبان لاتین بود.

کتابخانه به روند رشد خود ادامه داد تا اینکه درسال 1356، هشتصد جلد کتاب خطی و بیش از هشت هزار جلد کتاب چاپی در کتابخانه آستان مقدس احمدی و محمدی علیهما السلام موجود بوده است. بسیاری از مراکز فرهنگی و نیکوکاران

لینک کمکی