فایل رایگان پاورپوینت شجره طيبه انقلاب در گذر زمان

    —         —    

ارتباط با ما     —     لیست پایان‌نامه‌ها

... دانلود ...

بخشی از متن فایل رایگان پاورپوینت شجره طيبه انقلاب در گذر زمان :

شجره طیبه بسیج در طول 38 سال عمر پر برکت خود هرجا که نیاز بود، به امر ولی فقیه زمان قیام کرد و در نوک پیکان نبرد حضور یافت. چه در دوران دفاع مقدس، چه در عرصه سازندگی و چه در مباحث اقتصاد مقاومتی، دفاع از حرم و... هرجا که نیاز به حضور مردم احساس می شد، بسیج به عنوان مردمی ترین نهاد انقلابی، رخ نشان داد و به بسیج اقشار مختلف ملت ایران پرداخت.

امام خمینی(ره) در چهارم آذرماه 1358 فرمان تاریخی تأسیس بسیج مستضعفین را صادر کردند. در این زمان تنها 21 روز از تسخیر لانه جاسوسی امریکا می گذشت و انتظار می رفت شیطان بزرگ اقدام به حمله نظامی کند. اخبار و اظهار نظرهای پس از این واقعه نیاز به تشکیل نیرویی مردمی جهت مقابله با دشمنان فرامنطقه ای را بیش از پیش گوشزد می کرد.

بسیج شجره طیبه

هر چند برخی فکر تشکیل بسیج را به قبل از ماجرای تسخیر سفارت امریکا نسبت می دهند، اما به هر حال اشغال لانه جاسوسی و مسائل متعاقب آن تولد شجره طیبه انقلاب اسلامی را تسریع بخشید.

از همین جاست که حضرت امام خمینی(ره) در پیامشان در خصوص تشکیل بسیج می فرمایند:«شما غافلید که الان با امریکا که مجهز به همه جهاز های درجه اول دنیاست یعنی یک قوه ای است که در دنیا مقابل ندارد روبه رو هستید، اما ما مجهزیم به یک قدرت بالاتر از او و آن توجه به خدا و به اسلام است ولی نباید فراموش کنیم ما مواجهیم با چنین قدرت بزرگ که علاوه بر قدرت تسلیحاتی، قدرت های بزرگ شیطانی هم دارد که الان در همه دنیا فعالیت و تبلیغات می کند و وادار می کند ممالک دیگر را که آنقدر که بتوانند تجهیز کنند. از این جهت من آن چیزی را که به صلاح ملت و به صلاح اسلام است و به صلاح شماست باید عرض کنم و آن اینکه تشنج صحیح نیست. قوای شما باید الان همه مجتمع در یک راه باشد... یک مملکتی بعد از چندسالی که 20 میلیون جوان دارد، 20میلیون تفنگدار داشته باشد و 20 میلیون ارتش داشته باشد و چنین مملکتی آسیب پذیر نیست.»

صدها هزار بسیجی در جبهه های جنگ

جنگ تحمیلی اولین آوردگاهی بود که محکی بر توانایی های بسیج زد. بعد از شروع یک جنگ غافلگیرکننده و نابرابر، در حالی که ارتش به دلیل تسویه سران طاغوتی اش هنوز انسجام لازم را پیدا نکرده بود و سازمان رزم سپاه نیز در حد و اندازه های گردان بود، بسیج با ورود به جبهه ها توانست خلأ کمبود نیرو را پر و کفه ترازو را به نفع ایران اسلامی سنگین تر کند. در دی ماه 1359 که اداره و ساماندهی بسیج در اختیار سپاه قرار گرفت، این نهاد توانست با بهره گیری از اعزام داوطلبانه بسیجیان، به سرعت سازمان رزم خود را تقویت کند و گسترش دهد. در طول جنگ تحمیلی بیش از 800 هزار نفر به صورت بسیجی وارد میادین جنگ شدند که سپاه با این حجم از نیرو توانست گردان های خود را تبدیل به تیپ و تیپ های خود را تبدیل به لشکر کند. اگر در اوایل جنگ عملیات کوچک با حداکثر چند صد نفر صورت می گرفتند، سرازیر شدن امواج بسیج مردمی به جبهه های جنگ این قابلیت را به فرماندهان داد تا عملیات بزرگ سالانه را با 150 گردان تمام عیار طرح ریزی کنند. کما اینکه در عملیات کربلای4 با تجهیز سپاهیان محمدرسول الله(ص) که عمدتاً از نیروی های داوطلب بسیج بودند، 250 گردان رزمی آماده عملیات شدند. بدون شک هشت سال ایستادگی در برابر ارتش بعث که از سوی ابرقدرت ها تجهیز می شد، جز با شجاعت و نیروی ایمان مردم ایران در قالب بسیج مستضعفین میسر نبود.

بسیج پیشرو در اقتصاد مقاومتی

بسیج از بدو تشکیل خود درصدد رفع محرومیت در مناطق محروم بود و اصلاً نطفه تشکیل جهادسازندگی از نیروهای داوطلبی صورت گرفت که بسیجی وار وارد عرصه سازندگی شده بودند، اما بعد از ادغام جهادسازندگی در وزارت کشاورزی و تولد بسیج سازندگی با فرمان تاریخی مقام معظم رهبری، خدمات بسیج در جبهه سازندگی رشد چشمگیری یافت، به طوری که هم اکنون حدود 10 هزار گروه جهادی در اقصی نقاط کشورمان مشغول خدمت هستند. بسیاری از گروه های جهادی ماهیتی بومی دارند و از بسیجیان ساکن در مناطق محروم یا شهرهای پیرامونی خود بهره می برند. همچنین بسیج در موضوع اقتصاد مقاومتی از اولین نهادهایی بود که قدم در عرصه گذاشت و به منویات مقام معظم رهبری جامه عمل پوشاند. حمایت گسترده از تولیدکنندگان کوچک و کم بضاعت، گسترش صنایع بومی و خانگی، ایجاد کارگروه های مشورتی و حمایتی از تولیدکنندگان، تلاش در جهت تأمین امنیت غذایی و... همگی از اقدامات بسیج در عرصه اقتصاد مقاومتی هستند. همچنین در عرصه اشتغال زایی از سال 1392 سازمان بسیج سازندگی فعالیت های خود را آغاز کرد تا به مطالبات رهبری در این خصوص جامه عمل بپوشاند. در همین راستا تنها از سال 1392 تا سال 1395 حدود 134 هزار و 277 کارگاه توسط بسیج سازندگی ایجاد شده است. در سال های بعد نیز این روند با قدرت ادامه یافت و موجب اشتغال صدها جوان ایرانی در اقصی نقاط کشور شد.

بسیج و بلایای طبیعی

پس از وقوع بلایای طبیعی بسیجیا

لینک کمکی